Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 4 martie 2009

Dezadaptativ…

Publicat de Paul la 3/02/2009 10:25:00 AM

decizia_mea Domnul Director General are o grija deosebita fata de angajatii sistemului pe care-l pastoreste temporar. Dupa ce a lansat doua programe experimentale menite sa inbunatateasca conditiile de munca si sa reduca solicitarile la care suntem expusi, se gandeste mai nou si la sanatatea psihicului nostru.

De aceea, s-a gandit sa reaminteasca directorilor ca au la indemana o decizie prin care pot solicita testarea angajatilor cu manifestari dezadaptative, mai pe romaneste spus a celor inadaptati.

Corect si util demersul daca nu ar ridica unele suspiciuni privitoare la scopul in care a fost initiat. Pentru ca daca s-ar face o testare inainte de participarea unui angajat la un concurs de ocupare a unui post ce implica o solicitare intensa, atunci totul ar fi in regula. Este normal ca un director sa stie daca un angajat poate executa anumite misiuni (sarcini) sau nu.

Dar ce te faci daca, de exemplu, angajatul nu se poate adapta la impunerea unui nou program de lucru, sau nu poate accepta taierea sporurilor, sau nu este de acord cu modul in care a fost apreciat la notarea de serviciu, sau nu vrea sa faca munca voluntara?

Astfel de testari, precum si un set de analize medicale, ar trebui facute periodic si obligatoriu de catre toti angajatii, nu numai de cei pe care-i hotaraste directorul ca sunt dezadaptativi. Prin generalizarea unor astfel de testari, s-ar putea evita pe viitor numeroase situatii care acum fac deliciul presei, cum au fost directorul costumat in detinut, agentii traficanti, psihologul indragostit de detinut etc.

Citiţi continuarea pe blogul Penitenciarului Vaslui.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Corect formulat tot ceea ce se afirma in articol si in special incheierea,corect ar fi ca toti salariatii sistemului penitenciar sa beneficieze ,din banii angajatorului, de un control periodic anual care sa cuprinda :analize medicale,consulturi medicale de specialitate(unele pentru toti angajatii,altele in plus pentru cei care lucreaza in locuri mai solicitante,cu mai puternice influente nocive ,care sunt in evidenta cu anumite afectiuni cronice...UPS care evidente ca nu mai suntem inscrisi la medicii de familie din sistem!),eventual probe fizice pentru cei in locuri in care conditia fizica este necesara indeplinirii atributiilor de serviciu si un consult psihologic,subliniez TOTI angajatii sistemului incepand cu Bala Ioan si sfarsind cu ultimul angajat.Consider dea dreptul ilegal sa dai inca o arma in mana sefilor pentru a termina fizic si psihic pe cei care sunt incomozi pentru sistem,unitate sau anumiti directori.In situatia in care sesizarea se va dovedi nejustificata ce se va intampla,isi va cere public scuze domnul director care a facut sesizarea, pentru inconvenientele de natura psihologica creata salariatului onest dar incomod?Ma indoiesc ca o va face,il trimite seful lui pe directorul neorientat la testare?Nici de acest lucru nu sunt convins.Sefii nostri ar trebui sa constientizeze ca locurile noastre de munca sunt foarte solicitante si stresante , ca putem avea probleme care sa necesite consiliere psihologica,dar ca acest lucru trebuie sa vina in sprijinul nostru nu spre stresarea suplimentara a noastra.

Anonim spunea...

