Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 4 martie 2009

Prevenirea criminalităţii. Competenţe extinse.

Declaraţiile ministrului justiţiei n-au rămas fără ecou. Administraţia Naţională a Penitenciarelor face deja primi paşi spre reînfiinţarea serviciului secret din cadrul Ministerului Justiţiei şi al Libertăţilor Cetăţeneşti. Personalul Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar (DPCMP)primeşte atribuţii suplimentare.

Agenţii şi ofiţerii din teritoriu vor putea analiza documente specifice sectorului operativ, decizia nu spune care, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative. Vizitele, recompensele, scoaterea la muncă, modificarea regimului de executare a pedepselor vor trebui să fie avizate de către birourile de prevenire a criminalităţii.

Avizul este consultativ şi se dă în maxim 48 de ore, avizul negativ făcând obligatorie informarea DPCMP şi ANP. Articolul 4 nu l-am înţeles prea bine. Care-i treaba cu solicitarea şi ce comisii  ar trebui să o soluţioneze, nu mi-e deloc clar. Pe vremuri se aviza inclusiv încadrarea personalului.

Decizia 335 din 02.03.2009 extinderea atributiilor DPCMP
***
Ordonanţa privind suspendarea unor sporuri a fost oprită deocamdată în procedura de dialog social, proiectul iniţial urmând a fi modificat cu implicarea sindicatelor. Azi, la sediul MJLC, se întruneşte Comisia de dialog social.

19 comentarii:

Anonim spunea...

Atit de tare si-au aratat unii ura pentru fostul DGPA, incit mai aveau putin si le pocneau ficatul! Au fost tare satisfacuti cind au ramas oamenii fara locuri de munca! E...ascultati aici: o sa ajungeti sa le duceti dorul, nici nu stiti ce va asteapta!

INVIZIBILUL spunea...

AM CITIT D.335/2009 SI MA INTREB UNDE VREA SA SE AJUNGA. PROBABIL IN ACEST RITM VOM AVEA CONDUCERI PARALELE CARE SE VOR VERIFICA UNII PE ALTII. BINENTELES CA CEI CARE VOR AVEA DE PIERDUT VOM FI TOT NOI PALMASII. MI-A SPUS UN COLEG DE LA CRAIOVA (DOMNILOR DE LA ANP, CHIAR NU GASITI NISTE DIRECTORI COMPETENTI, CA ASTIA SUNT DE CIRC)CA UN ANONIM PE NUME ALIN POPESCU A FACUT UN CONTROL "INOPINANT" (CU AJUTORUL BINENTELES, A CELOR DE LA SIPA)IN BIROUL UNUI MEDIC DE FAMILIE AFLAT IN SECTORUL ADMINISTRATIV, SI A GASIT CATEVA STICLE GOALE DE BAUTURA. DE AICI A INCEPUT CIRCUL.S-A FACUT UN TAM-TAM EXTRAORDINAR. AU ADUS UN CRIMINALIST SI AU LUAT AMPRENTE DE PE STICLE (NE-AM MAI FACUT INCA O DATA DE RAS CA INSTITUTIE, DACA MAI ERA NEVOIE). SI N-AM INTELES, UNDE-I INFRACTIUNEA? MA INTREB CE O SA-I FACA MEDICULUI CIVIL? "MAREA PROBLEMA" A P.CRAIOVA A FOST REZOLVATA. UN FIASCO TOTAL, DOMNILOR DE LA ANP. IN LOC SAVESCU, POPESCU SI SIPA SA SE OCUPE DE PROBLEME MULT MAI GRAVE (DE EX. CUM SE INTRODUC TEL.MOB., DROGURI, PROTECTIA SOCIALA A CADRELOR, ETC.) SE OCUPA CU VANATORI DE CADRE. CAM ASTA ESTE OCUPATIA CELOR DE LA SIPA.
VORBA AIA DA-I PROSTULUI PUTERE SI O SA VEZI CE FACE CU EA! HALAL TIMPURI TRAIM!

Anonim spunea...

Acesti mici spioni vor prinde iar aripi,ma intreb daca e bine sau rau ramane de vazut.

Anonim spunea...

noroc cu binecunoscutul Invizibilul, ca mai aflam si noi ce face anonimul Alin Popescu.
sunt in vigoare mai multe legi, decrete etc, care interzic introducerea, detinerea, consumul de bauturi alcoolice in incinta institutiilor.
spre deosebire de lumea care citeste, tu stii ca in acel birou al medicului sef nu lucreaza numai "pensionarul" medic de familie, tu stii ca acele sticle nu au fost dintotdeauna goale, si sigur stii ca parte dintre ele au ajuns acolo in schimbul unor retete sau concedii medicale
exact cum zici tu, da-i prostului putere si o sa-ti ceara bautura pentru c.m. sau retete.

