Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 23 mai 2009

Concursuri de împrejurări sindicale

union M-a intrigat reacţia colegului prisonworker la unul dintre comentariile, altfel politicoase şi pozitive, postate la articolul cu titlu interactiv de ieri.

Domnul Ioan Luca, un respectat sindicalist, indemna la actiuni ferme impotriva măsurilor de suspendare a unor drepturi salariale. Comentariul era off topic asta e clar.

M-a mirat în special faptul că prisonworker şi-a exprimat făţiş dezacordul faţă de posibilitatea folosirii oricăror bloguri şi oricăror canale de informare pentru a îndemna lumea la luptă.

După ce dl. Luca şi-a cerut politicos scuze pentru eventualul deranj au mai urmat două comentarii explicative. Poate că nu era cazul. Nici penifestul nu a fost considerat a fi potrivit pentru multe discuţii.

Am văzut zeci, poate sute, de comentarii nepotrivite, nepoliticoase sau abuzive. L-as fi trecut cu vederea fara probleme pe cel sindicalist chiar dacă era off topic. Există o problemă, a fost expusă politicos şi – foarte important – asumant. Cred că domnul Luca merită toate laudele pentru că ia atitudine şi încearcă să convingă şi pe alţii să o facă.

E adevărat însă că mica discuţie dezvăluie o problemă reală: sindicalismul în penitenciare este doar varianta de rezervă în opinia multora. Salariaţii se uită înspre sindicate doar când treaba merge prost şi doar dacă nu se poate altfel. Ca orice instrument care presupune participare destui aşteaptă iniţiativa cuiva, a a altcuiva.

***

Sunt oameni care înţeleg problemele, în stare să le întoarcă pe toate părţile până găsesc o explicaţie, şi sunt oameni care, pentru că ştiu că există, fac ceva să le rezolve. Nu cred că fiecare ar trebui să se exprime separat având totuşi acelaşi scop şi aceleaşi bune intenţii.

Sigur, în toate trebuie măsură dar, nu ştiu dacă modul în care ANP organizează selecţia personalului sau modul în care ANP ia decizii în legătură cu personalul sunt chiar atât de incompatibile ca obiect al analizei. Curba lui Haoss se poate aplica în ambele situaţii: concursuri şi drepturi salariale.

Asta ar fi una. În plus trebuie să admitem că nu există doar un adevăr şi că multe căi au rămas neumblate de teamă nu din exces de curaj.

41 comentarii:

Anonim spunea...

prisonworker...iti urmaresc cu mare atentie reactiile de pe blog...ai asa o parere asa de buna despre tine incit nu iti vezi defectele...iti supra-apreciezi putinele calitati pe care le ai...nu esti un formator de opinie sa stii, postarile tale sunt seci si lipsite de continut...sunt prea ,,artificiale"...LUCA are dreptate...in schimb se scuza ca un pusti care fura un mar din curtea vecina...pai in proportie de 80% toti gindim ca LUCA...prison, te porti in aparenta ca o primadona ramasa fara prosop...

Prisonworker spunea...

Stmate Huginn!

Atunci cand mi-ati oferit sansa (si o consider realmente o sansa) sa scriu pe Penifest, am perceput această ofertă ca pe o oportunitate de a pune sub lumina reflectoarelor, alături de echipa dumneavoastră, fie probleme ale penitenciarelor, fie probleme ce ţin de comunicarea dintre oamenii acestui sistem. Nu pot concura cu experienţa dumneavoastră şi consider că aportul meu la ceea ce s-a scris aici e mult prea mic în raport cu ceea ce s-a realizat.de către dumneavoastră.

Regret că dialogul dintre mine si dl Luca Ioan a starnit atâta patimă. Nu îl cunosc personal pe dl Luca, am auzit doar lucruri pozitive despre activitatea dânsului, însă îmi pare sincer rău că un dialog, aparent banal, a generat efectiv o postare din partea dumneavoastră. Cel puţin pe mine, dacă nu şi pe dl Luca, ar trebui să ne flateze asta, dar pe mine mă întristează, pentru că nu am dorit să jignesc pe nimeni.

