Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 2 iunie 2009

Mari români, penitenciarişti fără identitate

„Povestea unui succes mediatic” nu oferă o abordare sociologică a campaniei. Nu statisticile şi interpretarea datelor „obiective” l-au interesat pe autor, ci mai curând „povestea vie a oamenilor implicaţi în reuşita proiectului”, după cum el însuşi mărturiseşte. „Am năzuit să rezulte o carte care să fie citită de cât mai mulţi inşi dintre cei care au constituit publicul emisiunii Mari Români” şi nu un text tehnic, care să se adreseze doar unei mâini de profesionişti ai cifrelor şi schemelor sociologice”.

Textul de mai sus reprezintă un fragment din declaraţia lui Valentin Protopopescu, autorul volumului „Mari români. Povestea unui succes mediatic” despre o campanie care „i-a provocat pe telespectatori la un exerciţiu de identitate şi sinceritate, la recunoaşterea celor mai importante personalităţi româneşti din toate timpurile.”

Comparaţia campaniei „Mari români” cu scrutinul popular la care am fost îndemnaţi să participăm zilele trecute este, evident, exagerată din punct de vedere al diferenţei de notorietate, succes şi autoritate dintre „candidaţii” campaniei naţionale şi infinit mai modesta noastră „baltă puturoasă”.

Voi încerca, în schimb, să aduc în atenţie una din asemănările „metodologice” dintre cele două situaţii. Am pus ghilimelele deoarece tocmai absenţa intenţionată a metodologiei într-un asemenea scrutin este esenţa... metodologiei.

Vă aduceţi aminte, probabil, de faptul că una din cele mai critice atitudini vis a vis de campania „Mari români” s-a situat, indiferent dacă venea din sfera jurnalismului sau cea a cercetătorilor, în jurul următoarelor afirmaţii - „nu există criterii”,demersul e marcat de subiectivitate”,mari personalităţi sunt judecate de oameni fără autoritate profesională”, etc

Din acest punct de vedere, cele două situaţii seamănă. Foarte multe comentarii de pe blog (multe dintre ele depăşind limita bunului simţ) s-au situat în această zonă a criticii. Dar dincolo de argumentele "pro" şi "contra" legate de iniţiativa scrutinului sau de rigoarea cu care s-a făcut invitaţia la vot, există cel puţin un argument sociologic în favoarea unui asemenea demers.

Într-un sistem dominat de ură, dezbinare, promovări îndoielnice sau suspiciuni de corupţie şi imoralitate, tocmai lipsa criteriilor poate, într-un astfel de moment, să pună în lumină modul în care gândim, criteriile proprii după care ne orientăm, valorile în care mai credem. Şi pe Penifest, poate mai mult decât în urma unui scrutin (compromis, se pare, în multe unităţi) au apărut primele reacţii despre modul în care gândim noi.

Este o practică destul de cunoscută ca, în comunităţi, grupuri, organizaţii, aflate în criză (economică, socială, morală), să se reconstruiască criteriile de selecţie, viziunea, valorile, pornind de la ceea ce e agreat de către membrii acelei comunităţi. Mă îndoiesc sincer că scopul ANP-ului a fost atât de pretenţios (de altfel, sunt convins că, cel puţin în acest moment, nici nu se doreşte să realizăm o hartă a culturii profesionale reale) dar ideea, în esenţa ei, nu e rea deloc şi sunt sigur că în spatele acesteia nu a existat decât intenţia sinceră de a pune în valoare oameni apreciaţi în sistem de propriii lor colegi.

Am fi încercat, în faţa urnei, să ne reamintim propriile noastre criterii (oare ne sunt clare?)
Am avut şansa, prin acest scrutin, să ne orientăm după acea cultură profesională spre care vrem să tindem (oare nu ne e frică de ea?)
Am fi putut, prin acest demers, să votăm oameni în care credem (mai credem în cineva?)
Am fi reuşit să reînviem, măcar pentru câteva zile, valorile după care ne ghidăm (oare sunt în contradicţie cu propriul comportament?)

Sunt simple întrebări:
1. oare ne sunt clare criteriile după care ne evaluăm colegii sau au reuşit competiţiile nejustificate să ne bage în ceaţă definitiv?
2. ne e frică, oare, să urnim cultura organizaţională în care ne-am obişnuim doar să supravieţuim?
3. mai credem în cineva?
4. valorile pe care le iubeam cândva sunt, oare, în contradicţie cu propriul nostru comportament de astăzi?
5. Oare mai avem o identitate profesională?

Şi eu încerc de ceva timp să răspund la aceste întrebări şi vă îndemn, stimaţi cititori, să răspundeţi sincer la întrebările de mai sus. Doar pentru dumneavoastră. Nu trebuie să introduceţi răspunsurile în nicio urnă. Propria conştiinţă şi puterea de a fi sinceri cu noi înşine valorează mai mult decât aprecierea orişicui.

Un comentariu sugera să votăm „negativele”. Şi nu ştiu de ce, dar aproape că aş avea curaj să pun pariu că un concurs cu categoriile „cel mai incompetent”, „cel mai imoral”, „cel mai leneş”, cea mai mare piţipoancă”, ar avea şanse mai mari de izbândă. Ne vine ca o mănuşă posibilitatea să etichetăm la liber. Oare aşa suntem învăţaţi?