Anonim spunea...

Cand o sa ma duc la toaleta trebuie sa ma duc la sipa?

Huginn spunea...

:) Nu. Dar la ieşire o să vă aştepte un siparez cu analizele deja făcute.

Anonim spunea...

Ha, ha, ha....

Esti tare Huginn!

Anonim spunea...

QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!!!

Deoarece exista acolo cineva care-i iubeste... si acela nu, nu este FIRINEL... omnipotentii cu chi albastri revin ... in toate cele! Asadar, uitati-va bine la persoana cu care discutati, cu cine mergeti la pitza sau la o bere. Maine s-ar putea sa fiti dati in urmarire de DGCCO sau DIICOT sau alte structuri contrainformative... nu numai cele ale ANP. S-ar parea ca in toate exista un inceput.

Atentie, A INCEPUT CURATENIA DE PRIMAVARA...primavara cui???

Anonim spunea...

Draga Huginn
Daca ne vor astepta cu analizele facute ar fi deosebit de bine, avand in vedere ca la analize anuale nu am mai fost trimisi de ....In alta ordine de idei, probabil ca la tabelele nominale de la programele socio va trebui sa mai adaugam un avizator. Si uite-asa mai trebuie umblat dupa o semnatura, mai trebuie asteptat 48 de ore, mai umplem niste hartii si ne asteptam sa ne mai verifice niste....
Pe de alta parte, nu imi fac mari probleme, la ce angajati are noua SIPA, o sa-mi placa sa-i vad cum se apuca ei de cerut si studiat TOATE documentele pe care le intocmeste un serviciu operativ, educatie, asistenta psihosociala sau altele, si mi-ar placea si mai mult sa ii vad preocupati si concentrati sa priceapa ce e cu documentul respectiv si la ce foloseste si, mai ales, cui.
Va fi o babilonie si un halimai cum nu s-a mai pomenit in sistem. Doamne ajuta-le si ajuta-ne.

Pacala63 spunea...

Invizibilule care ai prieteni de la Craiova,ce nu stii tu este ca erau sticle de votca marca Gorbunov si sticle de whisky marca Berceanu si toate asta cred ca erau primite prin posta speciala direct de la Brasov.Daca ar fi dupa tine,de miine ar trebui sa ne plimbam toti prin sectorul administrativ cu cite o sticla de tarie in mina,umbrelute nu vrei?De ce nu protestezi si cind sunt testati soferii cu alcooletestul?Cabinetul medical de care vorbesti tu a facut analizele soferilor si i-a scos pe trei din ei cu tuberculoza si cancer de erau sa inebunesca saracii oameni!Cine a platit inca trei seturi de analize la alte cabinete medicale,alcolicii din biroul acela?Cred ca daca ai avea parte de acelasi set de alalize si ai sta cu morcovul,nu ai mai dori umbrelute si tarie in spatiul administrativ? Ce zici te mai tine sa bei o bere cu mine in sectorul administrativ de la Craiova? Confunzi cumva cabinetul medicului de familie cu vreo biciuscarie,sau i-ti este rau cind ti se ia singe si preferi sa te anestezieze in timpul ala cu o vodca!

Pacala63 spunea...

Eu personal nu am nici o problema cu D.335/2009 ,incerc sa-mi fac datoria ,poate mai si gresesc fara sa vreau. Voi ce probleme aveti cu D.335/2009 ,daca sunteti corecti si va faceti datoria ,ce aveti cu siparezii? Nu cumva strica piata de telefoane,afacerile cu ppl,fofilatul din diferite sectoare,campionatul de ciolaneala si nepotisme,fuga de raspundere,exceptionalele aiurea ?Sunt de 12 ani la penitenciar si nu am avut nici o problema cu vechile si actualele structuri,daca incearca sa va racoleze dati-le cu flit si nu mai insista,nu ei va obliga sa sifonati,voi o faceti !Daca cititi blugul acesta stiiti tot ce se intimpla in Craiova si Severin,cine cu cine si pe cine,ce mai trebuie sa va intrebe siparezii ca oricum aici spuneti voi tot! In locul lui Firinel a-si desfinta structura si doar a-si citi ce scrieti voi! (culmea si fara sa va intrebe cineva sau sa aveti vreun avantaj)A devenit ANP -ul o adunatura de babe plingacioase si jocuri de putere,va mirati ce fac sefii cu voi,ce fac sindicatele pt voi? Cine alege liderii de sindicat,nu voi? Trage-tii la raspundere!Ce se intimpla cu banii cu care cotizati la sindicat,ce fac liderii in afara de ciolaneala pe functii,sau de banii luati de la voi nu va intereseaza? Cine mai munceste in ANP acum? Vad ca multi din voi scriu in orele de program,deci sunteti pe la birouri,trece-ti in paza sa nu mai aveti nemultumiri babelor!

