Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 13 aprilie 2009

Saptamana patimilor

Pentru majoritatea romanilor incepe saptamana dinaintea Pastelui, saptamana in care se presupune ca orice crestin ortodox este daca nu preocupat, mai atent in orice caz cu trupul si mintea lui. Aud din ce in ce mai des ca lumea tine post, a nu manca de "dulce" nu este tocmai usor dar sacrificiul asta devine un fel de garantie ca Dumnezeu poate devini ceva mai binevoitor in ceea ce te priveste.

Postul Pastelui presupune in egala masura si o curatenie a mintii si-mi imaginez uneori cum ar fi daca as auzi pe strada sau la servici, sfaturi despre cum sa-ti ceri iertare sau despre cum sa te feresti din calea impulsurilor primitive.

In loc de n-am mancat astazi carne desi mi-a fost pofta, n-am mintit sau n-am urat astazi desi mi-a venit la indemana. Sau in loc de n-am mai mancat de o saptamana oua si n-am mai baut lapte, nu i-am mai invidiat pe vecinii mei de o saptamana si nu i-am mai dispretuit pe colegii mei toata saptamana.

Din pacate suntem mult mai preocupati de infatisarea noastra si de sanatatea noastra trupeasca prin comparatie cu ceea ce teoretic nu se vede, adica mintea si sufletul nostru. Ma gandeam sa va propun un fel de exercitiu anonim al iertarii sau sa va propun sa discutam despre colegii nostri care au fost recompensati, pentru merite reale cu sporul de 50%. Ma intreb daca suntem dispusi sa acceptam ca exista si asemenea lucratori de penitenciare, ma intreb mai ales daca un asemenea exercitiu este posibil.

30 comentarii:

Anonim spunea...

La bacau nu s-a intamplat acest lucru , cu exceptia la unu sau doi , nu merita nici unul......cel propus de reeducare ( face " combinatii" cu hotii la vedere).......asteptam cu interes CONTROLUL DE FOND , sa ne varsam naduful......stiu ca este saptamna mare dar........DUMNEZEU ma iarta si pe mine si pe ei! PASTE FERICIT !

Anonim spunea...

la serviciu, admin, la serviciu. Nu SERVICI... of, of

Anonim spunea...

Acest lucru e valabil si pentru administratorii blogului care fac cateodata niste comentariii.....

Anonim spunea...

Doamne, doamne ce gramatica ai in singe mai "varsatorule de naduf"...Bacau cu B mai scumpule daca vrei sa te remarci neaparat...pffff...anagramat...

Anonim spunea...

Pentru 15:17, anagrama e altceva. Agramati sunt majoritatea agentilor din sistem ! Ar trebui moderate si comentariile scrise de analfabeti, pentru ca ne aduc prejudicii de imagine !

Anonim spunea...

Pentru 15:17,esti vreun ofiteras facut la scoala de tablagii sau (in)juristul , care il pupa in dos pe Margasoiu?.Ai dreptate majoritatea agentilor sunt niste agramati , analfabeti sau cum mai vreti " voi" sa le spuneti,dar de ce acesti "prosti" va fac 99% din munca?. Aloooo dle (in)jurist , ateptam raspunsurile dvs pertinente[asa crezi tu].☺☺☺
50%.salariul de merit si celelalte " merite", nu le vor lua toti ageamii , agramatii sau analfabetii ziceti tot " voi", ca vor lua doar cei care intradevar merita , zii sa mori tu.

Anonim spunea...

Pt 16:10
Stai linistit ca si ofiterii vin tare din urma,mai ales dupa promovarea generatiei x si o..

Anonim spunea...

"Si eu si mitocanul privim la poporul roman.. Pentru mine, poporul roman este, ca si pentru Petre Tutea: Excelsiorl Pentru mitocan, este o manea data la maxim, la adapostul careia poate sa fure in liniste. Si victima din inchisorile comuniste si calaul se uita la memoria recenta a neamului. Primul isi vede rana neinchisa, celalalt, pensia halucinant de mare, ca o rasplata a criminalitatii lui. " (citat dintr-un articol al lui Dan Puric)

Anonim spunea...