Am fost atât de obişnuiţi ani de zile să ne înjurăm, să dăm cu piatra, să împroşcăm cu noroi, să bârfim, să sifonăm, să pupăm dosuri, să jucăm pe două fronturi, să executăm, încât a proiecta aprecieri pozitive pentru colegii noştri, fie ei agenţi harnici sau ofiţeri cu conduita potrivită, în opinia noastră, devine un exerciţiu mult prea dificil pentru angajaţii sistemului.

Două remarci. Premierea, într-o astfel de situaţie, ar trebui să fie strict simbolică, în niciun caz materială. Iar în altă ordine de idei, riscul ca persoanele valorizate prin scrutin să fie ridiculizate ulterior de cultura profesională reală e destul de mare. Ne este chiar atât de frică de noi înşine?

59 comentarii:

Anonim spunea...

Cine trebuie sau cine e mai bun? Cam asa ar trebui sa se numeasca concursul de directori.

Dupa ce am asistat la maririle de note de la contestatii, acum am mai aflat o noutate.
La Craiova, Plesa, renunta pentru a doua oara sa se mai prezinte la scris. Se pare ca din nou functioneaza rampa de lansare.
Bala Constantin, ridicat de Bala Ioan dupa caderea de la Severin, si picat odata cu Gorbunov, isi sustine protejatul: Becheanu.
Becheanu este cel pe care l-a carat dupa el prin puscarii, acum cel prin care Bala Constantin vrea sa conduca unitatea.

Dar ceea ce nu vrea nimeni sa spuna este modul dubios, aici se vede influenta directorului general Bala Ioan, prin care dosarul lui Becheanu a fost acceptat la concurs, deoarece acesta nu indeplineste conditiile prevazute de Ordinul MJ 679 din 25.02.2009 - d) să aibă vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea studiilor absolvite, necesare exercitării funcţiei de conducere pentru care candidează - ar fi trebuit sa i se respinga dosarul ... dar ...

Anonim spunea...

Si Paduraru Cristina, autoarea ,, Scrisorii catre Jilava" nu s-a prezentat la scris... Oare de ce ???

Anonim spunea...

iar carmen galu a renuntat la functia de director al directiei economico-administrative din anp. se stie de ce. presiuni, tensiuni, minciuni... cat sa lupti?

Anonim spunea...

Cum sa nu-l sustina Bala I pe Becheanu atata timp cat pupila lui, Bala C, are la casa ca echipa de constructori echipa lui Alexe Andy pusa la dispozitie de Becheanu.

UN NIMENI.... spunea...

Ce tot aveti domnilor dragi cu Costi Bălă? Nu puteti dormi linistiti de grija lui? Vă deranjeazĂ cĂ este mai destept ca noi toti din Penitenciarul Craiova?
Lasaţi-l în pace nu credeţi că a avut destul de suferit din cauza celor intâmplate in luna februarie?
Dăcă am avea toti demnitatea lui Costi Bălă am fi ajuns departe.... si nu ma judecati gresit nu sunt nici pila lui Bălă, nici a lui Lăpădat nici....a nu stiu cui si sunt de peste 10 ani in sistemul acesta.
Este prima dată când scriu pe acest blog .. dar nu am mai suportat să văd cum oameni cu caracter si cu un anumit nivel de cunostinte sunt târâti în noroi de oameni care mor de invidie ca nu sunt acolo unde a ajuns BĂLĂ, BECHEANU s.a.m.d.... RAI MAI SUNTETI FRATILOR!!

Anonim spunea...

Dosarul lui BALA IOAN, acest asa-zis director general al ANP, de la Curtea de Apel Bucuresti...

http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTk3NTk5

Sa urmarim daca-l castiga...
MJ a avut ,,tupeul" sa-i taie motivatia salariala.
Poate are tupeul sa-l destituie...
Ca ne-am saturat de asa-zisi CHESTORI DE PENITENCIARE.

Anonim spunea...

Al doilea dosar al lui ,, CHESTORUL" Bala...

http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=2&d=MjAwMDAwMDAwMTk3NjAz

Vom avea grija de el...

Semnat: Judecatorul de caz

Anonim spunea...

Femeile angajate in penitenciare.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/853301/Amintiri-despre-temniceri-in-fusta/

shelley spunea...

Sunteţi de-a dreptul penibili, criticaţi trei oameni capabili: Băla, Bălă şi Becheanu au demonstrat că pot, că ştiu şi că nu se tem de proşti, tot ce au uitat e că cei proşti sunt mulţi, sper să nu se dea bătuţi. Din păcate, pentru unul dintre ei conjunctura a fost nefavorabilă, pentru că profedional nu aveţi ce să-i reproşaţi. Oricum presiunea asta a sindicatelor nu e normală, voi sindicaliştilor vreţi de fapt să conduceţi şi cum găsiţi directori capabili şi neinfluenţabili încercaţi să scăpaţi de ei. Ruşine! Eu mă aştept ca aceste atacuri să fie şi mai vehemente, nu-i aşa doamnă Pădurariu, nu-i aşa că dvs. şi "prietenul" T. nu o să aveţi bunul simţ să vă opriţi şi nici puterea de a vă autoaprecia obiectiv, aveţi probleme grave cu imaginea de sine...

Anonim spunea...

