Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 25 mai 2009

112 PENITENCIAR

tunel Ce-aţi face dacă v-ar trebui urgent, da urgent, 112 milioane de lei nou nouţi? Ce-aţi face dacă aţi şti că 67 din milioanele astea v-ar trebui să vă plătiţi facturile? Ce-aţi face dacă 45 v-ar trebui musai ca să vă plătiţi angajaţii? Restul pentru investiţii nici nu mai contează. V-ar apuca puţin tremuriciu’, nu-i aşa!? De unde naiba să scoţi 112 milioane!?

Dar, ca să facem situaţia mai interesantă, ce-aţi face dacă aţi fi ministrul justiţiei şi ar trebui să scoateţi urgent din pungă 112 milioane pentru plata daravelilor penitenciarelor din patria mumă. Ai găsit cu strădanie pentru magistraţi, ai găsit cu scandal pentru grefieri, şi acu te trezeşti cu ditamai gaura la penitenciare.

Aţi suna urgent la 112 GUVERN, si ati cere telefonistei sa va dea legatura la marele stăpân peste executivul naţiunii? I-aţi explica cum stă treaba, care e riscu’, de ce nu e bine să o dăm de gard cu închisorile? Aţi lăcrima abundent în speranţa că i-aţi înmuia inima aia mică şi neagră de ucigaş de bugetari?

Probabil că da, că doar de aia sunteţi ministrul cu M mare de tipar şi o ceată de supuşi în dotare. Datoria v-ar împinge să faceţi tot ce se poate şi să aduceţi bani acasă la familia a asta a justiţiei. Ba mai mult, dacă aţi vedea vreun slujbaş mai tălâmb şi cheltuitoriu l-aţi da cu capu’ de toţi pereţii ministerului, aşa ca să vază că nu te joci cu banu’ public.

Evident, e o situaţie pur ipotetică. Probabil că n-o să ajungeţi niciodată ministrul care trebuie să alerge după 112 milioane de lei nou nouţi. Sau, probabil că atunci când o să fiţi o să faceţi ce face orice om cu scaun la cap. Probabil că v-aţi pune pielea la bătaie şi aţi face rost de bani chiar dacă asta v-ar costa preţiosul scaun (de sub fund de data asta).

Închipuiţi-vă acum că sunteţi în pielea ministrului independent Predoiu, nu vă bagă nimeni în seamă, toţi aşteaptă un pretext să vă debarce. Ce aţi face? V-ar mai interesa de amărâţii ăia de la puşcării şi de m[runtele lor probleme?

Mai contează că te trag de mânecă sindicatele? Nu prea. Bagi repede capul la cutie şi aştepţi sfârşitul. Până atunci îl plimbi pe Ragea pe la întâlniri, mai emite omul o maxi-prostie, mai trece timpul. Dar dacă de data asta tocmai temnicerii -  proverbiali de-acum pentru abstinenţă, sobrietate, şi ascultare de porunci -  v-ar strica de-acum proverbiala stare de nepăsare?

Dar.. Trăim în România, ţara guvernelor iubitoare de popor. Avem un ministru al justiţiei competent. Penitenciarele nu sunt în colaps financiar. Drepturi salariale n-au fost suspendate, facturile sunt plătite la zi şi n-aţi oprit de mult investiţiile domnu’ economist – doctorand Ragea.

PS. Domu’ ministru domnişoara Anda Adam, aflată în pericol într-un videoclip, tot suna la 911. La noi în Europa, şi în România implicit, se formează 112 – exact câte milioane trebuia matale să scoţi urgent din puşculiţa aia darnică cu prietenii magistraţi şi grefieri ai temnicerilor.

42 comentarii:

Anonim spunea...

Problema nu e în curtea MJCL-ului ci în curtea ANP. Ar fi trebuit să suspende unele sporuri şi cheltuieli aberante (de exemplu, sporul de 25% pentru cei cu studii superioare sau plata chiriei pentru cei ce nu au locuinţă în proprietate). Dacă ar face cineva o verificare serioasă, ar rămâne uimit să vadă câţi ffps care stau de o viaţă în oraşele în care se află penitenciarele respective beneficiază de plata chiriei în timp ce ei locuiesc bine mersi la socri, părinţi ori alte rude sau cunoştinţe şi încasează lunar 150-200 euro.

Anonim spunea...

este adevarat ca se va "renunta " la sporul de studii superioare ?

