Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 28 aprilie 2009

Nu-i aşa că nu ştiaţi că…?

Proiect Un anunt interesant apare pe site-ul obosit de negocieri al mejeleceului. Instituţia cu pricina lansează proiectul de asistenţă tehnică privind:

1. respectarea drepturilor omului, şi

2. îmbunătăţirea eficienţei sistemului penitenciar românesc.

La momentul când scriam, anunţul nu apăruse şi pe site-ul ANP. Poate că ar fi meritat puţină atenţie, la fel cum ar fi meritat puţină atenţie şi munca celor câţiva care, de ceva timp, aduc destui bani pentru sistemul penitenciar românesc.

La un calcul sumar din finanţări externe intră anual la bugetul ANP mai mullţi bani decât se câştigă din activităţile de producţie organizate de ANP. Nu-i aşa că nu ştiaţi că…?

În data de 04 mai 2009, Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Republica Federală Germania, prin Fundaţia Germană pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), organizează conferinţa de lansare oficială a proiectului de înfrăţire instituţională „Asistenţă pentru asigurarea respectării drepturilor omului în penitenciare şi pentru îmbunătăţirea eficienţei sistemului penitenciar românesc”.

Proiectul îşi propune îmbunătăţirea eficienţei sistemului penitenciar şi de supraveghere atentă a respectării drepturilor omului în penitenciare şi a politicii de resurse umane a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Obiectivul înfrăţirii institiţionale dintre România şi Germania constă în aplicarea unitară a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, din perspectiva activităţii judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate şi a unităţilor penitenciare.

La conferinţă sunt aşteptaţi să participe ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Naţional al Magistraturii, ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, experţi români şi străini implicaţi în implementarea proiectului, ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai mass-media. (sursa: link)

Ar trebui să pună asta pe gânduri pe cineva? Asta rămâne de văzut. Între timp ar trebui să afle că (doar) în sistemul penitenciar nu se acordă sporul pentru lucrul pe proiecte finanţate din fonduri europene.

22 comentarii:

Anonim spunea...

ei nu acorda banii pentru ore suplimentare dar sporu asta....asta e nebunie cronica....sau poate in alte parte se acorda orele suplimentare ???? astept raspuns de la colegii din tara

theo spunea...

oare intr o tara ca a noastra unde incercam sa schimbam mentalitati invechite mai conteaza un spor in plus? Nu cred...ideea mai reusita ar fi sa reuseasca sistemul nostru sa isi pastreze oamenii in serviciu.Sunt citiva oameni care au reusit sa faca inteleasa ideea de fonduri nerambursabile dar ...mai este un drum extrem de lung pina la finalitate...Nimeni nu vrea sa se implice dar...avem ca obiectiv atragerea de fonduri...Suna pompos...suna realizabil , dar cine sa munceasca Unde este moticarea personalului propriu aici, in acest sistem? In civilie se plateste foarte bine matragerea de fonduri...Este necesara oare o reorientare a carierei? oare nu am putea schimba aceste mentalitati invechite? personalul nostru nu vrea sa evolueze profesional? Cred ca se poate...este insa nevoie de motivatie.Motivatia ne lipseste.

Stheo spunea...

Omul desfasoara multe activitati: mananca, se joaca, invata, colectioneaza lucrari de arta, isi agreseaza semenii, ii ajuta, etc. O trasatura comuna acestor activitati este motivatia, fiind primul element cronologic.A cunoaste motivatia unei persoane echivaleaza cu gasirea raspunsului la intrebarea”de ce” intreprinde o activitate.Motivatia este ceea ce te face sa pornesti.Obisnuita este ceea ce te face sa continui.Sa ne stabilim niste prioritati.Sa aflam ce conteaza cel mai mult pentru fiecare din noi, sa vedem care ne sunt necesitatile, cum am putea sa le acoperim, apoi sa incercam sa vedem cum facem rost de satisfactii…De fapt am putea doar sa prioritizam “ce anume cred ca pot”.In system nostrum…ne trebuie insa timp prea mult sa cautam Solutia intre “ce vreau” si “ce pot”.Problema noastra este timpul.Motivatia este o variabila…Totul depinde de educatie si de auto-educatie. Analizam o situatie din system:ce faci cind un lucru nu te mai motiveaza? Il schimbi sau cauti cauzele demotivarii….Personal, nu ma simt motivat de bani. Banii sunt doar o modalitate de a tine scorul.Adevarat placere este sa joci jocul.Banii sunt un compromis pentru multi.Nu ne platesc orele suplimentare...nu ne platesc sporuri pentru proiecte...Compromisuri si compromisuri .Poate am reusi sa ne motivam.Propun ca sa ne fie platite ore cu psihologi care sa ne motiveze.Ne sunt necesare in aceste vrenuri de schimbare. Cine oare intelege ideea de atragere de fonduri? Care din sefii nostrii cunosc intr adevar ce inseamna proiecte? Nu conteaza, fiecare are undeva o motivatie deja gasita.Sa o cautam pe a noastra si sa o scoatem la iveala.

