Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 21 aprilie 2009

Urari

Urari Cum am petrecut minivacanta de Paste este previzibil. Toata lumea a gustat pe indelete din bucatele traditionale, oamenii au fost mai veseli, mai intelegatori, mai iertatori. Sau macar au incercat sa fie. Lucrul care imi provoaca fiori pe sira spinarii, de fiecare data cand se apropie sarbatorile sunt SMS-urile. Asa e moda acum la romani, sa-si trimita unii altora mesaje prin telefonul mobil.

Nu mesaje simple, care sa te convinga ca cineva se gandeste la tine cu drag ci adevarate poeme, care de care mai ticluite si mai poleite. Un timp m-am tot chinuit sa inteleg cine le compune, pe urma le-am gasit pe internet si m-am dumirit, nimic nu ramane la voia intamplarii, la voia bunului simt. Adica de ce sa transmiti un sincer Hristos a Inviat!, cand ai la indemana vorbe care de care mai mestesugite:

Mantuitorul a avut o cruce de lemn si o inima de aur. Azi multi vrem cruci de aur si inimi de lemn. Fie ca in clipa vestirii, intr-un glas al Invierii Celui fara de moarte, sa renasca si puterea noastra de a iubi si a ierta. Paste fericit!

Fie ca Lumina sfanta si tainica a Momentului Invierii Mantuitorului, sa va arata Calea trezirii sufletului si a inDumnezeirii !

Priveste prin credinta spre Golgota, spre cununa de spini, pune mana in ranile cuielor, opreste-te si asculta soapta lui ISUS: "Pentru tine am facut-o."Sarbatori fericite! HRISTOS A INVIAT!

Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina. El si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind alaturi de Craciun un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Farmecul deosebit este dat atat de semnificatia religioasa intotdeauna mai exista o sansa de mantuire cat si de traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii. Hristos a inviat!

Dumnezeul nostru Iisus Hristos..a fost biciuit si rastignit cu cruzime si rautate. De niste fiinte pe care ii numim oameni... Sper ca aceasta sa fie o lectie de viata ptr noi..si pentru ceilalti oameni.
Hristos a Inviat!

Sa va bucure Dumnezeu, sa va dea sanatate, sa fiti impreuna cat mai mult timp, iar bucuriile sa tina la distanta toate necazurile!

Nespusa bucurie a Invierii Domnului sa se salasuiasca intru noi, iar Hristos Cel ce a biruit moartea sa reverse asupra noastra viata, sanatate, pace, belsug de bucurii duhovnicesti si intru toate buna sporire.

La Sarbatoarea Sfintelor Pasti sa coboare linistea si pacea, minunea Invierii lui Isus sa dainuie in inimiletuturor, sa va lumineze viata si sa va aduca renasterea credintei, a sperantei a bucuriei, cu bunatate si caldura in suflete. HRISTOS A INVIAT

Invierea Domnului Iisus sa aduca in sufletul tau Iubire si Bucurie! Nu uita ca destinul SAU a fost "CRUCEA", scopul SAU a fost "DRAGOSTEA", motivui LUI ai fost tu! In noaptea Invierii, cand clopotele bat, cu lumanari aprinse, cu sufletul curat, sa spunem impreuna.... HRISTOS A INVIAT !!!!

Mireasma Sarbatorilor Pascale sa fie un moment unic de intoarcere spre pietate, armonie, speranta, toleranta, evlavie.... HRISTOS A INVIAT!

etc, etc, etc

24 comentarii:

Anonim spunea...

Nene ati dat-o in bara de tot... Credeam ca baremi aici o sa scap de textele astea idioate...Hai sa traim si la multi ani... Si sa ni se implineasca tot ce dorim.

Anonim spunea...

Frate da sinteti in pana de inspiratie rau de tot!

Anonim spunea...

inspiratie gasiti la MARGINENI cand azi a avut loc un miting spontan , lucratorii de la fabrica au blocat DN 72 .

Anonim spunea...

Aproximativ 60 de angajaţi de la fabrica de mobilă I.L. Caragiale din judeţul Dâmboviţa au ieşit în stradă, marţi dimineaţă, în centrul localităţii. Protestul spontan a fost declanşat de faptul că nu şi-au mai primit primit salariile .Protestatarii au blocat, timp de câteva zeci de minute, circulaţia pe DN 72 Târgovişte - Ploieşti.

