Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 17 iulie 2009

Bivolul si coțofanul - fabulă de penitenciare

Bivolul: “sunt nemultumiti cei care nu prea vor sa munceasca, sunt nemultumiti cei care vor sa beneficieze de avantaje fara sa se inhame la lucru”

Coțofanul: "una dintre motivatiile nedeclarate de catre colegii care astazi protesteaza, este nelinistea creata de posibilele modificari. Personalul disponibilizat dintr-o unitate va avea posibilitatea sa opteze pentru o alta unitate..."

Bivolul: Radu Ragea - subsecretar de stat MJLC. Coțofanul: Ioan Băla, director general ANP.

Bivolul, arogant și indolent, are impresia că a inventat hărnicia. Are pretenția că în ultimii doi ani a reformat pro-fund sistemul penitenciar.

Unde e reforma Bivole? În facturi neplătite? În drepturi salariale suspendate? În tupeul cu care jignesti cateva mii de oameni? Unde e bivole reforma?

Coțofanul, superficial și mândru, scapă ceva ce până acum ANP a ținut ascuns. Intenționează să facă disponibilizări la anumite unități, deși au asigurat sindicatele în ședință de consiliu de conducere că nu se pune problema de disponibilizări, transferuri sau mutări cu forța.

Nici coțofanul nu acceptă că ar avea vreo vină pentru situația creată. De vină sunt, evident, cei care-l arată cu degetul, pe el si pe ceilalti aciuati pe la sefia penitenciarelor. Partea bună e că omul vorbește, și cum vorbește mai scapă cei trece prin minte.

Disponibilizări deci?! Vor avea posibilitatea să opteze pentru un alt penitenciar?! Pe cuvântul tău? Nu vrei tu înainte de a deschide gura să-ți faci temele și să nu te mai ții de prostii?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu plagiati va rugam povestea cu cotofana sistemului...

Anonim spunea...

Oare exista vreo unitate din anp care sa aiba surplus de personal?

Anonim spunea...

Pt anonim 17.07.2009, 13:01

Exista doar unitati cu surplus de personal incomod

Anonim spunea...

Daca s-ar realiza o analiza pertinenta a posturilor, lucrurile s-ar aseza cat de cat. Din acea analiza s-ar desprinde niste crterii de performanta a posturilor si atunci oamenii nu ar mai munci aiurea, asa cum li se nazare unor sefi care nu au habar. Analizele facute de "specialistii" pazei, cica "pe posturi si msiuni", sunt niste aberatii neconforme cu realitatea. Datorita unor asemenea asa zise analize se realizeaza muuuulte ore suplimentare. Pacat ca meseriasii de la resurse umane nu sunt lasati sa-si faca treaba. Si aici nu ma refer la plevusca. "Succesuri" in continuare. Traiasca "REORGANIZAREA" de 5 minute din sistemul administratiei penitenciare.
PS: Cam atata au durat sedintele consiliilor de conducere in care s-au discutat organigramele trimise de "specialisti". ANP va avea ca baza legala in reorganizare procesele-verbale ale sedintelor sus-mentionate, pline de "yes mani".
Cu stima sau cu deosebit respect (cum zice decizia), un lucrator de resurse umane din Regat (asa zisul "MITIC"). Ardelenii stiu de ce.........

Che Guevara spunea...

Au fost si in teritoriu voci care s-au opus aberatiilor de organigrame propuse de Anp.Punctele lor de vedere au ramas scrise pe hartie. Nu stiu cine le va baga in seama, pentru ca la noi argumentele logice, legale si de bun simt sint tratate cu suspiciune de parca ai vrea sa le faci rau la speriatii astia .