Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 18 martie 2009

Coduri, economie, penitenciare

ziareCodul penal, o soluţie pentru criză - Mult criticatul şi hulitul Cod penal al ministrului Predoiu ar putea avea şi o parte bună. Dacă unele infracţiuni se dezincriminează iar pentru altele pedepsele scad, se vor întoarce acasă “investitorii”. Aceia care sunt acum urmăriţi internaţional sau care se sustrag de la efectuarea pedepsei sau de la judecarea procesului…

De ce par rupte de realitate Codurile ? Pentru ca ... - Organizaţiile profesionale şi ONG-urile din justiţie acuză că nu au fost consultate la elaborarea Codurilor şi doar UNJR susţine că a cerut “expres” MJ să participe la discuţii, însă toate organizaţiile şi-au exprimat nemulţumirea faţă ...

Făt-Frumos şi Codurile Esenţiale - Nu numai CEDO, dar si Curtea Europeana de Justitie de la Luxemburg, Comitetul Natiunilor Unite impotriva torturii, Curtile Constitutionale ale statelor membre ale UE au declarat dreptul de a nu fi supus torturii ca o norma imperativa si...

***

Lumea bancilor in noua lume (II) - Un nou stil de viata cuprindea Occidentul. Viata pe datorie. Crestea exploziv numarul de familii care traiau bine... dar peste o buna parte din averea lor proprietare erau bancile. Atentie insa!

Oamenii de afaceri despre masurile anticriza ale guvernului Boc: "Prea putin si prea tarziu!" - Datorii achitate, investitii demarate, imbunatatirea legislatiei, economii de miliarde de euro - asta a sustinut Emil Boc luni seara ca a facut noul Guvern in trei luni de la instalare. Ce se vede concret in randul oamenilor de afaceri?

***

Codul civil omoara Carcotasii si Divertisii - Proiectul noului Cod civil face din pamfletul audiovizual o meserie periculoasa si impune conditii severe pentru practicarea jurnalismului. Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) a atras marti atentia asupra unei prevederi din proiectul noului Cod civil, care, in opinia acestei ONG, ar impiedica ...

Predoiu si cei 150 de hoti - Seful DNA, Daniel Morar, spune ca noul Cod Penal reduce termenele de prescriptie. Consecinta: 150 de persoane anchetate pentru fapte de coruptie ar scapa de orice acuzatie Senatorul PSD Serban Mihailescu: "Nu am nici o traire legata de subiect. Mi-e absolut indiferent ce zice legea fiindca...

Predoiu, dispus să verifice toate amendamentele codurilor - Justiţie Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu s-a arătat dispus astăzi la şedinţa Comisiei pentru Coduri să ia la bani mărunţi amendamentele aduse proiectelor, arătând că obiectivul său este adoptarea acestora ca legi.

***

Autoritatile cauta solutii de reintegrare a detinutilor ... - Penitenciarul de Maxima Siguranta Baia Mare a fost cuprins intr-un proiect pilot care prevede reintegrarea in societate a persoanelor private de libertate. In acest sens, astazi a avut loc la sediul penitenciar

Puscariasii romani vor beneficia de nutritionist – Eveniment - Detinutii aflati in penitenciarele din Romania vor beneficia de un tratament special, din punct de vedere culinar, avand la dispozitie un...

***

Transparency Romania critica proiectul de Cod penal - Transparency International Romania a facut publice, luni, observatiile sale cu privire la proiectul de Cod penal, criticand explicatiile Ministerului Justitiei, despre care sustine ca dezinformeaza, relateaza NewsIn. Explicatiile formulate de Ministerul Justitiei nu pot ascunde gravele erori...

ONG-urile critică înjumătăţirea pedepselor pentru fapte de corupţie - Pedepsele înjumătăţite pentru cazurile de corupţie protejează infractorii. Este un avertisment susţinut de mai multe organizaţii nonguvernamentale, care critică noul Cod de Procedură Penală finalizat de Ministerul Justiţiei.

Cătălin Predoiu în faţa unei demisii necesare  - “Sefu’, vezi ca ai un avocat la justitie. Stop. Un avocat al infractorilor. Priveste reducerea pedepselor. Stop. Si mai vezi ca vrea sa limiteze libertatea de exprimare prin inventarea unei legi a presei. Stop.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Cele 4 coduri sunt ESENTIALE, dar le lipseste esenta cu desavarsire.

Criticile au venit imdeiat ce au fost facute publice proiectele, colectivele de redactare fiind viu si indelung huiduite de la specialistii in drept- magistrati, avocati, juristi, institutii ale statului CSM,carmuitori de justitie- Kovesi, Morar, precum si de societatea civila/ Amnesty International Romania, Sojust etc

Un suieRat s-a auzit si din partea bisericilor- BISERICA CATOLICA si apoi si cea ORTODOXA, doar cat priveste infractiunile sexuale, dezincriminarea incestului si prostitutiei.

Raul a fost deja creat. Au fost scoase pe piata niste absuritati, desi proiectele trebuiau sa fie intai in dezbaere publica.