Micu Ginel ????? oare nu este acel tip de 1.50m, de meserie impegat de miscare, care lucreaza la ANP - Resurse Umane??????? A fost eliminat din concurs pentru ca a incercat sa copieze cu .........un ceas special. Doamne cine vrea sa ajunga OFIŢIR. Baiatul asta are scoala de la Jilava, este tizul lui Sorescu ca doar nu de aia a primit el locuinta de serviciu dupa nici 6 luni de la angajare si necasatorit si..........la naiba unde a ajuns sistemul asta.

Anonim spunea...

Dupa parerea mea nici unul din cei 2 Bala nu merita criticile, pe Becheanu ala nu-l cunosc dar am vazut criteriile si daca e adevarat ca nu indeplineste acea conditie prevazuta acolo, ar trebui ca cei din comisie sa-si recunasca greseala si sa ia atitudine si macar astfel sa arate ca acest concurs de directori nu e masluit.

Anonim spunea...

Mai bine Becheanu director, ce daca nu indseplineste conditiile, cati nu au ajuns asa si pe functii mai mari (exemplu - Firinel) si Bala Costica director adjunct, iar Popescu sa se duca inapoi de unde a venit ca a terorizat oamenii in unitate.

Anonim spunea...

Asta asa e, era si Costache al dracului, dar asta parca e prea de tot.

Anonim spunea...

,, Micu Ginel ????? oare nu este acel tip de 1.50m, de meserie impegat de miscare, care lucreaza la ANP - Resurse Umane??????? A fost eliminat din concurs pentru ca a incercat sa copieze cu .........un ceas special. Doamne cine vrea sa ajunga OFIŢIR."

Sa vedem daca Băla sesizează comisia de disciplină cu privire la incercarea de fraudare a concursului de catre SUBORDONATUL LUI, agent MICU GINEL.
Că dacă nu, ar putea merge chiar ,, EL COMANDANTE " CHESTORUL DE PENITENCIARE BĂLA, in fata comisiei de disciplina din MJ, pentru tolerarea abaterilor disciplinare a subordonatilor.

Anonim spunea...

Ginel a facut mult mai multe, ideea e ca de data asta a fost prins ! Acest personaj de-a dreptul penibil nu ar trebui sa faca parte din categoria functionarilor publici cu statut special ! Cei de la Resurse stiu ce face, dar a fost tolerat ! Din cate stiu va face obiectul analizarii in cadrul comisiei de disciplina ! Sper ca va ajunge acolo unde ii este locul ! referitor la Sorescu, te inseli ! Mai incearca...

Anonim spunea...

Daca este adevarat este totodata si trist faptul ca d_na Galu a renuntat la functia de director DEA-ANP.D-nilor din conducere, a-ti promovat 10-11 ofiteri financiar, va mai trebuie inca pe atati si nu va putea egala experienta d-nei Galu. Credeti ca se marita scimbul??? Felicitari D-na ca nu le-ati facut jocul unor neprofesionisti!!!

Anonim spunea...

Si totusi D-na Galu, va stiam o femeie puternica, de ce ati cedat???DE dumneavoastra sistemul avea foarte mare nevoie, sa plece membrii comisiei de concurs care au facut toate acele magarii cu promovarea de ofiteri - financiar......

Anonim spunea...

Probabil ca si d-na Galu, la fel ca si cei care au candidat pentru posturile de directori, nu si-a demonstrat calitatile de manager.
Singura ratiune dupa care au fost eliminati a fost ca au spus ca nu se pot descurca, asa cum a cerut dl. Ragea, fara bani. Pai eu zic sa vina dl. Ragea o zi intr-un penitenciar, sa vada cum suna telefoanele la contabilul sef in birou, cum furnizorii ameninta cu sistarea furnizarii produselor (ce conteaza ca sunt contracte in derulare, daca noi nu le-am platit din februarie nici un banut), sa se ia tot dansul de gat cu domnii de la Distrigaz care vin sa taie gazul, care de fapt ii da la o parte din poarta pe cei de la Electrica care vin sa taie curentul.
Dumneata dl. Ragea, daca in portofel nu ai nici un sfant, cum poti sa hranesti 800 de detinuti, daca deja la toti furnizorii ai 5 miliarde datorie? E cineva dator sa ne tina pe noi si sistemul nostru, cu multi manageri la varf, in spinare?
Mai era cineva care tinea predici la convocari ca un bun manager se descurca fara bani... Si... s-a dus pe drumul lui, dl. Marin, cu pensie frumusica, ca doar a fost manager toata viatza.
Deci, daca e adevarat cu d-na Galu, e pacat, nu stiu cate persoane sunt in ANP-ul acela la fel de bataioase ca dansa, lucra acolo si se zbatea pt sistem, atunci cand dl. Ragea, stergea vreun birou de praf cine stie pe unde.
Bine ca au ramas cei cumintei, care nu au tupeu sa zica nimic, doamne fereste sa-si piarda cumva functiile platite bine, ca deh, au sporuri de ANP-isti, tot timpul mai mari decat fraierii din teritoriu.

Anonim spunea...

Deci e clar BECHEANU nu are cum sa fie director iar POPESCU sa se duca inapoi. Sunt destui ofiteri capabili in PMS CRAIOVA cu Academia de politie.

