Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 15 iulie 2009

Jurnal de miting

Ieri, Inainte de miting.

"Bala, Firi si Cel-mare/
Vrem s-o stergeti pe carare/
Iar voi, siparezii mici/
Hai la groapa cu furnici/
Ba-i aici, ba nu-i aici/
Dar si Ragea vrem sa stie/
Ca nu-l vrem la puscarie/
Este loc la Margineni/
Pe la Glina ori Clinceni/
Sa se dea cu avionu'/
Paralel cu aerodromu'/
Vrem lumina, gaz platit/
Apa si salar muncit/
Nu vrem ore-n plus lucrate/
In praf, cu haine uzate/
Sa lucram, noi vrem cu spor/
Nu ca negrii pe ogor/
Vrem respect si dialog/
Nu un simplu monolog/
Si mai vrem tara sa stie/
Ca e greu la puscarie/
De-aia facem galagie/"
(autor anonim)

La ora 16.07 ministrul trimitea o invitatie pentru discutarea revendicarilor... pe 20.07.2009. In 3 saptamani n-a gasit timp. Sa simta ceva frisoane ministrul?

Ora 08.30
Au ajuns deja primele autocare. Sindicalisti din penitenciarele Arad si Deva sunt primii. In Piata Constitutie ajung si alte autocare, microbuze, masini personale.
Se fac ultimele pregatiri. Jandarmii pregatesc 'dispozitivul'.

Tocmai am cititt comunicatul de presa emis de ANP cu prilejul mitingului. Alte minciuni sfruntate. Macar tonul e politicos de data asta. Incep oare sa aiba frisoane generalii?

Ora 10.45
Aproape 1000 de salariati ai penitenciarelor se se aflau in Piata Consituttiei. Se pregatesca materiale, bannere, lozinci, portavoci, se fac ultimele pregatiri. De la presa se aude ca Ragea a convocat conferinta de presa la MJLC pentru ora 11.00, exact ora cand urma sa inceapa mitingul.

Ora 11.00
Incepe mitingul. Scandari dragute pentru Ragea, Bala et comp. Interviuri, presa, lamuriri, discutii. De la MJLC anunta ca la 12.00 va avea loc intilinre in care se vor dscuta revendicarile.

Ora 12.00
Echipa care reprezenta SNLP - FSANP insotita de Doru Costin, presedintele BNS a intrat in minister pentru negocieri. Stupoare, Ragea amanase sedinta pentru 12.45 si statea de glume cu Bala pe houri, conform unor reprezentanti ai presei.

Ora 12.15
Reprezentantii protestatarilor se retrag lasand o scrisoare catre ministrul justitiei la cabinet. Vestea este anuntata participantilor. Urmarea a fost un val de "declaratii de dragoste". Lipsa de bun simt a mai marilor penitencarelor a fost astfel taxata de toti cei prezenti.

Presa care a iesit de la conferinta de presa a MJLC ramane pentru miting. Declaratii de presa, revendicari, lamuriri, discutii. Urari de bine pentru sefii penitenciarelor.

Ora 13.00
Se termina mitingul. Concluzia: Protestele continua. Lipsa de bun simt si aroganta MJLC/ANP nu dau o alta solutie ca fiind posibila.

Azi Guvernul discuta problemele din penitenciare. A anuntat Dumitru Costin, presedintele BNS. Ministrul, Ragea si conducerea ANP sustin in continuare ca totul este bine. Asteptam vesti.

Felicitari celor prezenti la miting. Felicitari organizatorilor.

27 comentarii:

mesajul unui siparez josnic spunea...

14.07.2009 17:06:00- Observ cu stupoare ca toata lumea are ceva impotriva SIPA,domnilor acest serviciu sa desfintat de mult! Daca am fii acum pe functii ,voi nu ati mai indrasni sa afirmati lucrurile astea despre Sipa! Va atrag atentia ca noul serviciu se numeste DPCT si cred ca aveti tupeul sa va luati de ei pentru ca inca sunt la inceput,dar va previn,NU UITATI CA NOI MAI EXISTAM INCA!Chiar vreti sa va confruntati cu adevaratii profesionist?Nu uitati ca ei sunt colegii nostri! Pe ,,marele vostru sef,, Sorin vreau sa-l intreb : ai uitat de parfumurile de la VIZITA? Ai uitat motivul real al demisiei tale de la Craiova? NOI NU! Vrei neaparat sa vina un danf de parfun catre MJ?

