Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 2 februarie 2009

Gândul: Prison break cu scutire medicală...

Prison break cu scutire medicală - de la „atrofierea testiculelor“ la „glaucom“
de Dan CARBUNARU, Adrian POPESCU, Ionuţ PÂRVULESCU | 02 FEBRUARIE 2009

120 de puşcăriaşi nu s-au mai întors după ce au fost învoiţi din diverse motive. În topul scutirilor medicale: Costel Constantin - claustrofobie; Petrişor Duduianu - deviaţie de sept; Dănuţ Udilă - „atrofierea testiculelor“ În cazul jafului de la Braşov apar noi detalii: prietenii îi oferă un alibi lui Gorbunov, „era cu noi, se antrena la sală“, spune un bodyguard al unei firme braşovene, adică în sala situată la o sută de metri de secţia de poliţie.(...)

120 de puşcăriaşi liberi

Peste 120 de infractori scăpaţi din puşcărie pe motive medicale nu s-au mai întors la locul de detenţie, deşi au depăşit termenul dat de judecător pentru revenirea în sistemul de executare a pedepsei. Printre ei se află criminali şi alţi infractori periculoşi închişi pentru fapte deosebit de grave.

Potrivit Directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, în perioada 2000-2009, din cele 24 de persoane eliberate din Penitenciarul Craiova în urma întreruperii pedepsei, doar două s-au întors de bunăvoie. Ceilalţi 22 de infractori au fost daţi în urmărire pentru că nu s-au întors la penitenciar deşi le-a expirat termenul pentru care le fusese întreruptă pedeapsa. Trei sunt condamnaţi la peste 15 ani de închisoare, pentru omor. Alţi doi criminali au fost scoşi din Penitenciarul Jilava pe motive medicale. În total, 11 dintre cei 16 infractori de la Jilava lăsaţi temporar în libertate sunt şi acum daţi în urmărire.

Atrofierea testiculelor sau claustrofobia - cheia care te scoate din puşcărie

Seria infractorilor scăpaţi pe motive medicale din puşcărie este lungă. La fel de lungă ca şi a celor care nu s-au mai întors în celule. Patronul Sexy Club, Costel Constantin, a fost pus în libertate pentru ca suferea de claustrofobie. Un celebru personaj interlop, Petrişor Duduianu, a fost eliberat pentru ca avea deviaţie de sept. Un alt interlop, Dănuţ Udilă, a scăpat de puşcărie invocând că arestul îi atrofiase testiculele, din lipsa de activitate. Sile Pietroi a cerut şi obţinut eliberarea din arest după ce s-a plâns că nu îşi poate plăti ratele. Judecătorii ialomiţeni au decis să-l elibereze pe Nuţu Cămătaru pentru că organizase un concurs de tenis de picior şi o făcea pe jurnalistul la revista Penitenciarului Rahova.(...)

Pistolarul “orb” Gorbunov - eliberat şi trimis în Republica Moldova

Serghei Gorbunov a ieşit pe poarta Penitenciarului Craiova pe 16 mai 2008, în urma sentinţei penale 178/5 mai 2008, dată de judecătoarea Maria Nicola, de la Tribunalul Dolj. Pe biletul său de ieşire, spune Constantin Arişanu, şeful poliţiştilor braşoveni, scria că trebuie să se întoarcă în Republica Moldova.

“Instanţa nu a făcut comunicarea de punere în libertate pe motiv medical al întreruperii executării pedepsei care a rămas definitivă adică pe 17.05.2008, deşi el a fost pus în libertate la 16.05.2008. La data de 5 noiembrie 2008, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Braşov, Serviciul de Investigaţii Criminale, a înregistrat adresa Penitenciarului Craiova. În adresă se specifica că în 17 august 2008, la expirarea întreruperii executării pedepsei, Gorbunov Serghei nu s-a prezentat pentru a-şi continua executarea pedepsei. S-a indicat şi o adresă din Braşov, iar Poliţia a preluat adresa şi a făcut verificări acolo şi în alte locaţii”, a explicat Arişanu.Conform aceleiaşi surse, abia în 25 noiembrie 2008, s-a cerut urmărirea naţională a lui Gorbunov.

