Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Un dram de smerenie...

In timp ce oamenii sunt arestati in Republica Moldova, in timp ce alti oameni au cazut victime cutremurului din Italia, in timp ce altii raman fara locurile lor de munca, noi lucratorii de penitenciare suntem preocupati de sporul de 50%. Tot astazi, un reporter proaspat intors din Italia, relata despre romanii prinsi la furat printre daramaturi si despre demnitatea extraordinara cu care italienii isi poarta durerea.

Ieri, citeam intr-o revista despre faptul ca s-au consumat 40 de copaci pentru facerea ei. M-am hotarat sa n-o mai cumpar. Cinismul cu care obisnuim sa ne traim viata are rolul lui, cel putin pana la un punct. Nu poti sa te raportezi in permanenta la durerea celorlalti, instinctiv, prabusirea unui avion si moartea a catorva sute de pasageri devinde un lucru abstract, altfel ar fi imposibil sa supravietuiesti.

Alte lucruri sunt, sau ar trebui sa fie, mult mai aproape de pielea noastra. Cum ar fi bunaoara tinerii moldoveni sau somerii din Romania. Nu putem trece granita pentru a ne alatura cauzei, nu putem impiedica consecintele crizei economice dar ne putem controla impulsurile, ne putem situa pe o treapta mai sus, treapta aia de om pe care o revendicam cu atata convingere. Altfel, la multi ani celor ce-si sarbatoresc ziua numelui si celor ce sarbatoresc Pastele in aceasta duminica.

19 comentarii:

gardianul ranit! spunea...

In timp ce Guvernul se vaita si taie finantarile unor Ministere,ANP premiaza o parte din functionarii fideli!

In cauza sunt cei care zic ei nu au sperat dar........ pentru ca au muncit cu daruire prin diferite locatii particulare cu resursele disponibile aflate in custodia statului au reusit sa obtina abonament la astfel de chestii anul trecut, lista insa s-a repetat cu nonsalanta si anul acesta starnind valuri de nemultumiri, nemultumiri care se manifesta de obicei prin injuraturi la adresa celor care au orchestrat aceasta comedie tragicomica incepand cu cea mai indepartata ruda aflata undeva prin comuna primitiva si pana la cel mai evoluat mamifer in viata (sef), la nivelul unor unitati din teritoriu nemultumirea a atins cote maxime odata cu afisarea listelor cu castigatorii loteriei ANP50% iar in perioda urmatoare nu este exclus sa asistam la adevarate reglari de conturi pe acest blog sau in mass-media. Ce fac sindicatele? pai in unele unitati pe listele cu pomana grasa ravnita se afla chiar sefii acestor entitati sindicale, rasunator este si va ramane cazul de la Slobozia unde ex-presedintele sindicatului afiliat la FSANP este pe lista cu prioritati 50% de doi ani consecutiv, personal sper ca prima de 50% acordata acestui individ sa nu fie pentru ai inchide gura cu privire la neregularitatile descoperite de unele comisii din care este nelipsit privind receptia unor obiective construite pe bani multi alocati de la bugetul statului, dar care pe teren nu sunt functionale inca.
Domnule BALA lumea in care traim se confrunta de ceva timp cu recesiunea si saracia iar dumneata in loc sa tii cont de recomandarile Primului Ministru BOC cu privire la economii tratezi situatia cu aceste gesturi incalificabile, de ce nu maresti la lucratorii cu salarii mici ,,salariile,, daca tot ai bani sau sa dai la toti cei pe care ii ai sub ocrotire si comanda o prima de sf.Pasti,din pacate indignarea si nemultumirea celor multi si prosti ma face sa cred ca sistemul penitenciar este un sistem murdar aservit unora care isi premiaza din pacate numai progeniturile fidele indiferent de cati bani sunt,astupandu-le gura indiferent daca prin acest gest sfideaza inclusiv legile gravitatiei

Pentru cei care au ramas injurand pe marginea listei ANP50% va urez o Duminica a Floriilor minunata

"Ghilimel" spunea...

Apropo de salariul de merit 50%,asta e diversiune, au reusit sa ne invrajbeasca sefii nostri de la ANP,unii impotriva altora. Suntem precum cainii care au fost amagiti cu cate un oscior (de peste), va dau, nu va dau...,apoi au aruncat un os mare (nu ciolan ca ala mai are ceva carnita pe el)iar "javrele" (un caine are ceva orgoliu, mandrie nu e vorba de el), amagite, s-au aruncat asupra lui uitand de statutul si salariile pe care le au (ma refer indeosebi la directorii adjuncti care s-au autopropus si bineinteles ca si-au completat singuri motivatiile pentru ca ei si nu altii TREBUIE sa primeasca salariul de merit).RUSINE sa le fie dar in primul rand RUSINE si HUUUUUOOOO! celor care au luat o astfel de decizie. Corect era sa se dea salariul de merit (asa cum primesc si alte institutii bugetare din ROMANIA) 20% celor care au facut ceva mai mult decat ce era prevazut in fisa postului si 50% catorva merituosi care au facut cu adevarat ceva exceptional.Dar de de sa fie liniste si armonie in unitati si sa nu ne uram intre noi si sa nu ne fie distrasa atentia de la "lucruri" cu adevarat importante. Asa "mult iubitii" si "stimatii" nostri sefi din forurile superioare (MJ, ANP)ne vor "manjii" mereu sefii, liderii de sindicat pentru a le inchide gura iar acestia la randul lor sa ne bage pumnul pe gat noua "fraierilor". E frustrant sa sti ca ai dreptate si nu poti face nimic!

