Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 27 iunie 2009

ANPisme

Conducerea ANP s-a speriat. Au început să curgă adrese către sindicate cu declarații de dragoste și disponibilitate. Conducerea ANP vizitează umil birourile sindicale cu rugămintea șoptită de a înceta acțiunile de protest deși revendicările sunt departe de a fi soluționate. Refuzul îl primesc în tăcere și pleacă.

N-o să-i țină. O să reacționeze la fel imediat ce le trece sperietura.

Dl Cel Mare mărturisește că de miercuri se va întoarce la Focșani, Dl. Dincă știe că i se va radia funcția pe care e detașat. Merg totuși prin birouri pe la sindicate și încearcă să ia pulsul. Dl. Ungureanu cel fără de CV stă cuminte în birou și citește rapoartele spionilor. Dl. Băla e în Marea Britanie pentru ceva seminarii și conferințe deranjat periodic de telefoane alarmiste.

Radu Ragea plutește în propria realitate. Ieri, când s-a semnat în regim de urgență Acordul, era supărat că propria-i confesiune referitoare la faptul că e "prost și incompetent" a fost preluată pe un site sindical și transmisă ca atare. O să-l țină, n-are nici o șansă.

Cineva mă acuza că discreditez conducerea ANP, eu și "oamenii mei". Acordul s-a semnat vineri și luni va fi zi liberă după ce s-au pregătit tot felul de activități pentru 29 iunie. La 15.30 s-a trimis fax în penitenciare anunțând ziua liberă. Mari comandanți de oști, nu-i așa? Mare respect pentru angajați, nu vi se pare?

Ieri a putut semna un adjunct fără probleme. Acum două săptămâni au negociat 3 fără să aibă mandat. Pe site-ul ANP scrie frums despre valorizarea muncii personalului din penitenciare. Cum face conducerea ANP asta? Cum face Radu Ragea asta? Ministrul, ăla adevărat, unde e?

Conducerea ANP se discreditează singură, nici măcar nu e nevoie ca cineva să scrie despre asta. La fel se întâmplă și cu Semeția Sa Radu Ragea "Ministrul Penitenciarelor".

54 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru tot, Huginn. Te sustin, desi as avea cate ceva sa-ti reprosez. Cat despre acuzatiile de a incerca sa discreditezi conducerea ANP, stai fara grija, o fac ei singuri cu mare spor. O singura sugestie as avea pentru tine: pe viitor, indiferent unde te va purta destinul , nu mai acorda credit neconditionat celor de la paza. S-a demonstrat ca un pazist nu este nicidecum si un lider si un bun manager. In rest, succese maxime.

Anonim spunea...

Dar oare numi Bala, Cel mare , Dinca si Ungureanu trebuie sa plece acasa ? Ne-am saturat de incompetentii care conduc Directia resurse umane si formare profesionala: Iftinca, Popescu, Mindru,Stuparu si Patrascu (Boiangiu), campioana imputernicitilor din sistem (nu conteaza ca este incapabila profesional).
Cea mai proasta achizitie priposita in DMRU este Iftinca, cunoscut "JIJI",care conduce acesta ceata de pitigoi, dupa modelul scolii de la Gherla (cum a invatat el de la dl rector Roman). "JIJI" este de fapt "marele creator" al organigramelor "stupid" structurate pe categorii de unitati si "cercetatorul stiintific principal" in desfiintarea functiilor din unitati (ca se pot descurca si fara ele), pentru a infiinta alte biroase in ANP (ca doar trebuie sa-si justifice si ei existenta).

Omu' lu' Huginn spunea...

Putina lume vorbeste despre o masa invizibila, o cantitate mai mult decat neglijabila, formata dintr-o parte lasata de izbeliste, nepomenita prin acorduri decat pe la punctul 15 ori diverse, de oameni ai sistemului: civilii care nu au scoala de Baneasa dar au multe altele, in schimb. Civilii, acea categorie a salariatilor din ANP care au lucrat cu ppl-eii mai mult in ilegalitate, mai mult in umbra decat pe baze inscrise in norme imuabile. Civilii, oamenii nimanui, care au stiut ca gherila chiar si virtuala, capacitatea de fisiune a unui singur nucleu poate provoca o explozie atomica, fara a se cunoaste cauzele exacte ale deflagratiei si fara a se lasa urme pe asfaltul incins al sistemului. Civilii, cetateni purtatori de mot la basca si cozoroc la sapca de pescar. Se pare ca nu putini sunt cei de sus care au aflat ceea ce nu ar fi fost bine sa se stie, inca. Acestia, civilii, au inceput sa lucreze. Si o fac cu profesionalism, gospodareste, pe muteste, sanatos si de isprava. Rezultatele se vor vedea, indiferent daca exista 11000, 12000 sau 4 oameni impotriva lor. Asa sa ne ajute Cel de Sus !