Che Guevara spunea...

pentru anonimul din 14.07.2009, ora 17.06: Nu ma pot abtine sa nu raspund acesei postari pentru ca ma oripileaza.Privesc cu stupoare obraznicia unor misei ca tine care ameninta si fac aluzie la santaj ascunsi in spatele anonimatului. De fapt, prin aceasta postare, nu faci decat sa confirmi ce se crede despre voi: sinteti niste neprofesionisti, oameni de joasa speta ale caror instrumente de lucru sint amenintarile, santajul, provocarile stravezii si mizeria umana. Pentru acest mesaj eu te-as da afara si te-as scuipa in ochi. Daca ati avut aceste informatii de ce nu le-ati facut publice , sa se ia masuri legale? Ai vreo explicatie pentru asta, guzganule, sau le-ai pastrat intentionat pentru un eventual targ? Ar trebui ca tocmai acest tip de abordare din partea celor de la asa-zisa prevenire sa ne determine sa cerem desfiintarea lor. Iata, deci, dragi colegi, un motiv in plus sa cerem desfiintarea acestui serviciu promiscuu si periculos.

Anonim spunea...

Am butonat si eu tv. nu prea am vazut stiri despre greva. Era pe B1 Tv "Condamnatii"- tot hotii....

Anonim spunea...

Reprezentantii sindicatelor au refuzat participarea la negocieri pe motiv ca nu a fost respectata ora convenita...

Anonim spunea...

Acum s-a vazut cine e cu adevarat hotarat si care dintre directori sunt impotriva angajatilor.
Bravo Bistrita, bravo Jilava, bravo Vaslui si altii care ati fost in fata.
Rusine celor care nu s-au organizat si nu au fost prezenti desi ar fi putut.
In unitate la noi s-a vorbit de maxim 5 cadre sustinute pentru a pleca la miting, in conditiile in care cotizanti cu bani catre sindicat sunt peste 300 iar alte unitati au putut veni cu autocare.

Anonim spunea...

Nu prietene de la 15.07.2009 14:18:00. Reprezentantii sindicatelor nu au fost prmiti la ora convenita, ministerul a amanat discutia dupa ce intrasera in sediu. Mare tupeu.

Am fost 1000 acolo si am vazut. M-am dus din timpul liber si ma bucur ca n-am ratat momentul.


jilava

Anonim spunea...

Nenea Che Guevara nu vezi ca ai o gresala de logica? Ce treaba au actuali siparezi cu fosti? Nu vezi ca informatia respectiva au avut-o fosti,nu actualii?La tine este valabila zicala ,,de necazul satului tai .... barbatului,,? Hai sa vedem ce spunea Sorin :
Sorin spunea...


HG-ul cu desfiintarea SIPA s-a dat in februarie 2006, eu am ajuns la ANP prin martie 2006. Va asigur ca sunt bine sanatos si am receptat cu bine 'parul'. Probabil sunteti doar victima unei dezinformari. Sau poate cel care...
Deci cine a infintat DPCT?.Ai ghicit Sorinel ! Atunci ce are cu ei? Si mai usor cu scuipatul,avem si noi cei 7 ani de acasa!

Anonim spunea...

Stimati colegi, ce aveti cu Bala si cu Ungureanu !!!!!
Acum ceva timp la numirea lor ca directori cand va atrageam atentia ca nu sunt ceea ce par, mai era putin si nu mai aveam acces pe blog,nu vorbesc numai de Timisoara.
Aveti acum curajul si recunoasteti ca va-ti inselat.

Anonim spunea...

Nu am cuvinte prea multe. Sunt negru si pe dinauntru si pe dinafara. Am fost unul dintre aceia care am indemnat pe acest blog la o dreapta masura in toate. Dar ceea ce s-a intamplat astazi la MJLC nu ma poate conduce decat la o singura concluzie. Cineva se joaca cu nervii lucratorilor din penitenciare. Si o face cu buna stiinta. In aceasta situatie, nu stiu cum se va mai putea inchega vreun dialog (desi nu exclud acest lucru) sau cum se va ajunge la o reconciliere si salvarea vreunei pozitii din partea celor din fruntea ANP si MJLC. Sunt furios si imi este pur si simplu SILA.