Anonim spunea...

Vom astepta reactia Mass-mediei, Curtii de Conturi, Parchetului, Corpului de Control al Primului Ministrului, si de ce nu a Corpului de Control al Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.....

calaul spunea...

Da , dragul meu gardian... ai dreptate .Multi dintre noi ne gandim ca banii ne " aduc fericirea" si cel mai ades ne lasam demnitatea calcata in picioare .... dar oare pana cand?
Nu este singula cazul ex. liderului de la P.Slobozia ... si aici amintesc si de liderul de la Margineni si PLoiesti - unitati inebunite de programul pilot in care se experimenteaza pe sanatatea , banii si statutul SOCIAl al lucratorilor din aceaste penitenciare ....
Oare chiar acolo sus nu se vede oboseala fizica a lucratorului , la faptul ca pot fi cu familia la sf. de saptamana la 6 sapatamani , ca asa ii pica tura ....... in fine ..... "omenia" a ramas in uitare .Oare marile minti luminate de la ANP se gandesc la subalternii lor ... de fapt daca ei sunt LIBER de vineri de la 14,00 pana luni la 8,00 ce ii mai doare .....
Ramas bun !

Anonim spunea...

Acelasi lucru se intimpla si la Deva unde abonatii, fideli conducerii i-au de ani buni de zile acest 50%. Muresan Ovidu abonat dar si tradator ,care a facut pact cu parchetul care l-a scos dintr-un dosar penal ,invinuind pe altii care nici nu au fost prezenti. Oprean Tiberiu care din 1997 pina in 2007 a avut salar de merit in fiecare an de 50% pentru diverse servicii aduse conducerii. Tot timpul asa s-au dat salariile de merit la noi pe tiuca vin miel etc.

Anonim spunea...

Saptamana trecuta la Spital TG OCNA in mare TAINA sa inpartit cascavalul de 50% beneficiari au fost oparte din sclavii directorului in frunte cu sclavul de Mirica care este si lider sindical si participa fara rost la sedintele conduceri,ceva pe la medical,logistica unde RAUL sa propus singur pentru ca are multa vechime in unitate (3 luni),precum si unor abonati cu caracter permanent.Ce putem spune asa oameni asa gandire.

Anonim spunea...

Si la Ploiesti dir.adj.Popescu Laurentiu, (primeste-l Doamne si pe asta! noroc!de Florii si-n fiecare zi, LAUR...),alias "mahmurel", se tot aboneaza la salarii de merit la care se tot autopropune, uneori mai este taiat de la prime si salarii de nemerit de sefii de la ANP (probabil mai dau si ei curs cateodata la ce aud despre unii, despre altii) dar are el, optimistul incorigibil, grija sa si-i scoata la joculetele de noroc pe care le joaca constant. Poate sa aiba oricat de multi bani. Sa fie sanatos dar sa ne lase in pace cu aberatiile lui. Bate campii atat de frecvent ca nu stiu cum il mai suporta dir. Radu si altii.Se contrazice in 5 minute de 10 ori sau mai mult.Si uite asa, cu astfel se "sefi" devenim ori ipocriti ori nesimtiti sau si mai rau nemernici! La Mai Mare LAUR! Poate te iau la ANP sef!

sindicalist spunea...

La pmt craiova liderul si viceliderul de sindicat sau trecut primul pe primul loc si ultimul pe ultimul loc la 50 ,urmati de acelasi sef de la personal care de 6,7 ani este abonat la acest salariu.Se intreaba lumea ce fel de merite au toti acesti sefi de se trec primii pe liste .Liderul de sindicat sa cocotat de cand a ajuns lider de sindicat intr-un post caldut iar viceliderul este putin venusian de unitatea aia.Urmeaza salarile de merit cu alti abonati si codosi care se invart in magazii obscure sau tocesc la coate prin birouri de sef golind veninul despre ceilalti colegi ,care stau toata ziua doar ei muncesc carand 2 hartii prin unitate.Tovarasul Neacsu ,sindicatul nu inseamna doar bonuri de paste si craciun inseamna si lupta pentru conditiile de munca,discutiile cu sindicalisti sau acum va-ti ajuns si nu va mai intereseaza sindicatul.