Anonim spunea...

pleaca Cel Mare????? vine inapoi la Focsani??? Vai, Vai , vai ce rusine! Chiar este adevarat sau este misto....

Anonim spunea...

Pentru Omu'lu' Huginn
Intradevar, putini stiu ca,medicii si asistentii medicali civili din sistemul penitenciar sant mai bine salarizati decat medicii functionarii publici.Civilii din sistemul de aparare au beneficiat intotdeauna de aceleasi sporuri acordate cadrelor militare, pe langa cele stabilite de legea salarizarii personalului medical.Este meritul acestei categorii profesionale din sistemul sanitar care a reusit sa obtina drepturi salariale mai mari. Suntem alaturi de colegii nostri civili, pe care ii respectam (unii dintre ei de un mare profesionalism), dar nu sunt de acord ca au fost vreodata "lasati de izbeliste".
Cu respect, Dona

Anonim spunea...

La mişto, stai liniştit. Omul are rate de platit la diverse combinaţii...Nu scapă miliţianul ciolanul aşa greu obţinut.

Anonim spunea...

ptr anonim de la 11.07 din 27.06.

Spune tu ce ai cu paza si povesteste tu cum impingi vantul prin puscarie, smecheritule.
Daca te chinuie talentul fa-ti tu sindicat si apara pe cei ca tine, chiulangiule.

Anonim spunea...

GREVA!...GREVA!...AVEM SANGE IN INSTALATIE??? ORI E UN MARE FASS!

smecheritul spunea...

nu am nimic cu paza, tristule, am cu unii imbecilii de la paza a caror singura calitate este ca lucreaza acolo dar se trezesc paste noapte in functii de conducere numiti de alti destepti cu idei fixe si fac mai mult rau decat bine tocmai celor de la paza (si nu numai).
Ai priceput, saracie ?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 14.30
Regret ca am un coleg la paza care si el impinge vantul prin puscarie. Lasa aroganta si incearca sa faci si tu ceva bun pentru unitate. Nu te mai uita in ograda vecinului, nu crede ca tu esti rupt de munca " mucosule" si incearca sa mai scoti degetul din nas.

functionarul cu statut special spunea...

Ai dreptate, si eu sunt de acord cu ce spui, omu` lu` huginn, desi sunt unu` cu scoala de Baneasa. Nu toti cei cu scoala de Baneasa, cum zici tu, sunt prosti sau rau-voitori, asa cum imi inchipui ca nici toti civilii din sistemul nostru nu sunt destepti pusi pe fapte bune. Sunt oameni intre oameni si noi trebuie sa facem distinctie. Nu neaparat ofiterii de cariera au adus sistemul unde este acum. Cand au inceput sa vina tot felul de pitipoance si martafoi de prin civilie(si numai ei cu cei de pe la cadre stiu cum au intrat in sistem) si s-au trezit cu ditamai gradele pe umar de nici neam din neamul lor nu visasera asa ceva si noi ne-am simtit cam la fel cum se simt civilii acum. dar, ce sa-i faci, te poti opune unui Stanisor, Binisor, Serban, ragea etc? oameni de teapa lor ajutati de niste cozi de topor de la cadre precum Florian, Stan si altii au pus umarul serios la pervertirea acestui sistem. Si cate s-ar mai putea spune...

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 14.30
Imputernicirea de sef nu-ti da dreptul sa arunci cu noroi in colegul tau. Cred ca ai uitat cam ai ajuns sef si sigur o sa-ti revii cand o sa pierzi scaunul de sef. Smecheritule, am sa te vad cand nimeni nu o sa te mai sustina si cand o sa-ti pierzi si saunul "puslama mica si rea"

un baiat sarac din tata-n fiu spunea...

"Voi sunteti PRIETENII MEI,daca faceti ce va poruncesc Eu.Nu va mai numesc ROBI,PENTRU CA ROBUL(SUBLINIEZ!)NU STIE CE FACE "STAPANUL" SAU;ci v-am numit prieteni,pentru ca v-am facut cunoscut tot ce am auzit de la Tatal Meu"...spunea Domnul nostru Iisus(PARCAP PETRU SI PAVEL AU FOST APOSTOLII SAI!).STAPANII TRECATORI DIN A.N.P.,DE CE NU SUNT PRIETENI CU OAMENII SAI DIN TERITORIU!

magistratul cel vigilent si penitenciaristul adormit spunea...