Anonim spunea...

dna paduraru nu s-a prezentat fiindca probabil sindicatul nu i-a dat destule asigurari.. dar va mai incerca. doar e candidata de profesie.si va calca pe cadavre pt a fi director. nu sunt misogin, dar in unitatea mea sunt femei, si cred ca peste tot, care isi fac treaba cu profesionalism si demnitate.

shelley spunea...

Ce tot aveţi, aţi făcut fixaţie pe Becheanu? Cred că nu aţi înţeles că dosarele au fost selectate ceva vreme în urmă de către o comisie, nu de către Directorul General. Am trecut de acea etapă, se aşteaptă rezultatele examenului scris, nu mai forţaţi nota. Şi mie mi-ar fi teamă să mă conducă un om care a pornit de la subofiţer şi ajunge director prin propriile capacităţi, asta în cazul în care nu prea ştiu să-mi fac treaba, căci altfel nu văd de ce... Oricum la management v-a demonstrat ce poate; cel mai probabil e doar începutul.

Anonim spunea...

Dragi colegi, nu va mai agitati degeaba, lucrurile trebuie sa iasa intr-un fel anume si noi toti stim cum stau lucrurile. Ne agitam inutil pe margine si astia isi fac de cap in continuare. oameni precum Plesa sau Galu sunt trecuti pe linie moarta dar in acest timp, in fruntea penitenciarelor sau in fruntea serviciilor din ANP trebuie puse cozi de topor care sa execute ordinele venite de la cei care detin puterea . Aceste instrumente fara caracter(la cozile de topor ma refer) sunt fie clientii unor partide fie indivizi santajabili si usor de manipulat impinsi in fata de bala & comp. Stati fara grija, in aceasta perioada ,cel putin, nu e o onoare sa ajungi director de penitenciar sau mai stiu eu pe ce functie importanta in ANP tocmai pentru ca stim cum sunt numiti acestia. Suntem mici si fara putere dar nu suntem prosti. Vorba unui comentator, mi-e sila.

Anonim spunea...

Mie sincer mi-ar fi teama sa ma conduca unul ca Becheanu care este inginer mecanic .
Halal sistem sa ajunga Director de pusacrie inginerii!!!
In ce priveste cei cu academia am multe semne de intrebare de capacitatea lor?"Sunt numai baieti destepti ".

Director de penitenciar ar trebui sa fie un bun manager nu toti m.....i gen BALA CONSTANTIN ,BECHEANU SAU CEI CU ACADEMIA.
In alte tari toti directorii sunt manageri ,nu ingineri nu juristi facuti pe la Mihai Viteazul,etc ,mai ales in situatii de criza financiara .

Anonim spunea...

Sunt in asentimentul celor care au spus ca plecarea d-nei Galu este un impas pentru sistemul nostru. Pentru colegii din toata tara din DEA, CRED CA E UN AVERTISMENT CLAR.AVETI GRIJA CE SEMNATI, BUGETELE SUNT DEJA DEPASITE SI NU STIU CINE VA MAI INTELEGE ACEST FAPT, DACA NU MAI ESTE D-NA GALU. Stiti.............este chiar caz penal sa angajezi fonduri bugetare in afara bugetului APROBAT!!!!!!!!!!!!!!!Cine o sa mai sustina oamenii din teritoriu, in conditiile in care sunt unitati care nici nu au primit subventie luna asta si au datorii de peste 14 miliarde! Si in virtutea faptului ca D-NA GALU ii scoate in acest sens tot incheie contracte si cumpara...........
FOOOOOOOOOOOOOOOARTE NASPA!

Anonim spunea...

Pt Un Nimeni si pt shelley .
Bala cel mai destept din penitenciarul Craiova ???
Ma faci sa rad, demnitate???
Pai te intreb eu pe tine cum au ajuns acolo sus ???,cum a ajuns Bala director in anul 2005???,Cum a ajuns Becheanu diretor ???
Bala era pentru unii muma pentru alti ciuma nu are nici un pic de demnitate .

Shelley


Nu avem ce sa-i reprosam lui Bala intradevar ca nu a facut lucruri rele "era impartial inclusiv cu Badarau cu Dinu Claudiu,Cu Dinu Ramona ,cu Negru ,Cu Schiopu ,Cu Motcanu,......."
La casa la Bala nu stim daca lucreaza muncitorii lui Andy Alexe!!!


Bala nu a trimis niciodata subordonati cu miloaga pe la firme dupa sponsorizari.

Bala a gestionat intotdeauna bine bugetele puscariilor care le-a condus.

Bala nu a stiut de Cone ,Gorbunov,etc....

Apropo ,Bala Constantin a fost avansat "prin CONCURS" din nou in functia de sef serviciu productie si venituri."La selectarea dosarelor au avut dreptul sa participe numai cei cu studii juridice ,cei cu studii economice nu au avut dreptul"

Lehamite

shelley spunea...

Am impesia că sunt unii colegi care se suportă cu greu pe ei înşişi, aşa încât nu ştiu cum le-ar putea fi pe plac vreun director.. ingineri nu, absolvenţi de academie nu, dar manageri da, cine s-a născut manager să se înscrie, nu cunosc în sistem decât un "manager prin definiţie?", îl vreţi cumva pe Dumitraşcu? Cine l-a oprit să dea examen?

Anonim spunea...

Felicitari noilor directori de penit. Doar ,,ea,, pica.....

Anonim spunea...

