Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 26 iunie 2009

Politically correct


Americanii folosesc aceasta expresie pentru a defini ceea ce este indicat sa exprimi intr-un discurs public,in asa fel incat sa nu poti fi atacat de dusmanii politici si sa fii etichetat ca fascist,rasist sau mai stiu eu cum altfel.

Si intrucat noi suntem tara europeana care tinde sa devina leaganul noii democratii mondiale,prin experimentarea tuturor posibilelor variante democratice concepute in diverse cancelarii vestice,am preluat si acest dicton.Doar ca la noi se aplica in toate straturile societatii si in toate cazurile cand cel caruia i se adreseaza a deranjat prin discurs sau atitudine.

Unul din cele mai elocvente exemple in acest sens este cel legat de folosirea cuvantului,,tigan'',inlocuit prin decizie politica de cel de rrom.Si asta cu toate ca tiganii se adreseaza unul altuia cu acest apelativ.Dar despre acest aspect s-a mai discutat in multe ocazii,de catre diversi specialisti,care nu au ajuns la nici o concluzie tocmai pentru ca cineva a hotarat ca nu e corect sa folosim aceasta expresie pentru ca lezeaza sentimentele unei etnii,ma rog,nationalitati,mai nou.

Revenind in curtea noastra,nu putem uita de oribilul,degradantul cuvant ,,detinut'',care a fost inlocuit de mai democratul p.p.l..Care are neajunsul de a nu fi un cuvant, ci o expresie, ce se traduce prin ,,persoana privata de libertate''.Si conform DEX aceasta este explicatia data cuvantului ,,detinut''.Dar ce mai conteaza,important e ca am schimbat palaria...

La fel de incorect politic a devenit ca oamenii sa-si ceara drepturile,mai ales daca sunt salariale.Si asta pentru ca traim intr-o perioada de criza,cu o recesiune iminenta,anuntata de presedintele tarii.Cum poti sa mai ai curajul de a cere sa ti se asigure un trai decent,printr-o salarizare adecvata,cand un popor intreg a fost convins ca trebuie sa stranga cureaua si sa taca din gura pentru a nu deranja din lucru pe cei care trudesc pentru a scoate tara din criza?

Dupa rasunatorul esec al profesorilor, care s-au trezit ca lupta cu o tara intreaga nu doar cu guvernul,in momentul in care au cerut sa fie respectata o lege adoptata atat de parlament cat si de presedinte,nimeni in tara asta nu mai risca sa ceara sa i se asigure un salariu care sa-i asigure prevederea constitutionala si lozinca prezidentiala de,, a trai bine''.

Continuarea aici
Autor : Paul@pvaslui.blogspot.com

6 comentarii:

sfarsitor spunea...

terminator nu se dezminte. pentru ca nu il duce capul tot copie ce scriu altii si posteaza de zor. Vasluiule, ma auzi? Scapati de maimutoi... de domnu asta terminator ca va face de ras de cate ori are ocazia. un caraghios

Anonim spunea...

Terminator, colegii tai din sindicat stiu de intelegerea cu baietii cu ochii albastri? Prietenii stiu la ce ma refer.

Anonim spunea...

E usor sa arunci cu pietre si sa arati cu degetul.macar terminator FACE ceva.A recunoscut ca a preluat stirea dar macar are scuza ca a incercat sa transmita informatia mai departe.Nu ca altii care au informatiile si le ascund pentru a nu fi date publicitatii,pentru a nu le afla si tugurlanul de rind.Asa ca...poaate are o scuza.A voastra care e?

Anonim spunea...

In vocabularul tau, anonimule terminator, cuvantul tugurlan ii desemneaza pe colegii tai pe care ii dispretuiesti sau inseamna clica de prieteni cu care te inhaitezi in timpul liber. Sa-ti fie rusine. Daca ai avea un minim de bun simt te-ai da la o parte si ti-ai vedea de preocuparile minuscule pe care le ai in foisor de cand te stiu.

mititelu si friptura din foisor spunea...

Ce tot ii trageti cu terminator in sus si in jos. Ziceti clar ca e vorba de Mititelu Gabriel. Doar nu ii este rusione cu numele lui, ca Luca are curaj si isi da numele intreg, Paul la fel nuumai mititelu nu, ca stie ca nu are ce arata. Mititel la minte si la trup subtirel.

Terminator spunea...

,,Daca traiesti in functie de natura nu vei fi sarac,daca traiesti in functie de pareri vei fi intotdeauna sarac.''
Multe multumiri celor ,,atenti'' si multa sanatate ,,frustratilor''.
Ptr. 16:04
Spune tot ce stii tu ca sa afle toti colegii mei din sindicat.Inca ceva:TU NU POTI AVEA PRIETENI.
Ptr 21:17
Nu ai intuitie deloc si arzi de dorinta de afirmare.Spune aici tuturor de preocuparile mele minuscule din foisor...si argumenteaza-le.
Ptr 21:26
Inspectore ai mare grija la alfabet...poti face de rusine toata unitatea.