Daca am greşit, imi cer scuze, dar doresc să fac totuşi unele precizari:

1. Tocmai pentru că nu îl consider pe dl Luca un simplu anonim (având în vedere calitatea dânsului şi experienţa sa), ci un formator de opinie, mi-am permis să încerc să evit ca discuţiile să fie canalizate spre un teritoriu bine reprezentat deja pe penifest– şi ştiţi cât de uşor poţi duce, în calitate de formator de opinie, o discuţie acolo unde îţi doreşti. O postare din partea dânsului pe această temă ar fi fost mult mai indicată, în opinia mea.
2. Respect sindicatele şi sindicalismul. În articolul “În căutarea totemului pierdut”, am făcut referire la sindicalism şi am vorbit spre finalul său tocmai despre cât de importantă e unitatea dintre membri unei comunităţi şi ce rezultate se pot obţine astfel împreună.
3. Spuneţi în finalul postării dumneavoastră că “multe căi au rămas neumblate de teamă nu din exces de curaj”. Aveţi mare dreptate, doar că nici curajul domnului Luca nu e contestat de nimeni şi nici replica mea pentru dânsul nu s-a născut din lipsă de curaj. Pur şi simplu încercam să temperez o atitudine, cu care chiar de acord fiind, tinde să devină ubicuă, pe blog şi în sistem.
4. Nu mă consider mai puţin politicos decât domnul Luca în ceea ce am spus.
5. Aveţi dreptate, modul în care ANP organizează selecţia personalului nu e un subiect în afara intereselor sindicale, doar că îndemnul domnului Luca nu făcea referire la aşa ceva.
6. Pentru că vă respect foarte mult, „amenda” pe care mi-aţi aplicat-o dumneavoastră e mult mai nasoală decât „amenda CNA-ului”, la care făcea referire în mod „foarte politicos” domnul Luca Ioan.

Sper din toată inima ca de iniţiativele sindicale să ne bucurăm cu toţii. Chiar şi noi, profitorii fară de curaj.

Duminică plăcută!

Anonim spunea...

Huginn
ai spus în articol ,,sunt oameni care, pentru că ştiu că există probleme, fac ceva să le rezolve"
iar Luca în postarea lui, a menționat corect, pericolul iminent privind ,,eliminarea(in curand) a legii de pensionare a cadrelor militare".
Aceste aspecte m-au făcut să-mi amintesc, că cei mai vehemenți împotriva pensiilor militare sunt conducătorii Cartel Alfa, Bogdan Hossu şi Petre Dandea, care de câteva săptămâni atacă furibund statutele speciale.
Aceștia, ignoră (ori nu le pasă) că în ograda lor se află afiliați cei mai mulți,,speciali",polițiștii,grefierii şi chiar federația din penitenciare FSANP din care face parte dl. Luca.
Şi atunci mă întreb, dacă problema este identificată, Cartel Alfa, ce ați făcut să o rezolvați direct de la sursă, mai ales că nu iți trebuie ,,exces de curaj" să le spui celor pe care îi plătești că sunt obligați să apere interesele membrilor federațiilor afiliate.

A impune interesul membrilor tăi într-o confederație în care președintele şi vicepreședinții sunt împotrivă, este obligația oricărui președinte de federație sau sindicat, chir dacă există riscul de ai fi retrasă reprezentativitatea delegată.

Se pare că alegerile ce urmează în Cartel Alfa au miză mare şi trebuie sacrificați cei cu statut special.

Huginn spunea...

Draga prisonworker am scris despre asta pentru ca va stiu pe amndoi si am incercat sa arat ca sunteti de fapt absolut compatibili. :) Puteti concura si cred ca sunteti chiar mai bun.

Nu e nevoie de precizari, am inteles perfect mesajul. Am vrut doar sa apas pe faptul ca fiecare are locul lui si ca atunci cand sunt bune intentii micile imperfectiuni pot fi tolerate.

Huginn spunea...

@anonim 24.05.2009 09:25:00

Pozitia functionarilor publici cu statut special e bine reprezentata la nivelul confederatiilor sindicale mari (BNS si Cartel Alfa). Asta se vede in comisia privind salarizarea unitara. Inteleg ca aveti destule informatii de la acest nivel. Stiti deci ca declaratiile publice sunt deseori doar declaraţii.

Anonim spunea...