Pai nu poti face comparatie niciodata intre Dumitrascu si Bala C-tin sau Becheanu .
Diferenta este prea mare ( in favoarea lui Dumitrascu ) aceasta discutie nu poate avea loc.

Daca in acest sistem se respectau reguli elementare de promovare si nu se faceau numiri ( promovari) pe simpatii,afinitati,rude,zvonuri,p.......i ,
etc,Bala sau Becheanu nu ajungeau in viata lor unde sunt sau au fost.In acest sistem se promoveaza ,numai p.....i care stau cu capul plecat,un om cu demnitate nu tolereaza o prostie spusa de un "SEF" si îi atrage atenţia ca spune o prostie.Marea problema ca 90% din "sefii" din acest sistem nu accepta alte opinii.Stiti proverbul " prostul nu e prost destul pana nu e si fudul"
Pana sa fie Dumitrascu Director Gen.Adj.,toti m........i din sistem au ajuns mari ofiteri.

Anonim spunea...

Poate va mai trec oful : HotNews.ro Marţi, 2 iunie 2009

Grila unica de salarizare: Pe cele trei niveluri de referinta, bugetarii vor castiga intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie


Ministerele au facut propuneri pentru completarea grilei unice de salarizare. Daca saptamana trecuta au fost facute propuneri pentru functiile inalte, precum cele de presedinte, senator sau ministru, la ultima intalnire a grupului de lucru au fost analizate salariile pentru functiile de nivel mediu. Pentru o astfel de functie, remuneratia variaza intre 3,8 si 8,8 salarii minime pe economie.

Potrivit proiectului de lege privind salarizarea unica, functiile bugetarilor vor fi echivalate pe trei niveluride referinta.

Pentru primul nivel, a fost stabilit un coeficient mediu de 8,85 salarii minime pe economie. La primul nivel se afla functia de medic primar de clinica care este echivalenta cu cea de conferentiar in Ministerul Educatiei, cu cea de maior in Ministerul Apararii, cea de consilier superior in Ministerul Finantelor, cu cea de judecator de tribunal, consilier probatiune si cea de asistent judiciar in Ministerul Justitiei, cea de consul in Ministerul de Externe, cea de artist liric de opera in Ministerul Culturii si cu cea de consilier superior in Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Pentru al doilea nivel, coeficientul mediu este de 6,50 salarii minime. La al doilea nivel se afla functia de profesor gradul II de liceu cu vechime intre 6 si 10 ani care este echivalenta cu cea de inspector in Ministerul de Interne, cu cea de locotenent cu studii superioare de lunga durata si masterat in Ministerul Apararii, cu cea de expert principal si cea de expert vamal principal in Ministerul Finantelor, cu cea de grefier gradul II cu functii superioare din Ministerul Justitiei, cu cea de consilier de relatii gradul III din Ministerul de Externe, cu cea de muzeograf gradul II si cu cea de preot de parohie din Ministerul Culturii, cu cea de farmacist si cu cea de fiziokinetoterapeut din Ministerul Sanatatii, cu cea de expert principal, consilier juridic principal si cu cea de auditor principal din Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Pentru al treilea nivel, coeficientul este de 3,80 salarii minime. La acest nivel se afla functia de referent superior in minister si cu studii medii care este echivalenta cu cea de agent de politie debutant in Ministerul de Interne, cu cea de secretar de scoala si cu cea de pedagog din Ministerul Educatiei, cu functiile corespunzatoare gradelor de soldat si gradat voluntar si cea de referent pentru personalul civil din Ministerul Apararii, cea de grefier cu studii medii din Ministerul Justitiei, cea de curier de relatii gradul II din Ministerul de Externe, cu cea de statistician si cea de medic laborant din Ministerul Sanatatii si cu cele de referent superior din Ministerul Culturii si Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

Mihai Pleniceanu, reprezentant Cartel Alfa la negocieri, a declarat pentru HotNews.ro ca nu toate propunerile au fost luate in considerare. De exemplu, Ministerul Justitiei a venit cu propuneri care au depasit cu mult nivelul de referinta. De exemplu, pentru referentul cu studii medii, functie care face parte dintr-o grupa in care coeficientul mediu este de 3,80 salarii minime, Ministerul Justitiei a facut propunerea sa fie o functie platita cu 7 salarii minime. In aceste conditii, trebuie facute alte propuneri, dar acestea nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 10% coeficientul mediu si nici sa fie cu 15% mai mic decat acesta.


O seara buna tuturor!

Anonim spunea...

Cei de la Craiova au o mare problema vor sa stea toti in fata (la biroul visiniu din vila cu 3 secretare) iar in spate nimeni , pentru ca sunt prea destepti zic ei cu facultati facute la fff din pacate .De ce nu au concurat cu CBala sau Becheanu sa vedem si noi ce note ar fi luat in aceste concursuri ? Stiu sa stea in umbra si sa dea cu piatra . Ce conteaza cine va conduce unitatea , conteaza sa o faca bine poate fi si o elenă .

Anonim spunea...

shelly daca vrei sa fii negru pe plantatie e treaba ta. numai ca multa lume stie ca munca trebuie platita. by the way : luni nu se va lucra nu? ce sint rusaliile.cei de la tura vor fi platiti dublu? ca doar sunt ore festive, sarbatori, etc.da cred ca e greu sa vezi si altceva inafara de idoli.

Anonim spunea...