Anonim spunea...

Ptr. anonim 14.05.00,
Stimabile,te anunt ca incepind de la prima ora, Realitatea TV si ANTENA 3,au scris pe banda despre aceasta greva.
Dupa ora 11.00,am vazut ,tot la acele posturi imagini (pe cadran mic),apoi discursul unui reprez. sindical pe care nu-l cunosc,chiar si pe Dumitrascu-interviu.
Mai tirziu la stiri au fost prezentate imagini cu aceasta greva.
Ar fi trist sa fii un siparez ratat,ptr. ca STEF,NU TIE LINGA EL ASA CEVA.

UN PENSIONAR spunea...

AM VAZUT LA FATA LOCULUI ACTIUNEA GREVISTA A CELOR DOUA SINDICATE.
FELICITARI PENTRU ORGANIZARE, REZULTATE...!!!!??? VOM VEDEA.
UNDE-S DOI PUTEREA CRESTE.
SUCCCES.

Anonim spunea...

Scuze! Am crezut ca acesta este PENIFESTUL,dar cred ca am intrat din gresala pe saitul SIPAREZILOR ! Doamne ce se mai cearta astea intre ei,e mai rau ca la noi! Spor la treaba baieti !

Anonim spunea...

Guevara esti beat omule?! Vad ca nu ai nicio logica,confunzi trecutul cu pezentul ! Dupa parerea ta sfu ANP este Stanisor sau Binisor? Cind i-ti revii ne spui ce doreai sa spui?????

Anonim spunea...

Siparezilor nu fiti copii...Vedeti ca si defuncta organizatie a luato peste botic de la magistrati si s-a desfiintat...Cine stie cum se anunta viitorul...poate maine se desfiinteaza si va vad prin foisoare... Numai amenintati in modul asta grosolan...Nu uitati ca si ati facut multe magarii peste tot in tara..
TARABOSTES

Anonim spunea...

Vreau sa stiu si eu pentru ce am facut greva? Pentru siparezi,pentru directorii Anp,pentru liderii de sindicat? Eu simplu agent cu ce m-am ales? De fapt ce mai conteaza,am fost atit de sexi cu banderola alba pe mina! Am facut si poze!

Anonim spunea...

Ati auzit fratilor ce "ragea" Ragea? "Fac galagie si proteste cei ce nu muncesc!" Oare el nu se vede ca de atata muncă a acumulat atata şorici şi şuncă ca nu mai poate, spurcata-i de gură, să articuleze bine vocalele şi consoanele?
Dar noi, fiind odihniţi, mai putem spune parveniţilor de la ANP şi MJCL: HUOOOOOOOOOOO, javrelorrrrr la munca de jos să lucraţi pe secţiile de deţinere cu deţinuţii cu Sida,TBC, Hepatită şi alte nenorociri!
Să fie de capul nemernicilor care-şi bat joc de sufletul nostru şi al familiilor noastre!

Anonim spunea...

Sa traiti domnul Firinel,acesta este bloogul lui mata? Aici putem da in git siparezii incompetenti ? Sa nu ma pacalesti,ca din 2 in 2 comentarii apare ceva de un siparez!Ceva nume...? Bine daca nu se poate inteleg,sunt sub acoperire! Inima buna!

Anonim spunea...

Pentru TARABOSTES
,pe mine nu ma vezi in foisor,eu o sa fiu cel putin DIRECTOR DEA !
Ce mai conteaza trecutul meu,ce mai conteaza studiile....!
Semnez: Siparezul Tandru si Dulce.

Anonim spunea...