"Cine si ce recunoaste? Paradoxul, subliniat de Schiller in Teatrul ca insti­tutie morala, functioneaza perfect. Daca pe scena se joaca Avarul si in public se afla intamplator un om avar, acesta rade, se amuza, dar nu se recunoaste in personajul respectiv. "Si, atunci, de ce jucam?", se intreaba Schiller. "Pentru ceilalti", raspunde tot el. Pentru ca oamenii nor­mali, vazand pe scena prototipul avarului, sa se gardeze in viata de zi cu zi in fata acestuia. "(in continuare la articolul de mai sus)

Anonim spunea...

stai sa vezi cand ditamai coloneii cu pretentii iti trag un "este multe" sau un "e multi "anagramati".
Cat despre subiectul articolului, pacat ca recompensa de 50% este atribuita, in mare parte, celor care nu merita.

Anonim spunea...

SUPER TARE............LA NOI LA RAHOVA S-AU DAT PE SUB MASA NIMENI NU STIE CE SI CUM DOAR SE BANUIESC PERSOANELE RESPECTIVE.....OAMENII CARE AU GRIJA SA FIE MEREU LANGA SEFE SI SA LE RIDICE FOILE SI SA LE SPUNA CAT DE FAINE SI DE DESTEPTE SUNT....SI SUNT NUMAI SEFE PRINTRE SEFE PE ACOLO.......SI ACU VREO 2 SAPT UNA DINTRE DRAUTELE SEFE TOPAIA DE BUCURIE CA EXECUTANTII NU MAI IAU SALARII DE MERIT SI CA ACUM SE CER LUCRURILE...NORMAL DACA EA ERA PE LISTA CA CEA A MAI SUFERIT MITITICA CA ANUL TRECUT A CALCAT PE BEC..........MI-E GREATA SI SCARBA DE NON-VALORILE SISTEMULUI............

Anonim spunea...

nu prea vad rostul exercitiului propus...nu se vede clar sistemul nostru este cladit bine pe niste piloni puternici : coruptie, nepotism, dezinteres, falsitate, trafic de influenta, etc ???? poate o sa spuneti ca sunt nebun, prost ori frustrat, dar, sincer asa vad eu lucrurile....nu fac diferenta intre ofiteri si agenti, toti suntem oameni, cu educatie, inteligenta sau moralitate diferite.....sunt si oameni foarte buni care stiu sa munceasca si sa aduca la indeplinire exact ce presupune ideea de penitenciar......dar, din pacate, o foarte mare parte din cadre(unele cu functii cheie si mare influenta) fac parte din segmentul "putred" al sistemului , ale caror idei si tipare de comportament s-au propagat cu succes in randul cadrelor mai noi.....asa ca, eu cred ca va zbateti degeaba, imi pare rau ca o spun ptr ca am citit destul de multe chestii inteligente, pur si simplu putregaiul e prea mare ca sa poata fi rasturnat(ca de altfel in toata Romania)....cel putin nu cu vorbe...mai e mult timp pana vom vedea o purificare a sistemului.

Anonim spunea...

La Barcea sporul de 50% se acorda unor nepoti care chiar nu fac aproape nimic toata ziua--unul e cel de la Resurse Umane-Luca,care primeste acest spor doar ca-l tine directorul in spate ca angajari sau selectii de dosare nu a mai facut de nici el nu stie cand. Alt nepot,a lui Mara de data asta- Negrean se numeste ,lucreaza la comp.Organizarea Muncii primeste si el sporul mult ravnit de toti ,desi la Barcea nu sunt decat vreo 3 puncte de lucru de cate 10 detinuti fiecare,va dati seama ce volum mare de munca are, ce sa-i faci ,daca-i canta in struna lui Mara toata ziua si-l duce si-l aduce cu masina personala la si de la serviciu,deh, merita omul.Altul e chiar celebrul Mara care a scos la munca un detinut fara sa-l treaca prin comisia de munci ,necautat care a si evadat ulterior. A fost impreuna cu nepotul( Negrean ) mai devreme amintit in acea asa zisa comisie de munci facuta ulterior scoaterii la munca a hotului,a fost chiar si sanctionat de catre A.N.P. anul trecut. Ei vedeti asadar ce erau cele mai potrivite persoane sa primeasca sporul de pana la 50 % din salariu. Ce e mai dureros este ca cei care muncesc pe branci si merita acel spor nici nu au fost pomeniti. Directorul nu face nimic ,asa a facut pana acum rasplatindu-si nepotii asa face si deacum incolo. Vai de ea puscarie si de ei conducatori care-si bat joc de angajati . Ar fi mult de discutat despre clanurile de la Barcea dar o sa-i las pe colegii mei sa va spuna mai multe .
Doamne ajuta si scapa-ne de incompetentii astia care ne conduc si care-si bat joc de noi .