Anonim spunea...

Poate va ganditi de doua ori data viitoare, domnule ..., inainte de a "da foc Romei". Ar fi bine sa studiati putin si PSIHOLOGIA MASELOR, in vremurile astea de restriste. Erou oricum, nu sunteti!

Anonim spunea...

De cateva zile cineva,se cunosc cine ,sunt suparati pe dir. adj de la Ploiesti ca a fost propus pentru salariu de merit.Te inchini cu ambele maini, si-ti scuipi in san cand auzi cine contesta omul care reprezinta echilibrul in aceasta puscarie; la Ploiesti in ultimele 7 luni sau perindat 3 directori si e pe teava al 4-lea.
Dl. Popescu are in subordine un colectiv bun de ofiteri si mai ales de agenti dar - si ofiteri si agenti care s-au ocupat printre altele de:- furturi de telefoane de la ppl, furturi de bunuri de la Carefour, furturi de carduri,betivi rasturnati cu masinile gen Buftea vs comisarul Moldovan,tribunalisti vanatori de zestre si care de cateva zile sau indragostit de acest blog. Penitenciarul Ploiesti angrenat in programul pilot privind noul program de lucru bun sau rau vom trai si vom vedea pe data de 14.04. 2009, este apreciat ca un penitenciar serios cu un bun management.Aceasta datorita in primul rand domnului Popescu dragi carcotasi , si mai aveti putintica rabdare si puneti burtica de sute de kilo pe carte daca vizati ceva ,ca deocamdata sunteti numai tari pe blog,in meserie cand sunteti luati mai tare apelati la pilele ANP-iste.

Anonim spunea...

corect graitai mai draga .asta e viata la ploiesti , cu multi familisti [sot si sotie lucratori ]si stii ce se supara cand nu primesc salarii de merit ambii ? sifoane ? putin spus .caratori de produse ? putin spus. viata merge inainte , cu bune si rele .o seara placuta .

Anonim spunea...

sa inteleg ca vorbesti de acei carcotasi ? sa cam spart gasca ,una da cu var , alta e casiera ,alta face sport , hai ca-mi placi cu carcotasii tai ,dar obiceiurile raman.

Anonim spunea...

si cine va ia tare pe meserie daca sefii sunt slabi cf. blog?poate tot nasii de la ANP?

Anonim spunea...

De ce nu dati 50% acelei categorii de angajati ,(singura din sistem),care nu primeste sporul de praf...dar genereaza praf destul perchezitionind ppl, lucrind cu zeci de registre,intocmind exagerat de multe raportari pentru cei din ANP etc.
Faceti macar o compensatie la o hotarire timpita, demult luata de predecesorii dvs. d-le director general!!!!!

Anonim spunea...

Pt. 12.04.2009, 19.13
Domnu Pietroiu nu va mai inchinati si nu mai scuipati ca nici dvs. nu credeti ce spuneti. Cit priveste echilibrul d-lui Popescu dvs. ar trebui sa stiti mai bine ca are momente cind si-l pastreaza cu dificultate ! Amintiti-va cind l-ati parasit in mod rusinos, lasindu-l pe mina chelnerului sa-l scoata din tufa de tuia de la "Laguna" ! :)

Anonim spunea...

Dragi colegi ofiteri de la pnt. Ploiesti va rog nu va mai jigniti si haideti sa punem toti umarul sa schimbam in bine activitatea in penitenciar, cum ar fi programul pilot respectiv spuneti in fata sefilor de la ANP ca acest program pilot este o timpenie si ca trebuie renuntat la el.
POATE CITESC SI CEI DOI COMISARI CARE MERG MAINE LA MARGINENI, CHEMATI DE A.N.P. SA LE SUSTINA PROGRAMUL PILOT IN FATA SINDICATELOR.
P.S. AS RUGA CONDUCEREA A.N.P. SA RENUNTE LA ACEST PROGRAM PENTRU LINISTE SISTEMULUI SI A ANGAJATILOR.

Anonim spunea...

Acelasi lucru se intimpla si la Tg-jiu unde abonatii, fideli conducerii i-au de ani buni de zile acest 50% acestia sunt lingai nu fac nimic iesit din comun dar sunt ai lui x si ai lui y

anonimus spunea...

pt anonimul de la 18.21
ai grija, te rog, este vorba de niste comisari sefi, nu-i jigni...

Anonim spunea...

Vai de mama lor, directori.Habar nu au de nimic, dar se cred merituosi. Stau bine in fotoliu, intorc vreo doua hartii, se intretin cu cei din control, mai rezolva cateva probleme personale, si ,uite asa sunt recompensati. Mai mare rusinea! Unde o fi bunul simt? Si cum sa respecti astfel de oameni? Oare au vreun plan managerial sau dupa ureche e suficient? Si chiar nimeni nu face putina ordine? Cei de la ANP oare ce fac?