Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 30 iunie 2009

Semețeii

Un medic care și-a petrecut ceva timp prin sistemul penitenciar îmi spunea la un moment dat că n-a întâlnit în toți acești ani nici măcar un director general care să nu fie atins de boala mesianismului, nici măcar un adjunct care să nu se creadă măcar un apostol acolo.

Exprimarea era puțin diferită, dar esența asta era. A ieșit la pensie între timp. N-a apucat să-i vadă pe mesianei contestați de sindicatele care le-au tot acordat răgaz și păsuire. Diagnosticul a fost bun, nu degeaba anii de experiență.

Conducerea ANP e într-o criză inedită. Mesianeii și apostoleii fac ședințe, înroșesc telefoanele, își pun spionii la treabă. Nu prea știu de unde să apuce dihania asta a protestelor. Mai micuții lideri maximi nu înțeleg ce se întâmplă, iar Semeția Sa "Ministrul Pușcărie" Radu Ragea se bate cu comunicatele de presă plutind printre norii propriilor păreri. În rest liniște. Asta e piesa, ăștia sunt actorii.

Pentru semețeii, mesianeii si apostoleii actuali și viitori PURTAȚI AZI BANDEROLA ALBĂ! Aveți dreptul să le spuneți că au depășit orice măsură! Nu vi-l refuzați.

PS Miercuri la Guvern, sindicatele din penitenciare se întânesc cu primul ministru, ministrul finanțelor, ministrul muncii și cu ministrul justiției. Conducerea ANP nu și-a găsit încă un loc în agendă.

Link-uri utile:
Update 08.30

În penitenciare se poartă deja banderolele albe în semn de protest. In cursul zilei sunt organizate conferințe de presă la nivel central și al penitenciarelor depre subfinantare, condiții de munca, drepturi restante și lipsa de transparență.

31 comentarii:

Burebista spunea...

Asa Huginn, tine-ne la curent cu toate si strange bine carma corabiei prin valurile iscate de la ANP in sus. Ne trebuie luciditate, hotarare si lideri priceputi, ca determinare avem din belsug.

Atentie la sefii care incearca discreditarea celor ce protesteaza, atentie la declaratiile catre presa pentru a nu distorsiona revendicarile ce le avem, fiti tari ca deja ne-am facut auziti.

Anonim spunea...

La Realitatea TV la ora 09.00 s-a spus ca Jilava vrea doar plata orelor suplimentare...

Anonim spunea...

Sa fim verticali! Sa fim uniti si sa demonstram ca se poate...Sa nu ne lasam calcati in picioare...Respect ptr liderii FSANP si SNLP...mde, acum vedem si noi ca existati cu adevarat!

Anonim spunea...

SA NU UITAM DE PLATA PRIMELOR DE VACANTA CARE A FOST SISTATA DE CATRE ANP DE APROAPE O LUNA DE ZILE.
AVEM BILETE DE ODIHNA SI TRATAMENT SI NU AVEM BANII PE PRIME.

Anonim spunea...

Acum ceva vreme s-a scris intr-un articol din Adevarul" ca un gardian(!!!)debutant are 2.280 lei lunar iar unul cu cativa ani de vechime 3.600 lei. NIMENI din ANP nu a infirmat acest lucru. Nu exista PR la nivel de ANP. Ne macelaresc ziarele ca suntem corupti, inumani, ca avem ceva cu "bietii detinuti" ca si cum am fi bolnavi cu capu` si nimeni nu dezminte aceste scabosenii.Suntem "paznici, lucratori la puscarii" si nimic.Nici o reactie. Sunt unii care isi dau cu parerea despre angajati inainte sa se finalizeze anchetele, ba chiar le dau o mana de ajutor ziaristilor facand afirmatii care le cresc audienta sau tirajele.

Anonim spunea...

COMUNICAT DE PRESĂ din data de 30.06.2009


Cu privire la comunicatul de presă remis de către organizaţiile sindicale din sistemul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Biroul Relaţii Publice şi Mass-media este împuternicit să facă următoarele precizări:

În condiţiile în care economia mondială este afectată de criza financiară, sistemul penitenciar românesc nu poate face excepţie de la regulă, cu toate acestea Administraţia Naţională a Penitenciarelor depune eforturi deosebite pentru a satisface drepturile şi nevoile îndreptăţite, ale tuturor lucrătorilor de penitenciare aflaţi în subordine cât şi pentru a nu afecta, prin măsurile de austeritate, impuse de o atare situaţie, condiţiile de muncă ale angajaţilor sau condiţiile de detenţie ale persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate.

