Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 30 ianuarie 2009

News

Toata seara televizorul mi-a uruit in ureche. Stiri, nu gluma, care mi-au abatut gandul de la penitenciare. Jaf armat la Brasov, furt de arme dintr-un depozit militar, bugetul pe 2009, judecatoarei Turcu i-a fost refuzata pensionarea. Tot felul de lume a fost invitata la televizor sa-si dea cu parerea despre evenimente. Ce-am aflat:

Ca generalii de armata, au iesit la pensie cu milioanele compensate si in urma lor, din lipsa de bani, depozitul de arme de la Ciorogarla a ramas pur si simplu de izbeliste. Ca ar fi fost angajate firme private pentru paza depozitului. Ca nu firmele private pazesc, ca nu se stie cine si daca depozitul era pazit, cert este ca avea (depozitul!) lacat si sigiliu la usa.

Ca populatia nu trebuie sa intre in panica, ca urmare filtrele din gari si sosele trebuie trecute cu vederea. Ca hotii au sapat tunel pe sub zidurile depozitului (deci sigiliul era intact?). Ca (varianta lansata de sefa de la Loteria Romana!) furtul de arme este de fapt o lovitura de imagine, menita sa duca la decapitarea sefilor liberali din armata. Ca furtul s-a produs prin complicitatea unor servicii secrete, care si ele aveau anume comenzi politice.

Ca este o diversiune (adica armele au fost pitite) menita sa abata atentia opiniei publice de la necazul cu criza. Ca, de fapt, armele au fost furate cu mult timp in urma si abia acum s-a descoperit paguba asta.  Ca in jaful armat de la Brasov, soldat cu moartea a doi oameni nevinovati, au fost folosite armele sustrase la Ciorogarla. Ca in jaful armat de la Brasov, nu a fost folosit armament militar.  Ca politistii care organizeaza filtrele pe strazi sunt in timpul liber, ca urmare a hotararii Guvernului de a nu mai plati orele suplimentare.

Ca astazi Guvernul a aprobat suplimentarea schemei la Interne, cu 6000 de posturi. Ca din acest moment, ca urmare a interventiei ministrului Stanisoara, depozitul este bine pazit. Ca s-au dezghetat salariile cu 5%. Ca judecatoarea Turcu (aia bauta la volan), n-a putut sa se mai pensioneze, pentru ca n-a lasat-o Basescu. Ca judecatoarea este o victima si presedintele este dezinformat (nu au fost aduse in discutie serviciile secrete in acest caz).

Ca cameramanul (cacofonie involuntara!) care a filmat-o pe judecatoare, era in chiloti si judecatoarea l-a implorat pe acesta de nenumarate ori sa se acopere, de unde si tulburarea. Ca judecatoarea a fost premiata de catre presedintie in anul 2000, pentru merite deosebite, deci actualul presedinte n-a putut sa trimita la pensie un profesionist de 48 de ani.

Printre toate aceste dileme si grozavii, am auzit la un momendat, o voce care declara ca romanii nu mai au incredere in clasa politica, ca urmare prezenta la vot s-a diminuat (se estimeaza ca in viitor, prezenta la urne va fi asigurata numai de catre membrii de partid).

Si sa nu uit, s-a trecut la pasapoartele biometrice, zicea reporterul ca din pricina faptului ca romanii au degetele julite si batatorite de munca, este destul de dificila amprentarea, ceea ce ingreuneaza ritmul eliberarii documentelor.

PS. Cod galben, ninge in Moldova si Muntenia. Nimic despre penitenciare. Astazi, litera C

33 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari "admin" pentru articol, oricine ai fi. Ceea ce ai spus in el reflecta foarte bine degringolada teribila in care traim cu totii. Miturile anihilate de "distrugatorii" de pe Discovery sunt simple glume, pe langa ce mituri se distrug zi de zi in Romania. Acum, pe lista miturilor facute varza cu ciuperci cu concursul dezinteresat si obiectiv? al presei, se pare ca a fost armata.

Anonim spunea...

Poate "P.P.S." şi "P.P.P.S." în loc de "pss." şi "psss.", cu toate că şi aceste prescurtări sunt forţate.
Astfel ar avea mai multă logică abrevierea, puţin forţată, a derivatelor expresiei post-scriptum (post post-scriptum, etc).
Restul e... tăcere.

Anonim spunea...

