Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 ianuarie 2009

Scrisoare catre intelectuali falsi care vor doar sa fie promovati

Draga prietene,

aceasta e probabil ultima scrisoare pe care ti-o trimit. Motivul? Ai fost, in sfarsit deconspirat. Esti un fals intelectual! Un ageamiu cu aere de profesionist! Si nu sunt dispus sa mai investesc energie, sentimente si efort (mai ales intelectual) pentru a-ti satisface vanitatea ta fara margini.

Ma bucur nespus de mult ca in sfarsit avem sefi care sa ne arate cat de mici si neinsemnati suntem. Cat de penibili eram cand ne jucam de-a "strategiile", de-a "cercetarea", de-a "proiectele". Cat de importanti ne dadeam pe holurile ANP-ului, pufaind din tigara si visand la cai verzi pe pereti. Acei cai sunt rosii acum, doar tu ii vedeai verzi. Sa iti fie rusine!

Azi am fost la cumparaturi. As fi vrut sa iti fac un ultim cadou. Sa iti cumpar acadele albastre si rosii. Nu mai erau decat rosii. Vanzatoarea se uita la mine ca la un extraterestru cand i-am cerut acadele albastre. Pana la urma le-am cumparat pe cele rosii. Pareau dulci, sa stii. Am ajuns la concluzia ca nici nu mai conteaza sa poti sa alegi. Te deruteaza posibilitatea alegerii. In fond, culoarea rosie e minunata. Sa-ti fie rusine din nou! Ai vrut sa ma manipulezi, sa ma induci in eroare cu prostiile tale, cu "dreptul la alternativa", cu "liberul arbitru".

M-ai dezamagit! Ai vrut doar sa promovezi, folosindu-te de ideile mele! Ochelaristule! Golanule! Gaozarule! Falsule intelectual!

Sa nu imi scrii niciodata. Mai ales nu pe mail. Si sa nu ma suni. Oricum, de maine voi fi in uniforma si vom gandi cu totii la fel. Nu, nu mai putem fi prieteni. Oricum, nu ai voie sa te apropii la mai mult de 2 afecte si jumatate de mine. Iar de la distanta m-ai recunoaste doar daca as purta cascheta pe ceafa. Iar nebunia asta nu o voi mai face nici macar pentru tine.

Te las acum, ma grabesc sa inventariez cartile tuturor falsilor intelectuali. Trebuie casate pana la 30 februarie. E o idee geniala. Am pastrat "Rinocerii", nu stiu de ce. Am vazut piesa impreuna, mai stii? Totusi, oare de ce ma doare ca te-am jignit? Sa rupi scrisoarea dupa ce o citesti. Sa ajungi la pensie sanatos. Pa!

30 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate Acadel (de) Rosu,
Imi pare rau daca ti-am inselat asteptarile. In nemernicia mea de caine turbat, de ageamiu deconspirat si intelectual ratat, de profesionist cu aere de ANP-ist si vesnic habarnist, recunosc ca mi s-au intunecat mintile din cauza programului si a ratelor scadente si am incercat sa musc acadeaua ce mi-a fost aruncata pe post de ordin 94/C si OUG.Recunosc ca ajunsesem pana intr-acolo incat sa vad chiar cai verzi pe pereti, incepusem sa visez la o uniforma cu fireturi, ba chiar ca stateam cu familia sambata seara la o Teleenciclopedia despre cum se fac acadelele albastre sau rosii,aveam cosmaruri cu diplome de facultate si securisti imbracati ca mine, cu inghetari de salarii si procese in care eram judecat de dumineata, spor de confidentialitate si hoti cinstiti. Noroc ca m-am trezit la timp, intram in schimbul 3 dupa ce iesisem din I. Nu, nu am vrut sa te manipulez si nici sa te dezamagesc sau jignesc mai mult decat dumneata pe mine. Da, recunosc, sustin si declar ca am vrut sa promovez fara sa iti spun.
Imi cer iertare tie si parintilor mei care m-au vrut intelectual de Tichilesti, de ANP sau Rahova, de Jilava sau Targsor, iar eu am ajuns un simplu functionar ratat.
Adio, nu iti voi scrie niciodata pe mail. Stiu ca suntem ascultati. Conform legii. Te voi purta, in schimb, in suflet ca pe o potcoava de plumb, ca pe un martisor cu lant de Gherla, ca pe o acadea rozalie si durdulie, sa ma indulceasca pe vecie, sa nu dau in nebunie si ipohondrie si mai ales, prostie. Nu , nu mai jignit. Tu esti mare , eu sunt mic, tu esti intelectual, eu sunt fals, tu esti adevarat , eu sunt un mit. Voi rupe scrisoarea chiar daca nu o voi citi, sper sa ajung la pensie chiar daca imi va fi aproape imposibil.
Mult mai greu decat tie. Oameni ca tine vin usor si pleaca greu dintre noi. Ramai sanatos si tu, Acadel.
P.S.Sa nu arunci batul de plastic dupa sugere. Il poti refolosi. Poti face o pluta, sa stai mereu deasupra.

