Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 31 mai 2009

Sa ne uram ca fratii!

Scrutinul popular, organizat de ANP-eu, se pare ca i-a sufocat de indignare pe multi lucratori de penitenciare. Sunt intru totul de acord, ideea desemnarii lucratorului anului, este una proasta, care vine din putul gandirii unei minti odihnite, dupa cum bine remarca un intelept lucrator. De altfel imi si imaginez scena, "blondul" sau "blonda", plictisindu-se ingrozitor, scarpinandu-se alene prin cosite, incercand fara succes sa-si anime zilele searbede si dintr-o data, cade ca un bolovan in mintea asta putina, formidabila idee de a initia concursul de cea mai frumoasa fata din sistemul penitenciar!

Cel putin de cativa ani buni, lucratorii de penitenciare se plang ca de ziua lor, de Ziua Penitenciarelor adica, in mijlocul evenimentelor sunt intotdeauna detinutii, in loc sa fie lucratorii. Trecem peste faptul ca de ziua bucatarilor se face concurs de cea mai buna tocanita, de ziua pescarilor se organizeaza concursuri de prins cel mai mare peste sau de ziua copiilor se organizeaza concurs de trotinete si desene pe asfalt, adica defileaza fiecare in legea lui, mandrindu-se cu ceea ce stie el sa faca mai bine. Ce e drept, lucratorii de penitenciare nu sunt prea falosi cu domeniul lor de activitate iar de ziua medicilor (exista?) nu se alege cea mai buna operatie si de ziua armatei, nu se organizeaza cel mai tare razboi, asa ca lucrurile trebuiesc nuantate si adaptate in functie de placerea meseriasilor.

Bunnn, am stabilit ca nu se poate defila la parada cu detinutii si nu se poate organiza evadarea anului, ca urmare lucratorii trebuie cinstiti in altfel. Am stabilit de asemenea, ca organizarea unui scrutin popular, in care sa se aleaga ofiterii sau agentii de penitenciare, care in ochii colegilor, sunt niste buni profesionisti, este o idee proasta pentru ca nu exista criterii explicite de selectie si in plus, categoriile imaginate de ANP-eu sunt discriminatorii, de vreme ce nu se regasesc aici cei de la logistica, cei de la medical, cei de la juridic, informaticienii si tot asa, chiar daca la categoria cel mai bun ofiter, sau cel mai bun agent, poate sa concureze orice sector de activitate.

Ba exista criterii de selectie a celor mai buni, ne atentioneaza indignat, un cititor si presupunerea mea este ca se refera la criteriile de selectie in virtutea carora se acorda anual, calificative de evaluare sau sporul de 50%. Asadar conducerea fiecarei unitati in parte, trebuie sa desemneze, ca urmare a unei atente analize, care este mandria penitenciarului. N-avem incredere in sefii nostri, afirma cel mai adesea cititorii, recompensele se dau la "pupincuristi" si calificativele de foarte bine se dau la kilogram. "Onestitatea, corectitudinea, seriozitatea, altruismul, profesionalismul sunt calităţi pentru care îi respectăm pe cei mai buni" (sic!), ne scrie alt cititor nemultumit, dar cine sa stabileasca care sunt posesorii acestor calitati, daca ele nu pot fi masurate cu sublerul, dimineata, la poarta penitenciarului? Sefii? Colegii? Dumnezeu?

Una peste alta e clar ca ideea e proasta, din urmatoarele motive: se urmareste invrajbirea ofiterilor cu ofiterii, a agentilor cu agentii, a ofiterilor cu agentii; s-au stabilit prea putine categorii; s-au stabilit prea multe categorii; nu exista criterii de selectie si noi nu avem incredere in sefii nostri dar nu avem incredere nici in colegii nostri si unii dintre noi nu avem incredere nici macar in noi insine; se urmareste distragerea atentiei de la pericolul taierii sporurilor; este o actiune comunista, chiar daca lucratorii si politistii din alte tari fac asta de ani de zile; trebuia ales lucratorul care a descoperit cele mai multe obiecte interzise, chiar daca asta exclude celelalte categorii si cel putin oficial, obiectivul principal al penitenciarului este acela de reeducare a detinutului; trebuia desemnat cel mai curajos lucrator, chiar daca nimeni nu stie cum s-ar putea masura, la fix, curajul unui angajat; nu-i cunoastem pe lucratorii din alte zone de activitate, chiar daca in orice unitate poti sa afli si ce a mancat la cina x sau y si este imposibil sa nu fi interactionat in toata activitatea ta, cu reprezentanti ai altor sectoare; consumam hartie si noi n-avem bani sa ne platim ratele etc,etc, etc... Toate celelalte argumente impotriva desemnarii alesului, intra la categoria "Huoooo", categorie bine reprezentata in sistemul penitenciar romanesc!

Dupa o matura si intensa gandire, cred ca am gasit solutia miraculoasa, solutia aia, care sa-i multumeasca pe toti lucratorii de penitenciare este sa somam ANP-ul sa ne dea la toti, de Ziua Penitenciarelor, o prima grasa. Si daca ANP-ul pretinde ca n-are bani, nu ne intereseaza, sa ia din mancarea "hotilor", ca si asa astia fac umbra pamantului degeaba ( dar sa nu-i lase sa moara de tot pentru ca in fond, fara ei am ramane fara serviciu!). Dar de ce sa dea la toti? Dar de ce agentii sa ia la fel cu ofiterii? Dar de ce aia din birouri, care isi macereaza dosurile pe scaune, sa ia la fel cu aia din paza, care duc greul sistemului? Si daca se nuanteaza premiul asta, cine stabileste criteriile de selectie? Noi? Directorii de unitati? ANP-ul? Guvernul? Americanii?

Greu nene, mai ales ca, indiferent din ce parte ai analiza lucrurile, in realitate NU EXISTA CEL MAI BUN LUCRATOR DIN SISTEMUL PENITENCIAR, oricate criterii de selectie am imagina! Ar trebui sa existe onestitate si bun simt, spirit civic si simt democratic, in virtutea carora ar trebui sa nu fie prea greu sa-i putem aprecia de voie, pe oamenii de langa noi, oamenii pe care ii cunoastem, pe care ii admiram in sinea noastra, pe care ii pretuim, al caror exemplu ne dorim in taina, sa-l urmam.