Stimate d-le Huginn,
Scriu aceste randuri fara sa fi citit comentariile anterioare la postarea dvs. Nu as fi dorit sa va mai inoportunez cu aberatiile mele pentru o perioada de timp. Cu toate acestea, trebuie sa va spun ca pozitia d-lui Luca a fost una de bun simt, am ramas neplacut impresionat de replica lui prizon. Mi s-a parut cel putin dizarmonica, total disproportionata si nu inteleg resorturile care l-au impins pe colegul dvs. la asa ceva. Chiar daca nici dvs. nu ati atins problema decat tangential nu as dori sa ma intelegeti gresit. Eu cred ca dl. Luca a avut ceva de spus in legatura cu starea de Chaos a sistemului in care ne zvarcolim existentialismul nostru de bieti angajati vremelnici. Nu cred ca ar trebui pus la zid nici prizonul dar nici nu sunt de parere ca ar fi necesara punerea batistei pe zicerile d-lui Luca. Ar trebui sa mergem pe prezumtia de buna intentie. Sa nu ne erijam in judecatori de valori a caror aplicare o cunoastem prea bine pe spatele nostru. Nimeni nu este perfect si, in fond, toti dorim sa ne fie mai bine. Unii chiar gandesc la binele semenilor lor, altii chiar mimeaza interesul general. Adevarul este inchis intr-o cutie, aruncata in podul casei, la care s-ar putea sa nu avem acces decat atunci cand se va darama sandramaua. Ar putea fi prea tarziu, atunci...

Huginn spunea...

De acord cu dumneavoastra. Despre complementaritatea bunelor intenţii am scris şi eu. Cu stimă.

Anonim spunea...

Stimate Huginn
mă tem că în privința legii unitare de pensionare poziția Cartel Alfa este fermă. Întrebați-l direct pe Petre Dandea ce a declarat la întâlnirea de vineri 22.05, ce a avut ca subiect şi legile unitare de salarizare şi pensionare, dintre reprezentantul Băncii Mondiale şi reprezentanții confederațiile şi patronatelor din România.
La această întâlnire nu a fost prezentă presă,deci nu poate fi vorba de declarații de dragul declarațiilor, reprezentantul Băncii Mondiale dorind să cunoască părerea partenerilor sociali în legătură cu studiul făcut pe marginea salarizării şi pensionării din România.
Dandea a susținut intro engleză foarte bună, că fiecare trebuie să primească în raport cu cât contribuie la fondul de pensii şi mai ales să dispară statutul special, în contradicție cu altă confederație care a propus pentru ,,speciali" şi o pensie suplimentară ocupațională față de pensia standard.

un agent indezirabil spunea...

TOATE ACESTE MARI INCERTITUDINI GENEREAZA LIPSA DE RANDAMENT SI TENSIUNI!!!OAMENII ISI OCUPA MAI TOT TIMPUL CU INTREBARI DE GENUL CE SE POATE INTAMPLA IN PERIOADA URMATOARE...SI SE PRECONIZEAZA SCHIMBARI DUREROASE!

Huginn spunea...

@ anonim 24.05.2009 10:28:00

Nu ştiu declaraţia la care faceţi referire. Ce pot să spun e că declaratiile confederatiilor sunt cam la fel. In comisii stiu ca sunt agreate soluţii echilibrate şi exista motive sa credem ca nu vom fi dezavantajati.

Anonim spunea...

Imi pare rau ca de la un simplu comentariu au inceput sa apara atatea reactii.Am vrut, prin comentariul publicat, sa va arat starea de nemultumire existenta in randul membrilor de sindicat din unitatea noastra fata de "grija" A.N.P-ului si M.J.C.L-ui in a ne asigura conditiile decente de munca, salarizare si legislative.La noi in sistemul penitenciar criza economica a aparut odata cu revolutia(daca nu mai inainte).Ai de primit un drept salarial (spor de T.B.C, transport, chirie, ore suplimentare, sarbatori legale,etc.)nu o sa-l primesti prea curand, nu sunt bani, trebuie sa te judeci ani de zile pentru dreptul tau legal, cate O.M.J. au fost date din 2004 pentru f.p.s.s, cati dintre dumnevoastra aveti o tinuta decenta, nu v-ati saturat sa fiti scuipati, injurati, batuti in timpul serviciului, nu v-ati saturat sa fiti numiti mereu paznici, gardieni, gabori??? Chiar nu avem un pic de demnitate? Slava Domnului, cred ca suntem printre putinele unitati in care s-au castigat, e adevarat prin actiuni in instanta, cam toate drepturile banesti restante si unde nu se fac ore suplimentare.In rest sa auzim de bine....Luca

Prisonworker spunea...

