Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 16 aprilie 2009

Interviu cu Dumnezeu (atribuit lui Octavian Paler)


„- Ai vrea să-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu.
-Dacă ai timp... am răspuns eu.
Dumnezeu a zâmbit, spunând:
- Timpul meu este eternitatea.
Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilarie, se grăbesc să crească, apoi iarăşi tânjesc sa fie copii; că îşi pierd sănătatea ca să facă bani şi apoi îşi cheltuiesc banii ca să-şi refacă sănătatea; faptul că se gândesc cu teamă la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul; că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.
Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp. Apoi am intrebat:

- Ca un părinte, care sunt câteva din lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii Tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc şi că durează mai mulţi ani ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc dar pur şi simplu nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi că pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi.
- Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva: ce ai dori ca oamenii să ştie?
Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a zis:
- Doar faptul ca sunt aici, întotdeauna...”
Notă: In cartea „Convorbiri cu Octavian Paler” (Daniel Cristea Enache), Octavian Paler face următoarea mărturisire:
"Nu eu i-am luat lui Dumnezeu interviul pe care autorul real al „capodoperei" (mult prea modest pentru un reporter metafizic) l-a publicat pe Internet si in diverse reviste sau jurnale cu numele meu! Eu nu-mi permit sa discut atât de familiar cu Tatăl nostru ceresc. Nu sunt in stare nici sa-mi imaginez unde anume se afla Dumnezeu si cum îşi supraveghează opera!"

15 comentarii:

Anonim spunea...

Va multumesc din suflet pentru aducerea in actualitatea acestui blog si acestor zile a textului sublim a lui Paler. Ma rog din suflet sa il citeasca, sa il intelega si sa il simta in profunzimea lui toti cei care citesc si scriu (sau au scris) pe acest blog.
Sarbatori luminoase dragi colegi.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Reflectarea chipului nostru ne salută din oglindă.
Îngrozitor supliciul de a trăi în închisoarea meseriei!
Am dori să devenim copii!Nu,poate cînd ne vom apropia de pensionare, și vom reflecta la cele veșnice!
"PÂNĂ NU VEȚI DEVENI CA NIȘTE COPILAȘI,CU NICI UN CHIP NU VEȚI INTRA ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR!"

Anonim spunea...

Chiar este adevarat sau este o gluma ?

Anonim spunea...

nu e nici un octavian paler ci o traducere dupa siteul
http://www.theinterviewwithgod.com/popup-frame.html
plagiatorilor.

Prisonworker spunea...

Pentru 16.04.2009 12:37:00

Se pare ca aveti dreptate in ceea ce priveste atribuirea textului lui Octavian Paler.

Totusi, plagiator inseamna altceva - sa iti insusesti un text care nu e al tau. Eu am fost doar insuficient documentat.

Cred ca in aceste zile conteaza, totusi, continutul a ceea ce transmitem.

Scuze pentru eroare.

Sarbatori Fericite!

Burebista spunea...

Nu se poate discuta de plagiat.

Băieţii nu şi l-au însuşit, ci au specificat că îi este atribuit lui Octavian Paler.

Problema pe care vreau să v-o ridic e alta.

Mai întâi o definiţie:

„Blog

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecţionat de la Weblog)

Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Scopul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale şi până la arme publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variază şi în funcţie de autor - de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.

Multe bloguri permit vizitatorilor să lase în urmă (să posteze) comentarii, care sunt şi ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blogului; alte bloguri nu sunt interactive. ----------------------”


Astfel, pe lângă sensul denaturat pe care l-au insinuat acestui "jurnal de internet", administratorii îşi creeză şi "mici" avantaje materiale practicând vechiul dar totodată le fel de actualul principiu - "Dezbină şi stăpâneşte", adaptându-l cu "... şi te îmbogăţeşte".

"Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează."

