Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 6 februarie 2009

Jude in Romanica: Gorbunov - victime colaterale

Gorbunov victime colaterale Gorbunov - victime colaterale
Jude in Românica | 06.02.2009

Cu o graba nemaiintalnita pana acum (de fapt s-a mai intalnit odata: in 2005 Macovei ceruse revocarea din functiile de conducere pe care le ocupau 8 procurori in PNA si DIICOT), CSM a trimis inspectorii pe teren in vederea verificarii datelor din cazul Gorbunov, lasat in libertate de o judecatoare prin intreruperea executarii pedepsei pe motiv trebuie operat de glaucom.

Ieri au fost revocati 3 procurori sefi de la Dolj si 2 judecatori presedinti de la Brasov. Saptamana viitoare probabil vor fi revocati si judecatorii presedinti de la Dolj, si cred ca tot atunci va fi sanctionata disciplinar judecatoarea de la care a pornit totul.

Pe scurt, colega judecator a dispus intreruperea executarii pedepsei pe motivul ca medicul a scris ca individul nu poate fi operat in penitenciar, ea uitand ca legea prevede inca o conditie, aceea ca lasarea in libertate sa nu prezinte pericol public. Or, inaintea sa, alte doua judecatoare, pe aceeasi cerere, au decis ca omul care prezenta aceeasi boala nu poate fi lasat in libertate ca e periculos (vezi 1 si

Continuarea pe Jude in Românica

13 comentarii:

Anonim spunea...

Atentiune !
In timp ce noi ne preocupam de starea sistemului, sindicatele cred ca viseaza ( imi cer scuze teo-ului). La fel cum s-a intamplat cu odioasa HG a Guvernului Tariceanu referitoare la concesiunea din Marea Neagra, prin nebagare de seama si iuteala de mana , iata ce s-a discutat pe data de 03.02.2009 in Camera Deputatilor si cum era gata sa se voteze modificarile la L 293/2004 cu forma care a trecut de Senat si era gata, gata, sa se piarda si ce s-a cucerit prin OUG 194 , respectiv sa fim si noi vanduti precum Marea Neagra. Redau stenograma dezbaterilor din Camera Deputatilor :
DEZBATERI PARLAMENTARE

Sedinta Camerei Deputatilor din 3 februarie 2009

16. Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.4/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor (retrimis comisiei).

consulta fisa PL nr. 249/2008



Doamna Roberta Alma Anastase:
................................................


Punctul 16 de pe ordinea de zi, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.4/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr.293/2004 privind Statutul functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Proiectul de lege urmeaza a fi dezbatut în procedura de urgenta si urmeaza sa trecem la dezbaterea acestui proiect.

Are cuvântul reprezentantul initiatorului.


Doamna Rodica Constantinovici:

Multumesc, doamna presedinta.

Reglementarea pe cale de urgenta prin aceasta ordonanta nr.4/2008 s-a impus ca urmare a dificultatilor cu care se confrunta sistemul Administratiei Penitenciarelor, în care exista un deficit acut de personal încadrat. Iata, din totalul de 15.312 posturi sunt vacante 2.609 posturi. Sunt unitati penitenciare care functioneaza cu numai 40% din efectivele de personal prevazute si, în plus, se remarca o parasire constanta si masiva a sistemului si un numar tot mai mare de cereri de pensionare.

S-a impus, de aceea, de urgenta adoptarea unor masuri legislative, prin modificarea normelor referitoare la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante, asigurarea unui management eficient al personalului în ceea ce priveste miscarea acestuia si s-a prevazut transferul pe functii de executie în sistemul penitenciar al militarilor si functionarilor publici cu statut special din alte institutii publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului si Ministerului Justitiei.

Pentru aceste argumente pe care le-am expus în esenta, va rugam sa fiti de acord cu Proiectul de Lege de aprobare a Ordonantei de urgenta nr.4/2008 si va multumesc.


Doamna Roberta Alma Anastase:

Va multumesc.

Din partea Comisiei pentru administratie, doamna Sulfina Barbu.


Doamna Sulfina Barbu:

Doamna presedinta,

Stimati colegi,

Comisia pentru administratie publica propune retrimiterea la comisie, deoarece în decembrie 2008 a intrat în vigoare Ordonanta de urgenta nr.194 si, daca adoptam acest act normativ în aceasta forma, practic am avea o dubla reglementare.

Cerem retrimiterea la comisie pentru analiza, pentru confruntarea cu Ordonanta nr.194 si pentru o corectare care este chiar necesara.

Va multumesc.


Doamna Roberta Alma Anastase:

Si eu va multumesc.

Va supun la vot propunerea facuta de doamna Sulfina Barbu, de retrimitere la comisie, cu termen de modificare a raportului de doua saptamâni.

Cine este pentru? 180 de voturi pentru.

Cine este împotriva? 46 de voturi împotriva.

Abtineri? 18 abtineri.

Se retrimite la comisie.

(Intrucat sunt siderat de laxitatea sindicatului si oarecum furios, rog prietenii din penifest sa redacteze mesajul).

Anonim spunea...

Am uitat sa va spun si de ce sunt furios. In timp ce noi ne vaitam pe aici de toate problemele pe care le avem, in Camera Deputatilor era cat pe aici sa se voteze, in regim de urgenta, modificarile la Legea 293, in forma in care trecuse de Senat. Asa ca in loc sa imbunatatim forma legii eram cat pe aici sa ne pomenim cu o porcarie si sa pierdem si multe din cele cu greu castigate. Legea se va vota , totusi, in regim de urgenta pe 17.02, pana atunci se mai pot, cu rapiditate insa, depune amendamente la Comisia Adimistratie. In plen, acest lucru nu mai poate fi posibil .Se trece direct la vot. Noroc cu d-na Sulfina Barbu care a sesizat eroarea precum ca mai exista un act normativ, respectiv OUG 194 care privea problema, altfel ne pomeneam cu ploconul pe cap ca Guvernul de azi cu HG -ul de ieri.Multumesc, Penifest !

gherla spunea...

se va termina cu cei care nu au scoala, adio agentilor care se cred atostiutori, va venit vremmea, intai sa munciti .sa dati rezultate si apoi pretentii.

