Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 23 mai 2009

Feriţi-vă de măgăruş!

Judecatorul delegat hot Pe numele lui Unchiaşu Dumitru, judecător delegat la Penitenciarul Pelendava, măgăruşul face şi el ce poate să şifoneze imaginea  magistraţilor din minunata justiţie penitenciară. Măgăruşul Unchişu în calitatea-i de judecător delegat încasează cele 20.000 RON regulamentare în chip de salariu şi, în completare, fură tot ce prinde.

Mă aştept să ceară CSM să-i apere onoarea că doar l-am făcut furicios. Până atunci revocarea din funcţie a acestui adevărat şi unic justiţiar care-şi întregeşte veniturile cărând cu maşina de la locul de muncă temporar, ar fi o soluţie.

Doar un exemplu. În data de 19.05.2009, pe la 4PM, măgăruşul a fost depistat cu mai multe produse alimentare (zer, pâine, resturi de măncare) strânse cu abnegaţie şi trudă de către anumiţi pepelei de la deservire, atăt de la popota cadrelor cât şi de la masa colegilor de suferinţă. Efortul deţinuţilor folosiţi pe post de gunoieri personali este, spun gurile rele, răsplătit prin obţinerea de recompense cu permisiunea de a ieşi din penitenciar pentru aceştia.

Marea surprindere a acestui hom al legii portbagajului a fost faptul că cineva şi-a permis şi a avut tupeul să nu permită ieşirea lu’ dom jude’ cu maşina făcută barcă şi, mai mult, să-i mai inchidă şi poarta în nas.

În zadar a încercat să găsească „înţelegere” la conducerea unităţii la care a apelat telefonic pentru a-i forţa pe lucrătorii care efectuau controlul să închidă ochii, în zadar a incercat dl. judecător să le explice acestora că are o familie numeroasă, o vilă în construcţie, o remuneraţie mică, pe care orice om gospodar încearcă să o completeze prin creşterea de porci, caini şi alte animale de pe lăngă casa omului, în zadar a încercat omul legii să le explice lucrătorilor că sunt doar “simple resturi” care i se cuvin lui şi numai lui.

Oricum i-am spune dom’ jude’ e tot un fel de hoţ care încă n-a ajuns în instanţă. Dumnealui crede desigur altceva. Crede ca i se cuvine, crede ca poate să pretindă, că doar el e ditamai judecătorul. Hoţuuleeee! Nu mai furaaaa!

25 comentarii:

Anonim spunea...

Ruşine, ruşine celor care fură, dar chiar de la puşcărie. cinste conducerii unităţii care nu a închis ochii.

Anonim spunea...

asta nu este o noutate.a furat ca nu a avut sau poate din lacomie,a facut acest gest cand nu trebuia,a cazut in plasa pusa de cei care fac la fel dar,nimeni nu-i vede ca nu poti sa-i spui directorului ca ala si ala fura.pentru cine?pentru director.sistemul e plin de umili pentru ca sa stea acolo unde a fost pus.celorlalti care le este frica sa fure mai bine platesc ratele si altele.ce sa facem,daca din bun simt devi servil!la incheierea contractelor cu beneficiarul, oare cat este pensia viagera pentru director?

Anonim spunea...

cei ce fura i-am prins dar,pe cei ce duc telefoane persoanelor private de libertate,cei ce cu buna stiinta le inlesnesc regimul de detentie domnilor ppl-ei in orice forma,cand ii vom prinde si ce le vom spune?OARE DIN 12000 DE ANGAJATI AI SISTEMULUI,CATI PUTEM ARUNCA CU PIATRA IN CEL VINOVAT,IN CEL PRINS?VA ROG...!

Anonim spunea...

cereti sfatul la conducerea de la vaslui, se aude ca au gasit ei niste metode inbatabile de legat agentii cu japca cu ajutorul detinutilor.

Anonim spunea...

este bine că se mişcă ceva în acest sistem dominat de frică şi servilism, şi unde cel care o funcţie(temporară)crede că i se cuvine totul! Faptul că unii au avut curajul să ia atitudine este un semnal ptr.toţi să nu ne mai rezumăm doar la privit şi bârfit!!

Anonim spunea...