Anonim spunea...

COLEGUL MEU DE LA BARCEA A UITAT SA POMENEASCA DE ALT PERSONAJ CARE PRIMESTE SPORUL DE 50 % ,DOAMNA DOCTOR BACINSCHI. LUCREAZA MULT SI EA SARACA CA-I FAC ASISTENTII TOATA TREABA CARE NU SI-O FACE EA , ARE SI O VECHIME FOARTE MARE IN PENITENCIAR,CAM UN AN SI CEVA,SE EVIDENTIAZA PENTRU CA-I TINE ISONUL DIRECTORULUI.
DESPRE ABONATII ANUALI LA ACEL SPOR ,NUMAI DE BINE SE STIU EI.

Anonim spunea...

Nu sunt un ofiteras facut la scoala de tablagii, am urmat cursurile unei facultati. A propos, tu in ce foisor ai facut facultatea ? "Zii sa mori tu, se scrie cu un "i" !

Anonim spunea...

Daca as fi facut scoala de tablagii, draga analfabetule anonim, as fi devenit un subofiteras, zi sa mori tu ca nu-i asa ! Hai zi, in ce foisor ai facut facultatea ?

Anonim spunea...

Ce probleme multe aveti voi astia de la Bacau! Si eu sunt tot de la Bacau! Unul care judeca el ca din cei care au luat 50% numai unul sau doi merita iar celalat, ce a scoala a urmat, cum a ajuns ofiter, ce fel de ofiter este si tot asa !! Aveti mult de munca...de aveti timp sa stai pe blog si sa concepeti "balarii"! Si sa faceti analize despre cine merita sau nu sporul de 50%. Eu nu am luat sporul dar, nici nu m-a interesat daca meritau, sau nu meritau cei care l-au luat! Anul acesta au luat unii anul viitor vor lua altii! Am remarcat faptul ca anul acesta nu au mai luat tot acei oameni care il luau an de an si chiar ma bucur pentru fiecare dintre ei! Cat despre cei au fost facuti ofiteri si cum au fost facuti...e o vorba in popor" fiecare pasre pe limba ei piere!".
Asa ca, stimati colegi, puneti osul la treaba si lasati blogul si barfele! Vedeti aschia din ochii colegului dar barna din ochii vostri nu o vedeti!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu 10.15-am 7 ani de cind lucrez in pnt Bacau, am prins trei directori, si credeti-ma ca cel din momentul asta e cel mai potrivit de pina acum! Nu cred ca a avantajat vreodata pe unul mai mult decit pe altii...e sociabil si stie sa ne fie aproape...am jucat fotbal impreuna cu ceilalti colegi din pluton, stie sa fie aproape de noi...Ii puneti prea multe in circa si nu merita! 50 %? pai eu cred ca meritau toti cei propusi, dar e adevarat ca meritau multi mai multi...dar asta nu depinde de director...fiti cinstiti cu voi si recunoasteti si calitatile oamenilor nu numai defectele!

Anonim spunea...

Sa va spun cum a fost la Galati cu aceste sal de 50%. Sedinta scurta, pac-pac, liste, propuneri, negocieri si.......un mare secret...fiindca mi se pare logic ca lumea sa nu afle pe cei recompensati...nu de altceva, dar unii au luat si salarii de merit in anul trecut...adica clar aceeasi oameni...razboinicii luminii...iar la sindicat se tace milc...bine ca e bine inca odata...un PASTE FERICIT TUTUROR...

Anonim spunea...

Eu am luat trei ani la rind 20 % la BACAU, si nu am pupat pe nimeni in "dos".Acuma nu mi se pare corect ca sindicatul sa faca atita tam tam pe marginea subiectului. Si eu sunt membru si nu ma intrebat nimeni daca sunt nemultumit ca altii au luat 50%.Nu am vazut sa se fi facut nush ce sedinta da sindicat sa ne intrebe ce parere avem ca nu venea nimenea fiti siguri.Las ma sa ia si altii care merita

Anonim spunea...

ipocrizia este 50% dar nesimtirea este ca s-au plictisit ei de cand tot aceleasi persoane il iau!sfidator este faptul ca nici nu stiu de ce il iau,pentru rate la banci,pentru pachete la cei ce il dau,dar cand spun rate nu ma refer la ratele celui ce ia ci ale sefului un procent mic(poate candva agentul a ajutat ofiterul acesta nu si-a mai onorat datoria ca deh,si uite asa iau altii 50%).dar cum prostul moare de grija altuia astept ziua cand aceste aluviuni fi-vor amintire,iar pentru cei ce-au luat,falnica mandrie cat despre demnitate...le-a mai ramas un pic din genunchi si coate!sanatate la toata lumea si nu mai plangeti,aveti coloana vertebrala dreapta,multi deja si-au rupto.