Asa ca sunt de acord, este cat se poate de scandalos daca sub umbrela anonimatului, intr-un sistem excesiv de centralizat, grevat de nedreptate si nepotism, ni se ofera pentru prima data in viata noastra de lucratori, ocazia de a-l alege, in deplina libertate, pe cel mai bun decat noi! Un hoooo vanjos, sustinut de miile de piepturi indignate, un mitig de protest si de solidaritate, impotriva celui sau celor, care si-au imaginat ca pot sa ne manipuleze, ca pot sa ne oblige sa vorbim si altfel decat de rau, despre colegii nostri!

Ar mai fi fost doua variante, una, sa se voteze fiecare pe sine si alta, sa-i rugam frumos pe detinuti sa voteze in locul nostru!
Am putea afla cu ocazia asta, care lucrator este mai "meserias", care este mai "destoinic" si am putea inmana premiul de coruptul anului!

Cert este ca lucratorii alesi prin vot popular anul acesta, vor fi urmati la anul de alti alesi si tot asa. Si daca inlocuitorii nostri, de maine, vor afla din intamplare, peste 10 ani sau peste 20 de ani, cata indignare si opozitie a starnit propunerea de ati vota colegul de breasla, de ati cinsti in fond meseria, vor fi cu siguranta indreptatiti sa intrebe : dar de ce nu voiau? Ii durea? Nu! Costa? Infim! Si-atunci?!

Ps. Din surse demne de incredere, putem confirma ca o mare organizatie subversiva, a initiat acest perfid scrutin popular, cu scopul (ne)declarat de a destabiliza intregul sistem de aparare al tarii!

63 comentarii:

wolfjail spunea...

Bine punctat! Intr-un sistem suferind la capitolul moralitate, onoare si bun simt, chiar daca scopul "scrutinului" ar fi fost altul decat acela de manipulare si destabilizare colectiva, tot n-ar fi iesit nimic! Am tot votat dupa '89 si se vede ce a iesit. Da! daca sa-ar putea ne-am vota pe noi, pe "nepotii" nostri sau pe oricine ne-ar oferi un avantaj. Daca intuiesc bine ne deranjeaza ideea ca cineva poate fi mai bun decat noi, ar putea avea mai multe calitati si nu suportam asta. E adevarat in sistemul nostru nu poate exista cel mai bun lucrator atata timp cat curajul, onoarea, colegialitatea, profesionalizmul, sunt rare printre noi. Poate odata vom invata si vom sti sa reactionam corect la astfel de idei mai mult decat prostesti si destabilizatoare transformandule in lucruri pozitive. Hai sa votam si noi cel mai bun blog, sindicat sau cel mai bun anonim!
Si totusi noi cu cine votam?

Anonim spunea...

LOL !!! Asta e pe principiul "paine si circ" - abaterea atentiei celor din sistem de la problemele reale ale ANP`ului...

un agent indezirabil spunea...

3. Inchisoarea ADX, Colorado. U.S.A.

Considerata drept cea mai sigura inchisoare din intreaga lume, ADX este prin definitie locul unde domneste izolarea si lenta tortura psihica. Activistii drepturilor omului scriu zilnic petitii guvernului american in care cer inchiderea acestei inchisori, inca de la inaugurarea sa din anul 1994. Detinutii care intra aici ajung sa innebuneasca in doar 2-3 ani. Nefericitii din ADX au voie sa-si paraseasca celulele doar o ora pe zi si nu au cum sa vorbeasca sau sa intre in contact unii cu altii. De asemenea, nu pot parasi incinta inchisorii pentru plimbarea zilnica. In cladirile ADX nu este nici o fereastra. Iluminatul din interior este asigurat de surse artificiale iar un detinut, odata intrat in ADX, nu mai vede lumina soarelui decat in momentul in care este eliberat.

un agent indezirabil spunea...

2. Inchisoarea Carandiru. Brazilia

Carandiru este locul in care se petrec lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le pot imagina…Torturi oribile, masacre in masa, proliferarea SIDA, tortura legalizata, violuri in grup, toate grozaviile din lume se regasesc amplificate de zeci de ori in inchisoarea braziliana. Intr-un loc de mizerie maxima, fara apa curenta si toalete in celule, condamnatii sunt obligati sa-si faca nevoile fiziologice intr-un colt al celulei. Unul din cinci detinuti, dintre cei 7 500, este bolnav de SIDA, iar orice detinut nou are sanse sa dobandesca teribila maladie in decursul primului sau an la Carandiru. Daca un detinut este ranit si are nevoie de orice fel de operatie, acesta va decurge fara anestezie. Inca de la deschiderea sa si pana in prezent, centrul medical din Carandiru nu-si poate permite luxul achizitionarii medicamentelor. Revolte, acte de anarhie si conflicte intre gardieni si condamnati au loc saptamanal la Carandiru, iar in timpul acestora mor zeci de oameni. In timpul masacrului din 1992, din cei 111 detinuti ucisi, 102 au fost impuscati in urma interventiei fortelor armate braziliene.

un agent indezirabil spunea...

Inchisoarea San Quentin e cea mai cunoscuta din America. E singura unde se pun in aplicare condamnarile la moarte si are cea mai moderna camera de executie din lume. 2.000 de angajati incearca sa pastreze calmul detinutilor, multi dintre ei pierzandu-si cumpatul in asteptarea executiei.

albert spunea...

