Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 9 februarie 2009

Fiecare pentru fiecare si toti pentru nimic!

Public enemy Vorbim pe blog de un an de zile si, cel putin teoretic, ar fi trebui sa fi invatat, pana acum, cate ceva unii de la altii. Putin respect, putina consideratie. Ar fi trebuit sa acceptam ca barbatii nu sunt mai destepti decat femeile, ca maturii nu sunt mai capabili decat tinerii, ca ofiterii nu sunt superiori agentilor, ca paza nu este seful reeducarii si nici anepistii stapanii puscariilor. N-am invatat!

Ar fi trebuit sa incepem sa constientizam care ne este rolul, care ne este rostul pe lume. Nu constietizam!

Reactionam de cele mai multe ori ca si cum am fi pe Titanic, n-ajung barcile, ca urmare scapa cine poate. Uneori, felul in care ne inghesuim sa prindem un loc in barca asta imaginara, capata dimensiuni si proportii greu de suportat. Nu suntem pe Titanic, nu ne-a lovit aisbergul si nu suntem in pericol de a fi inghititi de apele inghetate ale oceanului. Mai degraba ne taiem singuri si pe indelete, craca de sub picioare!

O educatoare de la Jilava a incercat sa scurteze birocratia, directorul ei (care ar fi trebuit sa-si cunoasca cel mai bine angajatii si sa-si rezolve cu intelepciune problemele!) se spala barbateste pe maini si o expediaza in Comisia de Disciplina, un alt coleg, lider de sindicat pe deasupra, se grabeste sa dea si el o mana de ajutor si cheama presa...

Sefii sunt de vina! Comunismul este de vina! Blogul este de vina! Presa este de vina! ANP-ul este de vina! Va dau o veste proasta, noi toti suntem de vina!

34 comentarii:

Anonim spunea...

Da,noi toti suntem de vina,dar e foarte greu sa constientizam asta,si cu mult mai greu s-o recunoastem.......

Anonim spunea...

Rcunoasterea nu ajuta cu nimic daca nu constientizam,daca constientizam ca noi toti suntem vinovati firesc pasul urmator este sa incercam sa remediem gresalele,aici vine partea cea mai grea ,pentru ca cele mai grele victorii (dar si cele mai dulci )sunt cele impotriva propriilor metehne.

Anonim spunea...

"Marishica" e di vina.
Anp-ul nici pe Gordunov nu l-a uitat, nici l-a Craiova n-a gresit. Domn' Bala (al mare) e pur si (simplu era sa zic) intransigent, sesizeaza (face sesizari) tot/ pe toti, dar nu vede padurea din cauza copacilor, iar Bala al mic (fost director Craiova) e pe post de "os de ros" pentru presa, ca ailalti sa-si pastreze ciolanul.

Acadel n-are CV, Celmare n-are treaba, iar Spaiuc e fengshui si a intrat in anul boului.
Halal conducere.

Anonim spunea...

O ADMINISTRATIE PERFORMANTA NU POATE SA ABDICE DE LA PRINCIPIUL UNUI FUNCTIONAR VALOROS,EFICIENT,BINE PLATIT,CU AUTONOMIA UNEI VIETI DECENTE...un agent constatator.

Anonim spunea...

In Constitutia americana,scopul guvernarii este sa faca un popor mai fericit!Se stipuleaza ,se vorbeste despre fericire in Constitutia americana!Aici nimeni nu vorbeste despre asa ceva!!!Este o ciomageala continua!Dihonie,vrajba,"ne mancam" reciproc!Un agent constatator

Anonim spunea...

imi place articolul: scurt dar a surprins esenta. Imi place si solidaritatea vostra, a noastra, a tuturor. Pana la urma se pare ca putem fi uniti, chiar daca trebuie sa strangem randurile in jurul unei educatoare care, da, a gresit ca a incercat sa reduca birocratia ca sa mai castige un pic de timp tot pentru a da gata niste hartoage cu care o presau mai marii.
Mare dezamagie domnul Bala, mare dezamagire domnul Bejan! I-ati facut jocul lui Stupu si ca si cand ati fi fost fara pacat ati aruncat primii cu piatra. V-ati spalat pe maini ca Pilat din Pont. Nu-i nimic, noi ramanem aceeasi si nu ne tradam colegii chiar daca vom cadea odata cu ei. Diferenta este ca noi vom cadea de jos de unde ne aflam, pe cand dumneavoastra veti cadea de la inaltimile de unde ati fost cocotati!

