Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 12 martie 2009

Bilanţăm sau nu bilanţăm?

lie2 Linişte! Lăsaţi ANP-ul să bilanţeze! Staţi cuminţi la locurile voastre! Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prestează bilanţul pe 2008. Totul e în ordine pe şantier! Nu vă agitaţi, nu vă frământaţi! Cineva are grijă de soarta temniţelor româneşti! Luptăm, luptăm şi câştigăm! Pe ei, pe ei, pe pepelei!

O să fie frumos, vine şi Cătălin şi Radu. Nelu, Ionel şi Tibi se ocupă de tot. Presa, dacă vine, e o problemă. Da’, cu două pagini citite competent se rezolvă. Participă directori de penitenciare, şefi de direcţii, băieţii lu’ Cătălin şi alţi invitaţi de seamă. O să fie frumos.

***

O să facem, dacă n-am făcut ce am promis că facem şi oricum nu e vina noastră că n-am făcut. Nu vă speriaţi, n-am dormit. Am muncit, dar n-am reuşit. Doar suntem între noi, cine poate să ne contrazică?

E bine, băi! Cui nu-i convine, să schimbe postu’ şi angajatoru’! Ăia cu orele şi sporurile, ciocu’ mic bă că e criză! Ăia cu anti-reorganizarea, ciocu’ mic bă şi voi! Ăia cu fabricile de mobilă, ciocu’ mic! Muriţi bă în linişte! Nu ne stricaţi bilanţu’! Da, naştem iar spioni! Ce nu vă convine?! Îi naştem întâi şi dup-aia vedem noi ce facem cu ei!

E bine băăăă! Alţii moare ş’aşa n-are! Dacă n-aveaţi serviciu? Ai? Atunci să vă văd, cum comentaţi? Şi voi ăştia cu reeducarea voastră, ce tot vreţi? Gata bă s-a reeducat! Hai, la muncă acum! Mai lăsaţi gălăgia, bă intelectualii lu’ peşte. S-a schimbat bă. E pă gratii frate, pă siguranţă tăticule. Recidiva, recidiva! Dă-o în colo de recidivă! Vreţi să rămânem fără muşterii?

V-am făcut lege nouă bă! Şi, voi? Voi ce faceţi? Nici n-aţi ştiut că ne gândim la voi! Lasă bă, că vedem noi ce facem după ce se aprobă! Ce, parcă aia de anu’ trecut a fost mai bună? V-am dat strategie bă, v-am dat plan de eficientizare. Ce nu vă convine? Ne-am sacrificat pentru voi bă, şi pentru ţărişoara asta care nu ne merită! Muriţi bă în linişte, cu tot cu criza voastră de amărăşteni!

***

Asta gândesc. În realitate vorbitorii şefi vor fi politicoşi. Politicoşi vor fi şi plătitorii de impozite şi angajaţii şi deţinuţii, că doar e obligatoriu. Doar rezultatele bilanţiştilor nu sunt obligatorii. Statul trebuie să funcţioneze, iar Puşcăria, ca instituţie fundamentală a statului, trebuie să existe. Să existe, nu să facă ceva?

12 comentarii:

Anonim spunea...

"Doar suntem intre noi",noi de noi,corb la corb nu-si scoate ochii!
Cei cu reeducarea,daca vor sa fie "intelesi", sa vina la Severin-nici uniforma nu-i obligatorie pentru ei!
Plan de eficientizare?Nu-i bun nici de pus in rama,dar sa-l mai si urmam!
Noi stim ca suntem "aia din provincie!"
Incercam,deh,sa existam,doar n-aveti pretentii de performanta!
Asa cap,asa coada!

Anonim spunea...

Daca s-ar uita cineva prin parcarile unitatilor nu s-ar crede ca o ducem asa rau ! :)

Anonim spunea...

ptr 08.25.00-daca te-ai uita si mai atent, ai vedea o gramada de rate in banci facute de propietarii autoturismelor, si poate daca ai doza suficient efortul, ai vedea ca supravietuiesc la limita...si apoi, ce te roade de parcari, doar nu tu platesti la ele...vipera cu corn ce esti!

Anonim spunea...

La care percuri te referi draga coleg de la ora 08:25 la cele auto din parcare,de ce nu te uiti tu in "parcul" ratelor de pe la banci,de ce esti carcotas,daca noi insine ridicam piatra ce sa mai spunem de societatea civila,de mass media,de sefi, de ministrii,nici macar nu trebuie sa mai depuna efortul de a ne dezbina,suntem mult mai dezbinati decat ar putea sa o faca altii!