Anonim spunea...

pe stanciu de la MARGINENI de ce nu-l opreste nimeni la poarta ? saptamana asta si-a bagat camionul in fabrica sa ia cherestea din gestiunea FABRICII , fara stirea vreunui gestionar dar cu complicitatea lui rosu .biroul si scaunul de director nu vrea sa-l aduca ,precum si masa ovala si scaunele, de ce oare ? cine il tine in brate ? dar grav este cu cheresteaua luata cu japca fara documente .Spuneti si dumneavoastra iese ceva din unitate fara stirea Directorului ? EU NU CRED , si alt fenomen :mai nou se intrerupe curentul in detentie cateva ore pe zi ca este criza , dar de ce ? pentru ca pana sa se inchida Fabrica se fura curent de aici [fabrica ] ,cum va explicati acest fenomen :fabrica era inchisa , nu functiona nici un utilaj si consumul de curent era acelasi ca si cum utilajele erau in functiune ? dar pe nimeni nu intereseaza , ca in povestile cu OZN-uri [si acestea sunt adevarate ca si furtul de curent din fabrica ].de ce credeti ca sa ajuns de a se lua curentul in detentie ,pentru ca in fabrica au venit cei de la Electrica si au taiat curentul si a vazut si stanciu cum este sa nu ai curent din alta sursa decat din cea pe care o plateste acum .cred ca v-am plictisit ,sa mai spuna si alti colegi despre fapte adevarate si ne luate in seama de autoritati .O ZI BUNA.

Huginn spunea...

:) ce se mai leaga domle' comentariile astea!? E un drept legal. Oportun sau nu asta e alta discutie. Nu poate fi suspendat, nici asta nici altele.

Anonim spunea...

Chestia cu legalitatea nu poate fi invocată la nesfârşit pentru a acoperi lucruri imorale. Legale sunt şi pensiile parlamentarilor, salariile magistraţilor directori de penitenciare etc. Cred că a venit vremea să stăm strâmb şi să judecăm drept. Huginn eşti părtinitor.

Anonim spunea...

Domnule/Doamna Huggin(nu se vede sexul din "scrieri" dar dupa rautate, ai putea fi, totusi, femeie)
Cand e vorba de dat in cineva esti primul/a. Cand e un articol defaimator, la adresa cuiva din sistem, nici nu mai trebuie sa ma uit la finalul lui sa vad cine l-a scris, pentru ca stiu deja.
Ar fi dragut, daca tot ai anuntat la un moment dat ca te retragi, sa-i lasi pe moderatori sa raspunda cum considera ei, comentariilor postate.

Anonim spunea...

http://www.anp-just.ro/PosturiVacante/2009-04-Ofiteri_Agenti/20090525-precizarianunt.pdf

Anonim spunea...

...o sa ne punem in pielea lui Predoiu cind om lua si noi salariul lui...deocamdata ne chinuim cu salariile astea de tot rahatul (dea domnul sa nu ne mai taie din ele)...postati pe blog niste articole asa de mare interes, de-mi vine sa regurgitez...

Anonim spunea...

Despre ce vorbesti dumneata?
Care bani care grefieri?
Aia pe care/i astept de 2 ani de zile cu dosar excutional deschis?
Sau plata orelor suplimentare efectuate pe parcursul a 8 ani si neplatite in veci?
Sau plata/salariul colegului care ar fi trebuit sa fie angajat dar sunt blocate posturile, ca despre marirea schemei de personal deja vorbesc de lucruri sfinte.
Deci, mare atentie, ca grefierii nu lucreaza la Finante sa primeasca banii restanti pt. hotarari, asa cum crezi matale.

Anonim spunea...

Nu fi misogin anonim de la 07:14:00 pentru ca acele persoane au pus suflet si munca pentru a face acele studii ,sau esti unul din aceia cu 7 clase primare.

Huginn spunea...

@ anonim 25.05.2009 09:55:00

1. Răutatea nu are sex, deşi se mai spune "răutate mică". Nu vă lăsaţi păcălit de figurile de stil. Asta ar fi una.

2. Nu dau în nimeni. Pur şi simplu avem un ministru care nu dă doi bani pe puşcării şi despre asta am scris. Poate ca aveti alta parere. O astept cu drag.

3. Daca nu va plac interventiile mele aveti o solutie foarte simpla. Nu le cititi.

Huginn spunea...

@ anonim 25.05.2009 08:47:00

Da. Recunosc. Sunt partinitor. Un drept legal nu poate fi suspendat sau amânat arbitrar de nici o autoritate administrativă.