“Am venit în această dimineaţă la serviciu şi ni s-a spus că nu au de unde să ne dea salariile din urmă. Din luna februarie n-am luat salariile. Directorul a zis să intrăm la muncă, dar nu ne dă bani că nu are de unde.(…) Nu avem plătite contribuţiile din luna octombrie 2007”, a declarat liderul de sindicat al fabricii IL Caragiale, Valentin Paise.

Liderul de sindicat a mai spus că fabrica are datorii foarte mari către Penitenciarul Mărgineni pentru prestarea de servicii de către persoane private de libertate, având în vedere că unitatea foloseşte munca deţinuţilor pentru realizarea produselor. Astfel, fabrica de mobila nu a mai putut beneficia de serviciile deţinuţilor din cauza datoriilor, a mai spus Paise, care a adăugat că a adus la cunoştinţa autorităţilor judeţene şi naţionale situaţia fabricii, fără prea multe rezultate.

Fabrica de mobilă de la IL Caragiale are 116 angajaţi civili, este în administrarea AVAS şi ţine de Regia Autonomă “Multiproduct” Bucureşti.

Anonim spunea...

Presedintele Filialei Teritoriale Dambovita a CNS CARTEL ALFA, dl Constantin Bucuroiu, ne-a informat in legatura cu situatia economica precara si nemultumirile celor 120 de salariati civili ai Fabricii de Mobila de la I. L. Caragiale, care au capatat amploare in ultimele saptamani.
“Fabrica de Mobila ar fi putut fi “o bijuterie” la aceasta data, cu conditia sa nu fi fost practic jupuita de catre Regia Autonoma Multiproduct” - a declarat presedintele Bucuroiu.

Cand este vorba de a obtine contracte pe piata interna sau la export fabrica se bucura de autonomie, ceea ce nu mai este valabil cand vine vorba de cheltuieli si gestionarea veniturilor. In acest caz Regia Autonoma Multiproduct poate fi considerata o structura “capusa”, in timp ce obligatiile agentului economic includ utilizarea fortei de munca a detinutilor din penitenciar, pe care nu se poate conta in realizarea sarcinilor economice dar pentru care agentul economic plateste, lunar, 500 lei pentru fiecare lucrator privat de libertate si 30% din aceasta suma catre Penitenciarul Margineni. In legatura cu situatia creata a fost transmisa o informare catre Prefectura Dambovita si am solicitat intrunirea Comisiei de Dialog Social” - a spus presedintele Constantin Bucuroiu.
Prezentam in cele ce urmeaza si comunicatul transmis de Paise Vasile Valentin, presedintele Sindicatului Liber UNIRFA, care reuneste majoritatea salariatilor fabricii de mobila:
“Sindicatul Liber Unirea va face cunoscuta starea econimico - sociala si juridica a Regiei Autonome Multiproduct, in subordinea careia functioneaza Fabrica de Mobila Caragiale, implicit a celor 5 sucursale din cadrul acesteia, ce necesita o rezolvare in regim de maxima urgenta. Astfel:
Regia Autonoma Multiproduct a luat fiinta prin H.G. 98 din 6 februarie 1991 avand uns cop special si anume “asigurarea conditiilor tehnico-materiale si organizatorice pentru ca persoanele condamnate, din penitenciare, sa poata desfasura o activitate productiva si pentru calificarea acestora in meserii utile, in vederea reintegrarii lor sociale dupa executarea pedepsei privative de libertate”, dar totodata avand si un obiectiv de activitate ca orice agent economic obsnuit si anume “producerea si valorificarea pe piata interna si al export, de produse industriale si executarea de lucrari”.
Consideram ca in conditiile legislative actuale, mai ales cele cu privire la executarea pedepsei privative de libertate, regia nu isi mai poate indeplini obiectivul de activitate tinand cont de faptul ca este un agent economic monitorizat conform OG nr. 79/2001, care functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara trebuind sa faca fata si unei piete libere. De asemenea isi indeplineste foarte greu sau deloc scopul pentru care a fost infiintata, avand in vedere ca si Administratia Nationala a Penitenciarelor impreuna cu A.J.O.F.M. poate organiza cursuri de formare profesionala pentru persoanele care executa pedepse privative de libertate.
Totodata, datorita faptului ca regia foloseste in proportie foarte mare lucratori detinuti pentru activitati direct productive, lucratori care nu pot fi constransi in nici un fel sa-si realizeze sarcinile ce le revin in procesul de productie (ei nu pot avea uncontract de munca), regia nu isi poate indeplini obligatiile contractuale cu partenerii de afaceri din cadrul U.E. fapt ce a dus la o situatie financiara dezastruoasa, chiar falimentara.
Sindicatul solicita factorilor de decizie o rezolvare cat mai urgenta a situatiei, deoarece climatul de munca este in prezent foarte tensionat din cauza nesigurantei locurilor de munca.