Ca de obicei, foarte bun articol, Admin. De fapt, asta ştie să facă cel mai bine lucrătorul de penitenciar, să urască. Pătimaş, de cele mai multe ori. Şi să stea în poziţie de luptă, chiar dacă nu are cu cine. Tot va apărea până la urmă, o persoană, o idee, ceva cu care să se lupte. Dacă i se cere să încerce alte moduri de relaţionare, s-au putut urmări reacţiile. În urmă cu ceva vreme, când am intrat în sistem, am învăţat că există o “mentalitate de deţinut” care se plânge tot timpul, este veşnic nemulţumit, nerecunoscător, suspicios. Pe parcurs am descoperit tendinţa personalului de a prelua modele de comportament şi de relaţionare de la cei pe care ar trebui noi să îi “îndreptăm“, iar înverşunarea cu care a fost respinsă o idee constructivă mi-a întărit convingerea că există şi o “mentalitate de lucrător de penitenciar“ suspicios, negativist, etern nemulţumit.

Anonim spunea...

Pe cand Daciada penitenciarelor sau de ce nu Congresul al....lea si cuvantarea sau mai bine zis discursul inflacarat(revolutionar) a lui Ragea. Au ajuns la fundul sacului si acum incepe cearta,pana acum oare nu au auzit de criza economica inca, cu asa conducere ne meritam soarta

Anonim spunea...

Sa ne uram ...ca fratii, daaa!Pentru ca aceste comisii de concurs se bazeaza pe incompetenta si nerusinare!Cum ati facut d-lor de ati acordat celor din financiar aprox. 1,5 puncte din oficiu?Noi, ceilalti, nu am primit nimic!Sau noi avem doar un ochi, o mana, un picior?!!?Sau n-am avut parte de o comisie din care sa faca parte un specialist(vai de mama ei!), o jurista(daca nu stii, madam, nu te bagi!sau iei cartea si studiezi:a,b, c,d...ca asa cica spune legea cu care ne tot dai peste nas...oricum ar fi lasa-te de meserie ca esti....musuroi!!!),un secretar-mare "specialist" in resurse umane(cum le incurca in r.u. numai el le descurca!) si un vizitator de la anp-eu!Si totusi ne vom cauta dreptatea in instanta!Baremurile nu se fac pe picior si in functie de competenta/incompetenta comisie!
ANP-ul cu cat ii premiezi?Cu 50%!Sau ii cataloghezi cei mai buni ofiteri....sindicatele -ambele- nu ati observat nimic, nu?Dl. Stere de la FSANP/ nu ai observat nimic?Sau asa a fost ordinul de sus?

un agent indezirabil spunea...

Detinutii nu sunt ai cadrelor care lucreaza intr-un penitenciar. Sunt ai societatii, sunt o parte componenta a societatii. Greu este sa lucrezi cu omul, dar si mai greu este sa lucrezi cu un om inchis, caruia i s-a luat o gramada de drepturi, cel mai important fiind libertatea. "Noi stiam unde ne ducem cand ne-am angajat aici!" http://www.youtube.com/watch?v=KCR4-tA6ZUI&feature=fvst

Anonim spunea...

Haideti dragi si stimati colegi sa muncim, sa nu ne mai plangem pentru ca asta ne-am ales iar daca nu ne convine sa plecam in alta parte, pentru ca nu ne tine nimeni cu forta in sistemul penitenciar ! Chiar dauneaza sistemului, din care de altfel facem toti parte sa ne plangem pe forumuri publice ! Aici este un loc unde frustratii sistemului au gasit un loc de refulare ! Aveti cu totii familii, multumiti-va cu salariul pe care-l aveti, pentru ca, prin comparatie este destul de bun pentru un trai decent !

Anonim spunea...

eu nu ma plang de salariul meu ci de al altora, din ANP, mult mai mare decat al meu si pentru care nu fac niciun sfert din cat fac eu. sau ar trebui sa inchidem ochii si sa ne vedem de treaba...ma plang de nestiinta lor, de lenea lor, de incompetenta lor, de obraznicia si tupeul lor. pana cand?

Anonim spunea...

De unde stii exact ce fac cei din ANP ? In ultima perioada de timp au fost promovati in ANP oameni cu experienta in unitati, asa cum e firesc ! Oricum, inca mai e de lucru, atunci cand lucram in "teritoriu" ma gandeam la ANP ca la "spuma" sistemului, pana am vazut cine lucreaza acolo ! Sunt si oameni care nu stiu cum miroase o camera de detinere, sau care nu stiu cum e sa lucrezi intre infractori, dar rand pe rand vor fi inlocuiti cu profesionisti ! Din pacate, cei din ANP care nu stiu ce inseamna munca cu "hotul" se considera superiori celor care lucreaza in unitati iar pentru ei acolo lucreaza pleava ! As vrea sa vad lucrand intr-o unitate pe multi din ANP dar nu dau exemple, in speranta ca poate pleaca din bun simt ! Pacat de directorii actuali ca au prins vremurile astea ! Ar fi putut duce sistemul acolo unde ii este locul !

un agent indezirabil spunea...

Va recomand cu caldura o carte frantuzeasca "Elogiul tradarii",carte in care se demonstreaza ca tradarea este parte intrinseca a politicii!"Ca sa reusesti,trebuie sa minti!Daca spui ce gandesti,nu te va vota nimeni"(am citat din carte)...oare chiar asa stau lucrurile?!

un agent indezirabil spunea...

Ma intreb daca toate acestea duc oare la degradare sau la ceva constructiv?!Sper sa fie cea din urma!

Anonim spunea...

Ati vazut rezultatele contestatiilor pentru functiile de director de penitenciar? Multe note de 5,30 sunt transformate in 7,40 si candidatii sunt admisi. La asa functii se poate orice, la agenti sub nici o forma. ANP-istilor care sunteti.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=CC0OC6LwHME&feature=related Romania se apropie oare de colaps?!

Pruteanu spunea...

Admnin, Trebuia sa scrii "de a-ti cinsti meseria", nu "de ati cinsti meseria". Meseria ta nu are nicio legatura cu limba romana? Vai de mine! Ti-am facut observatie. Acum nu ma vei mai vota si nu o vor mai face nici alti deranjati de critica. Si esti si ANP-ist? Rusinica!

si totusi spunea...