I-ati enumerat pe CelMare , pe Bala si pe Dinca. N-au facut nicio isprava, de acord , dar am eu o suspiciune si tare mi-e teama ca ori va scapa ori o neglihati intentionat. Ma refer la alde Firinel si cei din noua structura de prevenire a criminalitatii care, incet, incet,incurajati de domnul m inistru , isi pregatesc terenul sa controleze oamenii din sistem mai rau ca pe vremea defunctei SIPA. Judecatorii si propcurorii sunt singurii care au priceput manevrele acestea otravite si chiar au luat atitudine. Mi-e teama ca o sa-i regretam pe aia de la SIPA cu ce specimene de lucratori are prevenirea de astazi.

Anonim spunea...

Pentru functionarul cu statut special
Tu in toti anii acestia ce ai facut? Ai acceptat realitatea , ai strans din "buci", ai barfit pe la colturi, dar nu ai realizat nimic. Incearca sa ne lasi si pleaca in ... .

Anonim spunea...

Pentru D-l(D-na) Hughin (a)..De acord cu schimbarea...Pe cine punem in loc? Promovam Jilava? E moda veche... Dumitrascu,Teoroc,Paduraru,Stupu si Nastase,ca oricum astia iubesc sistemul penitenciar...

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 12.27
Te rog sa-ti ceri scuze. DMRU este un compartiment format din profesionisti scoliti la Universitatea Spiru Haret, cu vaste cunostinte in legislatie si in gramatica limbii romane. Poate ar trebui sa-si demonstreze si ei calitatile de super- profesionisti. Nu strica sa fie si ei testati atat din punct de vedere psihologic cat si din punct de vedere profesional. Daca au ocupat o functie acum zece ani, cu examen sau fara examen asta nu inseamna ca sunt si profesionisti.

Omu' lu' Huginn spunea...

Da, va multumesc ca ati fost, totusi, nesperat de blanzi cu mine, va multumesc sincer !Mai baieti, dragi colege, stimati colegi, stimate cadre (medicale si nu numai)...Eu s-ar putea sa fi exagerat putin...Nu am vrut sa spun, in niciun caz, ca o categorie de angajati este mai buna ca alta, ca nu exista uscaturi si printre aia, dar si printre ceilalti. Imi pare rau daca asa s-a inteles. Na, ca acum am cazut in extrema cealalta, vorbesc ca pe vremuri, cum vorbeau baietii din sediul de pe Rahova, trecuti pe la Gradistea. In sfarsit, important este ca nu am vrut sa supar pe nimeni, toti imi sunteti dragi si va urez succes, din pacate eu nu pot sa fiu alaturi de voi, din principiu. Am suferit prea multe jigniri in toti acesti ani. Va doresc sa reusiti, totusi. Si daca nu o sa ma mai vedeti pe aici, vorbiti cu Huginn, intrebati-l de oamenii lui...va tin pumnii, succes !!!

Huginn spunea...

@anonim 27.06.2009 16:06:00

Decizia nu ne apartine, asta e clar. Noi vedem si spunem.

semperfidelis spunea...

Ne-am saturat de securistii astia.

functionarul cu statut special spunea...

pt. 15.59: ai vrea tu sa stii ce-am facut eu anii acestia . De facut , am facut destule, sa stii. Prietenii stiu ce si cum. Tu, insa, esti agresiv, impulsiv si constient ca ti-ai pus jugulara la dispozitia sefilor si de asta ai asemenea reactii.

Anonim spunea...

Sa plece Cel Mare??
Cine raspunde de DEA si implicit de reducerea cheltuielilor in "vremuri de criza"?
Mi-a soptit o pasarea ca Anp-ul are un apartament si 2 garsoniere locuinte de servici neocupate de un an si jumatate. Anp-ul plateste intretinere la ele, nu incaseaza chirie si mai plateste chirie la multi altii care ar fi putut ocupa aceste locuinte. Avem adresa in unitati prin care se solicita o analiza a ordinului privind acordarea chiriei, adresa in care se foloseste cuvantul "asanare". Presedintele comisiei de acordare a locuintelor de serviciu este Cel Mare. Pana nu va schimba ordinul care stabileste criteriile de acordare a locuintelor de servici (criterii care momentan nu-i sunt favorabile) Cel mare nu va pleca, parerea mea.
Ce sa mai vorbim de eficienta dovedita in cheltuirea judicioasa a fondurilor?

un agent "chibitz" spunea...

