Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 8 aprilie 2009

Free becalii

De cateva zile toata lumea vorbeste despre Becali. Oricat m-as impotrivi, spectacolul este irezistibil: Razboinicul in halat si papuci, demarcat politicos de mascatii pana-n dinti, Razboinicul agitat, duelandu-se la telefonul mobil, Razboinicul capituland la volanul propriului Mercedes, Razboinicul sustinut de multimea pestrita cu o pancarda improvizata din carton, pe care reprezentanti din prima generatie de dupa comunism, au mazgalit la repezeala cererea de eliberare din arest, in limba engleza, de unde si titlul.

Dupa ce toata lumea si-a dat cu parerea la televizor despre arestarea intepestiva a Razboinicului din Pipera, a venit ca cireasa pe tort, descrierea amanuntita si animata a celulei in care , impreuna cu altii, Becali isi petrece orele eroice, band apa minerala si jucand table, inlocuind ceaiul si marmelada cu casul prospat produs de oile din incinta palatului.

Pana la urma nimic surprinzator, in pofida legilor si nu de putine ori si in pofida bunului simt, cetatenii care detin puterea obisnuiesc, de regula, sa traiasca dupa legea bunului plac. Este atat de mare convingerea ca au drepturi suplimentare incat arestarea unui asemenea exemplar se transforma intr-un eveniment de proportii.

Nu l-as fi adus pe Gigi Becali in discutie daca n-as fi vazut la televizor ce se intampla la Chisinau. Care este legatura dintre tinerii moldoveni tipand dupa libertate pe treptele Parlamentului si retinutul cu staif din Bucuresti? Teoretic niciuna, practic insa, cu 20 de ani in urma, alti tineri romani au tipat pana la moarte pentru ca imbogatitii de dupa "razboi" sa-si arate Maybach-urile pe Dorobanti.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Un singur cuvant si ar fi schimbat intregul sens al schitei. Daca, din greseala, bineinteles, ati fi titrat "Free Gigi" exista posibilitatea de a fi banuiti ca facem apologia aburilor euforici, scarpinatului pe nas si mitului lui Mutu. Asa, ne-am lamurit. Suntem contra. Stop drugs , no gigi-no marij...Slava Tie, Doamne, Slava Tie !Urmeaza un CD cu Fericirile Tuturor Sfintilor , live, din arestul Cercetari Penale....Nu e gluma dar e buna. Pentru altii.

Anonim spunea...

Il asteptam cu drag la GIURGIU la racoare unde sa incheiAT SMECHERIA?!!!!?

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Tinerii din Chișinău nu mai doresc încă patru ani de mizerie!
Legătura între ei și Becali cred că este una de"tip mioritic"
S-a înțeles,ca la apus de soare,să ni-l omoare!
Baciul moldav cade pradă morții și nu luptă cu existenșa efemeră-pentru că era român,prea comod să facă ceva!
După aproximativ 20 de ani,unde am ajuns?
Noi suntem români!

JUSTITIARUL spunea...

Serialul “ARME PENTRU OTV” continua!

EPISODUL 2:
Cu D.I.I.C.O.T, S.R.I si B.C.C.O.A, in “vizita”
la otv-istul Cezar Matei. Si apoi la Becali…

Au trecut cinci zile de la publicarea, in Necenzurat, a flagrantului prin care un interpus al lui Dan Diaconescu – traficantul de arme letale Cezar Matei – din prostie ori neatentie, a dat “in gat” o intreaga masinarie de furt si contrabanda de arme de foc, explozibil si munitie. Tot el i-a condus pe oamenii legii – si ei uimiti de arsenalul militar de mare calibru gasit in garsoniera sa (vezi foto), de pe strada Biserica Enei din Bucuresti – la un pion important al retelei: Gigi Becali. De aici, lucrurile se complica. La una dintre vilele sale – nu din Pipera, ci din Voluntari - ofiterii BCCOA, SRI si procurorii DIICOT au capturat 40 de grenade. Latifundiarul a fost arestat, iar Cezar Matei are acum “calitatea” de martor sub protectie. Urmeaza arestari spectaculoase in mass media, fiind vizati Dan Diaconescu, Dinu Patriciu si Corneliu Vadim Tudor. Motivul real: “constituire de grup criminal organizat ori afiliere la acesta, in scopul atentarii la viata unor demnitari si a Presedintelui Romaniei, prin premeditarea unor acte teroriste”. Mai exact spus, incalcarea legii Sigurantei Nationale. “Asistam la un proces penal istoric, este vorba despre o infractiune care nu a mai avut loc pe teritoriul Romaniei” – Catalin Predoiu, fost sef al Serviciului secret de Informatii Externe.