Alooo ofiterilor, am facut un calcul tinand cont de doritorii de functii din unitate si "ciolanele" vacante.
Daca scapati de Popescu si Calota, ca si asa ei sunt de la Pelendava, puteti conduce mosia de pe "ciolane" noi ca pe vremea lui Cranta si Cone.

Sorin spunea...

shelley

Nu am venit la concurs pentru ca nu imi doresc sa fiu director in sistemul penitenciar. Am fost deja, stiu cum e.

Si, in plus, am alte prioritati acum. Sunt presedintele FSANP si trebuie sa-mi fac treaba din aceasta pozitie.

Nu am nici un motiv sa-mi cer scuze ca am studiat ceva management, nici n-am facut vreodata un caz din asta. Aveti si dumneavoastra aceleasi oportunitati.

Anonim spunea...

BUN

shelley spunea...

Pt. dl. Sorin
Un răspuns elegant! Poate dvs nu faceţi caz de studiile dvs, dar aveţi prieteni care o fac atacând alte persoane, vi se pare corect? Nimeni nu a fost oprit să participe la examene, nu mi se par normale alianţele de moment pentru a ajunge în anumite funcţii. Oricum mă bucur că aţi intervenit pentru că am o întrebare pentru dumneavoastră: vi se pare normală atitudinea sindicatelor pe care le conduceţi, oare numai prin presiuni şi dezinformare se pot obţine drepturi? În momentul de faţă s-a ajuns ls stadiul în care lucrători de penitenciare se ascund în spatele sindicatelor, susţin sau nu anumite persoane în numele sindicatelor. Pe ce criterii domnule? Cred că ne-am îndepărtat de scopul iniţial de a apăra interesele lucrătorului obişnuit, chiar vreau părerea dvs, dacă se poate sinceră.... Vă amintiţi perioada în care eraţi director în cadrul ANP, aţi fi preferat ca sindicatele să vă fie parteneri în procesul de tranziţie sau să vă boicoteze? Un om obiectiv percepe relaţia ANP-sindicate ca rivalitate, nu parteneriat.

Sorin spunea...

Cu scuzele de rigoare, nu pot sa raspund pentru ce spun alte persoane. Nici macar pentru cei care-mi sunt prieteni, sau cei care se declara a-mi fi prieteni. Le multumesc totusi pentru apreciere. Ajuta sa mai auzi si lucruri bune. :)

Plecati de la o premisa gresita. Sindicatele promoveaza si sustin parteneriatul. Patronatul face declaratii de disponibilitate de dialog, dupa care lucrurile se complica. Nu avem acces la informatii, suntem ocoliti in procesul decizional. Din pacate trebuie sa ajungem la presiuni pentru ca altfel nu se poate. Pur si simplu MJLC si ANP nu-si onoreaza promisiunile, si asta cred ca e vizibil in modul cum isi fac treaba.

In ultima perioada au tot fost situatii in care ANP si MJLC nu au inteles acest parteneriat decat ca pe o scuza pentru propriile actiuni. Cand au vrut sa-si justifice o actiune au chemat sindicatele si au incercat sa-si impuna proiectul indiferent de consecinte.

Programul de lucru, reorganizarea, reprofilarea sunt un exemplu. Totul a fost bine pana cand am cerut anumite modificari la solicitarea personalului. Atunci toti au regretat ca nu se poate da pur si simplu ordin ca-n vremurile bune. Evident ca nu am putut accepta sa fim ocoliti.

Zilele trecute am propus sa gasim impreuna metode de suplimentare a bugetului ANP. Reactia a fost ca nu sunt probleme cu bugetul. Ciudat, nu? Abia am reusit sa-i convingem cu cifrele pe masa ca asa e. Si, abia am reusit sa-i convingem sa reia prima de vacanta.

In concluzie. Nu facem figuratie. Facem propuneri, suntem constructivi, acceptam ca nu totul se poate asa cum vrem noi, dar nu facem figuratie. Nu boicotam relatia cu ANP si MJLC, ci dimpotriva - facem o presiune constanta pe problemele de interes. Din acest motiv existam.Cu stima

shelley spunea...

Pt. Sorin
Cu partea teoretică staţi foarte bine, dar practic la nivel de ţară e un haos în sindicate şi numai jocuri de culise; dacă tot sunteţi specialist în management aştept cu nerăbdare ca schimbările pozitive să înceapă în ograda dvs.
"Cu scuzele de rigoare, nu pot sa raspund pentru ce spun alte persoane" e un răspuns pe care nu-l accept de la un lider, în această postură sunteţi responsabil pentru ceea ce fac sau spun sindicatele pe care le manageriaţi. Spor la treabă!

Un fost.... spunea...

Scandal de Gorj, Nr. 240 "Deţinutul Roman, considerat apt pentru permisie de actuala conducere a PMS Tg-Jiu"
O ştire de senzaţie, nu de scandal pentru că reportera argumentează.
Deţinutul e bolnav psihic, din actele medicale reiese că are tulburare de personalitate de tip polimorf.
Deţinutul a fost în mai multe penitenciare unde s-a ajuns la o serie de concluzii precum: "are intenţii de evadare", "nu suportă să stea închis şi are intenţii de evadare", are"intenţii de suicid şi de vadare"
Acesta a fost învoit pentru apropierea de familie, având în vedere faptul că concubina şi cele două fiice erau plecate în Grecia.
Acesta a fost capturat în direct după ce a încercat să se sinucidă.
Credeţi că s-a luat vreo măsură cu el sau cu cei care au favorizat în mod absolut evident infractorul? Dacă răspundeţi da pierdeţi, aceştia au fost avansaţi.....Trageţi concluziile şi dacă aveţi timp citiţi articolul din Scandal, apoi vă aştept opinia.....

