Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 14 martie 2009

Diagnoze

Diagnoza ANP Diagnoza la nivel national a sistemului penitenciar | Paul 3/13/2009

Titlul nu-mi apartine,este dat de un studiu efectuat din initiativa A.N.P.,publicat de altfel pe site-ul oficial al institutiei.Nu este chiar de data recenta dar este de actualitate,de parca ar fi fost incheiat acum o zi. Citindu-l ai impresia(buna) ca macar cei care s-au ocupat de intocmirea chestionarelor ,de centralizarea si interpretarea lor,isi fac treaba pentru care sunt platiti, cu profesionalism si onestitate.

Chiar daca la sfarsit incearca sa indulceasca tonul si “fabrica” si aspecte pozitive privitoare la concluziile studiului,de genul “e bine ca nu toti angajatii considera toti tiganii infractori”, tonul general al studiului este unul realist, in concordanta cu datele care reies din centralizarea respunsurilor la chestionare.

Din diagnoza sistemului penitenciar m-am oprit la sondajul de opinie realizat la nivelul personalului din unitatile sistemului penitenciar,care cred ca ne priveste in mod direct pe noi cei din unitatile din teritoriu,si care ne ajuta sa ne facem o idee despre cat de importanti sunterm noi pentru “sefii cei mari'’ din ANP.

Inca de la inceput autorii precizeaza  “angajatii unitatilor sistemului penitenciar manifesta inca reflexe de teama, lipsa de incredere in intentiile conducerii atunci cand aceasta doreste sa afle parerea sincera a subordonatilor,si,adesea indiferenta si dezinteres fata de locul de munca si propria activitate”. In continuare, se dau note sau se stabilesc procentaje privitoare la o serie de aspecte legate de munca de penitenciare.

(…)

Se poate lesne observa discrepanta intre ceea ce considera angajatii ca este important pentru ei,siguranta,sanatate conditii de lucru,si ceea ce considera conducerea ANP-ului ca este important:reducerea cheltuielilor.Concluziile puteti sa le trageti singuri.

Se mai fac referiri la perceptia despre profesie, relatiile cu presa, posibilitatea ca si copiii sa urmeze aceeasi cariera,toate cu cifre si procente interesante,care merita aprofundate.De aceea va recomand sa cititi in intregime acest studiu.

Ajungand la concluzii si recomandari,constatam ca autorii sondajului trebuie sa plateasca tributul institutiei care-i hraneste, in acest sens acestia gasind si aspecte pozitive de genul celui de care vorbeam in deschidere,si chiar facand recomandari care, dupa parerea mea, sunt in contradictie cu continutul foarte obiectiv al sondajului.

Desi nu credeam sa o spun vreodata, va recomand sa cititi cu atentie tot studiul pentru ca este cu adevarat interesant.Ca o comparatie, este asemeni lui Caragiale: vechi, dar atat de actual.Intregul sondaj precum si diagnoza sistemului penitenciar le gasiti pe site-ul ANP-ului la Compartimentul de presa.

Tot articolul pe blogul Megas Vaslui

Referinţe

- Diagnoza la nivel national a sistemului penitenciar

- Cercetare personal Administraţia Naţională a Penitenciarelor

- Cercetare personal unităţi penitenciare

- Cercetare deţinuţi

- Cercetare presă

- Cercetare ONG-uri partenere

22 comentarii:

Prisonworker spunea...

Aceste studii au fost adevarate, sunt reale si vor fi autentice.

Anonim spunea...

S-is facute de falsi (cu sau fara ghilimele) intelectuali, la comanda lu Macovei

Anonim spunea...

diagnoze,studii,si alte brambureli....aiurea .credeti ca se va schimba ceva degraba?aceasi placa repetata la nesfirsit

Anonim spunea...

Bai frate a plecat Nazare de la Severin,URA ,URA,URA,urmeazaza Badai si atunci va fi in regula la severin.Ura Ura

Anonim spunea...

Totusi mare grija,pe cine puneti la Severin,sa fie un bun manager,sa nu faca anumite jocuri etc...Bravo d-le Bala ati indreptat o eroare pe care ati facut-o prin numirea d-lui Nazare la Severin,dar mare grija cu noul numit.

Anonim spunea...

sa il numeasca cumva pe Savescu de la Craiova la Severin d-ul Dir Gen? Si cumva pleaca si Popescu .. HA HA HA . Atunci la Craiova va veni cineva capabil atat pe paza cat si la comanda!!!!!!! OARE EXISTA SANSE ???? Eu am incredere !!!?!?!?

Anonim spunea...

PUNE-TI UN DIAGNOSTIC SI CELOR DE LA PSPA ...CA-S DUSI RAU CU PLUTA..CINE ARE UN INTERES MAJOR IN DEZBINAREA ASTA?..

Anonim spunea...