Ei bine, Albert, si pe acesti oameni tu vrei sa-i pui sa voteze pe cel mai bun dintre noi. Crezi ca un scrutin "democratic" ne va face mai buni? Ai scris despre cultura organizationala. Te-ai intrebat care sunt valorile acestei organizatii? Nu cele scrise in acte normative sau clamate pe psoturile TV, ci valorile care functioneaza in sistem. Oamenii care promoveaza valorile sunt putini si, de cele mai multe ori, sunt ridiculizati. Obiectivul sistemului penitenciar este reintegrarea sociala a ppl. Se indreapta eforturile sistemului, interesele profesionale ale angajatilor spre acest obiectiv? Valorile prevazute in documente nu sunt interiorizate si promovate de oamenii din sistem. Chiar si cei care ne controleaza si ne coordoneaza, una spun in sedintele oficiale si alta spun in discutiile informale. E o megaipocrizie. Oamenii care depun eforturi in sensul valorilor si obiectivului sistemului genereaza resentimente pentru ca tulbura prejudecati si comoditati. Ei vor primi un vot negativ si un "Asa le trebe. Mama lor de nenorociti." Scrutinul le e arma cea mai la indemana. Ati venit cu argumentul ca in strainatate se face la fel. Eu n-am auyit asa ceva, n-am auzit sa se voteze in asa fel in alte locuri si cred ca le e chiar imposibil, dar sa nu confundam lucrurile. In alte tari angajatii penitenciarelor lucreaza pentru reintegrarea sociala. Acolo nu cade efortul reintegrarii doar pe umerii catorva enervanti de la socio.

Pruteanu spunea...

Na, ca am scapat un T.

Pruteanu spunea...

...si un "n". Asa se intampla cand critici prea mult.

Anonim spunea...

imi cer scuze si revin, nu toti din ANP sunt varza, asa este. multi au venit din unitati, e un alt adevar dar prea putini pt a schimba ceva, mai degraba unii au preluat obiceiurile proaste de la veterani. o sa dau eu cateva exemple: cei de de la cooperare sunt ok in majoritate, castiga mereu proiecte si au o atitudine pozitiva fata de restul; cei de la resurse umane sunt probabil cei mai nepregatiti, aroganti si lenesi dintre toti; daca stau si ma gandesc, s-ar putea sa ii intreaca doar cei de la juridic, in frunte cu sefa lor care este absolut pe dinafara, din toate punctele de vedere; cei de la medical din punctul meu de vedere nu exista (ca si in unitati, pacat de asistenti); la educativ a ramas un dezastru si mi-e si lehamite sa spun mai multe; la economic sunt o gramada de incompetenti, sefa lor si vreo 2-3 nu vor putea suplini incapacitatae celorlalti; la paza e mai bine desi movila trebuia scos de pe orbita de ceva vreme; la IT mai merge iar cabinetul si secretariatul sunt slabe rau de tot; directia control - e o poveste intreaga cu atitudinea lor atotstiutoare, cu imbarligaturile dintre ei si cu competenta aproape de zero. daca mi-a scapat ceva, mai ziceti si voi. asta e parerea mea si lucrez de ceva vreme in sistem.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=7Xvf5Nibczs&feature=related Si cand te gandesti ca zilele acestea d-l Basescu a facut o vizita in tara sfanta,Israel!Cam multe coincidente!Tu ce zici?!

Edy spunea...

La mine pe strada se face un scrutin. E o idee buna sau proasta? Depinde ce se voteaza. Daca s-ar vota cel mai bun vecin, nu ar fi ideea rea si, daca as obtine un scor slab, m-as stradui sa devin un vecin mai bun, sa-i ajut pe ceilalti. Dar daca i-ar trece cuiva prin cap ideea ciudata de a lege cel mai bun medic, cel mai bun specialist in resurse umane si cel ami bun frezor de pe strada, asa... dupa cum ni se pare noua, ce parere ati avea. Ne iertati daca ne permitem sa avem si alte idei. Adevarul este ca ideea desemnarii angajatului anului nu e rea, dar nu e gandita. Dincolo de resentimente, unde este logica? Desemnezi ca fiind "cel mai merituos" pe cel care e cel mai popular. In fisa postului nu scrie sa fii popular, ci sa fii bun in ceea ce faci. De ce sa nu fim clari in exprimare? "Alegem cel mai popular ofiter". O.K. Nu se supara nimeni. Dar cum sa fie ales un psiholog de catre oamenii pe care-i deranjeaza prin simplul fapt ca exista, ca sa nu mai spunem ca trebuie sa-i si scoata ppl la activitati, ca vorbeste civilizat pana si cu detinutii etc. Daca am fi fost psihologi ai personalului ar fi fost cu totul altceva, dar asa e de-a dreptul ilogic si deranjant.

Anonim spunea...

Sunt curios, scrutinul are loc si la ANP, sau ei vor sa ramana uniti (nu ca ar fi). Marul discordiei e aruncat doar in unitati?

albert spunea...

Si totusi... nimeni nu va obliga sa votati, daca nu vreti. Nimeni nu va impiedica sa treceti nonvalorile, in semn de protest. Ele vor fi reprezentative pentru unitatea voastra, anul acesta, daca asta a fost alegerea voastra. Parerea mea este ca, daca recunoasteti nonvalorile, fara sa va dea ANP-UL criteriile, cu siguranta recunoasteti si valorile.

Anonim spunea...

Admin, tu esti cel mai slab dintre moderatori. De ce nu te duci? Esti agramat, plat, plictisitor si previzibil. Esti veriga slaba. La revedere.

Anonim spunea...

Pana la urma, Admin, care este pozitia ta? Pare sa fie una contradictorie.

Anonim spunea...

Ai dreptate, Admin. Asta au dorit organizatorii scrutinului: sa ne uram ca fratii.

si totusi spunea...

Angajat 1:
Adevarul e ca hotii astia ar trebui sa stea inchisi 24 de ore din 24, cand intram in camera ar trebui sa stea cu fata la perete si sa ne vorbeasca doar cand in intrebam. Ce tot atata vrajeala si cantat in struna, ca tot nu mai ies oameni din ei.

Angajat 2:
Normal ca nu au venit aici de buni, dar datoria noastra este sa ne straduim sa-i educam, sa-i invatam de bine, sa-i pazim, dar si sa-i sprijinim sa-si rezolve problemele, sa le dam posibilitatea sa-si continue studiile, sa-si descopere aptitudini si sa si le puna in valoare in mod constructiv.

