Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 4 martie 2009

Mărţişoare

Comunicat Penitenciar Aiud N-am mai scris de multişor despre comunicatele de presă marca ANP. Jurnalul roz de Caţavencu preia în întregime comunicatul de presă dat de Penitenciarul Aiud cu ocazia zilei de 1 martie, motiv de aducere aminte şi pentru noi. Comunicatul e drăguţ, îmi aminteşte de compunerile pe care n-am reuşit niciodată să le desăvârşesc pe placul tovarăşei învăţătoare.

Nu, nu-i găsesc nici o hibă. Pur şi simplu, e altfel. Parcă ar fi dintr-un ziar de demult, dintr-o altă lume. E serafic, e feminin, are tot ce-i trebuie unui comunicat despre deţinuţii care serbează  ziua femeii. Păcat că delicateţea demersului e subminată de contabilizarea tovărăşească a mărţişoarelor dăruite şi a categoriilor de beneficiari de sex feminin.

“Consecvent în îndeplinirea obiectivului de valorificare a potenţialului de reabilitare al persoanelor private de libertate pe care le are în custodie, Penitenciarul Aiud, prin Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială, a organizat în preajma zilei de 1 martie o serie de acţiuni menite să marcheze venirea primăverii şi, prin urmare, a unui nou început.

Astfel, în ultima săptămână din februarie, persoanele private de libertate femei, tinerii încarceraţi precum şi trei deţinuţi încadraţi în regimul de maximă siguranţă au confecţionat mărţişoare din diferite materiale, rezultatele muncii lor fiind remarcabile atât din punct de vedere cantitativ (s-au realizat circa 300 de mărţişoare) cât şi calitativ (toate modelele fiind originale). Mărţişoarele, prin grija educatorilor, au fost dăruite familiilor deţinuţilor cu resurse materiale reduse, precum şi doamnelor şi domnişoarelor care au vizitat persoane private de libertate începând cu ziua de 1 martie.

În scopul sublinierii misiunii sociale a penitenciarului şi întăririi legăturilor dintre instituţie şi comunitatea locală, un număr de 50 de mărţişoare au fost dăruite doamnelor şi domnişoarelor care au trecut în preajma amiezii, în data de 2 martie, prin faţa aşezământului de detenţie situat chiar în centrul Aiudului.

Pentru celebrarea cum se cuvine a Zilei internaţionale a femeii – 8 Martie – persoanele private de libertate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul studioului de televiziune cu circuit închis au realizat un material video referitor la semnificaţia mărţişorului şi a zilei femeii. Materialul va fi prezentat pe ecran mare, în clubul special dotat al penitenciarului, vineri, 6 martie, momentul fiind urmat de un recital de poezii dedicate femeii – cu diferitele sale roluri, de mamă, soră, iubită, unele creaţii aparţinând chiar deţinuţilor.” (sursa: link)

17 comentarii:

Anonim spunea...

Reeducarea lucreaza

Anonim spunea...

E ziua mamei!

Ghioceii se ivesc,
Soarele din nori apare,
Neaua alba se topeste,
Se-albastreste-ntreaga zare.

E 8 martie din nou,
Ziua mamei astazi este,
Mi-am dat seama de acum:
Ea e zana din poveste!

Mana calda ii sarut
Si frumos ii multumesc,
Caci de mine grija are:
Mama, tare te iubesc!

Anonim spunea...

Da , la un pulovar......strencanit se cheama la tara.....

Anonim spunea...

ANP-ul ne obisnuise pe noi, femeile,cu ocazia zilei de 8 Martie, cu niste recompense in bani,simbolice , as putea spune, dar destul de importante, pentru ca eram apreciate, nu?, pentru ca, intr-o lume a barbatilor (fara suparare, domnilor colegi!)reprezentam sensibilitatea, graţia, eternul feminin, etc. si alte chestii din astea induiosatoare. Anul acesta, insa...nu mai suntem femei, nu prea mai suntem nici colege, ca , de! tonul face muzica, dar ce nu intelegeti, doamnelor? SUNTEM IN CRIZA!!! depinde in care criza...

Anonim spunea...

La mulţi ani frumoaselor doamne şi domnişoare, mulţumiri domnilor care zilele acestea n-au uitat să ne zâmbească şi să ne ofere o floare sau un cuvânt frumos. În toată criza asta important este să nu uităm să mai fim oameni. Vă mulţumesc că existaţi şi ne bucuraţi.

Anonim spunea...