Anonim spunea...

CE SE MAI AUDE DE REGIA MULTIPRODUCT ? STIE CINEVA DACA ASIA DE SUS AU LASAT-O IAR MOARTA?

Anonim spunea...

Nu va mai chinuiti mai nene sa le scrieti voi din suflet, ca-i doare fix in virful pirtului.
E la fel ca acum 15 ani baditoii si pirjolii luminati(cum naiba se luminasera si aia atita!?) ai sistemului revarsau valuri de intelepciune peste popor, iar poporul de bucurie cind ii vedea trosnea vesel din calciie si ducea mina la cascheta cum il invatase florian ardeleanul. Cei citiva (putin) care nu dadeau din coada la vedrea conducatorilor iubiti erau hahalere, slabi si , in genere, oameni de nimic.
Deci revin, credeti voi ca ii impresioneaza pe ei vorbe de duh, altele decit cele pogorite pe "scara ierarhica" ?
Daca asa credeti, sinteti visatori.
Pe EI ii afecteaza numai daca ii prindeti cu fofirlica si sinteti sufiecienti de abili sa-i faceti sa plateasca pentru asta.
In rest, cu totii, sintem "pulime", indiferent de gradele si functiile pe care le avem.

Anonim spunea...

Stimate Anonim de la ora 10:57 . Da-mi voie sa iti marturisesc ca nu inteleg. Da, nu inteleg ce ai vrut sa ne transmiti. Adica, ar fi bine sa inghitim acadeaua nemestecata, cu bat cu tot, si sa zicem frumos, "mersi"? Sau, poate, ar trebui sa punem capul in pamant, mana la cascheta, si sa rostim timidul: "Sa traiti,Unice Intelectual si Maret Profesionist cu Acte , ce Esti si ca Tine nimeni nu E !". Sau, poate, daca il avem la mana cu ceva pe distinsul Acadel, drept pentru care ne si permitem sa il mascarim, ar trebui sa iesim aici, la comentariile blogului, cu
cartile pe fata, sa ne dedam si noi la dragalasenii ca Somitatea Sa, Marele Adjunct ?. In acest caz, ar pieri tot farmecul. Astfel, obiectul spaimei tovului va fi aflat instantaneu de dumneata (dar ne spui ca nu te intereseaza)precum si de Marele Nostru Invatator, inainte de
momentul oportun ?Toate la timpul lor, anonimule...Deocamdata, dupa cum vezi, suntem la faza de tandreturi care a inceput odata cu discursurile Maretului Conducator la Bilanturile de pe tarlalele Mosiei Sale. Si iti mai marturisesc ceva. Pana acum e in grafic, dl. Acadel. Si chiar nu ne dorim sa il doara acolo sau dincolo, ma rog. De la fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi.

Anonim spunea...

ce nu inteleg cei de sus e ca noi ''plebea'' fara ei putem face servici,dar ei fara noi sunt nimic.i-as invita sa puna mina pe o carte de istorie.scaunele se tin cu capul nu cu dintii.

Anonim spunea...

Domnu ACADEL,mai bine ati vedea cum sta treaba cu al 13 -lea,nu stiu daca ati fost "informat or" nu,dar in moldova spiritele sunt foarte incinse in aceasta privinta!!

Anonim spunea...

cel mai ...nepregatit lider de sindicat se afla la penitenciarul poarta alba.
Stie cineva de ce se retrag oamenii din sindicatul lui???

gherla spunea...

"Calul moare de drum lung..",fraieri de grija acadelelor.

calaul spunea...

Frumos ai mai scris, stimate coleg de la 29.01.2009 07:09:00
....aproape ca imi vine sa plang ....ca ai exprimat tot ceea ce gandesc de o vesnicie, felicitarile mele......
Si cred ( sper sa nu ma insel dar multe dintre poemele lui Octavian Paler se potrivesc astazi , aici , acum
La BUNA VEDERE!

Anonim spunea...

Pentru anonim 17:28:00
Se retrag oamenii din sindicatul de la Poarta Alba pentru ca este vointa lor sau au fost invatati sa se retraga,nu conteaza prea mult daca liderul este pregatit sau.... nepregatit.Oricum o retragere de 20-25 de oameni nu cred ca i-a indurerat prea mult pe ceilalti 500.

Prisonworker spunea...