Angajat 3:
Da-i, ma, in p... mea de hoti. Noua sa ne mearga bine.

S.a.m.d.

Intrebare:
Daca s-ar face un scrutin in puscaria ta, care ar fi cel ales?

si totusi spunea...

Albert, ceea ce nu intelegi tu e faptul ca in penitenciare unii oameni se lupta pentru a promova valori si acelor oameni li se va da in cap cu scrutinul, iar valorile pe care ei le promoveaza sunt si mai bine ascunse. Eu nu scriu in numele puscariei, ci in numele meu. Nonvalorile nu sunt recunoscute ca nonvalori, ci ca valori. Tu te-ai angajat direct la ANP sau ce-i cu tine? Stai linistit! Nimeni nu asteapta valori, sprijin sau recunoastere de la ANP, dar puteati sa lasati macar unitatile sa-si pastreze echilibrul organizational. Ne-ati tulburat putin. Nu-i nimic, o sa treaca si apoi vom relua lupta pentru promovarea valorilor.

Anonim spunea...

la mine in sector sunt cateva fetite care ies la chefuri cu agentii, dar la lucru o lasa cam moale si cateva colege care muncesc cat se poate de bine, se inteleg bine cu colegii, dar isi au viata lor si prin asta nu inteleg doar chefuri s.a. Pe cine vor alege oare chefliii (nu putini)?

Anonim spunea...

Albert, de ce folosesti un nume masculin?

si totusi spunea...

Stii ca oamenii din puscarii ii dispretuiesc pe cei care se implica prea mult? "Ce are si asta, frate?" Am auzit de multe ori, chiar din partea unor oameni de la ANP, spunand despre un educator, asistent social sau despre un psiholog care face activitati cu ppl ca "nu-l tine nimeni de vorba acasa". E un sistem ipocrit dominat, atat numeric, cat si ierarhic, de incompetenti.

albert spunea...

Si totusi...in unitatea ta, nu este chiar niciun agent pe care sa il apreciezi? Mi-e greu sa cred asta, dar daca as stau lucrurile, pur si simplu nu votezi niciun agent. Nu este niciun ofiter/ofiter de paza/educator/psiholog pe care sa ii apreciezi? Nici asta nu cred, dar daca e asa, nu votezi pe nimeni. Simplu. Dar mie discursul tau imi spune altceva: ca esti mahnit(a)de faptul ca nu vei fi tu "cel mai cel" la categoria ta, desi esti profesionist(a). Eu cred ca profesionistii au standarde interne de performanta, care ii fac sa ramana profesionisti, indiferent de conditiile externe.

Anonim spunea...

DEZBINA SI VEI GUVERNA!

si totusi spunea...

Nu mi-ai raspuns la intrebarea daca ai lucrat vreo zi intr-o unitate de detentie. Nu te-ai referit nici la cum ramane cu valorile organizatiei, nici la sensul acestui scrutin, nici la cum ramane cu obiectivul penitenciarului. Te-ai gandit sa ma analizezi pe mine. Eu n-am facut decat sa observ ce efecte are scrutinul asupra relatiilor de colegialitate. Sunt colegi pe care-i apreciez mult si poate ca am sa votez. Nu am probleme ca nu voi fi votat pentru ca, oricum, nu fac parte dintre cei supusi scrutinului, iar daca as fi intrat in calcul si nu as fi fost votat, m-ar fi durut putin in cat de asta, dar se produc niste fisuri de care imi pare rau. Vorba ta... "Asta e." Esti ANP-ist sadea. De la voi de acolo lucrurile se vad doar in ansamblu. Voi nu vedeti oameni, ci unitati, servicii, pioni. Nu va intereseaza pe voi problemele reale, ci idei pe care nu aveti timp sau dorinta de a le analiza, doar le trimiteti in unitati ca sa vedeti cum isi bat fraierii capul cu punerea lor in aplicare.

si totusi spunea...

Sa-ti mai spun ceva, Albert. Daca ai fi lucrat un timp in unitati, nu ai fi vorbit de standarde de performanta ca ipocritul. Aici esti ca un medic pe front: operezi fara bisturiu, sala nu e igienizata, nimeni nu e multumit de nimeni, e un cadru medical la sute de oameni care au nevoie de el etc. Daca vine cineva sa-i caute pe specialisti la standarde nu mai ramane unul si nu pentru ca n-ar fi oameni valorosi, ci pentru ca lucreaza in conditii de tot rahatul. Da' de unde sa stii tu... Tu stai cu fundul pe un scaun si-ti dai cu parerea...

Anonim spunea...

Admin, acum te semnezi "Albert" ca sa ai macar un sustinator?

Edy spunea...

Care este scopul acestui scrutin Esti naiv, "si totusi"? Pai l-a exprimat foarte simplu Admin/Albert: "sa ne uram". Au stiut ca votul nu va fi pozitiv, ci negativ, ca doar au citit despre razboiul troian si au mai auzit cate ceva despre sistemul penitenciar. Scrutinul e "marul discordiei". Doar tu ai scris.

Anonim spunea...

Se bucura Ragea de scrutin ca daca ne dezbina nu putem reactiona.

Anonim spunea...

Ragea mizeaza pe o reactie slaba din partea sindicatului, pe incapacitatea noastra de a ne aduna si de a lua decizii importante. A spus ca oricum nu ne va da drepturile, chiar castigate in instanta si ca pica principiul "un drept castigat ramane". Varfurile trebuie taiate, oamenii cu priza la colegi trebuie izolati, eventual ar putea scapa de ei, daca nu-i va putea atrage de partea celro care ne vor pune piciorul in gat.

Anonim spunea...

de ce tace penifestul? pt ca dna paduraru, facand scandal si victimizandu-se a luat nota de trecere? halal obiectivitate. ce bine e sa fii femeie. traiasca sexul. voi chiar nu comentati decat ceea ce va convine? ce grozav e sa ai sindicatul la degetul mic...si penifestul, care oricum nu se mai oboseste demult sa publice decat ceea ce ii convine. am crezut ca sunteti obiectivi dar nu.. va schimbati doar stapanul din cand.