Anonim spunea...

In unele penitenciare chiar nu se respecta drepturile ppl. Mai e mult de lucrat la acest capitol. Sa invatam ca si ei sunt oameni. Sa invatam sa-i iubim. Sa-i respectam. Sa-i ajutam. sa le fim alaturi. Sa ne purtam omeneste.

THEO spunea...

Salut tizule,sanatate!
In MJLC nu se platesc mai multe,este singurul sistem care nu plateste sporul de 100%pentru orele lucrate in week-end si in sarbatori in care legal nu se lucreaza,este singurul sistem care nu plateste atragerea de fonduri Europene...dar este totusi MINISTERUL JUSTITIEI,te intrebi (fluierand a paguba)"ce inseamna JUSTITIE in Romania?"Si eu sarmanul de mine care chiar credeam sincer ca intr-o structura a ministerului de justitie LITERA SI SPIRIRUL legii suntPAINEA CEA DE TOATE ZILELE.
Din pacate pentru noi ,desi fac eforturi spre a nu cadea in pesimism,eu care sunt un optimist din fire,cred sincer ca pentru sefii nostrii conceptul de MOTIVAREA PERSONALULUI este o mare necunoscuta;ma intreb daca ecuatia acestei necunoscute se va descifra vreodata?!
Unde mai pui ca in Europa un week-end de PASTI de exemplu (in care este o sarbatoare care este legal libera)se plateste cu spor de 200%!Noi am intrat in Europa doar cu ceea ce convine guvernantilor nostrii,criza se manifesta in Romania doar cand vor aceeasi guvernanti s.a.m.d.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 18 si 55 am un sfat: iubeste-i tu "hombre" fiindca eu nu pot...Sau poate esti vreun psiholog anonim care vrea binele societatii...du-te in Parlament...numai acolo se vrea binele tarii...
Noi, unii dintre gardienii de penitenciare nu putem sa-i iubim pe ppl, intelegi? Nu putem sa uitam stresul pe care ni-l provoaca zi de zi, amenintarile zilnice, lipsa lor de respect...
Poate tu ii iubesti si poate tu esti ala care din prea multa iubire le introduce si telefoane...
Sa fii iubit...
TARABOSTES

Anonim spunea...

Daca sau spus multe pina acum nu sa zis nimic de acesti JURISTI din unitati care nu stiu efectiv pe ce iau banii,de aparat in instanta personalul nu fac asa ceva ,ba mai mult iti pun mai multe oprelisti daca ai un proces pe rol,as dori sa imi spuneti daca stiti ei sunt itrebati de cineva cu ce treburi sunt prin acest sistem si asa el putred si mizer.

Anonim spunea...

Pentru dragutul anonim cu replicile urmatoare:

"Daca sau spus multe ...
.. nu sa zis nimic de...

"de aparat in instanta personalul nu fac asa ceva "

"ei sunt itrebati de cineva cu ce treburi sunt",

AR FI INDICAT SA MAI CITESTI UN PIC INAINTE DE A TE APUCA SA SCRII PE BLOG DESPRE JURISTI, nu de altceva... dar te vor trimite mai intai sa iei gramatica de la inceputuri si sa inveti sa scrii!