Mie imi pare rau, domnule Luca. Daca am sta la o bere impreuna, si sunt convins ca am avea ce sa discutam, ati intelege reactia pe care am avut-o ieri.

Intr-o lume incerta, nesigura, crizata atat economic cat si ca stare de spirit, devine la un moment dat neproductiv sa amplifici anumite stari.

Sunt perfect de acord cu tot ceea ce ati spus mai inainte si va felicit sincer pentru rezultatele dumneavoastra pe linie sindicala.

In ceea ce ma priveste, sa dai o replica pe scena unui sindicalist, in fata unui public format 80 la suta din membri de sindicat e sinucidere curata.

Articolul lui Huginn a facut dreptate, cand a vorbit despre oameni care explica si oameni care iau atitudini. Cu totii avem loc sub soare si avem nevoie unii de ceilalti.

Cu stima,

Anonim spunea...

LUCA esti tare spui lucrurilor pe nume si deranjeaza pe altii,incercati sa faceti ceva voi cei cu sindicate.

Anonim spunea...

Bravo, Luca! Bravo, Huginn! Nu valasati inhibati de altii, diversi "lucratori" care nu stim ce hram poarta.

Anonim spunea...

Cel care propune o credinţă nouă e persecutat, până când devine el însuşi persecutor: adevărurile încep printr-un conflict cu poliţia şi sfârşesc prin a se sprijini pe ea; căci orice absurditate pentru care ai suferit degenerează în legalitate, după cum şi orice martiriu se termină în paragrafele codului, într-un searbăd calendar sau într-un nume de stradă (Emil Cioran)

Anonim spunea...

Felicitari "specialilor" din armata! Nu au sindicat sa-i reprezinte dar au stiut sa o faca singuri. Au luat atitudine intr-un mod atat de simplu postand un video clip cu conditiile lor de munca. Noi suntem maestrii in comunicate catre presa cand e vorba de activitatile cu ppl, sau cand facem o "greseala" (dam drumul ppl in intreruperea executarii pedepsei, nu le dam carne in mancare, nu ii duceam la teatru, la muzeu, etc)dar cand e vorba despre drepturile noastre, de conditiile in care lucram devenim "confidentiali".BRAVO ARMATA SUNTETI TARI!

un agent indezirabil spunea...

Fac o scurta paranteza despre natura noastra de roman!Saptamana trecuta a sosit in vizita in Romania ,printul Japoniei.In delegatia care l-a intampinat,spre rusinea noastra ,un stimabil domn s-a infatisat cu ambele maini in buzunare!!!Asta n-ar fi nimic,insa la plecare un anumit domn ministru ,aflat mai in spatele delegatiei a rostit mai ferit:"vreau si eu un catalog din acela!", la care o doamna slugarnica i-a raspuns:"va dau domnule ministru...va dau...cum sa nu!"Dar sa nu uitam ca suntem romani!Oare cati ani(sute oare!?)ne trebuie sa iesim din acest vis urat?!

un agent indezirabil spunea...

"Ceea ce a inceput ca o criza financiara majora si a devenit o mare criza economica se transforma acum intr-o criza a somajului, iar daca nu luam masuri, exista riscul unei mari crize umane si sociale, cu implicatii politice majore", a spus Zoellick, potrivit NewsIn.Zoellick fiind presedintele Bancii Mondiale.Nu va suparati pe mine ca v-am dat stirea asta!

Anonim spunea...

pe stanciu de la MARGINENI de ce nu-l opreste nimeni la poarta ? saptamana asta si-a bagat camionul in fabrica sa ia cherestea din gestiunea FABRICII , fara stirea vreunui gestionar dar cu complicitatea lui rosu .biroul si scaunul de director nu vrea sa-l aduca ,precum si masa ovala si scaunele, de ce oare ? cine il tine in brate ? dar grav este cu cheresteaua luata cu japca fara documente .

un agent indezirabil spunea...