@ anonim 29.01.2009 10:57:00

Cred ca aveti dreptate, probabil nu ii influenteaza asemenea parabole. Au si spus-o la Sovata, la convocare.
In alta ordine de idei, ma rog lui Dumnezeu sa ma fereasca o viata de "a avea la mana pe cineva" si de a uza de asa ceva. Desi acesta e un obicei ubicuu in sistem, desi acest sistem a fost construit pe asa ceva, prefer o diploma de "fals intelectual", decat una de "expert spy".

Intentia parabolei era de a arata cat de nocive sunt etichetele, dispretul fata de angajati, impunerea prin forta a ideilor, lipsa alternativelor si a dialogului.

Era vorba de principii, nu neaparat de persoane. Asa cum altii au afisat in piept etcicheta de "golan" acum multi ani de zile, ar trebui probabil sa ne coasem "la trei centimetri de mana stanga" eticheta de "fals intelectual"

va doresc tuturor numai bine!

Anonim spunea...

Domnu ACADEL,dumneavoastra ca ascundeti sub pseudonimul "GHERLA"?!?!?,gherla...acadele...!?!?!?...si noi care credeam ca de la RUSI vine ploaia...

Prisonworker spunea...

Erata: "maneca stanga" nu "mana stanga"

Anonim spunea...

Pt anonim 29.01.2009 17:28:00
dar cati membri au fost inscrisi,si cati au plecat?

Anonim spunea...

Pt anonim 29.01.2009 19:03:00
De cine sa fi fost invatati stimate coleg?,si care ceilalti 500?,eu zic sa fim seriosi!!

Anonim spunea...

daca s-ar face un top cu cei mai varza lideri de sindicat cred ca Omocea(Spital Poarta Alba) ar castiga locul 1,si stiti ce e nostim ca este mai buna decat precedentul lider

Anonim spunea...

S-au retras "oamenii" de la P.A. pentru ca platesc cotizatie de 240 lei anual si au primit in decembrie 100 lei.-140 lei la buget.Sindicatul nu este un CAR domnilor.

Anonim spunea...

Pt. 19:16:00
Aline,esti pe faza?

Anonim spunea...

Dl.Iorgu ar fi un lider mai bun decat actualul, asta ca tot se vorbeste de sindicatul de la Poarta Alba.

Anonim spunea...

Pt. Prison worker
Vroiam sa spun ca EI se iau dupa zicala "ciini latra ursul merge" in sensul ca nu pun mare pret pe ce gindesc altii despre ei, decit in masura in care cei care emit judecati de valoare au si atributele puterii in mina si le pot influenta destinele.
In alta ordine de idei ma doare faptul ca , desi au trecut 17 ani de cind am luat prima oara contact cu "sistemul" vad ca, in esenta nu s-a schimbat mai nimic.
Atunci cind eram eu proaspat absolvent de Academie imi inchipuiam, alaturi de alti colegi de promotie, ca sefii cei plini de "morga" si lipsiti de trasaturile pe care noi le consideram elementare pentru niste ofiteri de cariera, erau emanatia unor vremuri apuse si ca , in dezvoltarea lui , sistemul se va debarasa de ei si va promova oameni de talent care vor avea potentialul sa schimbe in bine lucrurile.
Din pacate desi generatia mea a ajuns la conducere acum ( in parte cei drept)vad ca odata cu functiile au preluat ceva din mostenirea celor vechi: suficienta de sine , incremenirea in niste sabloane rupte de realitate, toate garnisite din plin cu o atitudine extrem de tribala vis a vis de conceptul "de-ai nostrii" si restul.
Daca ma mai uit si "peste gard" si vad ca situatia este similara in toate institutiile de stat, cred ca nu mai imi ramine nimic de facut decit sa urmez si eu, cam tirziu ce-i drept, exemplul celor peste 50% din promotia mea care demult si-au gasit joburi in orice alta parte numai in domeniul asta nu.
Banuiesc ca or sa apara suficiente comentarii de genul "pleaca geniul si lasa-ne" asa ca , sper , intr-adevar, sa va las cu bine!

Anonim spunea...

Cum sa iti spun eu tie pentru ca ai integrat cuvantul "ochelarist" (avand conotatia pe care ai intentionat sa o aiba) in articolul tau ? Astept propuneri... Sau consideri pe oamenii ochelaristi inferiori ? >:)

Anonim spunea...

Pt.anonim 29.01.2009 19:44:00
Stimate coleg ,poate ca "oamenii" care s-au retras erau deranjati de sponsorizarile echipei de fotbal...concerte cu fuego...cine stie?

Anonim spunea...

IMNUL GOLANILOR
(fragment)
muzica: Cristian Paţurcă, versuri: Laura Botolan, 1990

Mai bine haimana, decât trădător
Mai bine huligan, decât dictator
Mai bine golan, decât activist
Mai bine mort, decât comunist.