Anonim spunea...

Respectele mele, dar ati scris doar prima parte a celebrului dicton: " IUBITI-VA CA FRATII, PANA LA IMPARTIREA MOSTENIRII!!!"

Si cum in sistemul penitenciar nimic nu mai este de impartit... Ciao, au gouri. Ori nu mai au guri... Parerea mea.

Anonim spunea...

Multe flori sunt, dar putine
Rod in lume o sa poarte
Toate bat la poarta vietii,
Dar se scutur multe moarte.

E usor a scrie versuri
cind nimic nu ai a spune,
insirand cuvinte goale
Ce din coada au sa sune.
Domnilor ...va rog ,nu inveninati sistemul,
Apucati-va de munca
si iubiti-va "Misterul..."
Ma scuzati ,..poate aceasta introducere apartine unei memorii vii, a mea este moarta din cauza unui care RAGEA cu cap de dobitoc, vita baltata, cu un ochi spanchi...

Anonim spunea...

vA DAU UN INDICIU PENTRU CONTESTAREA CONCURSURILOR>
cONFORM ART. 19 alin. 10 din O.M.J. 2854/2004 cu modificarile ulterioare "grila de corectare corespunzatoare probei scrise se afiseaza la sediul institutiei organizatoare , in ziua urmatoare sustinerii probei scrise".
Din aceste considerente si tinand cont de faptul ca in majoritatea cazurilor grila de corectare a fost afisata in timpul desfasurarii probei scrise , sau chiar dupa desfasurarea probei scrise ,consider ca aceste concursuri au fost "aranjate" atat in plan FIZIC CAT SI METAFIZIC ,Rag si rog pe d-l RAGEA sa vaza care e legea de vaza ce trebe aplicata pa aceasta bucata .......

Anonim spunea...

Ati pus loazele sa-si dea cu parerea despre profesorii lor. Multi de la socio le-ar putea fi profesori la facultate, la liceu sau chiar la scoala generala celorlalti angajati ai penitenciarelor. Unii dintre angajati, loaze de drept si de fapt, au gasit un moment bun sa se razbune. Sa fiti sanatoase, loazelor!

Anonim spunea...

Sunt, insa, si oameni de bun simt intre agentii si ofiterii din sistem si imi ridic palaria in fata lor, indiferent cum au votat. Putini, prea putini.

Anonim spunea...

19:56-daca asa iti recunosti colegii,sub acest pseudonim,afla ca acest cuvant nu-l gasesti in DEX decat numai in limbajul celor pe care TU trebuie sa-i reeduci!esti demn de mila,ba nu,ceea ce scri te caracterizeaza...cultule.ai cumva si muschi?e un lucru bun,ca nu mai ai nevoie de busola,esti pierdut!

Anonim spunea...

A.N.P.TREZITI-VA !!!
CARE ESTE SCOPUL "ALEGERILOR".
SA ARATATI CE ?
CINE E MAI BUN DIN REINTEGRARE SOCIALA ? SAU SA ARATATI CA ESTE SERVICIUL CEL MAI BUN ? NU VA E RUSINE !
CEL MAI BUN OFITER ....
CEL MAI BUN OFITER DIN PAZA SI SUPRAVEGHERE...
CEL MAI BUN EDUCATOR...intrebati p.p.l.-i !
CEL MAI BUN PSIHOLOG...intrebati p.p.l.-i !
CEL MAI BUN AGENT...
ce rol au aceste mistocarii la adresa cadrelor ???
Sau vreti sa va justificati existenta ?
Educatorul si psihologul sunt alesi dintr-un procent de 5 %, iar ceilalti dintr-un procent de 95 % din unitati...de ce-i tot ridicati in slavi pe cei de la reitegrare ?...
URMARITI REZULTATELE LOR !....0000000000000000000
Sau vreti sa vedeti cat sunt de redusi subordonatii vostrii ? ...cei care pun botul si voteaza...ha ha ha ! cica democratie....RUSINE !

Anonim spunea...

DACA VRETI SA VOTATI CEVA....VOTATI FUNCTIILE DE CONDUCERE !
LASATI CONCURSURILE ARANJATE SI NUMIRILE...VA FACETI DE RAS !

Anonim spunea...

Daca ai cautat cuvantul in dictionar, inseamna ca esti si tu o loaza mica. Loazele sunt elevii aia care stau in ultima banca pentru a copia si pentru a nu fi vazuti de profesori atunci cand fac galagie in clasa, sunt cei care urasc scoala si tot ce tine de educatie (inclusiv serviciul de educatie si de asistenta psihosociala), sunt agentii care, ajungand militieni, fac misto de fostii lor profesori numai pentru ca ei au o cheie in mana. "Esti la mana mea, ce-i daca n-am invatat bine la scoala." Loaze sunt ofiterii prost pregatiti, psihologii x si o, agentii cu opt clase, directorii care nu stiu nici macar sa citeasca discursurile s.a. Recunoasteti loazele dintre cei prost crescuti, badarani, razbunatori... Termenul nu este utilizat de detinuti decat foarte rar. Daca citeai Caragiale, aflai. Si C.T.Popescu a utilizat termenul. Spunea ca profesorii sunt prost platiti pentru ca tara e condusa de loaze care se razbuna pe fostii profesori. Nu cred despre toti colegii mei ca sunt loaze. Unii sunt foarte buni in ceea ce fac. Agentul indezirabil, spre exemplu, este un tip inteligent si scrie bine, este interesat de munca lui, sunt sigur ca e din categoria celor OK. Dar el este, din pacate pentru sistem, indezirabil. De ce? Pentru ca sistemul promoveaza loaze.

Anonim spunea...

"...ceea ce scri"

Eram sigur ca esti o loaza. Daca nu-ti place, pune si tu mana pe o carte!

Anonim spunea...