Câteva lămuriri pentru domnul RAGEA(rar am văzut un om căruia să i se potrivească atât de bine numele ... ! ), cei care nu muncesc nu vor face niciodată grevă,oricât de puţin primesc "munca" lor tot este plătită.Cei care fac grevă astăzi sunt cei care vor cu adevărat să-şi facă datoria,cei cărora le pasă că unitatea datoreză sute de mii de RON la diverşi furnizori, că maşinile sunt în pericol să se dezintegreze pe drumurile patriei,că majoritatea colegilor muncesc "fără număr",şi exemplele, din nefericire pot continua.Dar staţi liniştit domnule Ragea nu îşi face nimeni iluzii că aţi cunoaşte sistemul penitenciar...Cât despre profunda reorganizare despre care vorbeţi,ea se petrece doar în imaginaţia dumneavoastră,întrucât,dacă nu ştiaţi,la ora actuală în sistemul penitenciar domneşte HAOSUL şi DISPERAREA ANGAJAŢILOR A ATINS COTE MAXIME

Anonim spunea...

Am vazut pe postul Protv declaratia Marelui Bala, sef peste cadrele penitenciarelor, care iar a dat-o in vrajeala ieftina... Dar m-a socat declaratia celor de la Protv:" salariul unui agent poate ajunge pana la 4000 de Ron , iar salariul unui ofiter pana la 9ooo de Ron". Pai de unde stiu ziaristii despre treaba asta? Mai Bala esti sanatos?Care ofiter are 9000? Care agent are 4000? Bai fratilor voi sunteti sanatosi mintal? RUSINICA... nici macar demisia "de onoare" nu este de ajuns...Lasa ca vine greva cea mare peste voi...Domnule Teoroc faceti o conferinta de presa si spuneti adevarul...
TARABOSTES

Anonim spunea...

pentru anonimul 15.07.2009 17:40:00

Pe mine nu ma prinzi in foisor,eu o sa fiu minim director DEA si asta pentru inceput! Crezi ca mai conteaa trecutul meu de siparez,sau studile.....?
Semnez: Siparezul Dulce.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 15.07.2009 17:40:00
Pe mine nu ma prinzi tu prin foisor! La mine nu conteaza trecutul meu de siparez si nici studiile…,nici macar CV nu conteaza! Pentru inceput voi fi director DEA.
-Siparezul Dulce.-

Anonim spunea...

ceva concret de siparezi nu apare . doar flegme si injurii. daca atat puteti mai bine lasati problematica pentru altii.fara dovezi e vorba multa si atat.

Anonim spunea...

Greva a fost transmisa pe Realitatea , Pro Tv , Prima , Antena 3 si OTV .

Anonim spunea...

Ptr."Siparezul Dulce...etc."
Ba tare esti prost, director DEA, acum pe criza??? Eu stiu cativa directori DEA care vor sa plece, ca nu mai stiu cum sa faca fata la lipsa de bani si de sustinere!...
Daca tagma siparezilor detine formula de depasire a problemelor financiare, la mai mare!
Toti directori DEA din penitenciare sa prezinte demisia, pentru bunul mers al institutiilor!

Anonim spunea...

DOMNILOR ESTE O MICIUNA CE SPUNE BILA SI RAGEA, CA TOTUL ESTE INREGULA.NUI ADEVARAT.SINT UN AGENT DIN ARAD SI SPUN URMATOARELE DOMNILOR: DAR CU PROCESELE CE SINT PE ROLUL INSTANTELOR DE JUDECATA DE ANUL TRECUT CU TOATE DREPTURILE ANGAJATIILOR SI CU RESTANTELE LOR:BANI DE HAINE;ORE SUPLIMENTARE NE PLATITE,ETC...CU ASTEA CE SINT. OARE BILA SI RAGEA NU MINTE DOMNILOR??? CE AI FACUT BILA TE-AU CORUPT SI PE TINE MITICII.AI UITAT DE TIMISOARA,CA ACOLO AI FOST UN OM CORECT. NU UITA CA DACA NU SE DAU DATORIILE LA OAMENI ANUL ASTA CRED CA PINA LA LEGERI SAR PUTEA SA TE SCHIMBE SI PE TINE SI PE RAGEA. SA NU UITAM DOMNILOR CINE A FOST SI CINE ESTE RAGEA,UN NIMENI.

Anonim spunea...

numai cine lucreaza intr-un penitenciar stie cu ce probleme ne confruntam noi gardienii din afara toate arata impecabil