Parerea mea este ca ar fi sfarsit ca toate celelalte proiecte, ale celorlalti ministri ai justitiei: Stanoiu( proiectul Codului penal si Legea de executare a pedepselor au cazut in desuetudine din cauza venirii guvernarii liberalo-democrate, desi a fost aprobate in parlament din 2004) , ambitiile dnei Macovei, Chiuariu si Predoiu fiind inca neconcretizate.
Melescanu a trecut doar in vizita pe la MJ, neavand timp sa mai elaboreze si coduri.

Cel putin 2 coduri ne intereseaza si pe noi in mod direct, dar nimeni nu ne-a intrebat nimic DACA AVEM CEVA DE SPUS DESPRE CODUL PENAL sau CODUL DE PROCEDURA PENALA, sau macar despre Legea de executare a pedepselor.

Cum spunea domnia sa Medelin Voicu- a trecut o boare cu parfum de UE si ne-a intoxicat cu enormitatile pe care actualul Guvern vrea sa le impuna in societatea romaneasca, vezi doamne prin asumarea raspunderii.

Pai sa-si asume raspunderea pentru ca sunt doar TAMPENII si reflecta exact JUSTA VALOARE A PROMOTORILOR ACESTOR CODURI, in detrimentul societatii romanesti!!!!

Anonim spunea...

Brotacelul galben pe burtica OPUS a prins glas...:)..."mai draga"...cum doamne iarta-ma poate sa suiere o biserica?

Anonim spunea...

Pentru anonim...

asa cum iti suiera tie vantul prin creier!

Daca mi-ai vedea tu burtica, sau ce e sub burtica... ce fericit ai fi... dar nu te duce capul... ca esti de la laminor, de la metalurgie... fi-ti-ar ... sa-ti fie!

Asa cum au spus aia de la biserici ca aia din Senat tocmai au votat... ieri... chestia aia, cu 666... stati-ar tie numarul in frunte!

Anonim spunea...

Bai, habar N-AI, tu ala anonimul de la 17.21. Te dai rotund dar esti cu vaca, ba nu , esti pe invers , cu buhaiul, desi a trecut Craciunul.Esti pe invers, frate. Du-te si te cata, la doftoroaie, doftorul ala de se plimba prin cartier , pe la SNFPAP.

Ciau, AUUUU, GURYYY!!! Vedete-as pe dinafara gardului de la CR!

Anonim spunea...

Vezi, fratica, este unul OPUS, ala de-si gasi pretini un popa si doi fraieri ce-i poarta sambetele! Il cadorisira, deh, cu ce nu-i dadu ma-sa, un fraier de la FSNAP si un " ciumplag" cum zice Opus , de la SNANP, ca vezi fratele meu, Scoala de la moldoveni este CUSER ca MARTINIUCII si altii...cu ochii albastrii ca el... l-ai DES..CONSPIRAT, asa cum prea bunul PRESIDENTE l-au denumit.


FratICA, CE VA LEGATI DE OM , CA CIUMA DE CURU NEVESTI-SI, lasati-l sa-si spuna prostia pana la capat. Ce va bagati in rahat, daca nu va place cum miroase? Sau mIrositi-l, CA VA PLACE!

Pai sa va spuna Florinel de la GIURGIU * juristul de la puscaria cu problema cu procurorul care este-CARE A FOST, de fapt, CUM E CU BAGATUL, UNDE SI CUM. Voi va luptati pe principiuri CARE NU ESTE! Si popa ala de la SFPPPA - Smarandi parca a zis ca UNDE MANANCA PORCII NU SE BAGA! CA DOAR E POPA, nu e albie, de porci.

Zice omul ce-i vine la gurita, lasati-l sa grohaie, e dreptul lui, castigat prin STATUL LA COZILE DINAINTE DE 89 , au stat parintii lui, bunicii lui... SA GROHAIE DIN TOTI BOJOCII ... DACA IL TIN CURERELE ... si mai are si dezlegare la la popa si de la doftorul ala de la Scoala ce se plimba prin cartier si rumega ultimele glume proaste ce le arunca prin curte. Taiaias sporurile !

Asa ati invatat sa va comportati in puscarii, sa va suportati grohaielile colegilor, dragi puscariasi, care sunteti...

Pentru dragii nostri colegi... A FOST UN PAMFLET PUR SI DULCI MOLDOVINESC! A LA CARCOTASI...

Anonim spunea...

OPUS..."mai draga", ma dezamagesti mai mult decit credeam...ai un limbaj de mahala, bati apropouri cu tenta vulgara ca faimoasa "NIKITA" prin OTV... ceea ce ma face sa cred ca burtica ta galbena de broscuta e mult mai periculoasa decit arata...e adevarat ca nu ma asteptam sa te faci "colacel" cu labutele strins lipite linga tine, dar speram intr-un limbaj mai...aaaa..dar am uitat, esti un brotacel mititel de balta, care sare dintr-un lac in altul cind sunt semne de seceta...sa-ti fie rusine obrazului..."raspindacule"!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
murgila spunea...

E o.k. Tineti-o tot asa si ne ducem dracu'

murgila spunea...

Sindicatele au luat amploare ca si interes al unor persoane care nu au reusit in cariera iar calea "latratului" e scurta , sigura si nu se cere prea multa stinta. Ba pe deasupra este si un minunat mijloc de a te razbuna pe X sau Y. Cei in cauza stiu la ce ma refer.