Anonim spunea...

http://stirileprotv.ro/bin/tv/?media_id=60214043

Anonim spunea...

Admin, cred ca e in vacanta si Pruteanu. Ai cam dat-o in bara...A se vedea felul incorect in care ai inlocuit conjunctia coordonatoare disjunctiva "sau" cu verbul refelexiv "s-au"...Rusinica...Ti se trage de la excesul alimentar de sarabatori :))

Anonim spunea...

http://stirileprotv.ro/bin/tv/?media_id=60214043 stiri despre lucratorii de la fabrica de mobila caragiale .

Anonim spunea...

in care oameni credeti ? STANCIU de la margineni ? care nu iarta nimic de la FABRICA DE MOBILA [MASINI :AUDI,TOUAREG , MOBILA , BIROUL SI SCAUNUL, LUI ROSU .]dar se gandeste ca lucratorii de la fabrica la "pomenit" in ziua de PASTE ca nu au avut ce pune pe masa ? dar Dumnezeu nu doarme . Azi ce tantos mergea cu directorul Rosu ,il apara de furia oamenilor care nu si-au mai primit salariul din decembrie. mergea agale ca STAN SI BRAN .

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Sfintele PASTE au trecut!
Ne-am amintit ce trebuie sa simtim cand,mana in ranile cuielor ne-am asezat-o!
Am ascultat soapta lui ISUS .Ar trebui s-o inregistram si s-o ascultam in fiacare zi!('sarbatoarea" calvarului,vie in sufletul nostru,in orice moment)
Noi,dar si ei,cei care fac si desfac destinele noastre,ale tuturor,ar trebui s-o asculte zilnic!
Oare spre ce ne indreptam,Doamne?
P.S.
Pt..21.04; 08:52 :
Ei,administratorii,nu sunt "in pana de inspiratiei";te intreb,ce cauti tu intre noi?
Pt.21.04 ; 19:04 :
Vrei cruce de aur?Tu sigur, ai inima de lemn!

Anonim spunea...

In puscariile patriei s/a inregistrat un impresionant trafic de droburi. Hi hi hi....

Anonim spunea...

Capitolul 5
Am ajuns la concluzia ca trilobitul mezozoic DINU nu se simte confortabil in anonimat. In disperatul sau efort de gindire, asemeni generatorului de curent al penitenciarului, neuronii ai cedeaza in mod frecvent dupa care il abandoneaza in ceata. Facind abstractie de faptul ca se sperie de umbra prestatiei sale ca lider al SNLP Bacau, am convingerea ca trebuie sa ne concureze totusi, pentru a ne dinamiza, formal, creativitatea. Chiar daca acest organism saprofit constientizeaza ca printr-un viciu de structurare mentala, facultatile inteligentei sale nu se pot dezvolta si manifesta decit prin adunarile persoanelor private de libertate in timpul apelului, insista cu aerele sale de mare intelept. Micuta lui organizatie sindicala a devenit un material de studiu pentru specialisti:…DINU nu reuseste sa creasca numarul membrilor decit prin reproducere asexuata!

stiucanumapublici spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

În Mezozoic nu mai existau trilobiţi (tocmai ce îşi dăduseră obştescul sfârşit) deci titulatura domnului respectiv ar trebui schimbată.

Anonim spunea...

eu nu am sarbatorit decat prin munca.daca eram la berouri sarbatoream si eu.

Anonim spunea...

Ce aveti mai frate voi astia de la Bacau? Ne-ati inebunit cu trilobitul vostru si cu politele voastre. Vedeti ca sunt probleme mai importante ale sistemului care trebuiesc "filosofate" decat magariile pe care le fac unii si altii. Daca tot aveti resurse si energie concentrati-va asupra problemelor de fond, poate reusiti astfel sa va aduceti aportul la rezolvarea unora dintre ele.
Mai usor cu spalatul rufelor in public, ca suntem toti constienti de cat de murdare sunt. Hai deveniti seriosi si nu mai pierdeti timpul . Spor la filisofat.

Anonim spunea...