In timp ce colegii din presa centrala ne intrebau, in urma cu cinci zile, daca ancheta “Cutremur in OTV” nu cumva este o “pacaleala de 1 aprilie”, la nici zece minute de la publicarea ei in “Necenzurat”, am fost contactati de conducerea Directiei Generale Combatere a Crimei Organizate si Terorism, de ofiteri antitero de la SRI si de procurori din cadrul Serviciului de Combatere a Infractiunilor contra Sigurantei Statului din cadrul structurii centrale a DIICOT, care nu numai ca au luat in serios datele si faptele prezentate in materialul nostru, dar au si descins, in noaptea de 1 spre 2 aprilie in locatia lui Cezar Matei, din Bucuresti, strada Biserica Enei nr. 2, de langa Blocul “Dunarea”. Ce au gasit oamenii legii la fata locului a depasit orice fel de inchipuire – si va invitam sa priviti cu atentie fotografiile de la fata locului. Un intreg arsenal de arme si munitie, desprins parca dintr-un film de razboi. Arme, explozivi si munitie produse in Romania – considerate secrete si fabricate in exclusivitate pentru NATO (provenienta – dupa cum au stabilit anchetatorii, in colaborare cu ofiteri specialisti de la Ministerul Apararii Nationale, chemati si ei la fata locului: fabricile de tehnica de lupta de la Cugir, Sadu, Resita, Carfil, Bucuresti, Mija si Tohan) dar si AK-uri sau alte arme de razboi automate, de mare calibru, produse in Bulgaria, Republica Moldova, Rusia si Italia. “nu am mai vazut asa ceva in toata cariera mea!” afirma, pentru “Necenzurat” unul dintre ofiterii BCCOA. “Aici nu era vorba despre arme de contrabanda, luate de inculpat pentru comercializare ilicita, ci de arme cu caracter terorist” – spune si unul dintre ofiterii SRI Antitero.

Condus, in catuse, la DIICOT, otevistul Cezar Matei, dupa 15 ore de audieri, a dat in “primire” intreaga retea de crima organizata si terorism, declarand, in acelasi timp, si scopul infiintarii ei: declansarea – prin manipulare a maselor, cu ajutorul OTV – a unei revolte populare impotriva lui Traian Basescu, apoi aruncarea in aer a Palatului Cotroceni si inarmarea unor “voluntari” cu armele de razboi din “dotarea” retelei si atacuri asupra Jandarmeriei romane si a politiei. Retinerea lui Cezar Matei s-a facut in jurul orei 2 dimineata. La ora cinci, fortele de ordine aveau sa intre in forta, pe langa alte locatii indicate de otevistul angajat la Fabrica de Arme din Cugir, pe proprietatea din Pipera a lui Gigi Becali. Simultan, la perchezitia de la o alta vila a patronului Stelei, anchetatorii au gasit 40 de grenade. Probe mai mult decat suficiente pentru ca acesta sa fie retinut de procurori. Avand in vedere caracterul special al infractiunii – incadrata de oamenii legii in acte de terorism impotriva sigurantei nationale – motivul “oficial” al retinerii a fost cel de “instigare la sechestrarea unor persoane”. Ca este asa o spune chiar unul dintre avocatii lui Becali, care declara in exclusivitate pentru Necenzurat: “Mi s-a adus la cunostiinta ca este vorba despre o alta infractiune extrem de grava savarsita de clientul meu, dar nu am acces la anumite parti din dosar. Pentru a avea acces, mi s-a cerut, de catre instanta, prezentarea unui certificat ORNISS. Nu detin asa ceva”. (va urma)

www.ne-cenzurat.ro

Anonim spunea...

SCRISOAREA LUI GIGI BECALI...DIN AREST

Draga mea familie, dragelor mioare,
Rog scuzaţi-mi scrisul, că e cam răcoare
Şi-mi tremură mâna. sufletul din mine.
N-am nici masă, scaun. vă scriu stând pe vine.

Pac-pac, cum vedeţi. zdrenţele mi-au tras-o!
Simt că-s mic şi negru, din Burkina Faso;
Văd, de după gratii, cum apune Soare,
Războinicul Luminii, încet, dar sigur, moare.

Stau ca mieluşel în celulă strâmtă,
"Supărat îs Doamne", un coleg îmi cântă;
Şi vă scriu cu dor, versuri ce-s de jale,
Plâng ca Paraziţii. "lacrimi şi fecale".

Plâng, că nu e drept. mare grozăvie.
Nu-nţeleg. de ce mi se-ntâmplă mie?
Hahalere care m-au încătuşat,
Toate ştiu prea bine c-au făcut un blat.

Apelez la veri, surori şi cumnaţi,
Tot neamu` Becali, oi şi avocaţi.
Faceţi ce îţ` face, că-i pe banii mei;
Scoateţi-mă afară dintre derbedei!

Iooo, Gigi Becali, sunt nevinovat,
Că pe proştii ăia nu i-am sechestrat!
Papagalii dracu`. hoţi de meserie;
Ei în libertate. io fac puşcărie!

Pân-o fi să ies, vă scriu în răvaş,
Să-mi aduceţi slană, ceapă şi un caş,
Că-ăştia bagă-n mine ceai şi marmeladă
Şi nu vreau stamina ca în jos să-mi cadă.

Rog să îmi aduceţi şi-un televizor,
Că-s sătul de table şi privit în gol;
La barbut îs AS, i-am făcut pe toţi.
Chiar de-am în celulă cei mai trei din hoţi!

Mai am o problemă, care mă cam doare,
Îi vorba de cele zece dragi mioare.
Să le-aveţi de grijă, nu uitaţi de ele,
C-altfel ies de-acilea şi daţi de belele.

Mergeţi şi la Athos, faceţi rugăciune,
Zdrenţele cu Dracu, Dumnezeu cu mine.
Pac-pac, asta-i tot, vă salută Jiji;
Om cu steaua-n frunte. şi în fruntea ligii!

Anonim spunea...

Pentru nea Gigi... ca e nevinovat.

Domnu comandant, mutati-l la nevinovati! La camera cu nevinovati din arestul politiei capitalei!

Ha,ha,ha...ce-mi plac glumele mele...ale mele, BASE, ce, nu m-ati recunoscut????

Anonim spunea...

inca o mizerie regizata,mi-e sila de ROMANIA!!!!