ACEASTA DECIZIE CRED CA ESTE ELABORATA,DE VREO GRUPARE RASISTO-EXTREMISTA CU TRIMITERE IN ESENTA CATRE CORPUL AGENTILOR DE PENITENCIAR.
DE CE SA-MI TESTEZE MANIFESTARILE DEZADAPTIVE?? PAI EU SUNT CEL INADAPTAT!!!! EU CEL CARE DE 20 DE ANI INFORMEZ 4 DIRECTORI DE PENIT.,5 LOCTIITORI,N+1 OFITERI,CA EXISTA O LIPSA TOTALA DE COLABORARE INTRE A.N.P.,PENITENCIARE SI INSTANTELE DE JUDECATA;
EU CEL CARE LA ULTIMELE 4 BILANTURI GENERALE,AM RIDICAT PROBLEME,CUM AR FI:ACORDARE UNOR SPORURI DISCRIMINATORIU,LIPSA TOTALA A MIJLOACELOR DE INCALZIRE AL AUTODUBELOR LA VREMEA RESPECTIVA,ACORDAREA SALARIILOR DE MERIT PE SISTEMUL,,ABONAMENT,,SAU PE SISTEMUL,,ARBORELUI GENEALOGIC,,DIN CARE FACEAI PARTE,ETC???????
EU,CEL CARE MAI DISCUT CATE O PROBLEMA CU COLEGII PRIN VESTIAR,SI AUTOMAT SE GASESTE UN COLEG,,DE BUNA CREDINTA,,SI ZGIRIIE TOCUL USII SEFULUI SAU MAI NOU LA VREO TERASA ,SIFONARII,IN URMA ANGAJAMENTELOR,FAC ,,,INFORMARILE,,,DE RIGOARE??????
EU SA FIU TESTAT,DUPA 19 ANI SERVICIU OPERATIV,2 ANI SC. MILITARA,1,4 ANI ARMATA,EU.....EU.......?????
EU CARE LA ORA ACTUALA,SUNT CATALOGAT DE UNI OFITERII,O PERSOANA INDEZIRABILA,PRIN FELUL MEU DE A SPUNE LUCRURILOR PE NUME,SI CRED CA PE VIITOR VOR INCERCA INTIMIDAREA MEA:DAR VORBA PPL.,,CU CATI AI MAI MULTI DUSMANI CU ATAT AI VALOARE MAI MARE,,
DAR DOMNILOR DIN A.N.P MAI LUATI IN CALCUL URMATOAREA PROBLEMA:80% DIN OFITERI PROVIN DIN RANDURILE AGENTILOR,IAR ALTI 80%DIN AGENTI AU STUDII SUPERIOARE.ATUNCI PE CINE MAI TESTATI????A ,DA,PE AURICA GEAMANTAN DIN GARA CRAIOVA.GATA SCOPUL A FOST ATINS.URA....URA...URA.
DAR PRECUM SPUNEA UN MARE SCRIITOR ROMAN,,,TACEREA ESTE CUMINTENIA PROSTILOR.CA SA-I FACI PE ACESTIA SA-SI VIE IN FIREA LOR ADEVARATA,TREBUIE SA-I PROVOCI SA VORBEASCA,,,,
CU SCUZELE DE RIGOARE,VA POT TESTA,DOMNULE DIRECTOR SI EU CU CATEVA INTRBARI:
CUM RAMANE CU FONDUL DE SANATATE OPRIT ABUZIV IN CUANTUM DE 13,7% CAND TOATA LUMEA PLATESTE 6,7??
CUM RAMANE CU PROIECTUL DE SCHIMBARE A O 399???
ATI CERUT PAREREA SINDICATELOR????
LA-TI SUPUS DEZBATERILOR,,,POPORULUI????
CUM RAMANE CU ACORDAREA SPORURILOR,,,DUPA URECHE,,PENTRU ORE SUPLIMENTARE,INFECTO-CONTAGIOASE ETC IN TERITORIU,UNI DA ALTI BA????
DAR CRED CA STIU DEJA RASPUNSUL,ACELASI PE CARE MI-L DAU AI MEI DE LA CRAIOVA,,,NU ESTE BAZA LEGALA,,,

Anonim spunea...

da de ce sa fac munca voluntara? mai sintem cumva in iepoca de aur? avem salariile asa de mari si nici o problema incat sa nu te gandesti la compensare baneasca? nu cred.si mai cred ca si persoana care a scris articolul nu ar veni la munca doar pentru distractie sau ca e vreun miliardar excentric si nu are ce face in timpul liber.

Anonim spunea...

da de ce sa trimita numai agenti la testare? acei ofiteri care se vor directori si la examene se lauda cu 2.30 sau cu 3 si ceva si stau prost cu capu? de ei nu se ia nimeni?

Anonim spunea...