Cu fiecare clic dat de vizitatori pe adresa aşa-zisului blog, "bine-inteţionaţii" băieţi buni, ce se ascund sub masca interesului pentru cei mulţi şi oropsiţi, îşi freacă mânuţele spunându-şi "îmbârligă-i drace" (pentru că nu cred că se roagă altcuiva).

Câteva exemple,

Articolul “Săptămâna patimilor” îndeamnă pe tot parcursul său la reverie, toleranţă, iertare, smerenie şi la tot ce se vrea a fi această perioadă cu semnificaţii religioase extraordinare, dar conchide cu o „mică strâmbă”: „Ma gandeam sa va propun un fel de exercitiu anonim al iertarii sau sa va propun sa discutam despre colegii nostri care au fost recompensati, pentru merite reale cu sporul de 50%. Ma intreb daca suntem dispusi sa acceptam ca exista si asemenea lucratori de penitenciare, ma intreb mai ales daca un asemenea exercitiu este posibil.”
Alt articol, aceeaşi „metodă”: “Astazi, un spor de 50% cu Andrei Plesu”. Recitiţi cu atenţie articolul şi veţi vedea “legătura”.
Şi exemplele pot continua.

Dacă nu s-au putut abţine nici măcar în această săptămână. Brrrrr...!

Concluzia mea e una singură - Manipularea e la rang de cinste în rândul cadrelor penitenciare (diferă doar metodele şi căile).

P.S. – Întrebare retorică: Vouă, celor mulţi, cei care citiţi, postaţi, vă manifestaţi într-un fel sau altul pe acest teren - ce poate fi numit „fabrică de făcut bani ” pentru (a)numiţi „băieţi buni” – cât v-au făcut bine şi cât v-au făcut rău comentariile şi disputele fără final şi fără finalitate de pe acest aşa zis…?

Dacă intenţiile celor care vă manipulează şi vă dezbină erau altele, aceştia puteau găsi multe alte metode reale de a vă sprijini şi susţine.

Un vechi proverb spune: „Atunci când vrei să faci ceva găseşti metode, când nu… găseşti motive”.

Ei au găsit motive… metodice!

Sărbători fericite tuturor!

Anonim spunea...

Fratilor am inteles ca se termina cu experimentul de la Margineni si Ploiesti...de la 1 se revine la 12/24,12/48...dupa ce ne-au macinat psihic si fizic, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

Anonim spunea...

Aidreptate 16,13,dar nu stiii tot acest program este experimental pe 3 luni AUZI EXPERIMENTAL parca pana acum in acest sistem nu sa lucrat tot 12/24-12/48 ,ACUM IL BAGA PILOT CE MAI PUTEM INTELEGE DESPRE ACEASTA CONDUCERE A anp-ului dar sa speram ca totul va fi bine in final. Doamne ajuta. SARBATORI FERICITE .

Anonim spunea...

Principiile legii unice a salarizarii in sistemul bugetar au fost adoptate in sedinta Guvernului de miercuri, 15 aprilie 2009.

Premierul Emil Boc: "Dupa aprobarea principiilor, in perioada imediat urmatoare vom elabora proiectul de lege. Legea va elimina privilegiile si va impune o corespondenta reala intre munca prestata si compensatia primita de salariatul la stat.'

Comunicat UNJR:

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania intelege necesitatea adoptarii legii unice de salarizare a bugetarilor, tinand cont de grava criza financiara in care se afla azi Romania, doar cu conditia ca intreg spectrul bugetar, respectiv parlamentarii, membrii guvernului, Presedintele Romaniei, judecatorii, ca si celelalte categorii bugetare sa intre in sfera de reglementare salariala a acestui proiect de lege .Conform Constitutiei Romaniei, puterea judecatoreasca este egala cu puterea executiva si cea legislativa, iar acest principiu fundamental al statului de drept trebuie respectat si in acest context.