Ca sa vada cat de redusi le sunt subordonatii nu e nevoie decat sa va citeasca postarile. "Vostri", nu "vostrii". Si nu cred ca ANP le-a facut un serviciu celor de la reintegrare lasandu-i sa fie votati de unii ca tine. Da' ai si tu dreptate. Ar fi trebuit sa-i intrebe pe detinuti. Ei stiu mai bine care este cel mai bun educator, care este cel mai bun psiholog etc.

Anonim spunea...

...Detinutii care stiu la fel de bine si care este cel mai bun agent si cel mai bun ofiter din paza.

Anonim spunea...

Ai dreptate, numai ca in cazul celor de la paza, detinutii ar putea sa deformeze realitatea. Ar putea sa-i voteze pe cei care le fac mai mult pe plac, nu neaparat pe cei mai profesionisti. In cazurile educatorilor, asistentilor sociali si psihologilor s-ar putea ca opinia ppl sa fie mai credibila. Totusi, nu as initia un astfel de "scrutin". Sper sa nu preia ideea vreo minte odihnita de la ANP.

Anonim spunea...

20:12-20:14-nu sunt deloc deranjat de faptul cand primesc un sfat bun!!!cuvintele care le scriu ciuntite,le scriu intentionat.citesc acest blog si de putine ori adaug un comentariu,fie el si prost daca vrei sa-l clasifici.totusi imi pare rau cand luam atitudine limitandu-ne la cuvinte "oneste"-"loaze".ii cataloghezi pe toti cu acest cuvant,te aliniezi lui Tariceanu,sigur ai ras cand ai auzit expresia dar,nu stiu cat de bine ti-a cazut.ii poti numi pe toti colegii cum vrei dar,acest lucru poate ii va face mai rai nu mai buni.crezi ca daca,catalogam un coleg la nivelul-prost etc putem imbunatati situatia?eu cred ca nu!!!trebuie facut pasul cel mai greu sa-l aducem de acolo in partea pozitiva!dar poate ca tu nu vrei,nu vei mai fi unic si vei fi intr-o competitie profesionala,lucru care,poate deranjeaza.niciodata nu m-am lasat reprezentat de numele meu ci de ceea ce am facut acolo unde am fost trimis.deja am ajuns la apogeul infractional psihic,se sufera de imagine.ba mai mult s-a uitat de altruism.PACAT!!!ceea ce ma bucura din raspunsul tau este faptul ca ai argumentat bine incompatibilitatea sistemului,te-ai descarcat de sentimentalisme.in incheiere vreau sa te intreb:-pe tine cine te-a promovat?asta in cazul ca-ti vei reciti penultima postare,mai sigur ultima fraza a acesteia.drept sau nu?cu respect iti astept raspunsul.

ofiter indezirabil spunea...

1) Nu mi-am facut toti colegii loaze. Chiar am specificat ca exista si colegi buni. Pacat ca sunt indezirabili.
2) "Loaza" nu inseamna "prost". Sa fii loaza inseamna sa ai o problema de atitudine. Loazei trebuie sa i se spuna pe nume. Daca nu-i place, sa faca ceva ca sa nu mai fie astfel.
3) "Competitie profesionala"? Exista asa ceva in mediul penitenciar?
4) "Apogeu infractional psihic"?, "Se sufera de imagine"? Nu vrei sa vorbesti in limba romana? Sintaxa are si ea rolul ei, ca si logica.
4) Daca ai ceva de intrebat, intreaba direct, nu alambicat!

PS: Tot intentionat arunci si virgulele alea?

Ca sa nu ma mai confunzi, am sa semnez: "ofiter indezirabil". Sper sa nu se supere agentul indezirabil. Il asigur de tot respectul meu.Poate de aceea l-am si imitat putin.

Anonim spunea...

Acum cateva zile zile cand am citit anuntul,am crezut ca Bala a inebunit,dar cred ca in urma votului va fi facut general.Asa tampenie rar s-a vazut.Cand se stie ca in penitenciare sant atatea gasti cum sa mergi pe scrutin general.Sa vezi cum cersesc de cateva zile unii ofiteri votul micimilor!Bravo Bala ai adus penitenciarelw chiar mai jos decat in timpul lui Ceausescu.

Anonim spunea...

17:03-ai uitat intentionat sa-mi raspunzi cine te-a promovat(iti amintesc eu:sistemul!)cred ca iti este rusine sa recunosti, altfel erai prompt.poti sa-ti atribui orice pseudonim nu ma intereseaza,ba mai mult cine sta ascuns sub acesta.ti-ai intrebat colegii,loazele de colegi,pentru ca,cu ei faci echipa,daca sunt de acord cu "indezirabilul"?lasa aprecierea in seama colegilor sau ti-au murit laudatorii?pct 3 chiar te-a lasat rece,dupa cum observ nici tu nu ai pus multa baza pe scrutinul "cerut"de anp.de ce?tu cu ce te motivezi?eu foarte simplu.toti cei din operativ ne-am rotit pe toate posturile(fara lst)si treaba a mers.toti substituim alti 2-3 agenti,toti suntem epuizati de greutatile sistemului resurscitat,toti le simtim la fel si,pentru ca nimeni si nimic nu este perfect, toti sunt egali.nu putem pune in balanta munca de pana in 2002 cu cea din 2005 pana in prezent.apogeul infractional psihic a fost o gaselnita,vroiam sa spun ca,canalizam involuntar din comportamentul detinutului,in comportamentul nostru.imagine.iese x "interlop" la diferite activitati ceilalti ii fac plecaciuni,in urma lui se aude(ce mergatori,ce trening,ce tricou il tine)la noi la fel,daca nu avem muschi, ne tragem un passat,un telefon cu piscina si aer conditionat.nu vreau sa-mi rastalmacesti cuvintele si sa concluzionezi:"-esti un invidios bai loaza!!!" de aici apare si boala,suferinta de imagine care nu caracterizeaza bine.cat despre cum arunc virgule,i-uri,cratime etc nu vreau sa fiu rautacios dar,are cine se ocupa de ele.imi place sa citesc mai mult printre randuri.cu gandul ca te-am plictisit(e tot ce pot si eu)astept acelasi raspuns dibaci(ce te reprezinta)!si fiindca tie iti place asa -o loaza admiratoare!!!pe curand daca vrei...

ofiter indezirabil spunea...