Anonim spunea...

Ptr anonimul de la 08-25 da te uiti in parcare dar intereseazate si la BANCI cati din angajatii unui penit au credite la banci.Hai pa.

Anonim spunea...

'BAI PARCARE", TU ESTI CUMVA SEF "DALA" CU MASINA SI SOFER LA "BOTU CALULUI"??? INTELIGENTULE, NU CUMVA MASINA TA ESRE IN GARAJ DE TE DOARE DE PAECARE?

Anonim spunea...

Stati fratilor linistiti, nu ma linsati asa repede! Poate daca traiti la limita existentei nu ar fi trebuit sa va luati masini, si poate ar trebui sa cautati de lucru in alta parte, ca nu va tine nimeni cu forta in sistem. Iar daca aveti ceva de comentat poate ar trebui sa aveti curajul de a va sustine punctul de vedere in fata celor care considerati ca va incalca drepturile !!! Anonimul de la 08:25...

Anonim spunea...

Am respectat programul guvernelor de innoire a parcului auto.
:)))

Anonim spunea...

In anul 2002,m-am intilnit la Hotel Flamingo cu un procoror de la Tulcea si cind m-am prezentat ca fiind angajat la P. P.A., a suris si a exclamat" a,acolo unde este expozitia cu ultimele tipuri de masini aparute pe piata".
Va las pe dv-stra sa comentati,daca a avut dreptate sau nu.

Anonim spunea...

Daca aceasta discutie a avut loc in 2002 se facea referire la anumite persoane care nu mai sunt printre noi. Au plecat ba pe la Arad, ba pe la pensie, ba pe la spital p.a....
Acum parcarea nu mai arata ca atunci, doar ca o expozitie cu cateva masini bengoase. Acum TOTI au cate un exponat in parcare, dar ce spun, ca nici nu mai incap in parcare asa de putine sunt. E adevarat ca datoriile in banci sunt pe masura, iar administratia speculeaza din plin acest aspect. Toti simtim intrun fel sau altul acest lucru. Ciocu mic ocnasi...ca aveti rate de platit.

Anonim spunea...

buna ziua domnilor din A.N.P.
s-a incheiat cu brio si bilantul anului 2008. Ati invitat si fosti direcori ai A.N.P.? Asa s-a facut la unele penitenciare din tara, unde s-a invitat si un fost director iesit la pensie acum 4 ani. Noul director a prezentat bilantul pe anul 2008, dar a uitat ca el sa se prezinte invitatilor, si la care nu a contribuit nici cu o virgula, dar a facut in schimb o multime de invitatii, sa prezinte un bilant la care nu a avut niciun aport. Ati numit directori de penitenciare din vechile garzi comuniste( unii dintre ei ar trebui scosi la pensie ca doar au facut parte din vechiul regim). Terorizeaza personalul angajat, amenintindu-i cu rapoarte si comisii de disciplina. Ca directorul(Penitenciarul Giurgiu) ii da bilet scris celui care trebuie sa faca raport cu ce sa scrie in el.
Proaspat numit in functie (de 2 luni,functie ce si-o dorea cu mare ardoare, doar a mai dat examene si la alte penitenciare si le-a picat cu brio ), interzice cadrelor sa mai rida, ca el a venit la Giugiu sa munceasca nu sa rida. Pentru el a mai zimbi inseamna ca nu muncesti. Dar este comisar sef "doctor", caci asa are pretentie sa i se spuna. Cred ca in " teroare". Sau cine stie in ce? Oare este platit si pentru doctorat? In drept nu cred ca ar cunoaste anumite legi din constitutia tarii.
Dar poate ii intreaba pe cei doi prieteni ai dinsului, domnul "director" de la reintegrare sociala si domnul sef birou prevenirea criminalitatii,caci au aceeasi gindire si mentalitate si fac parte din decorul biroului.
Succes in continuare domnule director al acestei unitati, in care ai reusit sa instaurezi o "dictatura comunista".
Un vechi slogan spune: da-i omului o funcie de conducere ca sa-i vezi caracterul si "conduce si dezbina".

Anonim spunea...

Poate ne spune d-l BERECEHET,la ce ii ajuta titlul de doctor in agricultura,sau ceva asemanator,si pentru ce a fost judecat in Consiliul de Judecata, in anul 1997daca, imi aduc bine aminte.
Cu asemenea trecut nu avea ce sa caute nici la "CONTROL",dar sa traiasca unchiul,generalul(chestorul acum).