SOLUTII AU FOST MEREU...DIN ACESTE DISCUTII APRINSE SE POT GASI SOLUTII...NEMULTUMIRI AU FOST SI VOR MAI FI...ZILE BUNE SAU MAI PUTIN BUNE,AU FOST SI VOR MAI FI...IMPORTANTA SI INTERESANTA ESTE ACEASTA ZBATERE,CONVULSIE PENTRU MAI BINE...INSA VA ROG ,MAESTRILOR ,JUCATI FAIR-PLAY...SI NU LOVITI PE LA SPATE!!!

Anonim spunea...

SUNTETI UN SITE DE MANA A 2-A!!!!! SE "SIMTE","VEDE","MIROASE" DE LA O POSTA!EXAGERARI SI DISTORSIUNI CAT TINE!UN BLOG DE SCANDAL!

Anonim spunea...

Ne pregatim de greva....Sper sa traiesc sa o vad si pe asta...Sa dea Dumnezeu sa iasa bine, dar sa nu uitam ca sistemul penitenciar este unul represiv si .. din nefericire...este valabil si in cazul cadrelor...nu cumva sa aiba de suferit liderii de sindicat.
TARABOSTES

J. R. HOFFA spunea...

Tarabostes, ia-ti framantarile si asa-zisele griji pt. liderii de sindicat si du-te invartindu-te. Esti atat de transparent incat pana si un securistoid slab pregatit si penibil ca tine si-ar da seama de incercarea de a slabi actul sindicalist. Nu-ti fa tu griji pt. lideri pt. ca liderii carora le plangi tu de mila sunt sustinutio de cateva mii de oameni care au inteles oana la urma ca numai uniti putem razbate aceste vremuri ostile si ca nu trebuie sa ne lasam manipulati de niste lichele ca tine si ca ceilalti indivizi cu ochi albastri cu care lucrezi mana in mana.

Anonim spunea...

AZI IN TOATA TARA
MAINE-N TIMISOARA!

Anonim spunea...

Aveti grija cu Timisoara, sunt cativa pupincuristi acolo care asa l-au laudat pe Bala ca ne-am pricopsot cu una dintre cele mai mari dezamagiri de cand ne stim. Ar fi trebuit sa ne spuna din vreme acesti laudatori faptul ca tovarasul Ionel Bala nu tine decat la propria imagine si la propriul scaun, in rest nu are scrupule. Cand un prost arunca ompiatra, 10 destepti n-o mai pot scoate...

Anonim spunea...

Dlor ce se intinpla acum in acest sistem eu nu sant deacord . Detinutul nu mai munceste de unde vreti sa le dati minkre?Eu sant un fost angajat al penitenciarului Margineni si as vrea sa il intreb pe actualul comandant(director)daca stie unde este gradina (GARA)?si daca sa informat daca acum 10 ani ce se cultiva acolo daca stie ca acolo sunt 4 5 puturi (fantani)ptr irigat si ca prin zona trece riul cricov de unde se poate iriga?Dupa cate am inteles acolo sa semanat ORZOAICA? pentru ce ? ca stiu ca nu mai aveti GAZ. Dle director (comandant)nu aplecati urechea la acel domn POPA(de la organizarea muncii )ca este paralel (este total paralel)uitativa ce balarii sunt in GAZ (in spate )si mai uitativa la HIDROFOR ca nu o sa mai vedeti cadrele de acolo din boscheti. Asa ceva nu sa pomenit in penit Margineni .E am plecat din ILcaragiale de cativa ani buni dar nu arata asa ca acum este de RAS cu atitia detinuti ?sa nu se vada la postul 3 pe exterior?????vAS INTREBA ?De cate ori sa facut curatenie pe zona exterioara(sau daca stiti unde este zona exterioara?)a penit .Dl popa (nu merita sa criu cu litera mare ptr ca este habarnist)nu stie de capul lui este PARALEL IN RAPORT CU FUNCTIA CE O DETINE .Apropo cand o sa racordati cele 3 BLOCURI LA RETEAUA de apa sa poata si locatarii sa se spele seara dupa ora 8 dupa ce vin din serviciu (cred ca stiti ca se lucreaza la ture)Cand am trecut prin CARAGIALE (la fosti colegi nu mia venit sa creed ochilor(acoo unde erau furaje ptr animale era balarii mai mari decat omul?)se vede din sosea DLE COMANDANT .... uitativa din masina pina la postul nr 1 ce mizerie (balarii)si pe la biserica nu se poate asa ceva cu atita forta de munca . Si apropo in spatele clubului cine sa va faca curatenie(pe cuvant se vede din DN 72).Va rog inca o data nu va mai aplecati urechea la dl popa este paralel.