Anonim spunea...

Tu esti de pe Luna, bai desteptule? Te gasisi tu, tata mintosilor si cinstitilor. Esti unul dintre siparezi, sunt sigur.

Anonim spunea...

Pardon colega de la 22:03 !
CEI CARE LUCREAZA IN OPERATIV,IN TURE,scriu bine merci in timpul liber,daca nu cumva au si calculatoare pe sectii!

Pacala63 spunea...

Cred ca daca mergem tot asa in penitenciare o sa existe trei categorii de lucratori: pilosii(cei care vor posturi fara concurs),babe (ca multi de aici care doar se vaieta si in penitenciar nu ia atitudine) si cei corecti si scirbiti de tot -lucratorii EMO!

PS:

Termenul de “emo” vine de la "emotional" care ne poate duce, eventual, cu gandul la acele persoane ceva mai sensibile, afective, si usor de impresionat.
“Emo” este, de fapt, starea pe care persoana ce se considera astfel o are datorita unor deceptii peste care nu a putut trece (in cazul unora) sau datorita simplului fapt ca “filmul a fost prea frumos pentru a se termina astfel” sau a unor versuri “ce deprima” (in cazul altora).
Cert este ca aceasta stare nu apare doar de dragul de a fi “emo” ci, dupa cum au demonstrat si unii specialisti in domeniul psihologiei, de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi, de a actiona.

Anonim spunea...

Gata puternicule Pacala63, ai invins. Esti cel mai bun, fi căpitanul nostru!

Pacala63 spunea...

Pt anonimul:tu esti cumva cel cu vodca Gorbunov de la Craiova? Sau cel care se ocupa telefoane mobile la ppl-lei?

Pacala63 spunea...

Pentru anonimul: multumesc ramin cu covrigul meu,cu orele suplimentare si cu pistolul pe care altora le este lene sa-l care !

Anonim spunea...

Da siparică, m-ai prins.

Anonim spunea...

HotNews.ro a prezentat lista celor 29 de magistrati deconspirati de CNSAS in 2008 ca ofiteri sau colaboratori ai securitatii.

Din cei 15 judecatori si 14 procurori deconspirati, 5 ocupa si azi functii de conducere. Potrivit legii, magistratii-colaboratori nu pot ocupa functii de conducere.

Deci, ce parere aveti despre MAGISTRATII IMPUTERNICITI- unde mai sunt, pe la oarece penitenciare din tara!!!!


HotNews.ro a prezentat si cazul unui judecator, deconspirat in 2008 drept colaborator cu nume de cod Aurel, care a judecat timp de un an dosarul de turnator al fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, deconspirata sub numele de cod Sanda. Din cele 29 de cazuri, majoritatea sunt in curs de judecata la Curtea de Apel. CNSAS a castigat cinci procese, unul l-a pierdut iar restul sunt in derulare.

Dosarul de turnator al fostului ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, a fost judecat vreme de un an de zile de un judecator gasit la randul sau de CNSAS turnator la Securitate. Stere Learciu, deconspirat in 2008 drept colaborator al Securitatii cu numele de cod Aurel, a judecat intre mai 2007 – iunie 2008 dosarul in care fostul ministru al justitiei, Rodica Stanoiu, fusese la randul ei deconspirata drept colaborator.

In tot acest timp, Learciu, judecator la Curtea de Apel, a facut parte din complet sau chiar a condus sedintele. Nu s-a recuzat iar CNSAS avea sa afle abia cateva luni mai tarziu ca si judecatorul pe care avocatii colegiului incercau sa-l convinga ca Rodica Stanoiu e una si aceiasi cu turnatoarea Sanda fusese, la randul sau, colaborator al Securitatii cu numele de cod Aurel. Dosarul sau se judeca in prezent la Curtea de Apel, Learciu fiind trimis in instanta de CNSAS la data de 7 octombrie 2008. In procesul Rodicai Stanoiu judecat de Stere Learciu, Aurel pentru Securitate, s-a produs ceva straniu. Stanoiu contestase ca notele informative semnate Sanda ar fi scrise de mana ei. A cerut expertiza grafologica in repetate randuri, dar pe inscrisuri indicate de ea. CNSAS a cerut sa fie expertizate si alte inscrisuri, instanta a consemnat acest lucru dar, surpriza maxima: in adresa trimisa de instanta catre Institutul National de Expertize Criminalistice lipseste tocmai fraza cheie: inscrisurile solicitate de CNSAS.