La baza deciziei de eliberare a racketului a stat raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul de Medicină Legală Craiova, dar şi faptul că procurorul de şedinţă Marius Vlădoianu nu a atacat sentinţa. În document era precizat faptul că Serghei Gorbunov „prezintă diagnostic de subatacuri de glaucom cu unghi închis şi rectocolită ulcero-hemoragică. Afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a ANP, necesitând aşa cum rezultă din examenul oftalmologic, intervenţie chirurgicală de urgenţă, care nu poate fi efectuată în reţeaua sanitară a Ministerului Justiţiei. Această intervenţie chirurgicală necesită internare de maxim 1-2 săptămâni şi ulterior perioadă postoperatorie. Opinăm fie pentru întreruperea executării pedepsei pentru o perioada de 2-3 luni în care este inclusă şi refacerea post operatorie, fie internare sub pază pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale”

Continuarea în Gândul

16 comentarii:

Anonim spunea...

Scrieti, fratilor, posturilor de televiziune ca detentiunea pe viata e o vrajeala in tara asta. Ca un condamnat la DPV se libereaza inaintea unuia care este condamnat la 30 de ani. Scrieti ca liberarea conditionata a devenit o practica desi nu este obligatorie. Scrieti despre miile de afaceri facute de ppl din care este de ajuns ca una sa fie admisa de instanta pt.a se intampla ceea ce am vazut sapt.trecuta.Este inadmisibil ca un ppl sa aiba pe rol timp de peste 1 un 6 dosare de intrerupere pe caz de boala la 3 instante desi are 19 ani si este mai sanatos ca mine. Daca pica, pica. Pleaca in intrerupere si LA REVEDERE. Cine il mai prinde pe la puscarie? Scieti sa se stie despre ce este in puscarii. Ca prea am ajuns sa ii cocolosim ca pe copii. De ce la TV apar numai ppl care se plang de cat de greu le este? CE FAC SINDIKATELE???????????? Ca sefii ne-ar face bucati daca am gresi doar doar sa iasa ei curatei in fata.

Anonim spunea...

Exista probleme. Nu trebuie varate sub plapuma si nici nu ar trebui pusa batista pe tambal. ANP a publicat un set de afectiuni care nu pot fi tratate in reteaua penitenciarelor. Aceste baremuri au fost trimise instantelor. De aici incolo, pe noi nu ne mai doare capul, nu-i asa, d-le Bala? Este adevarat ca de-abia la apelul general s-au observat anumite lipsuri in gestiune iar cu aceasta ocazie (a lui Gorbunov) am mai descoperit ca si in alta parte, pe la V. , s-a uitat trimiterea la timp a adresei catre IGP. Desigur, in toate aceste spete , dl.dir.general nu are si nu isi va reprosa nimic. Cat despre Acadel, e suparat pe linie personala .Sa nu il mai suparam si noi, macar vreo doua zile.. Nu de alta dar sa nu cedeze psihic si sa nu ia in darmon din nou, in calitatea domniei sale de desavarsit profesionost al sistemului, leota de falsi intelctuali (te pomenesti ca or fi avand si, Doamne Fereste!, diplome false acesti parveniti in sistem). Sindicatele fac apel la unitate, adica noi, astia falsii, carora nu ni s-a luat atunci cand a fost nevoie apararea de catre nimeni, ar trebui pe masura ascutirii luptei de clasa , sa fim alaturi de ei, liderii nostri. Iata un sumar al problemelor de ultim moment. Si asta nu este decat inceputul unei saptamani si luni pline de evenimente care ne vor si ii vor privi. Asa cred eu, un fals intelectual. P.S. Liderii de sindicat care publica si pe aici, pe penifest, ar trebui sa inteleaga ca nu se mai poate ca ei sa tina partea numai unei parti a membrilor sau nemembrilor de sindicat daca vor unitate la greu. Astept reactia voastra.

Anonim spunea...