Anonim spunea...

Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare: cum dracu se face ca s-a infiintat un nou serviciu de prevenire ( SIPA) ...asa spun ''ei'' ca este nou, dar angajatii nu sunt noi...sunt tot cadrele vechi ale vechiului SIPA...cum vine asta? si de ce nu stim si noi ce atributii au acestia? mai ales in ceea ce ne priveste si anume, au ei in fisa postului sa urmareasca angajatii????...

Anonim spunea...

Dl. POPA este paralel.Vai, am scris cu litere mari! Nu este paralel, este concav. Sau convex. Sau perpendicular. Sau.... lasa-ne mai Fabrica de Mobila. Cunoastem stilul. Popica ce a mai facut? A luat scaune sau casete? Cu Ion Dolanescu poate.Si TIR-ul l-am vazut la el in fata blocului. Sa va spun un secret: el e prieten cu arabu` ala Falim(ent)si v-a bagat in gaura. Ramai acoo mai acesta. Adica la pensie:))))))))

Anonim spunea...

De ce nu se spune nimic de ''reorganizare''...mai precis de mutarea pazei,evidentei,socio de la spitale le penitenciare....si mai apoi ce se va intampla cu administrativu' si sanitaru'?????
Cand se va intampla asta? De ce? De ce, in unitati este o liniste ''mormant'' despre acest subiect? Ce se ascunde in spatele acestei ''linisti''???? Ma poate lamuri si pe mine cineva????

Anonim spunea...

In aceasta "menajerie" a coloratului circ ,numit concret societate...lucratorul in menajerie(m-am repetat ca sa lamuresc ca-i vorba de penitenciar),ar trebui sa aiba un bici mai lung ca sa poata dresa mai micile sau mai marile "elemente" certate cu legea(am scris elemente nu animale)...Lucratorul in menajerie(penitenciar),ar trebui sa fie putin mai respectat...Le urez tuturor sa fie cei mai buni(ma refer la penitenciaristi!)...

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 12,45
Se urmareste destiintarea unor functii si posturi de conducere din spitale, PMT-uri si CR-uri pt a mai umfla ANP-ul cu alte servicii si birouri, ca nu este suficienta armata aia de sefi,secretare, soferi care se lovesc pe holuri de multi ce sunt si nu fac nimic. In afara de situatii statistice si dispozitii penibile din care nu intelegi nimic , decat ca trebuie sa ne
descurcam cum stim, altceva nu
sunt in stare sa faca. A da, mai
nou, iti aduc la cunostinta legislatia publicata in Monitorul
Oficial,ca noi pana acum nu stiam sa citim si sa aplicam legea.Ei sunt pusi acolo doar sa supervizeze propunerile noastre de iesire din haosul in care se afla sistemul, datorita maretelor strategii de eficientizare, adica de desfiintare a unitatilor care mai functioneza, datorita unor oameni care muncesc cu adevarat.Nu le pasa de nimic, doar de scaunele lor, si merg pe principiul "da-i incolo de prosti ca se descurca ei asa cum s-au descurcat si pana acum". Asta este cruda realitate pe care ne-au oferit-o pazistii
crescuti de sistem. Halal cariera de penitenciarist, sa va fie rusine domnilor Bala si Cel Mare !!! Distrugeti spitalele, CR-urile si PMT-urile fara sa discutati macar cu directorii acestor unitati, daca pot functiona cu structurile aberante si promovate de "creierele cenusii" pe care le-ati adunat in gloata voastra (nu puteau gandi decat ca voi). Daca tot nu sunteti in stare sa faceti nimic decat sa distrugeti, plecati la pensie cat mai exista bani in fondurile ANP, ca s-ar putea sa ramaneti fara compensate. Chiar dormiti bine noaptea? Somn usor in continuare...

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 12,45
Cat te-ai scremut pana ai scos din rarunchi chestia aia cu " lucratorul in menajerie (penitenciaristul) ar trebui sa aiba un bici mai lung ca sa poata dresa mai micile sau mai marile elemente certate cu legea"?
Fii mai coerent, sau cel putin daca tot te dai filosof, tradu in romaneste textele pe care le copiezi de prin carti.

Anonim spunea...

GREVA,Bravo dragi colegi sa fim uniti sa le aratam ce putem.Bravo presedintilor de sindicate si liderilor va stimez foarte mult tineti-o tot asa si atunci or sa invete sa ne respecte doleantele si pe noi.Toata stima.TREBUIE MERS PANA LA CAPAT.