Sorin spunea...

dl. shelly

Nu va refereati la sindicatele din structura FSANP, va refereati la prieteni care spun lucruri despre mine. E bine ca sunteti categoric dar, una e una si alta e alta. :) Cu sindicatele e altceva. Haideti sa nu amestecam lucrurile. De acord, mai avem multe de facut. Le vom lua toate pe rand. Intre timp ne vom continua treaba.

Anonim spunea...

shelly esti penibil ,sau te prefaci?
D-l Sorin ti-a raspuns destul de clar nu raspunde pentru ce afiramtii fac unii sau altii,raspunde in calitate oficiala de lider de sindicat!!!Nu raspunde de toate barfele !!!
Lasa omul in pace sa-si vada de treaba sa ne apere interesele ,tu daca vrei dute pe malul santului si barfeste cat vrei.

shelley spunea...

Pt anonimul de la 22.30
Dragă domnule ai o toleranţă extrem de redusă la frustrare, nu ştiu cum ai trecut testarea psihologică!
Ţi-a spus dl Sorin că ar avea nevoie de avocat?

Anonim spunea...

sper de data asta sa apara postarea: "domnu" sorin ce fromos pozati in alba ca zapada! da de baietii aia doi de la galati care au facut prostia sa se ridice la bilant va mai amintiti cum ati facut tot posibilul sa ii trimiteti pe unu la gherla si pe unu la timisoara?atunci nu erati cu sindicatu'. atunci dadeati cu pumnu' in masa erati jupan!

Sorin spunea...

pentru anonim 22:56:00

Nu pozez, imi asum trecutul si n-am de ce sa ma ascund. In cazul celor doi domni de la Galati cred in continuare ca a fost o masura utila. Cred ca cei doi domni au inteles ce era de inteles din intimplarea la care faceti referire.

Si, nu pretind ca toate deciziile pe care le-am luat sau pe care le voi lua vor multumi pe toata lumea sau vor fi interpretate corect. E clar ca nu se poate.

Anonim spunea...

O intrebare pentru Sorin: daca nu-ti e cu suparare, spune-mi si mie pe unde mai muncesti!Si nu ma refer la activitatea sindicala. Vroiam sa stiu daca esti si tu ca si noi , adica angajat al sistemului penitenciar. Multumesc!

Anonim spunea...

trimiterea celor doi la mama dracu' a fost un gest josnic, sa vada lumea cine e stapanu'. da nu-i nimic.a trecut si acel capitol.viata merge inainte.poate ca au fost impertinenti si nu au avut eleganta in exprimare, dar problemele ridicate de ei atunci exista si acum.

Marius spunea...

Măsuri în cazul lui Enache nu se vor lua, a afirmat în consiliu că este într-un echilibru indiferent. Ce înţelegeţi prin asta? Pile, plie, pile, că doar nu competenţă....

mini spunea...

Felicitari noilor directori.Mult succes in cariera lor de acum incolo.Sunt unii care au lucrat si ca subofiteri, sa nu uite de unde au plecat.

Anonim spunea...

Daca COSTI BALA a fost pedepsit in cazul GORBUNOV ,la TG-JIU de ce nu s-a luat nici o masura ?Cei care i-au dat drumul in invoire lui ROMAN C_TIN si nu s-a mai intors decat atunci cand a fost prins in direct la televiziune sunt acum in functii mai mari de conducere.

Anonim spunea...

"COSTI" BALA ,apropiatule!!! de el, nu a fost sanctionat i s-a acceptat demisia si ar trebuii sa zica mersi.
A ocupat functia de Director timp de 4 ani fara nici un concurs ,mai mult acum este imputernicit in functia de sef serviciu productie si venituir functie care prevede sa fi absolvent de studii economice ,"COSTI" este absolvent de studii juridice,mai mult el primeste indemnizatie de conducere de 35% fara a avea obiectul muncii ,fabrica ,atelierele,etc sunt la pamant ,aproape el nu are obiectul muncii.


Parca citeam ieri intr-un comentariu ca Roman asta este un detinut de la Targu-Jiu ,asa ca anonimule spune-ne si noua in ce an,luna sa intamplat sa plece in invoire respectivul!!!
Ca poate, chiar "COSTI " apropiatul tau era Director acolo!!!

E vezi ce se poate intampla cand esti p.......st sti proverbul "Daca taceai ,filozof ramaneai"

shelley spunea...

