Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 27 ianuarie 2009

Statul politienesc al lui Predoiu si Bala

Zilele trecute am postat ceva despre initiativa mai mult decat inedita a ministrului Predoiu de a stopa executarile silite ale sindicatelor din ANP.

Incapacitatea manageriala de a asigura fonduri suficiente administratiei penitenciare, fonduri care sa asigure nu numai drepturile personalului din sistemul penitenciar dar si obligatiile asumate prin Planul de masuri privind eficientizarea sistemului penitenciar, l-au pus in postura de a "ordona" neexecutarea sentintelor.

Cu o treapta mai jos se situeaza si directorul general al ANP, care din dorinta de a pune in practica strategia facuta in birou, pe genunchi, de strategul Ragea a inceput, in forta, profilarea penitenciarelor si ‘optimizarea’ programului personalului din sectorul operativ, fara o minima analiza a costurilor adiacente sau fara sa-l intereseze implicatiile asupra personalului, sau situatia unui eventual surplus de personal in unitatile profilate. De consultarea personalului sau avizul sindicatelor, nu mai vorbim.

Prezent la bilantul regional, unul din batranii sistemului penitenciar, col. (r) Chiriac, ex - comandant, nu-i putem spune director, al Penitenciarului Tulcea, a replicat sindicalistilor prezenti, vadit afectat de interventiile acestora, ca membrii de sindicat ii platesc (sic!) pentru a le reprezenta interesele, nu pentru a urmari scopuri personale.

Le-a cerut de astfel sa renunte la actiuni in instanta pentru recuperarea unor drepturi banesti sfatuindu-i parinteste sa ii urmaze exemplul si sa faca voluntariat, dovedind astfel dragoste si atasament fata de locul de munca.

Alt exemplar - Geza, ex comandant al Penitenciarului Tg. Mures. Lipsa unei calitati oficiale nu l-a oprit sa-si faca o intrare solemna in aceeasi unitate, tot la un bilant, fara sa se legitimeze, ca, deh, era in prezenta unui director general adjunct.

Sunt multe de spus aici, o sa revin cu detalii pentru fiecare aspect in parte, pentru ca trendul pare sa fie ‘revitalizarea’ sistemului penitenciar... prin militarizarea fortata. Deh, cine nu ar vrea sa fie conducator fara sindicate si cu personalul in "pozitia ghiocelului".



UPDATE: Acadeaua lui Ungureanu

Ultima comparatie sugerata personalului de catre conducerea ANP in sustinerea implementarii noului program al schimburilor operative a fost facuta de directorul general adjunct Ungureanu cu ocazia bilantului regional de la Poarta Alba: "daca ai doua acadele, una rosie si una albastra, de unde poti sti care este mai dulce pana nu le gusti?" referitor la comparatia intre programul existent si cel nou.

D-le Ungureanu, culoarea alimentelor nu influenteaza in mod necesar si gustul acestora, iar, in alta ordine de idei suptul acadelelor este o atributie pe care salariatii o cedeaza cu generozitate conducerii ANP.

26 comentarii:

Anonim spunea...

Col.Chiriac parca a fost comandant la Tulcea sau este vorba de alta persoana?

Anonim spunea...

Ce mai conteaza unde a fost comandant?
Pe mine ma scoate din minti nerusinarea din tara asta....
Astia ies la pensie,vremurile se schimba,ne demilitarizam,apar sindicatele si vin fosilele astea comuniste (care cica fac voluntariat,desi tare bag mana in foc ca nu e chiar asa) si ne persifleaza de zici ca suntem iar in epoca de aur.
Dar cum e posibil asa ceva? Cum e posibil sa fie consiliu consultativ format din asemenea oameni? Vrei consiliu consultativ? Fa-l domnule din oameni capabili,cu capul pe umeri,din specialisti,din orice vrei tu,nu din fosti tirani care au calcat in picioare atatia ani atatia oameni.....

E strigator la cer,chiar nu poate nimeni sa arunce in aer consiliul asta?

www.Oltenasul.ro spunea...

Ziceai de strategul Ragea care a facut strategia pe birou, pe genunchi. Daca ai da o ochiada si peste programul de guvernamnat al coalitiei este la fel. Pestele se impute de la cap asa ca sa nu ai prea mari asteptari de la cei enuntati de tine anterior.

Anonim spunea...

Domnilor,stau si analizez dtpdv. aceasta schimbare si, nu vad nici un avantaj castigat de personalul care lucreaza in paza, referitor la programul de 8 ore, decat ca:
-nu o sa am timp liber pt. familie, toate zilele imi sunt injumatatite si cele de weekend
-o sa vin de pana la 7 ori mai mult la munca
-ceasul biologic imi va fi perturbat din 2 in 2 zile (ce face medicina muncii?)
-cei care au gandit acest program, cu siguranta nu sunt profesionisti
-au inceput sa isi arate coltii "voluntarii" care calca in picioare orice norma
-sindicatele nu mai au nimic de spus, sunt - poate - aservite
-toate stradaniile unora de a repune sintemul pe un trend ascendent, se ruineaza

-ce ar mai fi de spus!