In al doilea rand, de aparat in instanta nu vei fi aparat de juristii sistemului, iar pentru cultura ta generala, ia si citeste Legea 293/2004 modificata si vezi ca asistenta si consultanta juridica vei putea obtine doar de la avocati si numai contra cost, NU MOCA!

In al treilea rand, "de itrebat" NU-I ITREBA NIMENI, are cine se ocupa de ei!

Am crezut sincer ca sarbatorile de Paste au atenuat pornirile intre diverse categorii de penitenciaristi, dar se vede ca nu este asa. Pacat!

Anonim spunea...

FELICITARI colegilor de la programe, merita consideratia noastra si nu din motivul "altruist" ca aduc bani la bugetul A.N.P. ci pentru ca sunt cu adevarat profesionisti.
BRAVO

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Super Stheo!
Da,sunt oameni pe care banii nu-i motiveaza!Fiindca,in acest sistem,ajungem sa ne jucam!
Cand nu se tine cont de competenta,cand pilosii sunt numiti pe functii de conducere,cei ce se considera indreptatiti,ce sa faca?Incep sa se joace de-a soaricele si pisica;sau sa faca haz de necaz!
Asteptam invierea sistemului in care lucram!

Anonim spunea...

In ceea ce priveste fondurile europene nerambursanile, exista o mana de oameni, mai ales dintre cei angajati cu 2 ani in urma, care chiar stiu despre ce e vorba. Problema se pune cand este vorba de contributia financiara penitenciarului, in cazul castigarii proiectului. Au fost situatii cand s-a muncit pe branci si...s-a constatat ca exista piedici la nivel inalt. In plus, a scrie un proiect presupune un anumit grad de dificultate. Dar a fi coordonator sau manager de proiect, e cu totul alta problema. Pentru asa ceva nu gasesti oameni oriunde. Este vorba de o ocupatie, o meserie in sine. Ori noi, cei care avem deja niste sarcini...nu este posibil sa mai facem si management de proiect. Trebuie angajati oameni specializati pe fonduri europene. Iar noi sa facem parte din echipa, venind cu experienta la nivel de penitenciar.
In plus, trebuie sa mentionez ca suntem eligibili pentru foarte putine domenii de finantare...

Stheo spunea...

Inital am scris Theo apoi mi am amintit ca mai exista un theo..
Nu cred ca importa vechimea din sistem sau calificarea, pentru ca lumea din ziua de azi e mercantila.(poti cumpara orice diploma vrei; faci astfel rost de calificare)
Am citit undeva o idee buna...se spunea ca tindem sa ne lasam convinsi de ceea ce e asemanator cu noi, nu de ceea ce e diferit. Aici apar tzepele civilizatiei moderne si ne trimit la analiza psihologica , de executive profiling sau...ceva asemanator...Azi am inteles ceva: ajungem sa intelegem lucruri despre noi si luam decizii.Sunt decizii bune, progresul e evident oricum.Apoi, in timp luam alte decizii.Ne ajunge oboseala. Ajungem unde ne am dorit: sa fim responsabili si acceptati.Decizia este aproape ca o amprenta personala asupra cursului evenimentelor.Ne scufundam in social. Avem o identitatea sociala, un alt „eu”.Cu totii inotam in aceasta societate , fiecare in costumul lui social.As indrazni sa provoc o alta idee: hai sa gindim fiecare cu creierul altuia...daca se poate, cat mai diferit cu putinta fata de noi! in fond realitatea este ca abordam un concret printr o prisma inedita.Incercam sa schimbam ceva.Invit pe toti cei care au senzatia ca detin adevarul despre realitate sa inteleaga cam cite realitati sunt in creierele oamenilor.Nu conteaza cine si cum percepe ideea de fonduri...conteaza sa schimbam ceva .Este nevoie doar de ajutorul nostru al tuturor nu numai al citorva persoane (care- intre noi fie vorba-dorm la serviciu in ultimul timp).Ar trebui sa intelegem ca ne este necesara o schimbare masiva in ideea de sistem penitenciar.In loc de vreu sfat aiurea...cred ca ne ar prinde bine tuturor sa gindim cu mintea noastra, cu valorile noastre si sa ne cautam o lista de proritati reala, nu inventata de cine stie ce tipuri de indivizi sociali...