1) Sistemul nu m-a promovat deloc. Mi-a oferit mult mai putin decat i-am oferit eu lui, dar nici nu am asteptat mai mult. Il cunosc si stiu ca e nerecunoscator, mai ales cu cei care lucreaza impotriva curentului, dar in pas cu valorile pe care ar trebui sa le promoveze un sistem penitenciar.
2) Nu trebuie sa-mi intreb colegii daca sunt de acord cu "indezirabilul". Stiu ca sunt unii, putini, dar buni, cu care impartasesc aceleasi idei si pe care ma pot sprijini. Loazele? Exista si ele. Ce sa le mai intreb? Mai incerc sa le invat cate ceva. Unele invata (nu erau loaze veritabile), altele nu.
3) Crezi ca virgulele te scapa de cacofonii?
4) Vad ca tii mult la expresiile alea penibile si incerci sa le explici. Puteai sa te exprimi mai simplu si mai plastic. Limba romana este destul de bogata si de frumoasa. De ce o mutilezi?
5) Incepi sa devii mai putin antipatic.
6) Nu cred ca esti loaza.

Anonim spunea...

ptr 21:54-sunt convins ca te-ai promovat singur si la fel de convins sunt ca,colegii te sustin, munca asta fiind in spirit de echipa din care fac parte vrei nu vrei si loazele.imi vine greu sa cred ca nu esti de acord cu competitia profesionala(asta numai din cauza ca sefii nu pun pret pe toti,cat ar fi omul de bine pregatit)si iti dau totusi dreptate.fetita mea imi spunea ca asta nu este o meserie.parere de copil de 10 ani.virgulele au intr-adevar rolul lor dar,ajuta si la cacofonii.intotdeauna am stat prost la gramatica(poate vei spune ca stau cum sunt)nu mi-a placut totul.nu pot sa-mi permit sa mutilez limba romana,ar insemna sa-mi bat joc de mine si de contemporanii nostri.cand ma apuc de mazgalit pe blog nu tin cont de asezarea in pagina,de gramatica si nici de verdictul vreunui cititor.pur si simplu scriu(tastez).si cei ce ne reprezinta la nivel politic au deficit gramatical(conjugari-bine ca nu scriu si ei).pentru ca o mica parte din tine a dorit sa ma cunoasca mai bine,asta am facut acum.daca pseudonimul de pe blog este compatibil cu functia pe care o exerciti,atunci nu pot decat sa-i "invidiez" pe colegii tai(ai mei)in schimb nu pot sa am parte de un asa pseudonim in unitatea unde ma chinui de 16 ani(la asa loaza,asa sef)impreuna cu colegii mei.dualitatea antipatiei este si ea buna,iti cerni putin cunoscutii,faci pe prostul,faci pe nesimtitul,faci pe altruistul-pana ajungi sa-ti cunosti camaradul.enumeratiile de mai sus nu fac parte din caracterul meu,iar ca sa nu-mi raspunzi ca mai intai trebuie sa-l am ca sa pomenesc de el,te anunt chiar daca nu esti interesat,ca il am.cu respect-o loaza inca antipatica!!!iti doresc un weekend fericit!!!

ofiter indezirabil spunea...

1) Nu am spus ca nu sunt de acord cu competitia profesionala, ci ca nu exista o competitie profesionala reala. E, daca vrei, o colcaiala din care ies la suprafata serpisori si serpoi. Ca sa te mentii in forma trebuie sa ai motivatie interioara foarte puternica si, uneori, sa te autopremiezi. Poate ca aici m-ai prins. Am o parere destul de buna despre mine si despre cativa colegi apropiati, ca profesionisti. Si asta nu pentru ca am fi foarte buni, ci pentru ca fac o simpla comparatie cu ceea ce e in jurul nostru. Daca parasutele profesionale (si nu ma refer la femei, dar nici nu le exclud) pe care le vad zi de zi se cred etaloane de profesionalism, nu pot sa am o parere proasta despre mine si sa nu ma autopromovez. Asta e. Nici mie nu-mi place.
2) Virgulele ajuta la cacofonii cam cum ajuta hartia igienica. Totusi, aici nu este toaleta. Comparatia cu oamenii politici nu ne ajuta deloc. Multi dintre ei sunt veritabile loaze. Noi, mai ales atunci cand scriem, putem sa dam dovada de respect fata de celalalt si fata de noi sa ne exprimam frumos, chiar daca nu intotdeauna elegant.
3) Asta nu e o meserie? Copilasul tau, Dumnezeu sa-i dea sanatate si fericire, are un bun spirit de observatie. Poate te-a simtit ca nu-ti faci un ideal din realizarea profesionala in mediul penitenciar. Am vorbit cu multi tineri abia intrati sistem. Nu-i interesa decat salariul. E singura lor motivatie pentru angajare. Pentru mine, ceea ce fac e o meserie interesanta. Nu ma plictisesc deloc si lucrez de foaaarte multi ani (cam cati ai lucrat si tu). Poate ca de aceea ma doare-n cot de promovari. Stiu care sunt criteriile si nu vreau sa depind de cautatori de pupatori in fund.
4) M-ai intrebat ce parere am despre scrutin. Una foarte proasta. E o idee tampita care a esuat din start, dar care, din fericire, a devenit incapabila sa faca rau pentru ca a fost tratata cu un amestec de umor, sictir si incompetenta tipice noua.
5) Te dai tu loaza antipatica, dar nu esti nici una, nici alta.
6) Ne mai citim!

Anonim spunea...

ptr 16:57-azi nu am chef de scris.poate o sa ne plictisim(te plictisesc).imi doresc si iti doresc bucurie alaturi de ai tai.in ceea ce priveste urarile pentru fetita,tin sa-ti multumesc,dorindu-i(le) si copilului(copiilor)tai sanatate si o viata cu tot ce-si doresc!sa sarbatoriti sfintele Rusalii sanatosi si bucurosi si asa in fiecare zi!!!cu respect, DAN