Vrem libertate, nu comunism şi nici schimbări de formă
Şi de aceea securişti, să nu ne puneţi normă.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
"Democraţii" originale şi nici minciuni sfruntate.

Mai bine haimana, decât trădător
Mai bine huligan, decât dictator
Mai bine golan, decât activist
Mai bine mort, decât securist.

Ce actual este!

DOMNUUUUUUU NGUREANU, cine esti si ce-ai facut in ultimii cinci ani????

Prisonworker spunea...

@anonim 29.01.2009 20:16:00

Multumesc pentru analiza facuta si pentru onestitatea cu care ati vorbit. Daca am fi gasit punti de comunicare intre noi (nu stiu daca s-a vrut vreodata asta, a propos de dorinta de a-i impune pe "ai nostri"), daca toate resursele umane ar fi fost corect gestionate si valorizate, indiferent de scolile absolvite, situatia ar fi fost alta.

Anonim spunea...

"Intelectual nu este acela care scrie carti sau isi trece timpul cu preocupari intelectuale,ci acela care parasind universul livresc ,intra direct in viata publica si SE AMESTECA IN TREBURI CARE NU-L PRIVESC"Jean Paul Sartre-Plaidoyer pour les intellectuels;ed.Gallimard,1972,p 12.Conform Wikipedia
DEX Intelectual=persoana care poseda o pregatire de specialitate temeinica si lucreaza in domeniul artei,al stiintei,tehnicii;subst. m si f
In aceste conditii mi-e teama ca falsitatea intelectuala il caracterizeaza chiar pe cel care vorbea despre ea,falsitatea in cauza fiind motivul pentru care CV dumnealui "este sublim dar lipseste cu desavarsire".

Anonim spunea...

Ce rol important are sindicatul de la PSPA DACA NU ACELA DE A SPONSORIZA PETRECEREA DE 10 ANI DE LA INFIINTAREA PSPA?TRADARE ..TRADARE ..TRADARE..NU ASTA AR TREBUI SA FIE ROLUL SINDICATULUI.PARCA ERA CRITICAT NADRAG CA CEREA BANI DE LA SINDICAT CAND LIDER ERA ANTON .CU CE S-AU SHIMBAT LUCRURILE ACUM?SI PE DEASUPRA SE MAI CER BANI SI CELOR CARE NU PARICIPA LA PETRECERE ..DE CE?TARA arde si PSPA SE PIAPTANA..

Anonim spunea...

Se pare ca sindicatele dorm cam peste tot asa cum se intampla si la bacau,unde nu a mai fost sedinta de 3 ani iar vicele(ca lider nu mai avem de mult)este invitat de onoare in consiliu de conducere si ii sufla MITOCANULUI in ciorba.

Anonim spunea...

Intelepte si luminate luptator cu intelectualitatea falsa , priveste in oglinda sa iti vezi chipul , inchide ochii si gandeste la cati oameni ai lovit in ultima vreme prin jigniri, vorbe aruncate , ju decati de masura si aroganta. Prezenta la bilanturile pe unde ti-ai purtat intelectul, putin masurabil pe acest pamant , a demonstrat inca odata ca cine se naste din SIPA si pe taica-su il toarna ! Sunt mai nou pe aici, dar de acum voi cauta sa aflu cum de iti permiti atatea cand esti primul vizat de a parasi corabia pentru management defectuos, carente grave de comunicare , incapacitate manageriala si lansare de scenarii in sistemul penitenciar! Cred ca Monica Macovei , este inca in umbra si inca nu a fost sesizata de revenirea in forta a celor ce au fost debarcati nu de mult. Nu te intinde mai mult decat e plapuma ca urmeaza sa vedem cum ai ajuns in aceasta functie , cum ai depasit perioada in care erai ascuns si cum ai devenit un iluminat al sistemului! Pe curand voi tine aproape !Ocnasul din transee!

Anonim spunea...

Pt 17.34
Vedeţi fraţilor că iar bagă Mama Omida zîzanie. Nu puneţi botu. Cine vrea dă bani şi participă cine nu dă nu-i bai.Iar suntem dă că..t în tot sistemu. Cît o trăi asta n-avem linişte.
Ai văzut că ne-am prins martaloago. Nu ne mai păcăleşti. Injectează-ţi proştii că pă noi te-ai lins pă bot. Da am uitat că tu eşti la sindicatu dă peste drum nu la noi ce te bagi. Telectoalo, fenancearo,... bolnavi frate paranoia

Anonim spunea...

@ anonim 29.01.2009 21:22:00

"In ultimii 5 ani am fost functionar public cu statut special. Daca intrebai ce am facut in ultimii 7, iti spuneam ca am fost si militar destituit."