Motivul e simplu în opinia mea. Legea nu poate fi încălcată indiferent de pretext. Soluţia este ca o practică imorală să fie înlăturată prin modificarea/completarea legii nu prin abuz.

Nu ştiu dacă sporul pentru agenţii cu studii superioare este imoral sau nejustificat, dar nu mi se pare - repet - in ordine ca legea sa fie incalcata chiar de catre cei care ar trebui sa o aplice.

Anonim spunea...

Întrebare pentru Huginn:
Este normal să nu se scoată la concurs posturi și acestea să fie ocupate la cerere de către ”șmecherii” de ofițeri? Caz concret la Colibași: postul de ofițer ”prevenirea criminalității” va fi ocupat la cerere de către ”excepționalul ” dinișor marian viorel. În anul 2007 când s-a înscris la concurs pentru acest post nu a fost în stare să treacă de proba de aptitudinii (calculator). Din câte am aflat, lașul acesta e protejatul lui ”nea acadel”. Domnule Director General, cum de permiteți astfel de măgării ale adjuncților dumneavoastră ?????????

Anonim spunea...

1.apreciez simtul umorului(desi ma surprinde total prezenta lui)
2.nu ma refeream la cineva anume, ci in general
3.sa nu dramatizam, dramatismul e specific tot....categoriei la care ma refeream in mesajul anterior(nu o mentionez pt. ca nu vreau sa par misogin)
P.S.imi plac interventiile,in general, dar "mustruluiala" aplicata lui prison..mi s-a parut exagerata;

Anonim spunea...

Va rog lasati rautatile cu examenele,si sa ne concentram pe probleme mai serioase dupa cum vedeti ANP a binevoit printre altele sa ne taie si prima de vacanta asa ca merg cu pasi mici dar siguri ,in aceste momente trebuie sa fim uniti si sa incercam prin toate mijloacele sa nu mai pierdem drepturi cistigate cu mare greutate.
Rugam totodata liderii de la cele doua sindicate mari din ANP respectiv SLNAP cat si FSNAP sa inceapa procedurile de declansare aunor actiuni sindicale fara precedent im sitemul ANP.

Anonim spunea...

ce se mai aude de concursurile pentru functiile de conducere? se suspenda si alea?

Anonim spunea...

Intrebati cand se vor da deciziile pentru functiile de ofiter,ocupate prin recentele concursuri!
Si apoi mai vedem,ce intrebari se mai ridica!

Huginn spunea...

@ anonim 25.05.2009 20:45:00

Nu, nu este normal. Sunt mai multe cazuri de acest fel. Din cate stiu a fost sesizat si DMRU si directorul general, care au recunoscut ca nu stiau de aceasta practica.

@ anonim 25.05.2009 21:06:00

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte simţul meu al umorului. Unii ar zice că am, alţii sunt surprinşi că am şi simţul umorului.

În general nu "dau" în cineva. Expun o situaţie cu mai multă sau mai puţină pricepere. Atunci când situaţia stă altfel vă rog să mă corectaţi.

Nu am dramatizat de loc. E singura optiune logica chiar si pentru cei fara slabiciuni specifice unui gen sau altul.

Daca recititi articolul vedeti ca nu am aplicat nici o muştruluială. Am încercat să aduc lucrurile într-o stare de echilibru. Ramane de vazut daca am reusit.

@ anonim 25.05.2009 21:38:0

După câte cunosc toate concursurile începute vor fi continuate, chiar dacă din lipsă de bani vor fi lungite destul de mult.

@ anonim 25.05.2009 21:51:00

Daca nu gresesc este obligatorie emiterea deciziilor in 20 de zile de la ramanerea definitva a rezultatelor.

@ anonim 25.05.2009 21:17:00

La initiativa sindicatelor, va avea loc maine o intilnire la sediul MJLC pe tema bugetului si drepturilor salariale. Din câte ştiu există câteva propuneri concrete. Este asteptat un angajament clar si neechivoc al ministrului.

Anonim spunea...

D-le Hug,ma bucur ca la articolul postat de dvs,ati raspuns la problemele ridicate!
Dar,un sfat!
Omul potrivit la locul potrivit!
Va asteptam sa ne sustineti drepturile!
Cred ca aceasta e menirea dvs!
Stiu ca uneori vrem sa le rezolvam pe toate!
Dar,uneori nu se poate!

Anonim spunea...