Anonim spunea...

Pentru GHERLA: tot comunist ai ramas...."se va termina cu cei care nu au scoala, adio agentilor care se cred atostiutori, va venit vremmea, intai sa munciti .sa dati rezultate si apoi pretentii" , te crezi vre-o somitate , ori esti un geniu in devenire si nu stii nici tu...ma da faci ce faci si reusesti sa devii antipatic , ce a reusit sa scoata Roman din voi?!!! iar pentru tine si eu am scoala militara din sistem dar nu am o astfel de gandire. sanatate

Anonim spunea...

Potrivit unui raport al comisiei parlamentare de anchetă privind interceptarea comunicaţiilor, şase instituţii pot deţine şi folosi tehnica de ascultare, însă doar SRI, DNA şi DIICOT sunt nominalizate. În acelaşi document se spune că, în afară de SRI, nicio altă structură nu are în dotare aparatura de interceptare. Prin aceată justificare, comisia parlamentară a vrut să mai calmeze un pic isteria creată de faptul că suntem monitorizaţi atent chiar şi prin intermediul mailului sau a banalei scrisori. Tactica de “supraveghere”, mai ales pentru cei care “mişcă-n front”, e veche atentie se fac in continuare liste de indezirabili. Evident, tehnica a evoluat, iar metodele se menţin pentru că informaţia înseamnă putere. Ascultarea şi şantajul au funcţionat dintotdeauna la noi. Numai că acum i s-a dat o “culoare” legală. Pe de altă parte, ne tot văitam că nu ne ascultă nimeni… Parlamentarii nu-şi ascultă electoratul, iar guvernanţii păreau surzi la doleanţele sindicaliştilor. Iată că, acum, în sfârşit, suntem ascultaţi!

Anonim spunea...

Rege, sacrific pioni!
Avem un sistem care este roz, desi totul e pe dos. Avem oameni care pentru bani s-ar vinde si pe sine, care trebuie sa fie motivati ca sa lucreze pe bune. Dar refuzam sa mergem pe alt drum pentru ca si aici sunt sanse sa dam un zar bun, poate chiar un sase sase.
Suntem o natie de luptatori plina de dezertori, care abandoneaza prea usor. Auzim repetititv “am in inima durere cat putini mai poti sa duca, dar destula cat sa nu las capul jos sa fiu o sluga.”, dar doar auzim . Avem parte de regi, nebuni si oameni care ne privesc de sus, din turn, ca sa fie mai aproape de cer. Avem prea multi cu care ne e rusine….. si cu toate astea spunem ca ne e bine.
Fiecare priveste si vede in jur tot ceea ce ceilalti nu vor sa vada, ne eschivam, cedam si spunem ca nu mai avem putere, unde sunt cei dispusi sa lupte si sa spere? Au disparut cu toti, cum as putea sa ii intorc? Cum de ne-am putut desparti, cand nici Ali Baba nu s-a putut desparti de hoti?
Avem doua personalitati si lucram la a treia. Ne aflam in fata unei situatii in care speranta nu moare ultima, ci prima. Noi suntem cetateni, ei sunt meta cetateni, adica noi suntem papagali ei sunt smecheri. Noi, pioni de sacrificiu, ei, cei ce joaca sah….
Cum zicea si Toma Caragiu : Avantaj ei…. ca asa e in tenis
Ocnasul sahist!

Anonim spunea...

Lipsa de bun simt ai GHERLA cit cuprinde....uite cum iti dai arama pe fata...eu nu cred ca exista agent in sistem care sa nu munceasca si sa dea randament...chiar daca unii intr-o masura mai mica, dar fac tot ce pot...,,atostiutor", anagramatule, se pare ca te crezi tu, de faci asa o constatare...,,vremmea" este sa te uiti in oglinda!

gherla spunea...

Destepti ca si Pop,sunt destui, o sa vina vremea ca acest "TATA" a agentilor sa plece din aceasta structura, iar ofiterii adevarati sa-i puna cu botul pe labe pe acei ce vreau ceia ce nu l-i se cuvine ( examene de promovare direct in catecoria ofiterilor,sau mai rau in categoria celor cu functii de conducere)sa dispara definitiv.

Anonim spunea...

bai gherla esti de tot porcul ca sa nu zic altfel: sa nu se mai dea examen de promovare de la agent la ofiter? da cum ai vrea? fara examen? sau cu pile de afara? daca esti asa bun cum de nu esti vreun avocat renumit sau vreun procuror smecher pe la dna? sau macar sa lucrezi pe la sri? pentru ca nu poti.

Anonim spunea...

Catre Gherloi:

"...ceia ce nu l-i se cuvine..."? Tu esti un ofiter adevarat? Vai de capul tau. Nici MAC nu ai fi fost bun. De fapt... esti tipic pentru un ofiter de puscarie: chipiul pe ceafa, burta mare, cam agramat si plin de tine.

Huginn spunea...

@ gherla & anti-gherla

Vă rog să încercați să respectați regulile de postare.

Anonim spunea...

Gherla e de fapt antigherla.

Huginn spunea...

Așa o fi, dar nu asta era ideea.