GUVERNUL ACESTA PACATUIESTE!!!PACATUIESTE DEOARECE NU A FINALIZAT NICI-UN PROIECT ...INSA SE FARAMITEAZA IN O MULTIME DE VARIANTE!VICTIMILE SUNTEM NOI!

Anonim spunea...

ACTIVITATEA ACESTUI GUVERN NU A CONSTAT PANA ACUM DECAT IN RETORICA POPULISTA!SUNTEM SATUI DE EA!!!!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

D-le Prisonwerker!
Sunteti un adversar si trebuie sa fiti eliminat?Sunteti capabil de renuntare si vreti sa credeti ca veti ramane frumos?Personal ,nu doresc sa va spovedeti!
D-le Prisonwerkwr,6,vine sefu!Cine este sefu pe blog?Va este teama?Tot inainte!Sange in instalatie!
Ati postat mai putin,dar ceea ce ati sris, am citit cu placere si respect!
Nu am citit ce a sris d-ul Luca si ce conflict s-a creat!
Dar,sincer,nici nu ma intereseza!
VA CUNOSC PE DVS!

Prisonworker spunea...

Pt Tora! Tora!

Nu sunt decat adversarul nedreptatilor si a marlaniilor din sistem, la fel cum e si Huginn, dl Luca sau altii. Daca nu am fi avut principii comune, nu am fi fost colegi pe blog.

De eliminat nu vrea nimeni sa ma elimine si oricum, consider ca intotdeauna, dar intotdeauna, ne excludem singuri atunci cand nu gasim metoda potrivita de a comunica cu ceilalti.

Iar impartirea in tabere e ultimul lucru pe care mi-l doresc si nu cred ca e cazul de asa ceva.

Faptul ca, desi avem principii comune, putem avea cai de exprimare diferite, e una din frumoasele lectii ale acestui blog.

Multumesc mult pentru aprecierile dumenavoastra.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Va multumesc pentru raspuns!Inteleg ca, in continuare,ramaneti un OM in echipa PENIFEST!
MA BUCUR SINCER!

Anonim spunea...

Pentru Tora! Tora!

Gata, s-a terminat. Ridică-te-n două picioruşe. Fii biped măcar, dacă doar atât ţi-a mai rămas.

Rar mi-a fost dat să văd în ultima perioadă, o manifestare mai dezgustătoare, mai jalnică şi mai penibilă decât intervenţia slugarnică postată de matale în data de 24.05.2009, orele 20:39:00.

Măi „nene”, şi crede-mă că e cel mai elegant şi ponderat apelativ în conjunctura dată, eşti sub orice „învălmăşeală”.

Din cauza unor lingăi şi slugarnici ca tine, „Ciuruiutul” a ajuns paranoic şi megaloman, ajungând să creadă că e cel mai cel dintre… Şefi.

Redau, pentru exemplificare, doar câteva din zaharisitele şi mult prea greţoasele „dulcegarii” deversate în doar câteva rânduleţe:

„Ati postat mai putin,dar ceea ce ati sris, am citit cu placere si respect!
Nu am citit ce a sris d-ul Luca si ce conflict s-a creat!
Dar,sincer,nici nu ma intereseza!
VA CUNOSC PE DVS!”

Şi ştii bine că nu e prima dată. Eşti recidivist convins în a sări, chipurile, în ajutorul lui Prisonworker, de fiecare dată când acesta a fost într-o dispută cu oricare dintre cititorii blogg-ului sau cu atât mai mult cu un alt blogger. Şi nu cred că ar avea nevoie. E băiat mare şi se poate descurca singur de minune.

Micule kamikaze, te comporţi precum „marele” Boc la picioarele lui Popey the SailorMan (dacă suportă comparaţia, păstrând măcar proporţiile de rigoare).

