Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 21 mai 2009

Omul nou

New men's brain Discutam astazi cu cineva care lucreaza intr-un fin domeniu de activitate. Adica protocol si politeturi cu staif. Eu incercam sa-i povestesc terapeutic, despre lupta cu un sistem intepenit in tot felul de obiceiuri proste si cand colo, persoana mi-o ia inainte si ma foloseste pe post de umar, descriindu-mi cu lux de amanunte, felul in care se caroteaza unii pe altii tovarasii ei, pentru pozitie, pentru tot felul de alte avantaje.

Tiii, mi-a venit sa zic (cred ca am si zis in sinea mea!) si la astia tot asa e, tot pe sistemul care pe care si scapa cine poate! Pe urma, m-am gandit cum e mai bine, zambet subtire, scoala inalta si piedica eleganta sau mitocanie grasa si branci la inghesuiala?! Asa suntem noi romanii, m-a linistit persoana in cauza, nu ne putem abtine sa nu ne calcam in picioare, unii pe altii!

Tot astazi, am inregistrat fara sa vreau, tot felul de comentarii despre rezultatul examenelor. Cel putin unul, venea din partea unui candidat care pe buna dreptate inregistrase un rezultat atat de slab, incat pierduse postul in favoarea contracandidatului, cu mult mai bine pregatit. In loc sa accepte situatia cu barbatie, invinsul pretindea ca picase examenul pentru ca fusese nedreptatit.

Explicatiile erau atat de ridicole si atat de mincinoase incat personajul ajungea sa fie fascinant de-a dreptul. De altfel, m-am intrebat de multe ori, care este mecanismul dupa care functioneaza mintea unui om care minte, cu atata convingere, incat ajunge sa-si creada propriile minciuni?!

In sistemul penitenciar se practica tot felul de aranjamente si tot felul de relatii murdare, practica asta este atat de impamantenita incat, in virtutea ei, pana la urma totul ajunge sa fie minimalizat sau pus la indoiala. Ca urmare, nimeni nu este cinstit, nimeni nu este corect, toate examenele sunt masluite, toti lucratorii sunt corupti, sau brutali, sau limitati si asa ajungem pana la urma sa purtam cu totii, o singura uniforma, aceea de gardian troglodit.

Nu, nu-mi place varianta primitiva dar nu ma dau in vant nici dupa aia cu eticheta, ramane varianta civilizata, onesta, pe care nici nu mai stiu unde s-o mai caut!

31 comentarii:

Anonim spunea...

profesorii astia care spuneau sindicalistii lor ca au studii superioare de lunga durata, amstere, super specializari, mega smecheri in domeniul lor, au gresit iar subiectele la tezele unice.de aceasta data la istorie. cind au vazut pe grila unica sau pe viitoarea grila ca sint pe acelasi palier cu un adjutant se ofuscau si acu dau cu mucii in fasole. asta e invatamantul in tara noastra. profesori de doi lei care nu sunt in stare sa ia o nota buna la titularizare si mai fac si subiecte, nenorocesc niste copii care ar trebui sa fie viitorul tarii.

Simona Fica spunea...

Un ziar care va poate interesa si care va scrie lucruri care SIGUR va vor interesa

www.exploziv-news.ro

Anonim spunea...

ok. poate el nu era pregatit. dar cum se justifica totusi notele obtinute? nu cred ca sunt toti chiar asa, de nota 2. si mai stiu ceva. daca la o lucrare de control majoritatea lua sub 5, atunci, profesorul, relua lucrarea pentru ca se intreba daca bibliografia a fost ok sau daca cerintele formulate au fost explicite. dar acum???? s-au corectat virgulele sau informatiile??? si eu vorbesc din punctul de vedere al unui lucrator care am monitorizat pregatirea colegilor ce au dat concurs pentru avansarea in functie, la serviciile de educatie si interventie. si ma intreb daca eu as fi luat mai mult de nota 2.... la modul cum s-au corectat lucrarile. jenant pentru comisie. si jenant, de asemenea, sa se dea bibliografie depasita si care nu mai este in vigoare.... inca un motiv in plus sa imi doresc sa plec din tara asta care nu promoveaza decat nesimtirea.

Anonim spunea...

ce parere aveti despre faptul ca unii colegi care au sustinit examen de trecere in corpul ofiterilor au "picat"cu 6.70 fiind singuri pe post?

Anonim spunea...

unde sunt afisate notele de tot vorbiti de ele ?

Anonim spunea...

Mai oameni buni oare nepotu lui Fertu si baiatu lui Nutu cumatru lui Onuleasca au invatat asa tare mafie pe fata

Anonim spunea...