Anonim spunea...

Nu inteleg expresia " a incercat sa reduca birocratia"... Pai atunci hai sa scoatem detinuti la munca, la instanta pe "barba" noastra ca sa numai umblam dupa semnaturi... Recunosc ca este umilitor sa stai pe la usa unor sefi care sunt vesnic ocupati... Pai seful sau ar trebui sa se trimita si el la Comisia de Disciplina pentru ca n-a fost in stare sa o indrume, sa o coordoneze si sa o controloze pe doamna psiholog. Nu cred ca dansa are vreo scuza pentru ca a "incercat sa reduca birocratia". Nu cred ca face mai mult de 3 sau 4 tabele pe luna. Si ce este greu sa le semnezi pe acestea?
Semnat. TARABOSTES.

Anonim spunea...

poate nu este cel mai bun loc unde as putea posta, dar cum nu am gasit altceva...as dori si eu sa intru in legatura cu cineva care este ofiter de penitenciare si a terminat recent, sau inca este student la Academia de Politie. As dori sa aflu mai multe detalii, in calitate de viitor candidat la aceasta arma. adresa mea de e-mail este nicoleta_mihaela90@yahoo.com .

Anonim spunea...

nicoleta mai ai timp sa te razgandesti. In conditiile actuale sa fugi cat mai departe de sistemul penitenciar romanesc.

Anonim spunea...

de ce sa fuga ca in sistemul penitenciar 70% din posturi sunt "caldute"

Anonim spunea...

si restul 30%?

Anonim spunea...

si restul 30%?

Anonim spunea...

Afară-i ploaie și e frig!Alergăm după împlinire,după fericire și vremea nu ne este favorabilă.Așteptăm să apară soarele pe cerul,, sistemului penitenciar''.Fuge timpul pe neobservate,devenim "MATURI" și ne obișnuim cu un trai cenușiu!Aisbergul nu ne-a lovit dar mergem în derivă!Ne-am îmbarcat într-o călătorie cu declin lent!Cine ordonă timonierului? Da,toți suntem de vină!Nicoleta dragă,mai reflectează!

Anonim spunea...

Nemulțumirea nu aduce fericirea!Stimați colegi,ce este de făcut?

Anonim spunea...

multumesc pt. articol!

Anonim spunea...

În bucătăria casei naționalizate pa care am primit-o pe timpul răposatului(munciam ca un proletar desăvîrșit)aveam un citat ce mi-a călăuzit viața:,,Dragostea nu pizmuiește,nu se laudă,nu se umflă de mândrie,nu se poartă necuvincios,nu caută folosul său,nu se mânie,nu se gândește la rău,nu se bucură de nelegiuire,ci se bucură de adevăr,acopere totul,crede totul,nădăjduiește totul,sufere totul.Dragostea nu va pieri niciodată! (1 CORINTENI 13/4-8).Până nu demult mi-a fost ușor să-l urmez!Voi puteți?

Anonim spunea...

Tora......visezi frumos.....

Anonim spunea...

Ai dreptate.În jungla penitenciară visele cu greu pot deveni realitate!

Anonim spunea...

"nicoleta mai ai timp sa te razgandesti. In conditiile actuale sa fugi cat mai departe de sistemul penitenciar romanesc."

Foarte inspirat stimate coleg! Mai degraba ii spuneai fetei ca nu ne mai ajung noua functiile... Ai vechi nu-s buni ca-s vechi... Ai noi nu-s buni ca-s noi... Astia de-s acum, nu-s buni pentru ca sunt... Iar pe baza acestor trei principii se cladeste cultura organizationala anepistica...