Mulțumesc pentru răspuns. Dar mai am o întrebare: nu cumva măgăriile cu păstrarea posturilor se fac în cârdășie: șeful ru din unitate, director de unitate (la acea vreme madam procoror focică) sprijiniți și acoperiți de vreun jupân din ANP? Chestiile astea nu se numesc abuzuri?

Anonim spunea...

Concursurile pe functii de conducere(exceptand cele de director)nu pot fi continuate,ca doar nu au au inceput,cand se vor declansa ,daca se pune problema lipsei de fonduri pentru plata personalului existent?

Huginn spunea...

@ anonim 25.05.2009 22:46:00

:) Cât mai mult din maximul posibil.

@ anonim 25.05.2009 22:57:00

Evident ca sunt făcute cu bună ştiinţă, unii chiar au recunoscut.

Huginn spunea...

@ anonim 25.05.2009 23:03:00

Dacă anul acesta s-ar mai anunţa şi alte concursuri ar fi o minune. Dar, se mai întâmplă şi minuni.

Anonim spunea...

Sa intelegem ca cei care duc functii de conducere prin decizie,deci neplatiti,trebuie sa spere intr-o minune?Sau sa faca tot posibilul sa obtina o imputernicire?
Cred ca realizati ca nu e vorba de ore suplimentare!Asta e partea a-2a ,si nici nu incape vorba de asea ceva!

Anonim spunea...

Și ce măsuri se vor lua? Alți pălmași, pentru mult mai puțin de atât, sunt ”executați” prin comisii de disciplină ori se sesizează parchetul! Să înțeleg că vina recunoscută e deja iertată??!! Și gata??!! Hai să curățăm sistemul de astfel de profitori! Ne ajutați?? Alo DNA? Asta nu înseamnă corupție, trafic de influență??

Anonim spunea...

Domnule Huginn, cum poate fi sesizat Directorul general de săvârșirea unor abateri, dacă nu infracțiuni, de către unii funcționari din Penitenciarul Colibași – comisar șef colcea vasile aurel - șef r.u., comisar dinișor marian viorel - șef serviciu aplicarea regimurilor – viitor ofițer prevenirea criminalității, procuror focică mihaela – fost director? Faptele sunt prezentate anterior. Doar unele!!!

Anonim spunea...

Alo 112, am si eu o soacra pe capu meu, HELPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Anonim spunea...

"Cât mai mult din maximul posibil"...draga intelectualule Huginn, necunoscute sunt caile limbii romane...

Anonim spunea...

stie cineva rezultatele interviului pentru directori?

MOTOC spunea...

Domnule director general,nu va tremurat mana , cand ati semnat ordinul de suspendare a platii primei de vacanta?
Nu va-ti gandit la cei peste 15.000 de angajati din subordinea d-voastra carora le-ati luat si cele cateva ,,frimituri"binemeritate si muncite din bugetul familiei????
Este un drept legal,pe care d-voastra,voit si cu rea intentie,ati avut,,BUNAVOINTA" sa-l suspendati,probabil ptr.a da bine pe sticla MJLC.
Dar,tot ca sa dati bine pe sticla MJLC.,ati avut,,BUNAVOINTA"sa dati in judecata MJLC.,pentru anularea unui ordin care a dus la diminuarea salariului d-voastra.
Pai daca d-voastra ati dat MJLC. in judecata pentru un drept binemeritat,noi ,,PLEBIMEA",noi cei peste 15.000 de colegi ai d-voastra(tind sa cred ca ne catalogati ca ,colegi,nu ca slugi)noi pe cine sa dam in judecata????????
Vedeti domnule director general,ce inseamna cand ,,JUPANII" TAIE DIN CASCAVAL va afecteaza chiar si pe d-voastra,dar pe noi.
Si daca stau stramb,si judec drept,MJLC.supravietuieste si datorita ,,PENITENCIARELOR",ptr. ca daca nu am exista noi,,TARA NU S-AR MAI NUMI TARA,SI S-AR NUMI SIMPLU=J U N G L A=
In rest sanatate la toata lumea si onoare muncii.

Anonim spunea...

Domnule ce stii de prima de vacanta cu certitudine? S-a sistat de tot sau doar temporar? De ce nu vine de la ANP un raspuns care sa lumureasca definitiv datele problemei...Eu personal nici nu cer concediu pe 2009 pana nu iau si prima de concediu pe 2009...Acesta e respectul sefilor nostri din ANP pentru angajatii din sistem...vine vara...pleaca omul in concediu...cu ce bani? A venit in unitatea noastra la un momendat ultimul "comunist" din sistem (sa nu zic mohican,fiindca e prea mult)unul Celmare care zicea ca sa fim multumiti ca ne luam salariul si cauta sa bage pumnul in gura liderului de sindicat Hilohe Radu...Pai cu asa conducatori las sabia din mana si iau o punga de seminte, un sezlong si ma pun la umbra...
TARABOSTES

che guevara spunea...