Somnul natiunii..........

Anonim spunea...

Frunza verde de lalea,
Uite aici o acadea,
Frunza verde ghiocel,
Suge-o tu mai Firinel.

Anonim spunea...

intr-un cuvant avem tara si conducatorii pe care ii meritam sindicatele mai bine se afiliaza cu mafia ca poate vor avea mai multa putere.acu intelegem si noi ca e criza da cind e criza si tot bati apa in piua nu mai infiintezi trei ministere.asta inseamna ca sint bani. daca sint bani de trei ministere noi cu tot ce inseamna asta de ce nu ar fi bani si pentru orele noastre suplimentare? pentru ca noi nu contam si nu ne baga nimeni in seama.train in tara "asa vrea muschii mei" . sa speram in mai bine.

Anonim spunea...

"Pozitia ghiocelului" e cea mai potrivita pentru suptul acadelelor, recomanda o celebra lectura - Sa Ma Kutra"

Anonim spunea...

Daca ai avut o strategie care iti spunea sa crezi in oameni, nu stiai ce gust are, dar parea comestibila, de ce trebuie sa chemi acadele despre care stii ca sunt amare si rosii ca sa ni le bagi pe gat?

Anonim spunea...

Cu cv-ul cum este domnul Firinel?,cred ca la fel "ca cu"acadelele!!!

Anonim spunea...

e jale acum se vb de stoparea salariilor la bugetari pe urm 6 luni uitativa la televizor ...e nebunie

Anonim spunea...

Pentru anonim 27.01.2009 15:20:00

E vorba de INGHETAREA salariilor, ceea ce e, totusi, altceva decat stoparea salariilor. (Nu vor creste, deocamdata in urmatoarele 6 luni)

Anonim spunea...

Dreptatea a fost impuscata... Corectitudinea s-a sinucis....Omenia s-a inecat....Bunul simt s-a otravit....N-au mai suportat sa ne vada atat de decazuti!

Anonim spunea...

Vai de capul nostru o sa fie,in vremea comunistilor se faceau experiente pe detinuti acum se fac experiente pe noi personalul.Noua ne scot ochii cu "e criza nu sunt fonduri pentru mariri de salarii si plata orelor suplimentare",atunci nu ne cereti sa le facem daca nu aveti bani sa le platiti,taiati si la ppl-ei plata salariului minim pe economie daca fac scoala sau cursuri de calificare,daca cei liberi nu pot cumula pensia cu salariul la stat vi se pare firesc ca o persoana condamnata penal sa fie intretinuta de stat si sa beneficieze de pensie din sistemul de stat?!Criza aceasta chiar nu se adreseaza deloc ppl-ilor,doar noua personalului,doar platitorilor cinstiti de taxe din tara asta?Principalul motiv pentru care suntem tratati de catre MJLC asa cum suntem tratati este pentru ca ne lasam cu usurinta manipulati,cadem in capcana atacului unii impotriva altora(paza contra logistica/reeducare/medical),cedam rapid in fata amenintarilor :"semneaza ca altfel te dau afara si sa vad atunci de unde iti platesti bancile"si noi semnam chiar inainte de a termina seful fraza,am devenit mult mai lasi decit ppl-i,mai invrajbiti si pe cale de consecinta mai vulnerabili.

Anonim spunea...

Am o intrebare pentru cei de la Margineni si la Ploiesti, functioneaza sistemul asta nou de 8 ore pentru ca noi suntem tot timpul amenintati cu treaba asta? Ce strategii, ce planuri isi mai fac astia de la Galati...Stati usor fratilor ca e lipsa de fonduri...

Anonim spunea...

domnule BALA!AVEM O FOARTE MARE RUGAMINTE,ADUNATI CONSILIUL MIZERABILILOR DE BATRANI SCOFALCITI DE VREME SI IMPUTITI DE ATATA BINE SI COMUNISM PTR CA NU PUTEM FACE REFORMA CU GANDIREA LOR EXPIRATA SI NU-I MAI PLATITI DOAR PENTRU CA VA ADUNATI SA SPUNETI PROSTII.DACA TOT VREI DE LUCRU IN TERITORIU TREBUIE SA STI CA II POTI PUNE PE ZOMBII AIA CARE II ADUNI LA LUCRU,SA TAIE CU DIAMANTUL CIOBURI DE STICLA!!!DACA VREI BINELE SISTEMULUI SCAPATE DE IDEOLOGIA TAMPITA CARE TE INCONJOARA IN anp IAR TU NU TE TRANSFORMA IN TIRAN CA NU VA FI DELOC BINE!!!