In adresa sunt mentionate doar cele indicate de Rodica Stanoiu. Altfel spus, Institutul va realiza expertiza doar pe inscrisurile indicate de fostul ministru al Justitei, care nu prezinta in totalitate garantia autenticitatii. Altfel spus, Stanoiu si-a marit sansele sa scape de Sanda.





Dar LISTA ESTE DESCHISA:

Magistrati-ofiteri deconspirati de CNSAS in 2008

* Ionescu Ion. Membru in Colegiul de Conducere la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele sectiei civile. Ofiter de Securitate, deconspirat de CNSAS in 2008. Dosar in curs de judecata la Curtea de Apel Bucuresti. Fost ofiter de securitate in cadrul directiei a III-a in perioada 1964 – 1967, la contrainformatii interne, dupa care a activat la Securitatea Municipiului Bucuresti. Proces suspendat, Ionescu a sesizat Curtea Constitutionala.

* Popescu Nicolae. Procuror la Parchetul de la langa Judecatoria Brezoi. Fost ofiter de securitate la Brasov in perioada 1968 – 1969, iar din '71 este ofiter la Inspectoratul Judetean de Securitate Valcea. Deconspirat de CNSAS in 2008, proces in derulare la Curtea de Apel.

* Tabaltoc Dan. Judecator la Curtea de Apel Iasi. Fost ofiter, deconspirat de CNSAS in 2008. Proces in derulare.

Magistrati-colaboratori deconspirati de CNSAS in 2008

* Ciubotariu Petru. Judecator la Curtea de Apel Iasi. Proces in curs.

* Cristea Lucian. Judecator la Curtea de Apel Cluj. Proces castigat de CNSAS.

* Aionitoaie Veronel. Judecator la Judecatoria Barlad. Proces in curs.

* Cozma Marius. Judecator la Curtea de Apel Brasov. Proces in curs.

* Nistor Valentin. Judecator la Tribunalul Vaslui. Proces pierdut de CNSAS.

* Chersa Pantelimon. Judecator la Judecatoria Caransebes. Proces in curs.

* Cozilec Ioan. Vicepresedinte la judecatoria Lugoj. Proces in curs.

* Covrig Valer. Vicepresedinte la Judecatoria Bistrita. Proces in curs.

* Haidoc Ioan. Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. Proces in curs.

* Iordache Tudor. Procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras Severin. Proces in curs.

* Lupascu Sergiu. Judecator la Judecatoria Bacau. Proces castigat de CNSAS.

* Murg Florian. Judecator la Curtea de Apel Oradea. Proces castigat de CNSAS.

* Mos Vasile. Judecator la Curtea de Apel Oradea. Proces in curs.

* Radulescu Dorin Paul. Prim-Procuror adjunct la Parchetul pe langa judecatoria Buzau. Proces in curs.

* Bostan Theodoru. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buhusi. Proces castigat de CNSAS.

* Irimiea Constantin. Procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau. Proces in curs.

* Noaja Constantin. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt. Proces in curs.

* Radulescu Radu. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu. Proces in curs.

* Ispas Adriana Jeni. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures. Proces castigat de CNSAS.

* Drexler Mihaela. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea. Proces in curs.

* Learciu Stere. Judecator la Curtea de Apel Bucuresti. Proces in derulare.

* Bors Mircea. Procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Proces in curs.

Colaboratori ai securitatii. Deconspirati de CNSAS in 2008, in instanta din 2009

* Dicu Marioara. Prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragasani. Proces in curs.

* Brasoveanu Mircea. Procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures. Proces in curs.

* Marin Ion. Judecator la Tribunalul Gorj. Proces in curs.

* Maria Corneliu. Judecator la Curtea de Apel Craiova. Proces in curs.


Cam ce parere aveti??? Oare in sistemul penitenciar cam cati de acestia sunt... dar nedeconspirati?!!!! Inca!

Ziceam in alt mesaj despre REFORMA MORALA! Cand oare se va produce si in sistemul penitenciar?