Subliniem faptul că, au fost achitate, în totalitate şi la timp, drepturile salariale cuvenite angajaţilor iar în situaţia în care, ca urmare a deficitului de personal, au fost efectuate ore suplimentare, această situaţie a fost compensată prin acordarea de timp liber corespunzător. Cu privire la transparenţa decizională a echipei de conducere a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, subliniem faptul că reprezentanţii organizaţiilor sindicale din sistemul penitenciar, au fost invitaţi să participe la toate întâlnirile de lucru şi la toate consultările organizate cu ocazia diferitelor evenimente ori situaţii impuse de complexitatea problematicii penitenciare, aceştia având de fiecare dată posibilitatea de a interveni sau de a-şi susţine, argumentat, punctul de vedere. Totodată, cu ocazia organizării concursurilor de ocupare atât a posturilor de directori, cât şi a celor de trecere a agenţilor în corpul ofiţerilor, reprezentanţii organizaţiilor sindicale au participat la desfăşurarea acestora, pe întreaga perioadă.

Este de subliniat faptul că, în condiţiile în care, angajaţii din alte sectoare de activitate, se confruntă cu grave neajunsuri sau suportă consecinţele recesiunii economice, mergând până la pierderea locului de muncă, lucrătorii de penitenciare, prin eforturile şi atenţia deosebită, acordată de către Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti cât şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, beneficiază de protecţia impusă de buna desfăşurare a acestui domeniu de activitate, cu totul deosebit.

Dreptul de a protesta este un drept democratic, conferit de lege, ca urmare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor are toată disponibilitatea de a înregistra revendicările sindicale, înaintate de către reprezentanţii organizaţiilor sindicale din sistemul penitenciar şi toată deschiderea de a discuta pe marginea acestor revendicări, până la atingerea unor puncte de vedere comune.


BIROUL RELATII PUBLICE SI MASS-MEDIA

CE CACAT MANANCA CONDUCEREA ANP-ului...

Anonim spunea...

Daca ajungeti sa va intalniti cu premierul intrebati si de Raportul Corpului de Control al Primului Ministru nr.5/S.A.din data de 22.05.2009, cu privire la R.A.Multiproduct. Ministerul Justitiei are niste sarcini de facut in urma acelui raport. Le va face???

Anonim spunea...

Cam slabuta mediatizarea grevei.
Dl. D.S. nu a participat la conferinta de presa? Slabuta si prestatia colegului de la Jilava in fata camerelor presei.

Anonim spunea...

".......prin eforturile şi atenţia deosebită, acordată de către Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti cât şi al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, beneficiază de protecţia impusă de buna desfăşurare a acestui domeniu de activitate........". Termina mai ca imi dau lacrimile!Gargara pe zeci de mii de lei. Vedea-te-as pe sectie!

Anonim spunea...

am urmarit toata ziua astazi tv-ul .............nimic ...........ma asteptam la discutii .........nimic........adica ce sa mai vorbim , din acest " fas" pe care l-am inceput , sa speram ca va ajunge luna viitoare un mare tunet.

Sorin spunea...

pentru anonim 30.06.2009 16:04:00

Ba da, am fost prezent. Participarea a fost buna interesul a fost la fel. Conferinta s-a terminat undeva pe la ora 13.15.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Daca ati fi urmarit stirile de la ora 18,pe TVR Craiova, ati fi vazut ca Penitenciarul Craiova a fost pe post-prin vocea liderului si in consens cu conducerea penitenciarului, exprimand nemultumirea noastra,a tuturor!
Azi in CRAIOVA,maine in toata tara!
STIMATI COLEGI,URMATI EXEMPLUL!

Civilul singuratic spunea...