"Dar ce te faci daca,de exemplu,angajatul nu se poate adapta la impunerea unui program de lucru,sau nu poate accepta taierea sporurilor,sau nu este de acord cu modul in care a fost apreciat la notarea de serviciu,sau nu vrea sa faca munca voluntara?"
RASPUNS:
Trece dincolo de poarta nr.2 si,daca este femeie,in semn de solidaritate,primeste de 8 Martie un martisor din partea ppl din Penitenciarul Aiud !

Anonim spunea...

Am o veste buna si una proasta.

Sa incepem cu cea proasta: cica potrivit unor norme de protectia muncii si a unor prevederi legale, cica o hotarire de Guvern, la testarea psihologica merg o serie de ...personal operativ, o parte din personalul din interventie( reinsertie) psihosociala , unde sunt ... cadre didactice..

si mai nou ...

Vestea buna... adica din 2008 si o parte DIN CONDUCERE... unii directori sau directori adjuncti trebuie SA MEARGA LA CONTROL... LA EXAMEN PSIHOLOGIC.. periodic... adica la 6 sau 12 luni , ca o persoana avizata sa-i spuna >
- ca mai poate sau nu sa conduca,
- mai poate sau nu sa fie bun manager,
- mai poate sau nu sa dea ordine... si cui!!!

Problema care apare este una pur subiectiva... dar usor speculiva si speculata, mai mult sau mai putin pana acum. Persoane indezirabile vor fi testate si indreptate catre locuri... diverse.

Cine si cum va directiona?

Oare DGMPCT ce implicatii are?

Oare de ce sunt SI PROCEDURI DE PSIHILOGIA PERSONALULUI care inca nu se aplica???? Vor fi oare aplicate? Si cum oare???

Poate cineva sa spuna ca acestea isi vor atinge scopul sau vor fi instrument de lucru spre societatea autoritara catre care ne indreptam pe zi ce trece?

Sper ca cineva sa poata da aceste raspunsuri, dar fara patima, fara resentimente, fara ANONIMI care-si urla deznadejdea si infiereaza tarele sistemului penitenciar!

Oare cine va arunca primul PIATRA?

Anonim spunea...

DOMNULE MOTOC foarte mare dreptate aveti in cele spuse , si va apreciez . Eu am aceeasi vechime si la fel se intampla , cand au fost angajati anumiti colegi din viata civila nu sa tinut cont de : varsta , inaltime , bolii etc. cunosc cei cu vechime ce vizita medicala se facea , nu stiu cati din cei angajati la norma ar fi trecut acea vizita medicala , grade in functie de varsta si chei si fara dinti in gura . dar traim in ROMANIA si cred ca a devenit tara tuturor posibilitatilor. succese depline .

Anonim spunea...

pai inseamna ca in penitenciare vor ramane: directorii,logistica si medicii.ceilalti nu mai sunt in grafic de foarte mult timp,inclusiv psihologii.cat despre liderii de sindicat nici nu-i mai luam in calcul,cei care se fac placuti de sefi nu vor ajunge la astfel de controale,ca la urma urmei sunt controale psihologice,nu simple testari.dar se vor termina cand primul agent va merge in instanta cu primul director de gat,pentru ca directorul de penitenciare nu are cum sa se pronunte el in dezaptivitatea agentului neavand habar cum se manifesta ele.o dispozitie data de directorul general si ea dezadaptativa.poate cand vor fi create conditile de siguranta si securitatea muncii in 2999 va fi pusa in practica aceasta aberatie.

Anonim spunea...

Anonim spunea...

La ce sistem a creat domnul director general si marii specialisti din ANP nu m-ar mira ca in curand sa trecem toti cei din operativ pe la un psihiatru.In felul in care au organizat lucrurile, ai impresia ca la puscarie e un dute vino permanent. Unii de la arest sunt disperati sa/i aduca de teama unor deplasari mai lungi (si ei stau la fel de bine cu banii, personalul si mijloacele auto), noi cu cei de la Bacau facem zilnic transferuri provizorii pentru instante, domnii detinuti distrug imediat cazarmamentul pe care il primesc, pentru ca oricum nu sunt ai nostri si un raport in plus nu/i deranjeaza si ti/l iau si in ......si uite asa este rezolvata problema reducerii costurilor si se limiteaza spre zero orele suplimentare. Si merge din ce in ce mai bine... Domnior sefi mai angajati niste oameni ca suntem cam putine slugi la hoti...
05 martie 2009 19:12