Sunt perfect de acord cu tine anonim 14.34, dar spune-ne si noua cum adica "trebuie varate sub plapuma..."??

Ori spui "trebuie bagate sub plapuma" ori spui "trebuie varate sub ogheal..."

:) :) :)))))

glumeam. Dulce-i limba asta moldoveneasca...

Anonim spunea...

Anonim 16:24
Da de she ma iskiteshti ?Ogheal, neogheal, bini ca iashti di acord cu mini, sefu' (di sindicat). Amu om vide she o mai hi si cu Acadel si cu Bala si cu tate....Om vide...Daca om fi sanatoshi shi nu om fashi glaucom di ashela...Hai, la buna vedere !

Anonim spunea...

pt ora 17:35
ATENTIE!
estential este si sa va feriti si de deviatii de sept sau de atrofierea testicolelor...

caci daca suferiti de claustrofobie, vi se da spor!
pt anti-claustrofobie

Anonim spunea...

aha!!!

tocmai ce postasem cu zile bune in urma despre lipsa de personal, concursurile pentru nepotei si spagari, promovarea celor pe care "ii cunoaste si merita" sa fie avansati. iata ca incet, incet apar ofurile si neajunsurile.

incet, incet spuneti tot copilasi.

se spune ca nu avem ofiteri cu vertebre in coloana? pai de unde provin ofiterii? din sange albastru de nepoteala regeasca si cu bani la tescherea. incepe sa-mi fie sila si inchei.

Anonim spunea...

Ce aveti fratilor cu sindicatele ? de ce nu iesiti voi in fata sa spuneti ce va doare,va trebuie "sageti " ? In unitati mergeti doar cu capul in pamant si inrositi partea dorsala a sefilor iar pe blog va dati cocosi .Hai sa batem toti din gura aiurea dar sa nu facem nimic,sa criticam si sa stam ascunsi cand trebuie sa spunem lucrurilor pe nume.
Personal nu sunt membru de sindicat,pentru ca mi-a fost frica sa nu am de suferit din cauza apartenentei mele ,dar vad ca din cauza unora care au totusi curajul sa se mai ia cu sefii lucrurile s-au schimbat incet incet,vedeti cazul Giurgiu si altele.
Asa ca ,daca vrem sa ne certam sa ne certam cu cei care au generat aceste situatii si sa avem curajul sa-i sprijinim pe cei de la sindicate de la care avem asteptari mari.

Anonim spunea...

COMUNICAT DE PRESa

din data de 1 februarie 2009

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" isi exprima ingrijorarea fata de efectele anuntatelor prevederi ale ordonantei de urgenta care anuleaza primele si sporurile politistilor.
Consideram ca este absolut necesar ca premierul Emil Boc sa se consulte si cu sindicatele din Politie pentru a stabili, de comun acord, ce masuri sunt necesare pentru perioada urmatoare, fara a fi afectate veniturile politistilor.

In ultimii ani, situatia materiala a politistului roman s-a degradat continuu. salariile nemotivante, orele suplimentare neplatite si dotarea neadecvata au declansat migrarea acestora catre alte institutii sau companii private.

Conform statisticilor oficiale ale M.A.I., din anul 2008, un agent de politie debutant are salariul net de 804 lei, iar un ofiter debutant, 1075 lei.

Primul ministru va trebui sa tina cont si de numarul mare de posturi vacante din Politia Romana. Este vorba despre un deficit de aproape 6.000 de locuri de munca, care se va mari, datorita, in special, valului de pensionari ce va fi declansat in situatia in care veniturile politistilor vor scadea.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a iesit de doua ori in strada in anul 2008 pentru a protesta fata de nivelul scazut al salariului si pentru a atrage atentia asupra crizei de autoritate si de personal din Politia Romana.

Deficitul de personal, logistica precara si diminuarea cotei de carburant au condus la o crestere alarmanta a infractiunilor in luna ianuarie 2009.