Aşa că, mumă a lui Prisonworker, parafrazându-l pe marele Bolintineanu, îţi dedic un mic pamflet:

Pe o vreme sumbră, într-un vechi sistem,
Unde pupă-n,,, spate un „boc” mititel,

Ochii săi de… viezure ard în lăcrimele
Cum lucesc în rouă două… blogurele;
Perlele-i greţoase cad pe tastatură,
Slugărnicia i se-ndesă-n gură.
Însă Kamikaze lângă el vegheză
Şi cu scârnavi vorbe îl halucinează.

Un orologiu sună opt şi jumătate
La Prisonworker în poartă oare cine bate…?
Boc! Boc! Boc!

Ce mai “tora-vura”, şefu’, lasă-ne, că dăm naibii în diabet.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

De ce nu publicati articolele postate?
Mai ales atunci cand este nevoie de replica?

Tora ! Tora ! Toera ! spunea...

Anonimului din 25:05,ora 14:05 :
Revin cu acelasi articol.Sper sa am drept de replica,de aceasta data:
Am postat"VA CUNOSC PE DVS" ,poate ar fi trebuit sa adaug,din articolele postate.
Slugarnicia nu ma caracterizeaza,si chiar am avut de pierdut!
"Capul plecat,sabia nu-l taie!"
Ca as fi slugarnicul d-lui Prisonworker prin faptul ca,de nenumarate ori,i-as fi luat apararea,in special,intr-o disputa cu un alt blogger,nu-mi amintesc!

Dar,d-le anonim,banuiesc ca vreti sa va etalati talentul de pamfletist.
Poate imi spuneti dvs cine se ascunde sub numele de "lucrator de puscarie"?
Ati fi avut dreptate daca ati fi sesizat ca in loc de Prisonworker,am scris,Prisonweker!
Ati fi dovedit ca aveti cunostinte de limba engleza!
In ceea ce priveste comparatia pe care ati facut-o:kamikaze
"S-a sricat telecomanda,ca-i made in China",si-ti va cadea tie in cap!
O jignire deghizata,de om citit,ca doar trebuia sa-ti posteze articolul!

Anonim spunea...

Aproape anonimului “Tora! Tora! Toera!”

Meştere, din păcate, probabil din cauza surescitării, devii incoerent!

Ţi-am spus că am citit parte din comentariile-ţi postate. La unele am mai avut chiar mici schimburi de replici ce s-au dovedit constructive la acea vreme. În rest, aproape numai de bine.

De data asta, patima intervenţiei (demnă de o cauză mai bună) pe de o parte precum şi subiectivismul şi părtinismul tău pe de altă parte au fost mult prea evidente. Ţipătoare chiar.

Dacă măcar în al douăsprezecelea ceas (adică înainte de postarea “dreptului la replică") ai fi citit schimbul de replici dintre cei trei protagonişti ai discuţiei, în care ai intervenit ca un “vajnic şi neînfricat apărător” a tot ce înseamnă mişcarea “blogistă”, ai fi observant cu uşurinţă că cei trei ajunseseră deja la un consens, făcând intervenţia ta inutilă şi derizorie.

Asta aşa, la prima citire. Fără să ţin cont de “mica strâmbă” înfiptă odată cu întrebarea “naivă” referitoare la cine este şeful pe blog. Deh, metehne de care cu greu se poate debarasa un lucrător de penitenciar “contaminat” de microbul microclimatului.

În altă ordine de idei, dar având ca laitmotiv tot incoerenţa:
- Stabilizează-te cu privire la modul de adresare. Treci uimitor şi ameţitor de repede de la pronumele personal de politeţe la forma familiară, încât la un moment dat m-ai pierdut pe drum. Nu te chinui şi nu strădui în zadar. Sub masca anonimatului, putem lăsa ipocrizia deoparte şi ne putem tutui liniştiţi;

- Nu mai fă eforturi deosebite în raţionamente şi deducţii cu privire la îndeletnicirile şi destoiniciile mele în ceea ce priveşte limba maternă a vărului Willi (Shakespeare pentru… “francofili”) pentru că explicaţia este mult mai simplă şi (credeam eu) mai pe înţelesul tău. Pur şi simplu, pentru toate greşelile de ortografie şi punctuaţie te gratulasem cu înţelegere. Cu multă înţelegere. Dar se vede treaba că “pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăiesti… bine” (asta ca să nu-ţi rămân dator cu un proverb). Eu le considerasem doar mici scăpări (datorate vitezei şi ardoarei de a-ţi face “datoria” de bodyguard). Doar câteva exemple: ai scris “werker” şi nu weker” (asta e deja greşeală la greşeală); pseudonimul tău este “tora” şi nu “toera”; “scris” şi nu “sris”, iar elementarele reguli de punctuaţie precizează, printre altele, că după fiecare semn (de punctuaţie) se lasă spaţiu. Etc., etc., etc. Dar nu despre asta era vorba în… propoziţie.