Trimiteti toti presedinti de comisie la testare la Rahova si vedeti de trece unu din ei

Anonim spunea...

putea sa fie singur pe post daca nu a facut nota de trecere...ce va mirati ? examenele erau pe bune cine a invatat a trecut cine nu, NU ! nici macar note de 5 nu s-au luat pe paza, rusine mare, nici cu 5 nu poti sa iei la ofiteri 1 mana pe carte fratilor ca sutneti tineri toti cei care ati picat. Eu nu am concurat insa v-am urmarit cu sufletul la gura sa vad ce faceti la aceasta trecere unica de la agenti la ofiteri.lasati ca vin cei din sursa externa si fac ei, sigur nota 7 !!

Anonim spunea...

NEWS ALERT !!!
Incepand cu data de 22.05.2009 se suspenda acordarea primelor de vacanta pana la noi ordine....!!!!!!

Anonim spunea...

Rog administratorii blogului sa deschisa un forum de discutie numai pe tema examenelor recente!!! Macar atat faceti pentru noi.

Anonim spunea...

Mare bataie de joc la interventie psihosociala. Pur si simplu si-au batut joc de candidati, i-au pus la cheltuieli inutile, i-au umilit in ultimul hal la note si mai ales prin faptul ca au luat numai oameni care au avut legatura cu relatiile din sistem. Cum au putut sa isi bata joc de oameni care au licente in specialitate cu note de zece, au studii post-universitare si o experienta in lucrul cu detinutii de 10-19 ani? Se vede clar ca a luat numai cine trebuia sa ia. Nu vorbesc prostii de aceea invit toti cei din sectorul interventie psihosociala sa dea informatii in acest sens.

Anonim spunea...

Ii rog pe toti colegii care au candidat in cadrul sectorului interventie psihosociala sa faca contestatie. Cine are informatii sa le dea pe blog. Am vorbit cu cineva din corpul de control al primului ministru si a zis sa le dam cateva repere pentru a controla corectitudinea examenului pentru ca isi da seama ca golania a fost prea mare. Vor cadea capete.

Lola spunea...

Huggin, tu nu existi? Ti se pare ca a fost de corect examenul? Daca esti de partea noastra iti poti da seama ca a fost cea mai mare frauda a ANP-ului de cand e ea. Cum poti crede ca o foarte mica parte dintre candidati a luat examenul, acestia avand coincidente stranii cu sistemul in timp ce ceilalti se afla la diferente foarte mari mai jos?
Nu sunt frustrata si nu vorbesc sa ma aflu in treaba.
- cum de Liga de la Aiud a luat examenul, in conditiile in care are o semipareza pe jumatate de corp. Ea nu a trebuit sa aduca certificat medical la dosar? Nu. Si stii de ce? pentru ca e fata de director in sistem, de aia. Si nu a scris mare lucru, te asigur.
- Deaconescu de la Craiova cum de a luat? Vezi cine e sotul ei si te lamuresti.
- Stanete de la Timisoara a iesit in 45 de minute. A avut subiectele.

Anonim spunea...

Realitatea TV e interesata de examenele noastre. Scrieti pe www.realitatea.net. Veti primi raspuns, dar vor cazuri concrete. Au scris ca va sprijina pentru investigatii.

Anonim spunea...

Scrieti pe blog ca isi iau ei informatiile de aici.

Anonim spunea...

Mogaldea, liderul de temul al sindicatului de la Giurgiu a luat, dar a stat seara cu comisia. Ii verifica cineva telefoanele?

Anonim spunea...

Invatati mai baieti mai, daca vreti sa luati examene. Luati exemplu de la timisoreni!

Huginn spunea...

@ anonim 21.05.2009 21:53:00

Ba exist, ma chinui sa supravietuiesc fiecarui examen organizat de ANP. Acum cateva luni am scris vreo 50 de articole despre examene, si reactia a fost... o mare lehamite.

De data asta am decis sa nu mai arat eu buba. Oamenii pot sa vada singuri. Oamenii pot si trebuie sa vada singuri si sa actioneze din proprie initiativa.

Faceti contestatii, faceti scandal, nu asteptati urmatorul examen. Nu mai acceptati sa mai fiti furat.

:) Exist deci.

Anonim spunea...

Cum au putut sa corecteze oameni care nu au legatura cu specialitatea postului? Pai punem sablon pe carte in conditiile in care in sfera stiintelor socio-umane o teorie poate fi spusa in mii de cuvinte? De cand pana cand contabilul si sefa de personal corecteaza lucrari de psihologie?

Anonim spunea...

Da, hai sa scriem repede pe penifest, sa ne mai facem de comedie inca o data ! A, dar sa nu uitati sa scrieti si de concursurile din vechea guvernare ! Sper ca nu ati uitat :D

Anonim spunea...

Mii de multumiri Huginn. Simplul fapt ca mai este inca o persoana (si nu orice persoana)de acord cu noi conteaza foarte mult. Seara asta scriu incontinuu. Vorbesc la telefon cu fiecare candidat in parte si culeg informatii. Pe multi i-am convins sa depuna contestatii maine la prima ora. Vom depune o plangere colectiva la corpul de control al primului ministru. Ne mai trebuie cateva informatii palpabile. Le adunam.
Stie vreun jurist cum putem sesiza instanta?