În perioada 18-22 mai 2009, în cadrul proiectului „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informarea societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar”, a avut loc o vizită de lucru în Portugalia. Au fost abordate următoarele teme de interes:

* parteneriatul public-privat
* activitatea voluntarilor
* munca
* educaţia şi colaborarea cu comunitatea locală

Scopul principal al vizitei de studiu a fost observarea metodelor de lucru din cadrul sistemului penitenciar portughez, precum şi analizarea componentelor care pot avea aplicabilitate în sistemul penitenciar românesc. EI BINE - si aici vine partea interesanta a problemei - CINE CREDETI CA A FOST PLECAT IN PORTUGALIA ? veti spune ca dupa temele abordate ar fi trebuit sa plece specialisti din paza si mai ales de la reeducare. Dar va inselati. Au plecat cei care trebuia sa plece. Stie cineva de ce nu au fost publicate numele celor care au fost in excursia respectiva? Vai de mama noastra. Cred ca pana la urma va trebui sa ne unim fortele si sa facem cu forta ce ar trebui sa faca baietii astia prin prisma functiilor lor.

Anonim spunea...

Ma intreb si va intreb pe voi colegii mei....nu vorbeste nimeni despre mutarea pazei din spitale la penitenciare...colegii de la spitale nu stiti nimic? Sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce nu se vorbeste despre aceasta actiune care zice vorba prin targ ca va duce si la reorganizarea statelor de functii...cu alte cuvinte, ca sefii cei mari de pe la penitenciare sa-si pastreze functiile, transfera paza, evidenta si socio de la spitale la penitenciare...noi, cei ce lucram la spitalele penitenciar ne intrebam ce ne asteapta? de ce nu spune nimeni nimic despre aceasta situatie? Pe la noi pe la Sp.Jilava umbla vorba ca cei din administratie vor ramane simplii functionari... deci ce salarii vom avea? sau se vor desfiinta spitalele???? De ce tace toata lumea? Sindicatele noastre de ce nu fac ceva? Am vazut un filmulet al celor de la trupele speciale de la jandarmi in care era prezentata activitatea lor....ai nostri de ce nu fac un filmulet ca sa se vada cu ce ne ocupam noi si cu cine avem de-a face....de ce tace toata lumea si astia isi vad linistiti de treaba si ne taie din salariu....de ce sa stam cu mainile in san si sa spunem vorba aia: ''fereasca D-zeu de mai rau''...in realitate, raul va veni, iar daca noi vom sta cu capul ascuns in nisip sperand ca va trece peste noi si nu ne va afecta, ne inselam amarnic....ne vom trezi ca lucram intr-un mediu al dracu' de greu numai ca vom lucra pe bani de nimic...si atunci, cand toate ne vor fi luate, cu greu le vom mai putea obtine inapoi...mai bine sa tinem acum cu dintii de tot ceea ce am castigat pe parcursul anilor si sa nu ii mai lasam sa-si bata joc de noi....ma aude cineva????????

Viorel si Ionel spunea...

Au fost afisate rezultatele la sustinerea proiectelor de management pt. directorasi. Surprize sunt dar cam neplacute. Dupa ce veti citi printre randuri veti fi si mai dezamagiti. Sus comunismul si tovarasii nostri colegi instruiti pe vremea raposatului. Baieti, este cazul sa prindem rand la ambasada Australiei!

Anonim spunea...

Sefii ANP au dat in judecata MJ, cerand anularea ordinelor prin care le-au fost reduse salariile

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, comisarul sef Ioan Bala si adjunctul sau, Ionel Celmare, au actionat in judecata Ministerul Justitiei, solicitand anularea ordinelor lui Catalin Predoiu prin care le-au fost reduse salariile inca de la sfarsitul anului 2008.
Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida pe 28 mai daca va suspenda aplicarea dispozitiilor emise de Predoiu prin care lui Ioan Bala i s-a redus salariul la cuantumul prevazut de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 222 din 30 decembrie 2008.
Aceeasi instanta urmeaza sa decida pe 16 iunie daca va anula documentele contestate de seful Penitenciarelor.
"Dupa cum stiti si noi (Administratia Nationala a Penitenciarelor - n.r.) functionam in baza unor legi speciale inclusiv de salarizare. Am dat in judecata Ministerul Justitiei pentru ca in Ordonanta de Urgenta 222 a Guvernului, data la sfarsitul anului trecut, nu figura faptul ca si legea noastra speciala de salarizare este afectata. Mai exact, ordonanta nu era opozabila si legii noastre de salarizare", a explicat pentru NewsIn comisarul sef Ioan Bala.