@21.04.2009 23:04:00

Erată pentru Capitolele 1-5

Din punct de vedere ştiinţific, ceea ce susţineţi e corect, dar ce mai contează încadrarea geocronologică a trilobitului. Mezozoic, paleozoic - cert este că el (sub)există.

Cercetătorii afirmă, cu siguranţă, că acesta a dispărut. Eronat. Avem dovada vie, în carapace şi toţii lobii (dacă putem spune aşa), trei la număr (evident dealtfel).

Dacă vreţi, putem redenumi artropoda marina nevertebrată, identificând-o şi datând-o ca aparţinând erei Mezozoice, perioadei Jurasicului să spunem, unde pe unicul Pangaea sălăşluia micuţul brontozaur pe nume Littlefoot.

Trăia in mizeria ce ajunsese sa o iubească, un hazard controlat doar de ocazionalele razii pentru băuturi contrafăcute şi eventualele vizite… Visa sa fie fericit in alta forma. Îşi trăia micile bucurii la cel mai intens nivel posibil şi număra zilele până când banii cuveniţi din soldă ajungeau la el.
După o luptă malefică cu el însuşi se hotărâ. Ştia prea bine ce are de făcut, doar citise atâtea cărţi. Se considera chiar mai bun decât cei care scriseseră cartea de telefoane şi mersul trenurilor.
Fiind ultimul rămas din întreaga turma, singurul ce nu părea a fi afectat de marile schimbări ale pământului, Littlefoot şi prietenii lui trebuie să facă faţă unor „răutăcioşi”, care nu se înţeleg deloc cu animalele preistorice. Lui Littlefoot îi vine ideea să-l caute pe Dinozaurul Singuratic, un brontozaur bătrân, ca să-i ajute în lupta împotriva „prădătorilor”. Dar soarta nu-i lasă de izbelişte şi, un bătrân şi înţelept dinozaur, soseşte tocmai la ţanc în tabăra lui Littlefoot, iar micuţul crede că el este Dinozaurul Singuratic.

Restul e poveste…

Anonim spunea...

@22.04.2009 11:26:00

Ho cu tata meştere1

Păi blogul ăsta ce e până la urmă, dacă nu o "maşină de spălat rufe". Iar rufele, "stimabile", sunt publice prin natura lor (că de aia eşti funcţionar public într-o instituţie publică).

În afara de filozofeală ieftină (asta în cel mai bun caz), restul e bălăcăreala. Ai avut vreun moment impresia că am "deraiat" de la "linia" trasată şi de la "peisajul" prestabilit. Te asigur că nu, bunule şi samariteanule domn.

Anonim spunea...

looome cum aven noi nevoie de bani si ne cerem salariile asa au si ei nevoie de bani ca si ei au datorii de platit si copii de crescut.

Anonim spunea...

Ba fratilor la Bacau e naspa rau de tot. Da salariu de 50 la suta unui Agent care a lucrat pina sa se desfiinte cam acum 3 ani la SIPA. A si fost trecut in rezerva doua saptamini .E strigator la cer !El merita 50 la suta cu nici 3 ani vechime in sistem iar alti colegi cu mai multa vechime ca el nu au vazut nici macar odata 20 la suta.DE CE! Pentru ca a fost coleg cu actualul director la SIPA?

Anonim spunea...

..dragi nostri politicieni,guvernanti cum a fost cum este dar cum va fi sa te ba-ti pe ciolan?...cum va ajunge tara asta daca nimeni nu o sa mai aiba servici?...voi de unde va ve-ti mai lua bani dragi vampiri ai societati?????? Noi de la Caragiale am adus valuta,cat sa puteti fiecare sa aveti cate o vila,masina,bani de aruncat pe la sindofrii,iar acum cand VACA a ramas fara lapte ,,nu ne mai,, recunoasteti de unde a-ti suuuuuupt...
Alti nu stiu cum sa aiba servici in continuare si noi am ajuns sa ne rugam sa ajungem macr someri in aceeasta TARA pe care se presupune ca voi o cnduceti.....ca niste adevarati birocrati alterati sa va fie rusine si acest blestem sa-l poarte si copii vostri toata viata,,,,,,,, JAVRE SI SACALI CE SUNTETI.....

liviu_marian spunea...

Hristos a inviat !