Simate colege,
O parte din vina pentru criza din sistemul penitenciar o purtati si voi. Ma explic: Sunt o multime de directori definitivi sau imputerniciti, care se afla departe de consoartele legale (chiar si intaiul statator al ANP), atata timp cat au unele probleme fizice nerezolvate si in organismul lor tropaie hormonii, s-ar putea gandi mai putin la binele colectiv si mai mult la binele personal si la eternul feminin. Credeti ca impunerea uniformei a fost o decizie asa de flori de mar, NU, a fost dictata de dorinta unora de a ramane asceti si a se feri de ispita unei bluze decoltate, a unei fustite scurte. Asa ca pentru binele colectiv, urmati exemplul de la Severin unde lui Nazare i se ofera un climat, era sa zic climax, prietenos prin grija unei colege si astfel el este "linistit" si poate munci. Din pacate el este un caz special si nu-l duce ..., dar pe altii s-ar putea sa-i ajute.
Un martisor virtual de la mine si cele mai bune urari domnisoarelor si doamnelor, care ne vor ajuta.

Anonim spunea...

"MAMA" ce de gagici in ANP-ul nostru drag si iubit .bucurosi cei ce se bucura de ele .

Anonim spunea...

Frumoase actiuni ale reeducarii de martisor!Dar ...cruda este realitatea!Ele sunt facute doar pentru imaginea sefilor in presa si sunt mult prea putin sau deloc indreptate catre doamnele/femeile care lucreaza in interiorul unitatii.Marturie stau zecile, sutele de martisoare impartite in exterior sub diferite pretexte(numai presa sa vina!) iar in interior..."leopardul"!Nu ca as fi avut nevoie, dar ma supara meschinaria, si sa dea Domnul, ca acesti strategi ai actiunilor de reeducare sa-si atinga scopurile care sunt sublime, extraordinare, dar ...LIPSESC CU DESAVARSIRE!

Anonim spunea...

La unii e si mai frumos-impart martisoare si felicitari la cunoscuti din cele facute la reeducare!De, vreme de criza!Si getul scuza mijloacele -chiar daca sunt din bugetul unitatii cel secatuit.Unde e sipa sa porneasca la vanatoarea de martisoare?:)

Anonim spunea...

Ca mare dreptate ai draga colega,nici langa granita de vest a tarii nu a fost mai bine,imi amintesc ca in primii ani in sistem ne adunau in clubul unitatii si ne felicita comandantul,ni se dadea o prima,un ghiocel,se recunostea ca noi aducem un parfum mai frumos in acest mediu cazon,acum nu s-au mai obosit nici macar colegii din schimb sa ne felicite si sa ne aduca un martisor, ca impreuna infruntam week-end-uri,Pasti si Craciun sau Revelion la servici,un buchetel de ghiocei prisosea pentru toate femeile care suntem pe schimb...!Clientul nostru stapanul nostru,toate drepturile,felicitarile si martisoarele pentru ppl-i si presa!Dragi reeducatori invatatoarea copilului meu le-a "ordonat "baietilor din clasa a 3-a sa aduca fiecare baiat tuturor colegelor de clasa un martisor,spre a le dezvolta sentimente si deprinderi de a darui,a aprecia frumosul,a te gandi la cel de langa tine,nu credeti ca aceste sentimente trebuiesc trezite si dezvoltate si la obiectul muncii voastre si al noastre?!

Anonim spunea...

hai ma, parca e copiat din ziare patinate de vreme.
cine face comunicatele de presa la aiud? sper ca nu reeducarea! ca n-ar avea nici o scuza! sigur poate mai mult!

Anonim spunea...

hai ca m-am lamurit cine e cu presa la Aiud...
nu mai am pretentii, imi ajunge sa zambesc

Anonim spunea...

Si ca sa nu uitam femeile don sistem, descarcati gratuit cartea "Stop! Femeia la urma...", de Liviu Plesoianu, o carte despre si impotriva misoginismului romanesc.

LiviuPlesoianu.ro ...
Va invita sa descarcati Gratuit cartea - “Stop! Femeia la urma…”:

1. Descarcati gratuit cartea 'Stop! Femeia la urma...', de Liviu Plesoianu + abonament gratuit la actualizari
2. Nume(necesar)
3. Prenume(necesar)
4. Email(va rugam sa introduceti o adresa de email valida)

Anonim spunea...

Multumesc anonimului de la 21:49!
Este mult adevar in cele scrise de Plesoianu!
De 9 Martie ar fi indicat s-o citeasca si barbatii,bineinteles ,cei care se simt barbati,nu "armasarii"!

Anonim spunea...

Scuze!Anonimul este opus
Multumesc!

Anonim spunea...

Mai, anonim 1. 12 , daca ti-e somn , du-te la culcare. Este la fel cu chestia aia ca, daca iti spun 2 ca esti beat, trebuie musai sa te duci la culcare! Nu te oftica... misoginule.

Anonim spunea...

Anonimule de la 20,05, priceputule, curajosule, ajuta-ne, rogu-te, sa fim mai buni in ale comunicatelor, ca, de, nu avem scoala si experienta matale care ai scris, apropo, cate chestii d-astea ?