Pentru domnul Sorin D şi pentru domnul Băla


Ce spuneţi stimaţi domni despre aceste situaţii?
Pe domnul Bălă mai aveaţi puţin şi îl linşaţi cu toate că nu era responsabil în calitate de director decât cu coordonarea, nu cu întocmirea şi verificarea tuturor adreselor ce pleacă din unitate. Au mai fost şi ceva controale care nu au sesizat că ar fi o problemă.
În cazul Tg-Jiului se pare că aceşti doi actuali directori( Enache şi Prunariu) sunt vai steaua lor la capitolul management.
Enache a ieşit mai mult decât prost la controlul făcut de ANP când era şef la educaţie, iar cea care i-a luat locul îşi terorizează subalternii, dar zice că are susţinere de la ANP, lucru deja demonstrat, căci atunci când prevenirea criminalităţii a constatat că a făcut numai favoruri anumitor deţinuţi şi a anunţat directorul, acesta a cerut destituirea, iar ANP-ul a trimis pe cel de la prevenire într-o plimbare de 6 luni, iar directoarea a continuat nestingherită politica de teroare şi favoritismele, fără cea mai mică sancţiune. Deci domnilor care dintre dvs. ne dă un răspuns pertinent? Ce măsuri veţi lua? Aşteptăm cu nerăbdare măsuri, pentru că pe Bălă l-aţi pedepsit pentru ceva extrem de minor pe lângă situaţia celor doi: deţinut bolnav psihic, cu tentative de evadare, grad sporit de pericol lăsat recompensat cu învoire pentru relaţia cu familia plecată în Grecia, dacă reţin bine......Favorizarea infractorului în mod cert, dar contra ce?

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 20:10
Ce ai domnule, propunerea şi susţinerea a pornit de la cei doi, lui Bălă ca şi celorlalţi din comisie l-au prezantat ca fiind un deţinut model, tu ţi-ai fi verificat subalternii sau aveai cum să cunoşti hoţii după câteva zile după ce ai ajuns într-o unitate? Datele prezentate nu aveau nimic conform cu realitatea, dar cei de la educativ au minţit toată comisia.
Ideea e că Bălă a plecat şi au rămas ăia, ca şi cum ai pune lupul paznic la oi!

Anonim spunea...

A ,deci se confirma Bala Constantin era Director in acel moment la Targu Jiu!!!
Da saracu,nu a stiut nimic, " el nu era presedintele comisiei de individualizare si nu avea acces la dosarul de penitenciar sa analizeze (ce spui tu ,psihic,tentativa evadare,etc)".
"L-au mintit saracul de el ca si in cazul GORBUNOV ,el nu a stiut niciodata nimic" .

Si cand te gandesti ca din nou a fost avansat............la fel ca cei despre care faceti referire .

Anonim spunea...

Pt Shelly
Are dreptate anonimul de la ora 20.10 Bala Constantin nu a fost sanctionat i s-a acceptat demisia si dupa trei luni a fost imputernicit in functie.
Bala avea stilul lui Lapadat Anton ,avea clica lui iar ceilalti erau niste prosti .

shelley spunea...

Ce v-a făcut domnul Bălă de sunteţi aşa porniţi? Pt mine rămâne un domn şi chiar e victima împrejurărilor, e normal că a avut încredere în subalterni, dar nu dânsul i-a angajat, sunt oameni vechi din anii de glorie...
Dacă erau şi cei de la Tg-Jiu aşa, şefii lor trebuiau deportaţi...

Anonim spunea...

Cu domnul Radu de la Ploiesti ce au avut? A fost bun la Targsor cand i-a pastrat locul luni de zile d-nei Zina, a fost bun la Margineni dupa plecarea lui Marcu, a fost bun, un pic, si la Ploiesti dupa "taifunul" de Stasie.... Dar de... Ploiestiul este langa Bucuresti, se face usor naveta pentru vreun nepotel, tip incomod sau care se bate vizibil de muste pe la ANP. Ce draq doar ne-am invatat, suntem cobaii sistemului: din 2000-2001 s-au perindat 10-11 directori, program pilot hop la Ploiesti, 2 sectii exterioare populate cu ppl: Movila Vulpii si Moara Noua una la Nord si cealalta in Estul Ploiestiului, personalul vai mama noastra, lucram la cota de avarie de zici ca suntem zombi. Asta-i soarta noastra, sa patimim mai rau ca hotii, ca doar caruta s-a rasturnat la Ploiesti!!! Dar stiti vorbele acelea: "fereasca D-zeu de mai rau...", nu-ti convine? cara-te! asteapta o suta la poarta! DEH, m-am plans si eu ca doar atat ne-a mai ramas! Sa auzim de bine!

Anonim spunea...

De incidetul de securitate de la Pelendava de ce nu zice nimeni nimic? Dosarele SIPA disparute de acolo?
Trebuie sa ajunga in prea ca sa faca cineva ceva?

woodoo spunea...

Băi nene,vă tot citesc comentariile despre actualii şi foştii directori de penitenciar,şi mă gândesc în sinea mea,ce tot aveţi fraţilor cu săracii oameni?De ce nu-i lăsaţi să guverneze în linişte şi pace?Apropo,puneţi mâna pe carte şi învăţaţi să ajungeţi şi voi directori.

Anonim spunea...

woodoo,
de-ale poporului:"Decat codas la oras, mai bine in satul tau fruntas."
Dar, la noi "interesul poarta fesul."Competenta duca-se.

ofiter indezirabil spunea...

Sa punem mana pe carte ca sa ajungem directori? Pai directorul meu a citit vreo cateva carti si alea l-au plictisit. Proiectul managerial i l-a facut altcineva si cred ca nici macar nu a avut rabdare sa-l citeasca pana la capat. Nicio comisie serioasa si corecta nu l-ar fi ales. Sau te referi la cartea din maneca?