Este ca si cum s-ar fi intamplat exact asa...Printul penitenciarist primeste invitatie la balul imparatilor din castelul ANP-burgilor. Printul se imbraca cu ultimele creatii haute-couture, vestminte cu epoleti, cascheta cu sarma noua, pantofi cu bombeu si scartz, ba chiar, ca sa fie in trend, isi agata si o esarfa alba la mana dreapta, ultimul racnet. La ora stabilita, trage de sfoara clopotelului palatului, apare un majordom in fireturi care il pofteste frumos inauntru, de unde razbate o muzica divina, da sa intre in saloanele frumos mirositoare si, deodata...jap, jap !!, doua palme peste ochi care il arunca inapoi pe scari. Apoi, rostogolindu-se pe trepte, poposeste intr-o balta deasupra careia tocmai poposise trasura cu cateva momente in urma....Tzzzzzrrrr, ceasul suna! Printul nostru se trezeste la aceeasi ora, la 5, 30, si se indreapta spre baie pentru aceleasi tabieturi ale diminetii. Intr-un colt, vede ceva...Este o esarfa alba, mototolita, murdara, care miroase a cine stie ce....Isi aduce aminte de visul urat. Priveste in oglinda si zambeste...Data viitoare nu se va mai duce cu invitatie la palat...

Anonim spunea...

Dan Puric, în "Cine suntem"

1.controlorii ne impun să fim corecţi şi să ne luăm bilet
2. corect e să plătim biletul
3. cinstit era să nu fie ei la putere

Ce preferaţi: nişte controlori care stau pe un maldăr de necinste sau o cinste care alungă corectitudinea necinstită?

Anonim spunea...

cel putin 3 virgule intre subiect si predicat si alte fraze aberante, cum ar fi : "În condiţiile în care economia mondială este afectată de criza financiară, sistemul penitenciar românesc nu poate face excepţie de la regulă, cu toate acestea Administraţia Naţională a Penitenciarelor depune eforturi deosebite pentru a satisface drepturile şi nevoile îndreptăţite, ale tuturor lucrătorilor de penitenciare aflaţi în subordine cât şi pentru a nu afecta, prin măsurile de austeritate, impuse de o atare situaţie, condiţiile de muncă ale angajaţilor sau condiţiile de detenţie ale persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate."
ce pretentii mai avem la o imagine buna in societate, daca tocmai cei care ne reprezinta imaginea nu stiu sa o vanda?

Anonim spunea...

Aninimul Z Felicitari pentru reusita promovarii primului examen national, roata a fost greu de urnit si totul depinde de liderii centrali cum o sa speculeze momentele bune pe care le are sistemul sindical din penitenciare. Felicitari celor doi lideri S.Dumitrascu si S. Teoroc, au facut o treaba foarte buna (pana in prezent), deoarece asemenea protest la care participa 90% din personal...este o mare realizare. O sa vedeti cum Bala o sa inceapa sa vina cu oferte care mai de care mai tentante (pentru lideri), cum o sa se semneze acordul colectiv de munca in regim de urgenta (deoarece le este teama de scaunele pe care le au), interesul este mare

Anonim spunea...

dragi colegi , cine vine Director la PLOIESTI ? pacat de RADU om de toata isprava , se vede cine a plecat de jos .

Anonim spunea...

Stimati colegi,cei doi lideri ne apara drepturile dar hai si noi, cei din penitenciare,prin lideri ,sa ne sustinem punctul de vedere,in fata celor ce ne "subventioneaza",prin intermediul celor ce ne "vaneaza greselile"!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Printul penitenciarist putea sa accepte ,de mai multe ori ,invitatia la balul imparatilor!Dar,din nefericire,a preferat sa n-o faca sau s-o faca pe "cenusereasa",fiindca locul era prea caldut,putea fi ocupat de alt print declarat "peste noapte"!
S-ar putea ca visul sa ia o alta intorsura,una favorabila!
"Cine suntem?"

Anonim spunea...

Ptr.anonim de la 20,08.
Asteapta tinere sa vezi pe ci-ti trimite tovarasul BALA ca director la PLOIESTI.Probabil pe cineva din corpul de control cu nume de copac.Referitor la d-l Radu ai dreptate este profesionist omul,poate cade Bala si ramane dir. la ploiesti tot d-l Radu.
"SUCCESURI"

Anonim spunea...