Daca pentru Guvern ordinea si siguranta publica reprezinta o prioritate, ar trebui luate masuri urgente pentru adoptarea bugetului si repartizarea fondurilor necesare desfasurarii activitatii in bune conditii, precum si deblocarea functiilor vacante.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" nu exclude posibilitatea de a organiza noi actiuni de protest, daca masurile imediate vor afecta conditiile de munca si de viata ale politistilor.

http://pvaslui.blogspot.com/

Anonim spunea...

pe cand o atitudine si din partea "sefilor" nostri?!
am pus si semnul exclamarii pentru ca nu cred ca o sa se intample, si asa o sa fim noi uitati.

Anonim spunea...

Nu este adevarat ca glaucomul nu se poate trata in retaua penitenciara,in unitatea noastra avem cateva cazuri,la spitalul penitenciar DEJ exista sectie de oftalmologie.Formula de incheiere a expertizei este foarte alambicata,domnii medici legisti ar trebui sa realizeze ca nu scriu literatura si completele de instanta nu au pregatire medicala.Mult mai corecta este formula:"numitul X sufera de...,aceste afectiunipot/nu pot fi tratate in retaua penitenciara";a nu se uita ca in retea exista cateva spitale.

Anonim spunea...

Dragnea si-a dat demisia. La MJLC (ministerul justitiei si Liberarii Criminalilor) si ANP (asociatia nationala a "Profesionistilor") e Bine cu "B". N-au nici o treaba. Bravo, baieti destepti.

Casa de comenzi nu e acasa!

Anonim spunea...

care sefi ai nostri? cere se uita chioras la noi sau ca la niste sclavi?care pun botul la "sfatul batranilor" ? iar cu sindicatele avem ceva ca in loc sa se bata prntru drepturile noastre ei sint de acord tacit sa se mai taie din sporuri si sa se mareasca bugetele la parlament si presedentie. cind spun sindicat nu ma refer strict la liderul snlp ci la liderul sau liderii centralei sindicale sau a blocului sindical unde este afiliat snlp.in timp ce ei sint de acord cu aceste cresteri de buget la smecherii de la centru noi ne facem probleme si ne certam pentru orele suplimentare, al13-lea, si altele iar ei isi freaca mainile de multumire sperand sa ajunga si ei prin parlament cum sint citiva fosti lideri, sau sa mai vina ceva cotizatii de la fraierii de rand ca sa-si mai ia un ceas de citeva mii de euro.ca si la noi o sa fie ca la petrom: liviu luca este lider de sindicat si milionar in euro iar pe fraieri ii da afara.da doar traim in romania bunului plac asa ca ma mir degeaba.

Anonim spunea...

presedintie

Anonim spunea...

descarcati-va oameni buni ca altfel va luati nevestele la bataie,copii fac prostii nu invata bine ca stau pe capul nostru sa ii ajutam si uite asa plecam la o tarie...

Anonim spunea...

Mie unul nu mi se pare ca sindicatele noastre (sau macar unul dintre ele) sunt de acord cu modul in care actualul guvern gestioneaza aceasta asa zisa criza:


"Federatia Sindicatelor din Administratia Publica Publisind nu este de acord cu masurile propuse de Guvernul Emil Boc, prin care personalul din institutiile aflate in subordinea Executivului se reduce cu 20%.

Aceasta solicita o intrevedere cu reprezentantii guvernamentali, pentru gasirea unor solutii rezonabile in aceasta chestiune, informeaza Amos News.

Publisind vrea ca Executivul sa prezinte un set de criterii clare privind reducerile de personal si intentioneaza ca la viitoarea intrevedere cu reprezentantii Guvernului sa prezinte o serie propuneri pentru economisirea fondurilor bugetare, fara sa fie afectati salariatii din administratie."

Anonim spunea...

03.02- 11.24: ca de obicei corectorii si membrii colaboratori ai academiei romane sint la posturi.daca publisindul nu este de acord cu bugetul care va trece de parlament- ca doar nu sunt prosti sa nu fie de acord cu un buget mai mare- cum se face ca sindicalistii prezenti aseara au dat declaratii ca sint de acord cu bugetul asa cum a fost el prezentat si mai sunt de acord si cu acordarea unei mariri salariale mai tarziu spre niciodata.hai corectorilor bagati mare.