Anonim spunea...

Dragi colegi , fiecare ne stim greutatile , nemultumirile si nedreptatile care ni s-au facut dea lungul activitatii noastre in sistem . Dar nu este corect sa va luati de starea de sanatate a unora . Faptul ca Adriana Liga de la Aiud are o problema de sanatate nu a impidicat-o sa invete pt acest examen . Inainte sa scriem este bine sa ne informam . Fata asta a suferit o interventie chirurgicala anul acesta , prin luna martie - aprilie cred , deci dupa data depunerii dosarelor unde trebuia sa depuna adeverinta de apt medical . Sa nu fm rautaciosi si sa ne axam pe corectitudinea formularii subiectelor , sa stam cu ochii pe grila de corectitudinea grilei de corectare si evident pe pile si relatii dar nu pe sanatatea cuiva . Credeti ca ea vroia sa faca semipareza sau cum s-o fi numind si care am spus a dobandit-o in urma unei operatii care cred ca nu trebuia sa lase alte urmari afara de o cicatrice .
Adi , sunt colega si vecina ta de cartier , si chiar daca am avut divergente ( de ne-au auzit toti colegii de pe palier ) te felicit pt reusita si-ti doresc multa sanatate .
Sanatate multa .

Anonim spunea...

Ce-i, fratilor? Nu a fost examen X si O? Teapaaa! De acum va trebui sa invatati. S-a terminat cu facultatea aia ajutatoare de la Spiru.

Anonim spunea...

Ce urati sunt frustratii!

Anonim spunea...

Se stie ca si acest concurs a fost dirijat de sus. Ce va tot mirati?

Anonim spunea...

Vai doamne ce catastrofa nationala - cum au avut ANP curajul sa respinga atitia oameni competenti si bine pregatiti?Pai voi va si vedeati ofiteri mah inainte sa intrati in examene - Puneti naiba mina pe carte ca faceti de ris facultatile prin care ati trecut si asa cu x si 0...

Anonim spunea...

Nu avem nimic cu suferinta fetei in cauza dar chiar e o coincidenta functia tatalui ei in sistem cu reusita examenului?

Anonim spunea...

eu personal cred ca se corecteaza la virgula.trebuie sa tocesti ca in carte.

Anonim spunea...

21.05 22,23: prietene la galati egzista -fara ghilimele- un specimen care are si master da nu stie definitia infractiunii, desi are facultate facuta la zi. masa este femeie de serviciu la facultate. asa ca nu te mai lauda ca ai facut facultatea la zi sau mai stiu eu pe unde ca mai sint si altii care mai au habar de ce si cum se dau si se iau examenele in facultati cu spagi si cumparari de cursuri de cd-uri si alte materiale didactice.daca esti competent fii judecator, avocat de succes da nu poti sui atunci stai la puscarie si te plafonezi- in cazul in care nu ai facut-o deja. mai putina relevanta are facultatea facuta sui cum si unde ai facut-o atat timp cit la examen se dau subiecte din paza sau din alte domenii. singurul loc unde are treaba poa sa fie le reeducare.acu date mare si ma corecteaza, fa o comunicare savanta la academie( ai 100 de puncte daca stii cui apartine expresia asta)

Anonim spunea...

Pentru ala de a scris:
" Ii rog pe toti colegii care au candidat in cadrul sectorului interventie psihosociala sa faca contestatie. Cine are informatii sa le dea pe blog. Am vorbit cu cineva din corpul de control al primului ministru si a zis sa le dam cateva repere pentru a controla corectitudinea examenului pentru ca isi da seama ca golania a fost prea mare. Vor cadea capete."

Tie ti-a cazut deja, esti un frustrat asa ca du-te la Togoie sa te consilieze, ca esti dus frate! ai antecedente, nu numai psihiatrice in familie... vezi ca se afla!

Anonim spunea...

Draga Lola,
Pare-se ca esti cam frustrata si mai si vorbesti aiurea (total dezimformata). Problema mare este ca nici nu iti dai seama... Poate nu ai cu ce, iar in acest caz este de inteles. Faptul ca te iei de o persoana cu probleme de sanatate care spre deosebire de altii a invatat denota ca ai si tu ceva probleme dar nu fizice neaparat, ci de caracter si nu numai...
De Stanete spui ca a stiut subiectele... Se pare ca aici ai dreptate dar nu complet... Defapt toti cei ce au luat au stiut subiectele deoarece au invatat. E logic, nu-i asa?
Cu Deaconescu de la Craiova iar ai dreptate... Cred ca s-a gresit, pt ca un frate de director de sistem a picat pe bune... Deci Diaconescu, chiar daca a invatat trebuia sa pice... ;)

Mai pune mana pe o carte si lasa invidia la o parte... Pare penibila si de gradinita logica ta...