Buna Ziua Iasi
Marti, 26 mai 2009

Anonim spunea...

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dat în judecată Ministerul Justiţiei, după ce Cătălin Predoiu a redus salariile şefilor instituţiei printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Procesul se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 28 Mai. Magistraţii CAB vor avea misiunea de a stabili dacă Ministerul Justiţiei a procedat corect, iar dacă nu ordinul de reducere a salariilor va fi suspendat.

Aceeaşi instanţă urmează să decidă pe 16 Iunie dacă va anula documentele contestate de şeful penitenciarelor.
Autor : Mihaela ŞTEFAN
ŞTIRI

un agent indezirabil spunea...

VA ROG ,DACA AVETI POSIBILITATEA IN MOMENTUL DE FATA RULEAZA UN FILM EXTRAORDINAR PE BOOM ACTION DESPRE VIATA DE RAHAT A UNUI GARDIAN DE PENITENCIAR!

Anonim spunea...

http://www.gardianul.ro/Legea-salarizarii-unice-o-bomba-cu-ceas-pentru-Justitie!-Magistratii-se-pregatesc-de-exod--s135818.html

Anonim spunea...

Sa publicam si o informatie de pe hotnews.ro, datele provin de la un consilier din MJLC plecat din sistem. Eu nu zic ca e adevarat dar daca ar fi, il inteleg pe dl. dir.gen. Eu m-as judeca o viata intreaga pentru banii astia:

"...Politeanu sustine ca salariu directorului general al ANP este de 21 800 de lei.
● Directorul general al ANP ar fi beneficiat de o prima de 9500 de lei dupa numai trei luni de activitate.
● Fostul consilier a mai reclamat si faptul ca unul dintre sefi de serviciu din cadrul ANP a primit 7000 de lei, prima de sarbatori, dupa ce a muncit in cadrul institutiei numai o singura zi.
● "Din pacate aceste informatii nu apar in decalratiile de avere deoarece Curtea Constitutionala a decis ca aceste informatii sa fie secretizate”, sustine Politeanu. Pe site-ul ANP, declaratiile de avere ale directorilor nu specifica veniturile incasate.

Pe de alta parte, in sistemul penitenciarelor ar exista, conform Freedom House, un deficit de personal de 3000 de angajati. "
La buna vedere si ...la tribunal, birjar !

Anonim spunea...

puscaria jilava este tinuta pentru vreun director cu pretentii? cum naiba din cei trei candidati nu a reusit niciunul sa ia nota 7 la proiect, cand toate proiectele stim toti ca sunt de 10, cartile din carti se fac...

Anonim spunea...

SPOVEDANIE
In nemernicia mea ca un caine turbat am muscat mana celor ce m-au miruit, am suspendat primele de vacanta si nu voi plati nici ore suplimentare.
Doamne iarta-ma ca poate in acele clipe nu am stiut ce fac .

Anonim spunea...

Mai venise vorba de pensii...pensii speciale.

Iata ce zice secretarul de stat seitan/

// Pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii, a declarat, marţi, la Guvern, consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Şeitan.

El a arătat că procedura a fost deja discutată în Guvern, iar recalcularea va viza aproximativ 200.000 persoane care beneficiază în prezent de legi speciale.

"În momentul în care intră legea nouă, eu spun: «Banii pe care îi aveţi acum nu mă interesează, vă recalculez pensia ca şi cum aţi ieşi acum şi voi, ţinând cont de ce salarii aţi avut» şi le dau cât iese. Dacă au avut 80 de milioane (lei vechi-n.r.) şi le iese 30, o să ia 30. Le recalculăm ca şi când ar fi în sistemul public", a spus Şeitan.

Consilierul a apreciat astfel că pensiile speciale ar putea fi reduse, prin recalculare, la o treime din valoarea actuală.
Mediafax //

Totusi, maria sa secretarul de stat Seitan uita de ultractivitatea legii si... nu numai. Deci? Va mai pensionati ori ba?