O ultimă “înţepătură” cu privire la replica referitoare la pamflet. Şi tot cu un apel la coerenţă şi consecvenţă. Hai să citim împreună ce posta domnul “Tora” undeva, cândva:
“Tora ! Tora ! Tora ! said...
Decât polemică,mai bine pamflet!
Pe blog au fost câteva ,destul de reușite!
În polemică există şi ură;în pamflet zâmbim şi nici nu ne jignim!
Să-l urmăm pe Arghezi
25.03.2009 20:25:00 “

În rest… numai de bine.

Urmaşul lui Burebista.

Urmasul lui GERULA spunea...

stie cineva ce au facut directorii la examenul de proiect de management?

Anonim spunea...

domnului anonim de 26.05.2009, ora 2:05

nu va cunosc pe niciunul, nici nu ma intereseaza disputa voastra, tin doar sa te felicit pentru postare.
se pare ca mai sunt sperante pentru sistem. are inca oameni pe care sa se bazeze, mai trebuie si sa-i valorizeze.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Sa dam Cezarului ce i se cuvine si d-lui anonim,pardon "aproape anonimului"(intre timp a ajuns urmasul lui Burebista) ceea ce merita!
Trebuie sa fiti mandru;dupa postarea dvs,a aparut si urmasul lui GERULA!
Daca ati fost inspirat de adierea razleata ce a venit din directia Aiudului,va inteleg!
"Un orologiu suna opt si jumatate(ora postarii 14:05-banuiesc ca ati fost pontat ),la Aiud in poarta,oare cine bate?"

Anonim spunea...

Atata timp cat anonimul de la 02:05candideza pentru functia de director la Aiud,e normal sa fie o speranta pentru viitorul sistemului penitenciar!

Anonim spunea...

Probabil ca Aiudul va iesi pe locul nr.2,bineinteles,dupa Timisoara,in intrecerea de ziua Sfintilor Petru si Pavel!
Diplome si elogii,cu masa si dans!

Anonim spunea...

Sa vedem ce alte penitenciare mai insamanteaza domnul Bala din banca genetica a sistemului penitenciar: Timisoara. Aiudul este deja gestant.

Urmaşul lui... Burebista spunea...

Clarificare

O ultimă replică... (în această discuţie).

Mă simt nevoit să lămuresc câteva aspecte, cărora le-ai dat o conotaţie ciudată şi o direcţie total... dezorientată în spaţiu şi timp.

Printr-o „logică”, doar de tine ştiută, ai reuşit să creezi, cel puţin dezinformare. Asta încă o dată în plus. Şi ce ai făcut e tot o formă, „naivă” cei drept, de manipulare. Lăsând deoparte teoria manipularii, unde, vorba între noi fie, face chiar Huginn mari confuzii (de termeni cel puţin), în cazul dezinformării nici măcar scopul care te-a animat (şi pe care îmi place să-l cred plin de bune intenţii) nu-ţi scuză mijloacele.

Naivă sau nu, aluzia “fină” în… direcţia Aiudului e total deplasată, inducând în eroare şi introducând în discuţie persoane şi locaţii care nu au nici o vină că te crezi vreun detectiv din romanele lui Sir Arthur Conan Doyle sau Inspectorul lui Georges Simenon, Maigret.

Şi când mă gândesc că tocmai tu îi replicai cândva lui Burebista pe tema manipulării şi a efectelor acesteia pe blog, spunându-i acestuia, plin de patos şi de convingere, că blogul s-a născut ca o replică la manipularea existentă în sistem. Atunci Burebista nu a catadicsit să-ţi răspundă. Însă eu, ca urmaş al acestuia, nu pot îndura atâta... „nemernicie”.