Intrucat UNJR-ului, ca asociatie profesionala a judecatorilor legal constituita, i s-a refuzat dreptul constitutional de a participa la procesul de elaborare a legii unice de salarizare, a solicitat in instanta, astazi 15.04.2009, suspendarea acestui proces.

De asemenea, solicitam reluarea discutiilor de la punctul „zero”, respectiv de la principiile ce urmeaza sa fie cuprinse in viitoarea lege, in cadrul Grupului de lucru constituit la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale cu respectarea garantiilor si drepturilor constitutionale privind asigurarea prezentei si reprezentantilor puterii judecatoresti.

Guvernul a incalcat si incalca in continuare principii esentiale ale statutului de drept, legate inclusiv de transparenta decizionala, ceea ce determina UNJR sa parcurga toate caile legale, inclusiv atacarea viitoarei legi la Curtea Constitutionala si chemarea statului roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru blocarea oricaror discutii, precum si a adoptarii proiectului legii unice de salarizare a bugetarilor in conditiile in care, ca asociatie profesionala legal constituita, nu va putea participa la acest proces.

UNJR considera ca prezenta judecatorilor si a procurorilor, inclusiv prin asociatiile profesionale legal constituite, este necesara tinand cont ca viitorul proiect al legii de salarizare unice ii priveste si pe ei. Este nu numai neconstitutional de a refuza prezenta asociatiilor profesionale la dezbaterile Grupului de lucru constituit la nivelul Ministerului Muncii, dar se incalca si documente internationale semnate de Romania (punctul 1.8. din Carta Europeana cu privire la statutul judecatorului, adoptata de Consiliul Europei la Strasbourg (8 – 10 iulie 1998), semnata si de Romania prevede ca: „Prin reprezentantii lor si organizatiile lor profesionale, judecatorii ... sunt consultati in privinta proiectelor de modificare a statutului lor si in ceea ce priveste conditiile de remunerare si de protectie sociala.”).

Situatia de urgenta in care se afla Romania azi nu justifica in nici un fel incalcarea grava a drepturilor si garantiilor constitutionale de catre puterea executiva, prin exces de putere.

Unde este reactia sindicatelor din penitenciare? Este intr-adevar post, dar nu uitati dopmnilor lideri de sindicat ca aveti datoria morala sa aparati in orice moment drepturile economice si sociale ale membrilor vostri de sindicat!

UNJR nu este un sindicat, ci o asociatie profesionala care insa are grija de membrii sai. Oare cand vor avea grija si sindicatele din unitatile penitenciare de membrii sai cotizanti?

Nu uitati ca aceasta lege unica de salarizare in sistemul bugetar nu va fi chiar benefica, ba chiar va taia majoritatea sporurilor care nu pot fi incluse in salariul de baza!

Rog colegii sindicalisti, in special liderii federatiilor sa-si aplece interesul si spre aceasta problema( si sa lase lupta fraticida deoparte), caci altfel multi, dar multi membri se vor retrage pentru ca li se va parea cotizatia prea mare pentru ca le va scadea considerabil salariul daca nu vor fi gandite solutii pentru salariul de baza al penitenciaristilor!

Altfel, urez tuturor colegilor din penitenciare si mai ales celor din unitatea mea UN PASTE LINISTIT, fara evenimente, dar cu inima deschisa!

Anonim spunea...

Pentru Opus:

"Intrucat UNJR-ului, ca asociatie profesionala a judecatorilor legal constituita, i s-a refuzat dreptul constitutional de a participa la procesul de elaborare a legii unice de salarizare."

UNJR se află într-o eroare convenabila sa spunem.
Nu pot participa la grupul de lucru de la M. Muncii.
Acolo participă doar reprezentanţii celor 5 confederaţii sindicale reprezentative la nivel national şi ai ministerelor.
Ei eventual îşi pot doar exprima părerea în grupul de lucru de la MJLC.
Înţelegem că sunt disperaţi, dar culeg ce au semănat când s-au pozitionat total distinct de alte categorii atat prin mod de organizare cat si prin atitudine, cand şi-au acordat miliarde de lei ca drepturi restante doar pt. ei, clauze de mobilitate, s.a., in timp ce respingeau actiunile indreptatite ale organizatiilor sindicale puse pe rol impotriva unor unitati aparate cu sarg de consilieri.