Anonim spunea...

DEMISIA CELOR DIN CONDUCEREA ANP-ULUI SI A MINISTERULUI.

Anonim spunea...

Adevarat,am fortat putin exprimarea...dar un loc unde vietuiesc criminali,pedofili,violatori...l-am asemuit cu o menajerie!Biciul cu care-i dresam,controlam,educam...ii cam scurt(ma refer la metodele de constrangere,coercitie)...a fost o idee de moment...eu respect ideile,parerile,creatia mai mult sau mai putin inspirata a fiecaruia...Oricum,penitenciaristiisunt o forta si sunt cei mai buni!

Anonim spunea...

De fapt e singurul vostru scop, ar trebui să fie tare slabi să facă aşa ceva. Nici voi nu aţi fost mai buni cât aţi fost acolo, nu-i aşa Dumitraşcule? Parcă tu ai fost cel care spunea că avem prea multe drepturi când erai mare ANP-ist.

Anonim spunea...

daca as fi vreun director prin anp si as citi acest blog cred ca as fi foarte bucuros sa vad cum va certati intre voi si va mai scoapeti si ochii. nu stiti cum sa va laudati ca paza e mai tare sau logistica dar nici reeducarea nu e mai prejos. circu' dracu' . da e fain tare.

shelley spunea...

Şi totuşi.... unde eşti?
Prisonworker!

Vă rog, o discuţie civilizată, fără manipularea maselor, se poate?

Mai presus de timp şi spaţiu este iubirea....

Sorin spunea...

pentru Anonim 28.06.2009 22:20:00

Nu, eu sunt ala cu lege noua de slarizare si cu cresterea salariilor (vreo 30%). La prima modificare a statutului am fost acolo si n-a iesit deloc rau. S-a mai adaugat cate ceva. Nu fac caz de asta, dar daca tot intrebati aveti raspunsul.

D-aia am si ramas sindicalist. Poate nu stiati. Sau poate trebuie sa spuneti ceva. Da, nu-i bai. Mai greseste omul.

Inima buna

Anonim spunea...

"Cind tara arde,baba se piaptana"asa se petrec lucrurile la vreme de criza in sistemul penitenciar.Unii se plimba prin cele strainataturi,altii isi trag sforile pentru o marire de salar ,inainte de a parasi corabia,iar altii mai nou ,isi fac campanie electorala pt. un nou mandat de inputernicire.La Bacau afara e vopsit gardul(dar sta sa cada),iar inauntru e lupta cruda pt. supravetuire ,atit intre ppl cit si intre parvenitii cu studii universitare absolvite la caminul cultural.Dar mai e timp totusi pt. o partida de pescuit, sponsorizata de familia unui detinut ,ce vrea sa l vada pe marele comandant pe propria mosie ,pescuind sticle alaturi de fiul ratacit,ajuns in detentie.Daca totusi mai e cineva la ANP interesat de ce se intimpla in provincii,ar fi potrivit sa afle cine sunt acei detinuti propusi de prima adjuncta Geaninna(nu cea de la financiar,ca ea doar munceste,degeaba)ci de cea mai cunascatore psiholoaga a muncii de penitenciare,sa participe la noua destrabalare de la Horgesti.Dar poate este cineva interesat de filmul realizat la trecutul bairam(concurs de golit sticle)zis "socializarea ppl).Dar pt. a nu va obosi,il ve ti vedea la un post Tv.alaturi de alte asemenea acivtati de pregatire a ppl pt reintegrare sociala ,specfice penit.Bacau,via GEANINA.

Huginn spunea...

Cititi atunci site-uri de Calitatea I. Nu va mai stresati, nu va lasati chinuit de micutele noastre probleme.

Anonim spunea...

Domnule Dumitrascu, cresterea de 30% de care va laudati s-a acordat ,la 30 dec 2006, pt toate structurile de aparare.Ceea ce ati uitat insa, este ca sunteti creatorul diferentei uriase dintre coeficientii functiilor stabiliti ptANP-isti si cei din teritoriu.
Daca, acum, ati fi la conducerea ANP ati face la fel?
Multumesc, anticipat, pt raspuns .....daca este sincer.

Sorin spunea...

Nu ma laud, era treaba mea. De lauda ar fi cei care au lucrat si au intors tabelele alea pe toate partile. Cineva facuse o afirmatie. Am raspuns.

Noi am avut legea aprobata cu 2 luni inaintea celor din aparare din cate imi amintesc. Dupa care am avut un OUG separat fata de cei din aparare si am beneficiat si de cresterile pe care ei le reusisera si noi nu.