Anonim spunea...

@ 28.04.2009 20:36:00

"Maestre" nu te băga, că problema te depăşeşte cu mult.

Vorba proverbului: câinele moare de drum lung... şi tu de grija juriştilor!

Sfat prietenesc: rezolvă-ţi problemele de familie, apoi pe cele sociale, de morală şi etică, şi dacă, şi numai dacă, îţi mai rămâne ceva timp, repetă cursurile primare (clasele I-IV). Eventual la I.D.

Gura "grijuliului" adevăr grăieşte. Or fi deranjat, ei juriştii, "putreziciunea şi mizeria" sistemului?

Măi nene, vezi-ţi de strachinele tale şi mai numără-ţi urechile din când în când. Că nici de astea nu ştii câte ai.


Off, off, măi, măi...

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 22.20 "NU-I ITREABA NIMENI" vad prietene sau prietena ca tu esti cel sau cea care are nevoie de corectii gramaticale privind greselile de ortografie intrucat ne-ai lasat sa vedem acest lucru aici.Sau cumva adevarul doare?Apropo pe ce iei banii?Sper ca nu pe card? Si mai afla un lucru de la mine: puscaria a mers si fara voi si o sa mai mearga- si fara voi. "SUCCESURI MULTE"

Anonim spunea...

Pentru a fi multumiti angajatii, vom da salariile marite, dupa cum urmeaza:
- Fluturasii vor fi tipariti pe format A4 si vor fi cu litere bolduite, avand font de 20.
Va dorim mult bine!
Conducerea

Anonim spunea...

pt. 01.26
Te-ai trezit sa faci teoria gramaticii pe blog? Inainte de a da sfaturi academice ar fi trebuit sa cunosti ca dupa virgula nu urmeaza niciodata "si". Eventual, daca doresti, asezi virgula dupa "si".
Probabil erai ocupat(a) profund cu apararea juristilor-cred ca esti jurist(a)- si ai avut "scapari". Daca va si pronuntati in unitati pe anumite aspecte in felul in care scrieti atunci cred si eu ca o parte din juristi au "mari probleme".

Anonim spunea...

Total gresit: "NU MOCA" ci IMOCA .
Nu dam nume, dar ei se stiu ...!!!

puleaspataru spunea...

"Se izbucnise piatra in praf si pulberi fine
Iar cerul se taiase in doua inspre jos
Si soarele din infinit spre infinime ragea umbros
Salut! murim in timpul asta scurt
cand eu te strig cand tu ma strigi
si inca ne mai rasucim
atat-ti spun atata-ti zic
Salut! murim!"
nu te mai murdari de cacat bai Yeti!
iarta-i!

taredecap spunea...

Iarta-i!
Că sunt nişte bieţi frustraţi ANONIMI laşi şi lipsiţi de fantezie şi curaj, ce-şi doresc de la viaţă o altă viaţă.
R.I.P.! Speranţa nu moare niciodată.

Anonim spunea...

Nu înţeleg de ce în sistemul administraţei penitenciare nu se acordă sporul pentru unităţile care au specialişti care au obţinut fonduri europene şi sunt beneficiari ai proiectelor. Ştim cu toţii că nu sunt remuneraţi ca specialişti în proiect dar nu mi se pare corect ca un angajat al unui penitenciar care gestionează fonduri de 1000ooo Euro să nu poată primi acest spor ca de exemplu manager de proiect. Consider că ar putea fi în viitor şi o concurenţă între unităţi pe acest domeniu, întrucât se pare că oamenii muncesc de la scrierea unui proiect şi până la finalizarea lui. Am pus o simplă întrebare.

Anonim spunea...

Cum este un penitenciar care scoate la muncă deţinuţii şi care câştigă de ex 30.ooo.ooo şi un penitenciar care într-un an de zile câştigă aceaşi sumă din fonduri europene?

Anonim spunea...

de exemplu?
care penitenciar câştigă atâţia bani din programe?
lasă vrăjeala.