Pacat ca tocmai cei care ar trebui sa fie un model de actiune, de atitudine si de aplicare a legilor si a regulamentelor unei institutii, si anume judecatorii, sunt -unii dintre ei, ce-i drept - faptuitorii unor acte de toată jena, mila si uneori frizează ...penalul!Atatia ani de studiu, atatia ani de invatat si de perfectionat in roba doar ca sa furi niste Zer!Va credeam mai abili, d-lor judecatori!Doar suntem in tagma judecatorilor care nu se supun legii si se situeaza deasupra muritorilor de rand!(vezi cazul judecatoarei bete la volan!)
Revenind, credeam ca sunt site mai fine din partea curtii de apel pentru acesti profesionisti care asigura legalitatea executarii pedepselor ....bla,bla...
A,aa am uitat ca ne aflam in sistemul unde se CARĂ APĂ CU CIURUL!!!!

Anonim spunea...

aceleasi obiceiuri le avea omu si la pmt craiova dar aici dl director Tatulescu a oprit teava pe care ii pica.se orienteaza bine tipu!

Anonim spunea...

eu propun sa se infiinteze si un judecator pentru supravegherea concursurilor in sistem!Mare scapare pentru legiuitori:nu s-ar mai chinui lumea sa afle cine e sef comisie, care coleg pleaca (,)ca sef/membru comisie, si nu s-ar mai imparti lozul in mai multe...nu ar fi ha(i)os?si-asa e de haos sistemul!!!

Anonim spunea...

mare curaj pe ăia de la pază, dar pâna acum de ce nu l-au văzut? că înteleg că domn jude era învăţat cu astfel de practici, sau au fost ei deranjaţi de ceva anume? oricum mai bine mai târziu decât niciodată.

MUZA spunea...

Cred ca cei din conducerea ANP efectiv ne intind nervii la maxim pentru ca acum au suspendat si primele de vacanta,si cand ma gandesc ca acei din conducerea ANP au fost pusi acolo la isistentele SINDICATELOR pentru ca sunt oameni din sistem si cunosc toate problemele sistemului iar ce fac acuma este drept MULTUMIRE colegilor LASATINE,LASATINE.

Anonim spunea...

La PMT domnul jude si-a confecţionat cuştile ptr.câini, dar nu avea nimeni curaj să zică ceva fiindcă director era tot un jude de faimă" a lu Gunescu "care folosea pepelei să-i dea zăpada de pe stradă ca să poată să iese cu numeroasele auto pe care le deţinea ,deci colegilor de la Pelendava de ce nu încercaţi să-l întelegeţi pe" măgăruş"? sunteţi răi sau poate mai curajoşi decât unii dintre noi....

Anonim spunea...

ptr.anonimul de la 13.47
să şti că sunt destui oameni în sistem care sunt "CURAŢI"şi care au curaj să stea cu fruntea sus , fără a se sprijini cu genunchi de pământ.sunt convins că şi tu cunoşti f.mulţi. CINSTE LOR...

Anonim spunea...

domnnule judecator veniti si pe la PMS dar cu atentie ca si aici este unul de la Pelendava tot in paza si anume ALIN POPESCU ,dar este "intelegator" VA GARANTAM NOI!!!!..

Anonim spunea...

E vorba de judecatorul delegat pentru executarea pedepselor? Fiindca daca despre ala e vorba, in niciun caz nu ia 20.000 lei lunar, fratilor! Poate fura in completare pana la 20.000 lei, dar asta nu se poate decat cu complicitatea cinstitilor care il inconjoara. La asa penitenciar, asa judecator delegat! Traiasca infratirea dintre sisteme!

Anonim spunea...

ptr.anonimul de la 11.16
se vede ca esti un frustrat din moment ce-i desconsideri pe unii dintre colegii tai doar ptr.simplu fapt ca lucreaza intr-un penitenciar sau altul,eu sunt convins ca" LA ASA PENITENCIAR" sunt oameni mult mai valorosi decat tine ... FRUSTRATULEEEEE!!!!!...

Anonim spunea...

Dar de ce te-ai suparat, colega? Te-a atins adevarul? Vrei sa spui ca respectivul se plimba prin penitenciar si baga in sacosa fara sa-l vada nimeni? Hai sa fim seriosi!

Anonim spunea...

Pt Huggin. Gurile rele mai spun ca judecatorul delegat nu are treaba cu acordarea recompenselor, fiindca nu ar face parte din comisia respectiva. O fi adevarat? Daca e, avem o problema, nu?