Anonim spunea...

ma intreb din ce bani sunt platite deplasarile ,mesele asazisilor voluntari, nu mai au jucarele sau vor sa retraiasca nostalgia comunista dupa care plang si acuma

Anonim spunea...

in tara asta sint aparate drepturile hotilor si talharilor altfel nu ar acorda detinutilor salariul minim pe economie pentru simplu motiv ca merg la scoala la puscarie si fac ore asa cum fac, iar unui copil care invata foarte bine sa-i dea "bursa de merit" de imensa suma 350lei vechi.ce planuri fac la galati?

Anonim spunea...

A plecat magistratul, a venit militianul. E din ce in ce mai bine!

Anonim spunea...

bine punctat theo,ppl dupa ce comit fapte grave si ajung in penitenciar pot fi intretinuti din banii contribuabililor(unii traiesc mai bine ca acasa)si mai primesc si pensie,cei care muncesc cinstit nu pot cumula o pensie amarata cu un salar de mizerie ca sa poata supravetui

Anonim spunea...

circ domnilor.oare statul si guvernul romaniei nu vede ca ce sa facut pina acum in tara asta este numai circ si batjocura.noicei care platim taxe,muncim suntem obligati sa depunem declaratii de avere,mai bine cereati acest lucru la banci asa cum a fost inventat crb.sutele de mii de jmecheri din tara asta care nu au serviciu si nici nu au avut vreodata nu mai sunt controlati de averi si nu ii vede nimeni cum se plimba cu masini de sute de mii de euro.tatuca ceausescu avea dreptate cu legea ilicitului.in america care este nr.1 mondial pentru evaziune fiscala esti mai aspru pedepsit decit pentru crima,la noi nu se poate mai nimic.de ris suntem.se vorbeste de criza si alte aiureli cine le mai crede,doar naivii si cei care sunt protejati sau cei care au de toate.nu mai zic de cei din sistem care au fel de fel de afaceri si toti se fac ca nu le vad pai nu vi se pare logic ca ei o duc mai bine decit cei care se bazeaza pe simplul salariu.o sa spuneti ca sunt invidios dar aici va pot contrazice,pentru ca atunci cind s-au incadrat in sistemul de aparare nationala stiau ca sunt anumite privatiuni,dar pe multi nu ii intereseaza acest lucru.firmele sunt ale sotiilor,copiilor,parintilor,finilor etc. etc..hai ca va las sa meditati si sa va dati cu parerea la cea ce v-am semnalat eu,cred ca sunteti la unison cu mine.nu mai stau ca ma enervez si chiar am multe pe cap pe care eu le stiu de muuuuulti ani de cind sunt in sistemul asta de aparare????

Anonim spunea...

Domnilor ce nu vor sa inteleaga cei care doresc sa schimbe programul de lucrul cu unul mai "eficient" este faptul ca aceiasi perioada de timp trebuie acoperita cu acelasi numar de oameni (indiferent de durata programului in ore), nu se va putea face fara a se depasi timpul legal de lucru ca si in momentul de fata, atata vreme cat personalul existent este folosit asa cum stim cu totii.

Anonim spunea...

daca intra in vigoare legea lustratiei era vai si amar de cei din vechile structuri

Anonim spunea...

@anonim 27.01.2009 22:58:00

Ai dreptate

Culmea ca "punctul 8" s-a nascut la Timisoara!
In nicio institutie publica din Romania nu s-a aplicat "punctul 8", suntem la 20 de ani de la revolutie si asteptam cu sufletul la gura sa revina niste comunisti sa ne invete sa muncim.

Anonim spunea...

http://www.monitoruloficial.ro/2009/sumar_2009.htm

94/C. — Ordin al ministrului justiției și libertăților cetățenești privind aprobarea Regulamentului pentru descrierea, compunerea și modul de purtare a uniformelor și echipamentului specific pentru funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației naționale a penitenciarelor, precum și a regulilor de acordare a drepturilor de echipament

Anonim spunea...

pentru27.01.2009 23:13:00 ca multe altele din tara asta nu s-a vrut sa se adopte aceasta lege,intrucit80%din cei care o conduc s-ar fi dus pe apa simbetei(ca doar nu or fi ei nebuni sa isi taie craca de sub picioare).revenind la ai nostrii --le este foarte foarte greu sa se obisnuiasca cu ideea ca acei oameni care au murit la revolutie au murit cu speranta ca se va darima odata pentru totdeauna orinduirea sclavagista(pcr-ista).si acum sint destule reminescente ale vremurilor demult apuse,inca mai au tendinte de ati pune pumnul in gura daca incerci sa fi gigi contra.cuvintele de ordine ale securitatii erau:dezbinare,dezinformare,intimidare.acum vezi vreo diferenta?ca mie imi este foarte greu sa o vad.

Anonim spunea...

De ce nu ne unim sa schimbam leprele de la conducerea sindicatelor? Ei fac posibile toate acestea:dezbinare,dezinformare,intimidare . Fiti demni si curajosi, pentru ca, copiii nostri sa traiasca mai bine!