Din pacate, sarmana fata a ajuns in mijocul locului in care refulam noi, blazatii sistemului... S-ar putea sa-si faca o impresie... neplacuta...

Felicitari penifestului pentru rolul de atragere de noi candidati pe care il indeplineste! Chiar daca nu este unul dintre scopuri...

@nicoleta

Poti trimite un e-mail la office@anp-just.ro in care sa soliciti detalii referitoare la ceea ce te intereseaza. Eu iti urez bun venit intre noi si te rog sa decelezi realul de tendentios, opiniile de informatii dar mai ales avantajele si dezavantajele profesiei pe care intentionezi sa o alegi.

Bafta!

Anonim spunea...

Cu domnul Cel-Mare ce aveti ?, nu am avut noi si nici nu vom avea un asemenea manager .Trebuia sa fie Director general.

Anonim spunea...

Dupa cate vad multi vorbesc ca sa nu adoarma. Daca ar citi legea cum trebuie ar trebui sa stie ca pentru pplii de la SD nu iti trebuie aprobare pentru a-i scoate la activitati de hoby la clubul sectiei. Deci doamna educatoare se face vinovata de faptul a complectat cu pixul un tabel care nu ar trebui sa existe (dar este cineva in ANP care sa observe ca unele lucruri sunt inutile??)Acel act este nul atata timp ca nu produce efecte si nu are valoare juridica dar de in Jilava se poarta sa ai cat mai multe hartii pentru ca sa poti gresi mai repede. Daca era vorba de alt ppl se mai agita cineva atat de mult ??

Anonim spunea...

pt nicoleta
Nu am terminat de mult academia
fsimion2008@yahooo.com.

Anonim spunea...

Intr-adevar in toate sectoarele este acum multa birocratie, faptul ca la unele sectoare nu ajung decat 3-4 tabele de la reeducare nu inseamna ca doar atatea acte se fac in acest serviciu. Insa, desi nu e corect ce a facut , nu este nici o vina ft mare, tinand cont de faptul ca orice ppl are dreptul de a participa la activitati socio-educative. Pe de alta parte, nu cred ca vreun sef isi permite sa refuze participarea la activitati a unui ppl pe motivul ca este VIP si nu tb recompensat ca nu cumva sa se libereze conditionat si sa nu cadem in gura presei. Nu de alta, dar asta chiar ar fi un abuz...Sa recunoastem ca este un sistem superficial in care in toate sectoarele se lucreaza superficial nu pt ca oamenii nu ar fi suficient de inteligenti, ci pentru ca sunt supraaglomerati de maculatura pe care tb sa o faca zilnic.Vorba batranei care a murit in spital "daca n-ai pe nimeni, nu te vede nimeni" se potriveste si penitenciarului (parca iertarea se acorda mai usor celor apropiati).

Vecina De Blog spunea...

In afara de acest individualism pe care il sesizezi corect, mai avem o alta mare problema in Romania, cred eu: atitudinea "lasa ca merge si-asa", care in cazul de fata (dar se poate si generaliza) a dus la nerezolvarea problemelor la timp.
Si in alte tari lumea e egoista, dar la noi lipsa de respect pentru lucrurile bine facute ne face sa nu ne realizam potentialul ca popor. O buna parte a problemelor are cauze interne, nu externe.

Anonim spunea...

Pentru Stefania,

Mai scrie de 10 ori aceste cuvinte pentru "baietii" din sistemul penitenciar si de 200 de ori pentru "palmasii" acestui sistem.
Poate vor intelege notiunea de "MUNCA".

Anonim spunea...

Elodia 15% şi manechiurista nu mai soportă.Colectivu este pă faţă înpotriva lor. Iubi..., creeraşu meu mincinos şi mic...dă o asemenea setuaţie şe dă un lembaj anşa volgar no mai rezistă. Iar Ghiocel a răsărit ca bou în vaza de la prezidiu şi eu o să rămîn veşnică foncţionară dă poşcărie. Şi lu Mama Elodia i s-a făcut rău. Are nasu vînăt...o fi dă la flăcări. Este linişte la unitate pentru prima dată şi cercetez că nu e dă bine.