Micule Sherlock Holmes, eşti tot atât de departe de adevăr, prin logica-ţi de fier, precum ai fost şi atunci când ai comparat ora postării mele cu ora “bătăii” în… poarta lui Prisonworker. Acea oră (opt şi jumătate) făcea trimitere la ora postării tale (a se vedea - 24.05.2009; 20:39:00) a osanalelor închinate şi deja comentate (asta pentru a evita o reluare inutilă a unor discuţii şi explicaţii ce frizează de acum derizoriul).

Încerc să-mi explic tehnica “raţionamantului” tău (destul de previzibilă, de altfel). Să înţeleg că “intuiţia” ta a fost păcălită de trimiterea mea la… urmaşul lui Burebista? Şi ce ti-ai spus? Gata, m-am prins! Deci, Burebista = Apuseni = Aiud (Brucla - pentru strămoşii noştri latini). Aha, care va să zică, de la Aiud „adie răzleţ”!

Păi, tinere „kamikaze”, încercând să folosesc acceaşi „logica” (şi nu cred că e departe de adevăr, atâta timp cât îţi e la „îndemână” şi o foloseşti cu „dezinvoltură” – logica nu mâna), aş putea spune cam aşa: Tora! Tora! Tora! = Kamikaze = Japonia = Ţara soarelui răsare = Est.
Şi care e una din unităţile situate în estul tării? Să spunem, aşa la nimereală, Vaslui!
Aşa să fie? Cine ştie? Orice e posibil.

A, să nu uit! Nu poţi să săvârşeşti o asemenea “infamie” – tu urmaş al Ştefan cel Mare – şi anume, să dai Cezarului ce i se cuvine lui… Burebista!
Asta ca o glumă, în loc de concluzie.

Stramosul lui Gerula spunea...

bre, nenica, urmasul lui Burebista, cam bati campii cu gratie, ce-i cu tine? te pierzi in detalii si in explicatii de nici tu nu mai stii ce-ai vrut sa soui. zi-i, bre, simplu si la obiect, nu ne putem ridica toti la nivelul tau de intelegere. apropo, ce-ai vrut sa zici in multitudinea asta de randuri scrise la 20.19?

I se spunea... Burebista spunea...

Strămoşului lui Gerula

Adică strămoşului, strămoşului lui Burebista

Dacă nu pricepi ce am vrut să spun, asta este. Nu am cum să te ajut.

Totuşi, ca să nu rămânem supăraţi, o mică explicaţie.
În primul rând, replica meu nu s-a vrut un articol de fond pentru a fi pe înţelesul tuturor, ci un răspuns şi/sau o reacţie în continuare la altele postate ca şi comentarii la articolul respectiv. Toate, bineînţeles, mai mult decât off-topic (că se poartă pe acest blog).
Cu cel vizat am purtat mai multe scimburi de replici pe tot parcursul celor deja 36 de comentarii (dacă ai să le citeşti pe toate poate ai să înţelegi). Ca să zic aşa: Tora... ştieee!

Dar nu cred că vei fi foarte interesat. Pentru mine, cel puţin, erau doar nişte chestii de principiu şi de... principii. Doar atât.

Să conchid, parafrazându-l pe Mircea Badea: Trăim în România, muncim în sistemul penitenciar şi abia asta ne ocupă tot timpul!

Dar te las că mă aşteaptă marea finală şi berea. Şi se încălzeşte. Şi berea şi atmosfera de la... Roma.

Anonim spunea...

Stramosului lui Gerula
Lasa-l pe urmasul lui Burebista,nu-i de nasul nostru!
Noi suntem lucratori de penitenciar,nu genii!

Anonim spunea...

Geniile sa-si savureze berea, pana nu se raceste, si sa se intrebe ,de ce totusi raman neintelese?

Anonim spunea...

Pentru ca, desi inteleg lucrurile in esenta, nu sunt in stare sa transmita nimic celorlalti.

Sau nu au rabdarea sa o faca. sunt schizoizi.

Pana vine un smecher care le fura ideile, le impacheteaza comercial si le vinde.

Anonim spunea...

Pai sa candideze la presedentie,daca se crede destept, ca poate-si va aduce aminte de unde a plecat,si ne ajuta in perioada de "criza"!