Nu cred să fi plecat Nazare de la Severin, decât la Bucureşti la Bilanţul ANP şi chiar nu văd de ce îl huliţi aşa mult pentru că în tot penitenciarul nu e unul în stare să fie bun director şi a trebuit să vină băiatul acesta de la Timişoara să vă facă ordine în unitate. Pe de altă parte la voi la Severin, oricine ar veni, nu este bun pentru că unitatea este destrămată şi cu mari conflicte interne între angajaţi. Părerea mea

Anonim spunea...

Am citit in urma cu ceva saptamani materialul de DIAGNOZA si mi s-a parut DIN PACATE PENTRU NOI realist si adevarat,m-as bucura sincer daca s-ar face ceva efectiv pentru remedierea deficientelor semnalate,daca acest material va folosi cuiva,noua tuturor celor care lucram si punem suflet in acest sistem,noua celor care nu am dat bir cu fugitii la primele greutati intalnite,noua celor care ne stresam si ne distrugem sanatatea si tineretea muncind in si pentru acest sistem.

Anonim spunea...

Măi tată până la urmă a plecat Nazare sau n-a plecat? Cine e în locul lui?

Anonim spunea...

Daca a plecat,este un lucru bun.
Nu ne mai ramane decat "sa ne rezolvam pe noi insine"(For free-de admin).
Speram sa fie numit "CINEVA" care nu ne va manipula si care,daca si noi avem tendinta de a ne manipula,sa ne traga de maneca.
Iertam,si incercam sa alegem binele chiar din raul cel mai mare.
Incercam sa fim oameni de bine d-le Dir. Gen. ,dar speram ca si dvs., sa fi invatat din greseli!
Nu vrem instalarea unui dir. in mod fortuit,fiindca nu in mod intamplator,s-a infiintat acest penitenciar!
Si noi ne recunoastem greselile si nu vrem sa le perpetuam.
Cu vorba ,din cand in cand,se mai creeaza cate-o realitate.
Sa auzim numai de bine!

Anonim spunea...

Pentru anononimul de 07,12
Ce ordine a făcut Nazare la Severin? A reusit sa faca un haos, ce nu a facut nici un director vreodata. Esti cumva cea mai frumoasă din ţară, sau fiica ta ?
De maine mergem cu drag la servici.
Multumin d-lui director general pentru minunea pe care ne-a facut-o! Sa nu ne mai aduceti astfel de directori! Ce veselie a fost vineri la aflarea vestii.
Sa ne traiti d-le director general!
Multumim!

Anonim spunea...

LA SEVERIN E PLIN DE URMASII LUI MOTOC. HALAL!

Anonim spunea...

halal severinule!

Anonim spunea...

Pt.anonimul dela 19,16
DaAAAAAA, a plecat!
Multumim directorului general ca si-a indreptat greaseala cu NAZARE.
A venit Savescu nostru.

Anonim spunea...

Pt.anonimul de la 19,12
DaAAAAAA a plecat! Ce ordine a facut Nazare madam? esti cumva favorita sau fiica ta?
Multumim D-lui Dir. Gen. pt. ca si-a indreptat gresala facuta.

Anonim spunea...

Bravo d-le Bala ati indreptat o eroare pe care ati facut-o prin numirea d-lui Nazare la Severin!
Multumim din suflet!
Sa ne traiti!

Anonim spunea...

Pt. anonim Dobrescu
Se pare că dintr-un combatant feroce al Farmaciei Zonale, care dorea să încalece toţi doctorii din sistem dna Dobrescu 15% -20%, corectăm noi, a ajuns să-i vadă utilitatea ( pentru Poarta Albă nici un profit).
Să ne întrebe pe noi doctorii şi asistenţii de la Galaţi, Brăila sau Tichileşti cum sînt transportate aceste medicamente şi cum putem gestiona urgenţele, pînă javra asta de Dobrescu sau cum o cheamă, catadicseşte să ne trimită medicamentele. Din cîte ştim, s-a îndrăgostit de comosionul gras pentru medicamente, dar totul este bine pînă moare vreun hoţ. Cine a luat această hotărîre ca achiziţia de medicamente să fie la penitenciarele arondate este deştept şi de bună credinţă.

Anonim spunea...

[ptr 22 42 CRED SA SUNTETI DE LA BRAILA SI GALATI...........HAi ca a inceput sa fie madam Dobrescu mai cunoscuta ca dir gen
Hai da-te asistenta sau anonim de PSPA...si te mai credem..n-o mai invarti ca nu-ti iese...

Anonim spunea...

ptr 22 42 DUPA CUM TE EXPRIMI ESTI DE LA PSPA ..SI DE LA BIROURI..CA PREA O URASTI PE DOBRESCA..TI-E CAM TEAMA ASA DE EA ..CE SPUI?

Anonim spunea...

hm

Anonim spunea...

nu stiu de ce l-ati martirizat... pt. ca in afara de faptul ca era mare la stat si mic la sfat - altceva nu prea ...
iar pt. gugumani - nu cred sa fie vreo unitate destramata, dar cred ca in toate unitatile sunt "doctorande", gutufani, crustacee... adevarat nu mai mult de vreo 5 specimene in fiecare...