Anonim spunea...

ptr 11 10 DE CAND REPREZINTI TU TOT COLECTIVUL?SI DE CE E LINISTE CA NE-ATI INNEBUNIT CU SARBATOAREA ASTA DE 10 ANI CU IDEILE ASTEA RADICALE TOATA LUMEA SA PARTICIPE LA PETRECERE DACA NU SA SE DEA BANI CE-I CU ABUZURILE ASTEA SA TREBUIASCA SA TE SCUZI CA NU AI BANI SAU CA AI PROBLEME APROPO AM AUZIT CA SE DAU BANII INAPOI CELOR CARE AU CONTRIBUIT...SAU NU LA TOATA LUMEA?SI CE FRUMOS A FOST LA PETRCERE ...DIN CATI DIR AM AVUT A VENIT NUMAI NADRAG DE CE OARE?DIN CAUZA CA NE IUBESTE PREA MULT SAU CA NU STIE CUM SA SE INTOARCA...SA STEA LA PENSIA LUI SI SA SPERAM C- AL MAI VEDEM LA SARBATOARE DE 200 DE ANI DE LA INFIINTAREA PSPA..SAU A VENIT SA VEDEM CA NE CONDUCE TOT EL ..SA STEA LINISTIT CA S-A AUZIT SI DIN DISCURSUL D-LUI CA S-A ADRESAT CA SI CAND N-AR FI PLECAT VREODATA ..SA NE LASE CA N-I S-A APLECAT DE LA PETRECERE..SI NU NE MAI TREBUIE..IAR O DEDICATIE PTR celmicLASA-TE DE VERSURI CA MOARE GENUL LITERAR NUMIT POEZIE SI E PACAT ...

Anonim spunea...

ptr 11 10 cineva nu-si doreste aceasta liniste .Oare cine si de ce stii tu oare ca vad ca esti de stept ?

Anonim spunea...

ptr 11-10 Sti ceva ai fost la petrcere pe banii sind si ai mei ..macar ai bunul simt si taci..ca vircolaci ca tine pe lumea asta ..o gramada...

Anonim spunea...

Fraţilor miroase a dihonie. Să vede că sa întors martaloaga.Coană mare noi chiar ne-am simţit bine aşa că nu întinde pelteaua.Dacă ţi-a luat cineva banii noi ţii dăm că tu eşti mama noastră vitregă

Anonim spunea...

De cine tot vorbiti fratilor cu atata patima? Aveti si voi o mama vitrega in serviciu? Si noi avem una dar "e intr-o parte" rau de tot saraca. Crezi ca ea e bucuroasa? Nici nu stie, fereasca D-zeu.
E imputernicita (crede ca are puteri supranaturale din basmele cu zane)

Anonim spunea...

ptr 1609 daca esti atat de darnic da banii inapoi la toata lumea ca petrecerea s-a terminat de mult si cineva inca mai colecteaza BANI .De ce?D-na Omocea a anuntat ca se dau banii inapoi'paza chiar a primit ...CINEVA se face ca nu aude..OARE CINE?CE PACAT CA UNELE PERSOANE NU-SI MAI STIU LOCUL SI POZITIA IN PSPA..DE CE ? CINE II DA NAS?

Anonim spunea...

Fetelor mai bîrfim şi noi, dar merge şi treaba. Cum de tolerează directoarea clica, adunătura la vedere, a viperei de Dobreasca.Vedeţi cum o aruncă în faţă pe puştoaica aia de Sarchis.O foloseştesă destabilizeze, să intimideze. Nu-i mai merge mult timp. Lumea ne cunoaşte totuşi după reacţia acestor neobrăzate fără încărcare...

Anonim spunea...

ptr 11 48 si ce propui ?Sa le suprime?Se pare ca te-a marcat ceva in copilarie. Se observa ca ai ceva probleme..