Ieri, la atelierul nostru de mobila (IMOCA,care numai fabrica de mobila nu mai e ), dl Rosu a pus seaua pe spinare si a fugit in incinta, atunci cand s-a simtit incoltit.L-a sunat apoi, d-na Filipescu, dar el n-a avut cum afla...nu are acces cu telefonul in fabrica, asa cum avea de exemplu, raposatul domn Rizea !Probabil ca dl. Stanciu care, ca un vizionar ce se respecta, prevede tot, si-a spus ca ar putea fi tentat sa vanda telefonul vreunui detinut, pentru o juma' de trascau de marmelada !Altfel, lucrurile evolueaza spre bine !Stiu din auzite ca unul din partenerii nostri de afaceri, si-a trimis TIR-ul ca sa-si ia de la fabrica, consumabilele: lacuri, baituri, feronerie etc...Baietii de prin porti ar trebui sa stie mai bine.Si-acum as vrea s-o aud pe d-na filipescu (stiu cum se scrie un substantiv propriu),cum pledeaza ea in favoarea ideii ca la Caragiale e totul roz !Asa cum sustine pe la Bucuresti.Ieri, desi a aflat ca este si subprefectul aici, n-a avut bunul simt sa vina...dar cand a avut ea, bun simt?...Parafrazandu-l pe Lapusneanu, as putea sa-i transmit ca nu suntem chiar atat de multi...dar nici chiar atat de prosti nu suntem...

Anonim spunea...

pt.20.26.La Bacau e mai naspa decit stii;ai uitat ca actaualul a mai avut un coleg la sipa;ei bine, afla ca si acesta este propus cu 50de procente pt. rezultate deosebite .In ce constau acestea? Stiu doar ei, ca noi ce vedem este doar o continuare a regimului de trista amintire a anilor..90 dar mai performant in realizari pt. bunastarea urmasilor lupului cu parul cret.De fapt nu se dezice de dorinta imitarii aceluia pe care la slugit cu credinta pina la vazut plecat.Ramine doar sa-l vedem si pe cumatrul M revenit si bneficiar al exceptionalului de 50, dar totul e posibil,se incadreza un conducator auto.DE ce n-ar fi un urmas demn continuator al celor doi, ce s-au straduit al spala de noroiul adunat in mocirla...dar se vede ca nu se poate indeparta prea mult de ea .Dar intrebarea este UNDE AU FOST LIDERII DE SINDICAT cind s-au facut asemenea propuneri nerusinate'unde au fost sefii nostri ,a celor ce muncim cu adevarat in aceasta unitate ,ce n u este mostenirea sipa.Rusine, mai ieri plingeau sa nu-i dam afara, iar azi ne dau ei afara ,RUSINE...Dar asa se intimpla cind bagi p.... in casa.

Anonim spunea...

pt.22.04.2009, ora 23.13

Care o fi cea mai eficienta tactica cind ai de a face cu un dobitoc?

Dobitocul, ca orice alta specie, se gaseste in natura sub nenumarate forme. Unele sunt pur si simplu benigne, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu cazul fericit in care dobitocul poate fi ignorat. Pe astia ii scoatem din discutie din start.

Ce ne facem cu dobitocul malign, aflat in stare libera in toata lumea, indiferent de clima, relieful sau nivelul de dezvoltare al regiunii?

Daca e un dobitoc marunt, vom cauta - cu amabilitate - sa-i oferim posibilitatea de a fi ocupat cat mai mult timp, rugandu-l sa se ocupe de diverse chestiuni si sugerandu-i ca el ar fi cel mai nimerit sa se ocupe de astfel de detalii... Poate fi periculos, pentru ca i-ar putea crea senzatia ca e o persoana importanta, dar orice tratament are si efecte secundare, asa ca este un risc asumat!

Stimate domn, permite-mi sa iti adresez o intrebare – Cu ce te deranjeaza asa de tare structura SIPA si oamenii care au lucrat in ea ? Ai avut cumva ,,minarii,, cu detinutii si domnii respectivi te-au impiedicat sa le pui in practica ? Daca ai fi cinstit si curat nu ar trebui sa te deranjeze aceste structuri, dar din moment ce dumneata esti minjit, le vei huli mereu. In cadrul acestor servicii au lucrat oameni competenti si verticali, cum sunt cei de la Bacau de exemplu. Structura DGPA era si este necesara in sistemul penitenciar pentru a stirpi , printre altele, indivizi ca dumneata, care se ocupa doar de combinatii. Cit despre 50% , habar nu ai ce vorbesti, vezi ca te ride lumea.