Anonim spunea...

ptr.anonimul de la 17.26
stim si noi cine face parte din comisia de acordare a recompenselor ,dar o vorba poate "sa puna" ,ca doar e JUDE ,nu?

Anonim spunea...

Bineinteles ca poate pune o vorba. Mai ales daca stie ca are la cine (doar nu poate obliga comisia sa ia ce decizie vrea el) si ca efortul nu e in zadar. Cum am spus: toti ca fratii! Culmea e ca unii sunt pusi sa pazeasca hotii, iar altii sa asigure legalitatea! Land of choice, ce mai!

Anonim spunea...

Si totusi cineva si-a facut datoria....

Anonim spunea...

LA CATE SUNT IN SISTEMUL ASTA "PENETENCEAR",NOI NE-AM OPRIT LA NISTE RESTURI DE MANCARE,LA COJILE DE PAINE!NU STIU DACA POTI INCADRA SAU ETICHETA ACEASTA FAPTA DREPT FURT...IN SISTEM NU SE FURA DE IERI,DE ALATEIERI!TOT TIMPUL E MAI USOR SA VEZI GHIMPELE DIN OCHII ALTORA,DECAT PARUL DIN OCHII TAI!SI MAI E CEVA:ACEL JUDECATOR NU A LUAT PAINE SI RESTURILE DE MANCARE RAMASE FARA APROBARE!!!

Anonim spunea...

Normal ca nu le-a luat fara aprobare. Inainte ii dadea aprobare Cucu, fostul director, acum ii da Vancea, actualul director.
Vancea a incercat si acum sa influenteze ofiterii din paza care au facut controlul, dar acestia i-au cerut dispozitie scrisa.
Si cum sa facem control in poarta de la Pelendava atata timp cat directorul adjunct e prieten de familie cu Vancea.
Acum isi face mobila la atelierul de tamplarie al unitatii, dar cine sa-i faca ceva ca doar a lucrat cu unul din directorii generali inainte la SIPA.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 08.48 - 26.05.2009. - Domnule draga...ni se pare pare ca esti unul din interior...daca nu ne inselam credem ca esti chiar unul din aceia care a participat la evenimentul relatat....Aveti toata stima si admiratia noastra..., cu unele amendamente, daca ne permiteti:
1. incercati sa fiti obiectiv pana la capat ! dumneavoastra chiar nu aveti incarcata constiinta cu nimic ?
2. evitati sa nu mai folositi pe post de informatori, hotii care striga hotii, si ii stiti foarte bine pe aceia la care ne referim...de altfel si domnia voastra ati beneficiat de serviciile lor....aplicati acelasi taler de masura pentru toti...asta daca aveti constiinta si vreti sa fiti obiectiv, impartial pana la capat si un model pentru sitem ...nu fiti doar un oportunist efemer calator al vremii de mult apuse!
3. de actiunile judecatorului credem ca stiati de mai demult...de ce ati intervenit tocmai acum ? inactivitatea dumneavoastra ni se pare oportunism, chiar putina complicitate...acum vreti sa fiti personajul pozitiv ? unde vreti sa ajungeti ? ce functie va doriti ? asumati-va si bunele si relele !
4. asteptam cu interes sa vedem cum finalizati noua dumneavoastra misiune de James Bond 007 reciclat ...aceea de al prinde pe directorul adjunct....chiar suntem curiosi cum o sa o realizati....asta chiar o sa fie teza dumneavoastra de doctorat...de altfel cred ca o sa fie o premiera in istoria ANP...va uram succes !
5. daca detineti asa de multe date de ce nu le puneti la dispozitia conducerii ANP sau a SIPA ? sau poate chiar asta faceti sub protectia anonimatului ? fiti cerebral pana la capat !
6. prevedem in dumneavoastra un mare talent nedescoperit....ar fi pacat sa va pierdeti....perseverati...

Anonim spunea...

pentru 26.05.2009 21:36:00

Iliuta, tu esti !!!! te-am recunoscut !!!

Controlul s-a facut pentru ca erai tu si Vancea in concediu, ca asa nu ne lasai sa facem nimic pentru ca ,,corb la corb nu-si scoate ochii,,.

blue eyes spunea...

cum nu fusaram pe faza scosesi si mobila din unitate...
mamam lui de atelier!!!!
ii sta bine la munte???
:D