Anonim spunea...

Cred ca la Rahova s/a facut o mare nedreptate. Vajnicul caministeanu nu a fost propus si el pentru 50 %. Domne ce oameni nerecunoscatori, ce epigoni, au uitat asa de repede faptele lui de vitejie, capturile impresionante de lanturi bvlgari si prafuri americane, in raidurile lui de cucerire a nesfarsitului carceral..........
O tempora o mores....

Anonim spunea...

colega(ul)de la Barcea,ai uitat de un baiat,unul de are 1,50m cu pantofi cu cui de 10cm cu parul dat peste cap,este si el agent patogen cu gospodarii-SILVASAN-am scris cu litere mari sa ajunga si el sa citeasca.cica la baiatul asta directorul de la logistica i-ar fi dat 50% pentru ca asta este inaltimea lui,daca ar fi corespuns baremelor pentru angajare chiar era nominalizat la 100%.motivul:a reusit sa faca gardul puscariei de 6 m prin umila lui statura si totodata poate mai creste un pic sa nu-i mai puna piedica directorului de la logistica care are cca 2 m cand vrea sa discute cu el!!!

Anonim spunea...

Pt. 21:39
La Penit.Rahova, când vor veni tabelele aprobate se vor afişa, aşa cum s-a procedat şi în anii trecuţi. Luni, în şedinţa de consiliu s-au făcut 6 noi propuneri pentru agenţi.
Propunerile transmise la ANP cuprind 6 ofiţeri şi 23 de agenţi, dar există posibilitatea să nu fie toţi aprobaţi.Este prematur să spui cine va primi acest spor, poţi să afli acum doar cine a fost propus, dar la ce bun.
În altă ordine de idei, sporul acesta este de maxim 50%, iar anul acesta este pt. prima dată în sistemul penitenciar când se va acorda diferenţiat, în procente de 20%,30%,40% şi 50% şi doar pt. 6 luni, urmând că din iulie să fie acordat altor persoane.

Anonim spunea...

Bai frate chiar nu se dau salarii de merit la noi in sistem,iar alte ministere au luat,inseamna ca suntem prosti iar sindicatele in special SNLP acolo unde eu cotizez nu ia atitudine,nu ne scoate in strada plec si o sa cotizez la politie,nu se poate asa ceva.

Anonim spunea...

De mâine se începe strângerea de semnătur pt. declanşarea conflictului şi stabilirea modului de acţiune. Nu ţipat la geamuri închise la MJLC, ci grevă. Vom vedea câţi din angajaţii acestui sistem vor semna.
Te bagi?

Anonim spunea...

Anonimul de 21:32:00
Mai uităte pe fluturaş odată. Tu cotizezi la FSANP în cel mai bun caz sau eşti un cârcotaş de pe margine. Prin ,,nu ne dau" să înţelegem că erai din gaşca celor abonaţi la acest salariu de merit?

Anonim spunea...

Sunt de acord cu 10.15-am 7 ani de cind lucrez in pnt Bacau, am prins trei directori, si credeti-ma ca cel din momentul asta e cel mai potrivit de pina acum! Nu cred ca a avantajat vreodata pe unul mai mult decit pe altii...e sociabil si stie sa ne fie aproape...am jucat fotbal impreuna cu ceilalti colegi din pluton, stie sa fie aproape de noi...Ii puneti prea multe in circa si nu merita! 50 %? pai eu cred ca meritau toti cei propusi, dar e adevarat ca meritau multi mai multi...dar asta nu depinde de director...fiti cinstiti cu voi si recunoasteti si calitatile oamenilor nu numai defectele!........................


dl . Leca nu il mai pupa in dos pe Margasoiu ca el te-a angajat , el iti este vecin, el iti da salariu de merit , el te lasa sa faci menevre pe sectie[impreuna cu colegii tai!], el, el el,..........asa ca afirmatiile tale nu au nici un just temei.

Anonim spunea...

Eu cred ca colonelul Popa l-a angajat pe dl Leca! Sunt aproape sigur de acest lucru!

Anonim spunea...

nu baga mana in foc.