Pe de altă parte, reprezentantii unei organizatii din sistemul penitenciar sunt prezenti în toate grupurile de lucru( discuțiile au demarat din februarie) fiind desemnati de confederație.

Acest lucru se poate constata vizualizand site-urile sindicatelor din sistem.

Apărarea interesele membrilor de sindicat din sistemul penitenciar este in acest caz un obiectiv destul de dificil in contextul social-economic actual, in care functionarii speciali au devenit o tinta.

Impreuna cu sindicalistii din Politie se incearca conservarea a cat mai multor drepturi, in cazul in care nu se poate evita includerea categoriei noastre profesionale in sistemul unitar.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

E vinerea mare.Dumnezeu,care s-a intrupat,a fost rastignit pentru pacatele noastre!
Ce sa invatam noi,"nemultumitii"?
Sa intoarcem si obrazul celalalt!
Dar cei carora le tot schimbam obrazul?(pielea s-a cam tabacit):
Ne vor ierta de 70 de ori cate 7 !
Nemultumitii raspund:ulciorul care merge des la "adapat" se mai si sparge!
P.S.Pentru Burebista:
Postarile pe blog au adus schimbari!
Daca nu exista manipulare,noi n-am mai fi postat, si nici dvs!

Huginn spunea...

@Burebista

Nu prea mai scriu pe blog pentru că nu prea mai am timp. Dumneavoastra mi-ati atras însă atentia cu un comentariu cum n-a mai fost pe blog de la articolele despre SIPA - DGPA.

Românu' s-a născut profiler (tot pe wiki scrie ce înseamnă), studiază atent lumea, sparge seminţe virtuale şi râde superior de zbaterile semenilor. Naşte rar dar temeinic câte o zicere şi se linişteşte.

Teoria conspiraţiei apare ca şi credinţa în supranatural. N-aveţi o explicaţie simplă, sau n-o acceptaţi şi vi se pare mai comodă o fantezie. Un James Bond cu tastatură, agenturi, finanţatori ascunsi care au drept prioritate galactică destabilizarea perfectului ăsta de sistem penitenciar...
treziti-va s-a facut seara!

Ajutati-ma, va rog, sa gasesc bogatiile alea pe care spuneti ca le-am dobandit in calitate de blogger, si va promit ca va explic cum devine treaba cu penifestul si de ce mainpularea e una iar persuasiunea e alta.

Cat despre numitii Plesu A. si Paler O., va rog sa-i iertati. N-au stiut in ce se baga si nici de cine o sa fie citati in viata sau, dupa caz, postum.

Huginn spunea...

:) ... n-ati observat probabil, dar www.penifest.blogspot.com nu este un blog din categoria celor monetizate. Click-ul ala care imbogateste (zic unii)se da pe o reclama, ori asa ceva n-a existat niciodata in blogul nostru. i-007

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Tot pt.Burebista:
Blogul s-a nascut ca o replica la manipularea existenta in sistem!
Este o metoda,nu "un motiv metodic"!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Becali in libertate!Nu voi participa la prezintentiale!
Sunt de Sfintele Pasti alaturi de familie!
Oare spera ieri, la asa ceva?
Nu!!!!!!!!
Hai sa luam unui om ,ce are mai de pret ,ca devine mielul de paste!
Si stam linistiti!
Asta e politica,domnilor!
Si asa se intampla si cu noi,te aduc pe marginea prapastiei,vezi moartea,moartea intelectuala,si apoi ai viata,dar ce viata?
Becali e Becali,dar cu noi cum ramane?