"GARDIENI" DIN TOT SISTEMUL UNITIVA, SI SA NE VEDEM PE 15.07.2009. LA BUCURESTI IN FATA M.J.L.C-ULUI

T spunea...

Dan Puric=M.....,va invitam la dialog,dar nu sub anonimat,caci deja aveti un nume!
Curaj!

Anonim spunea...

Si stupu a dat buzna azi in puscarie,desi este cautat de cateva luni ptr a se prezenta la comisia de disciplina pe care o ocoleste de cativa ani,(toata corespondenta a fost returata,negasit la domiciliu,dar primeste banii ptr chirie ...sute de euroi pe banii cetateanului...anul asta nu a muncit nimic,a facut numai paguba dar cerseste in continuare...mila...
mai nou a trecut-o pe nevasta lui Stroie ca al 3-lea reprezentant sindical ...pe panoul fratiei...elodia de jilava jubileaza de vineri cu banderola alba pe brat,a facut pact cu satana (a se citi s.s.} ca si s.d. cu s.t.Pace voua frustratilor si multa sanatate!Traiasca Jilava!

Anonim spunea...

Pentru T

Parafrazandu-l pe Dan Puric, acum corect si cinstit e sa fim modesti. Din respect fata de ceea ce au reusit liderii sindicali. E meritul lor. Poate curajul a fost manifestat cu alte ocazii, cand era mai greu. Stati linisit, acum vor exista destui curajosi

Pt liderii de sindicat,

Unitatea care s-a format în jurul sindicatelor e un dar pentru care merită felicitări cei care l-au făcut posibil. Aveţi grijă să nu ajungă în mâna altui monstru. Când ai putere, te vor curta cu siguranţă cei care mimează că o detin, cei pe cale să o piardă, cei care promit că ţi-o vor amplifica şi cei care o au deja.

Anonim spunea...

Hei, ANP-ule unde ai achitat drepturile salariale la timp? Nu e 10 data de salariu? Dobanda pentru zilele de intarziere a platii catre angajati unde intra? La atatia oameni, cate doua zile de dobanda la banca, se aduna ceva nu? Hotilor!!!

Anonim spunea...

ANP-istilor, in ce masura reprezentantii sindicatelor au fost prezenti la examene, asa cum sustineti? Va spun eu: AU CANDIDAT, de aia au fost prezenti acolo si cum era de asteptat AU FOST ADMISI!!!

Membru' spunea...

Azi am purtat banderola alba, cu toate ca nu sunt in sindicat.Mi-am spus : Pana aici domnilor!
Ca un facut, tot astazi, s-au rugat de mine sa iau haine(echipamentul) cu toate ca nu aveau masura mea(ce ipocriti).


P.S. : Pe ei leilor !

Anonim spunea...

pentru colegul de la 18.03.
Sa stii ca astazi s-au dat reportaje doar de catre posturile locale ale televiziunilor. A aparut o singura stire referitoare la greva la un post de televiziune national si anume la Antena 1, la emisiunea lui Razvan si Dani. Daca actiunile de protest ar fi continuat si in data de 01.07.2009, am fi avut toata presa la porti. Oricum, din cate stiu, la fiecare penitenciar s-au organizat conferinte de presa. Cel mai important lucru este ca s-a facut primul pas si am dovedit ca nu suntem cantitate neglijabila. Sa dea Domnul sa reusim.

Anonim spunea...

Am si eu o intrebare
De ce BALA marele director general nu-si da demisia.
ca si asa nu face nimic
dar lui nu io cere nimeni?

Anonim spunea...

la galati creste alarmant n.r. de tarabostes pe zi ce trece.PROBABIL au motive bine intemeiate .DAR viata merge inainte dar probabil cu alta ECHIPA MAI REALISTA SI MAI DESCHISA NU CA FOSTA STIM NOI CARE .ACUM AVEM UN OM CARE NE CONDUCE CU O NOUA VIZIUNE ASUPRA MUNCII PE CARE O PRESTAM

onest spunea...

Sunt curios sa afu cat timp va trece pana veti incepe sa il muscati de fund si pe noul director de la Galati,care intr-adevar este o persoana ce merita tot respectul.S-a vazut recent cat de apreciat este in randul unora!!!