Diferenta fata de ANP exista inca inainte de a se schimba legea. Diferente de acest gen exista si la alte ministere. Referitor la optiune veti dreptate. Nu stiu daca si acum as face la fel.

Anonim spunea...

Dl Bila daca plecati sa nu plecati cu mina goala si sa il luati si pe domnul iftinca ca ne-am saturat de voi

Anonim spunea...

SFINŢII APOSTOLI PETRU ŞI PAVEL

OCROTITORII SISTEMULUI PENITENCIAR ROMÂNESC
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, fiindcă au fost “căpetenii apostolilor” şi “lumii învăţători”, contribuind, prin râvna lor, la răspândirea cuvântului evanghelic în multe părţi ale lumii. E greu a tălmăci în grai omenesc vrednicia lor deosebită. Faptele lor minunate covârşesc mintea, iar învăţăturile lor, precum şi inspiratele interpretări ale slovei revelate, întrec la număr nisipul mării şi stelele cerului. Li se potrivesc cuvintele psalmistului: “În tot pământul a ieşit vestirea lor şi la marginile lumii cuvintele lor”. (Psalm 18, 8).
Când Biserica a luat hotărârea de a-i pomeni în aceeaşi zi, a fost călăuzită de cursul istoric al evenimentelor. Amândoi au fost încununaţi cu cununa martiriului în aceeaşi zi, 29 iunie, anul 67.
Dar în afară de coincidenţa zilei martiriului, Biserica a mai avut în vedere faptul că pe cât de mare este Petru, tot pe atât de mare este şi “Apostolul neamurilor”, cel ce s-a convertit pe drumul Damascului. Pe drept li s-au atribuit amândurora calificativele: “raze ale Soarelui celui înţelegător”, “prietenii lui Hristos”, “luminătorii celor din întuneric”, “temelii neclintite ale Dumnezeieştilor învăţături”, “căpetenii învăţăceilor” ş.a.
Dintre aceste aprecieri, cea mai cuprinzătoare este aceea de “prieteni ai lui Hristos”, fiindcă îi înfăţişează într-o unitate desăvârşită, ca “slujitori ai lui Hristos şi iconomi ai tainelor lui Dumnezeu” (I Corinteni 4, 1).
Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au fost la aceeaşi înălţime religioasă şi morală, neavând alt scop al vieţii şi activităţii lor, decât a mărturisi pe Hristos, a vesti cuvântul Lui, a fi de folos oamenilor şi a-şi împăca cugetul lor (Faptele Apostolilor 24, 16).
Sfântul Apostol Petru a fost pescar şi se numea Simon. Împreună cu fratele său Andrei îşi câştigau cele de lipsă pentru trai, pescuind în apele lacului Ghenizaret. Aceasta până când auziră glasul de chemare al Mântuitorului: “Veniţi după Mine şi vă voi face pe voi pescari de oameni”(Matei 4,19). Era într-o dimineaţă. Trudiseră o noapte întreagă fără să prindă nici un peşte.
La îndemnul lui Iisus aruncară din nou mreaja şi, spre uimirea lor, – căci experienţa de până atunci îi făcea să creadă că dimineaţa nu se poate pescui cu rod – mreaja se umplu de peşte, atât de mulţi încât abia au putut să o tragă la mal.
După această minune, ascultară de chemarea lui Iisus şi îi urmară. Au lăsat uneltele, familia, rude şi au devenit apostoli, primind o misiune nouă plină de răspundere de a vesti tainele împărăţiei lui Dumnezeu şi de a împărtăşi harul divin. De atunci cei doi fraţi au fost nedespărţiţi de Hristos şi martori ai minunilor pe care le-a făcut.
Bucuria de a fi aproape cu Iisus, a exprimat-o Sf. Apostol Petru, când s-a aflat pe Muntele Taborului, la Schimbarea la Faţă, zicând: “Învăţătorule ce bine este să fim noi aici” (Luca 9,33).
De la Sf. Apostol Petru avem mărturisirea adevărului că Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Aflându-se cu ucenicii Săi în Cezareea lui Filip, Iisus le-a pus întrebarea: “Cine ziceţi voi că sunt ?”. Răspunzând Simon Petru a zis: ”Tu eşti Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu” (Matei 16, 16).
Î
. La amulti ani tuturor colegilor din teritoriu agenti si ofiteri

Anonim spunea...

Acum vedem daca si liderii de sindicat din teritoriu vor actiona pentru a transmite conducerilor de unitati cat si conduceri ANP ca actiunile sindicale sunt intradevar serioase si nu vor proceda ca la anterioara actine promovata de Cartel Alfa unde nu au miscat un deget.
SA FIM UNITI.

Anonim spunea...

Domnule Dumitrascu,
Va multumesc pt sinceritate, dar faceti o confuzie. Crestrea coeficientilor din 30 dec 2006 s-a dat prin aceeasi HG pt toate structurile de parare, dar pe anexe diferite. Apoi,la 1 ian 2007 a intrat in vigoare OG 64/2006privind salarizarea , care din pacate este plina de omisiuni ( ex sporul de risc si cel de pana la 50% nu este prevazut pt salariatii civili)Intradevar si in alte structuri exista diferente de coeficienti dar, mult mai mici. In nici un caz, la ei nu o sa gasiti situatii ca in ANP unde,functiile de executie din aparatul central au coeficienti mai mari decat functiile de conducere din unitati.Nu este moral si nici logic din pct de vd al atributiilor,complexitatii si responsabilitatii muncii. Atunci care mai este diferenta dintre o functie de executie si una de conducere? Cred ca este suficient  acel 0,25 care se acorda in plus pt aparat central, introdus de dvs. dupa modelul MIRA (de la care s-au copiat multe acte normative fara a fi macar adaptate, de accea nici nu se pot aplica) . Diferenta "uriasa" face ca toti sa dea buluc in ANP,chiar si pe functii de executie(ofiter specialist pr.I)care sunt egale cu cele de sef seviciu sau dir. adj. din unitati. In schimb, ati stabilit o "egalitate corecta" in privinta sporului de risc de 30%, care probabil, se transmite din unitati la ANP prin firul de telefon.Toate acestea si multe altele, vi s-au comunicat de catre unitati(si nu de sindicate) cand erati la conducerea ANP, dar atunci aveati alta viziune ...asemanatoare celor care, astazi, practica un "management eficient" (adica: minus calitate si minus cantitate)
Sincer, m-as bucura daca recunoasteti, desi, nu mai am nici o speranta ca "cineva" sa scoata sistemul penitenciar din dezastrul actual.Cine stie?... poate sindicatele....poate dvs, acum ,cand sunteti de partea
cealalta a baricadei.
Oricum, va doresc succes in munca sindicala desi, ati avut ocazia si instrumentele cele mai bune.

Sorin spunea...

Multumesc. Da, n-a fost perfecta, dar a fost un plus la acea vreme. Trebuia evident imbunatatita, intentiile n-au fost rele. Au fost doua acte normative diferite la nivel de OUG. Dar aveti dreptatate n-am mai scos un alt HG cu coeficientii, l-am folosit pe cel de la aparare. Multumesc, inca o data, pentru sprijin.

Anonim spunea...

La multi ani si pentru personalul contractual (civilii) din sistemul penitenciar!Este vorba despre acei colegi care se regasesc -in numar mai mic, ce-i drept -in toate sectoarele de activitate:logistica, socio, medical, dar asta nu-i face mai putin importanti!Si ei lucreaza alaturi de noi, ceilalti (ofiteri si agenti).Unii cu mai multe facultati/unii cu una da' buna, altii mai putin scoliti...dar fac treaba in unitati acolo unde le e locul si rostul.Poate pe salarii mai mari, egale sau pe mai putine drepturi banesti decat altii...La multi ani, colegi, sa fim oameni sanatosi la trup si suflet!Asa sa ne-ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

Pentru unul singur care m-a comentat...E adevarat ca am ochii albastri si din nefericire nu si sangele...Este cineva sigur ca liderii sunt protejati...Au in spate mii de sustinatori...Mai draga Hoffa poate ca lucerzi in alt sistem penitenciar si nu cel din Romania...Crezi ca ultimul agent de la Baia Mare va sari de in sus de necaz ca liderul de la Galati e supus la presiuni si la amaraciuni pe care el le inghite de la sefi fiindca este lider de sindicat? As vrea s-o vad si pe asta...Poate ai o luna si crezi ca tot ce zboara se mananca...Esti penibil...sper te vad la stiri cu banderola alba...asta daca ai curaj...
TARABOSTES

Anonim spunea...

ptr. TARABOSTES nu te mai umfla atit ai fost varza ca agent,varza esti si ca ofiter.Iar ptr liderul de sindicat de la galati ma dezamagit a facuto de oaie cu pistolul nu a avut curaj sa-si asume raspunderea incercind sa scoata un alt coleg nebun (daca nu a fost totul regizat de la braila)