Viata bate uneori filmul,nu m-ar mira ca cei ce au furat armele sa fie de fapt niste gainari si astia o tot dau cu grupuri mafiote etc..
Care draq grupuri mafiote Doamne iarta-ma,pai atunci la cat de "varza"e paza pe la puscarii ne-ar lua cu fulgi cu tot.

Anonim spunea...

Guvernul Boc a hotarat:"eliminarea sporurilor si a primelor se va aplica incepand cu luna martie, in functie de specificul locului de munca, dar dupa consultarea cu partenerii sociali"...e timpul sa vedem sindicatele la munca, acum pana ce bugetul este votat!

Anonim spunea...

adica codlea ,colibasi, craiova ,

Anonim spunea...

Anonimul de la 30.01 ora 02 :19 ce sa fure de la puscarii paduchi si raie,niste ppl-i?

Anonim spunea...

Oltenia, eterna "Terra nova",
Un cantec are astazi in priviri
Hai Universitatea, Hai Craiova!
Tu, campioana unei mari iubiri!

Anonim spunea...

pt 11 37
Vai de mama voastra, mai bine adoptati politica strutului.

Anonim spunea...

Oltenia eterna terra nova .
Puscaria din Craiova s-a intors in timp cu cel putin 10 ani din cauza conceptiilor noi conduceri .

Anonim spunea...

pt administrator :
de unde aveti stirea cu "Ca astazi Guvernul a aprobat suplimentarea schemei la Interne, cu 6000 de posturi." ?
puteti da vreun link ?
multumesc

Anonim spunea...

Ne vom trezi si noi intr-o buna zi cu vreo 50 de ppl lipsa din "depozit". Asa vom ajunge si noi in atentia opiniei publice si vom cere suplimentarea sistemului cu cateva mii de posturi. Daca asta e procedura...

gherla spunea...

pt anonim de la 30 01 14 59
Oare ce ai in capsorul ala ?
Poate inveti si tu ca paza depozitelor o face alt minister, nu cel care spui dnt. ca a primit 6000 de posturi. Invata si tu ceva,
inainte de a debita tampenii.

Anonim spunea...

Astazi pe postul ,,Realitatea,,au fost afisate lista sporurilor taiate de guvernul,,BOC,,.Jumatate din ele vor afecta pe toata lumea,de la primul lucrator pana la director,din unitatile penitenciare.
Voi,conducatorii sindicatelor care ati paricipat la bilanturile zonale ce actiuni veti infaptui,ca va vor afecta si pe voi??????
Ca la aceste bilanturi,ati pactizat cu reprezentantii A.N.P.,si ati pus ,,BOTUL,,la promisiunile acestora,ca vor face,ca vor drege.Fals domnilor,de ce daca este criza nu ati intrebat la bilanturi|:
-de ce personalul A.N.P.beneficiaza de,,SPOR A.N.P.,,caci dumnealor vin in contact cu un ppl de pasti si de craciun;
-de ce personalul din financiar,unele compartimente din logistica,primesc toate sporurile la maxim,ptr.ca vin in contact cu vreun ppl o singura data,la apelul general;
-,,DE CE???DE CE???DE CE???,vedeti ,,STIMATI CONDUCATORI IUBITI''acolo sunt fondurile banesti necesare acordarii drepturilor conf.L293.
DAR INCA O DATA SE ADEVERESTE ZICALA
,,INVATAM DE MII DE ANI
SI NU NE INVATAM MINTE
PROSTUL PLINGE DUPA BANI
SI DESTEPTUL DUPA MINTE''
Hai pensie!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Apropo, se da al 13-lea salariu ?Eu am auzit ca se da in februarie. Bine. Dar orele suplimentare se da ?Da. De toate se da. Fara numar.

Anonim spunea...

Dl dr. psih Gheorghe Florian de ce nu a fost cooptat in Consiliul Consultativ?

Variante:

1. nu a avut loc, de comandantii vestiti
2. e un fals intelectual, in opinia conducerii ANP
3. nu si-a dorit
4. are preocupari mai serioase

Anonim spunea...

Anonim spunea...

Oltenia eterna terra nova .
Puscaria din Craiova s-a intors in timp cu cel putin 10 ani din cauza conceptiilor noi conduceri .

30.01.2009 13:29:00

trebuie sa spui care dintre ele ca din trei, doua au conduceri noi.

Anonim spunea...

Pentru anonim 16:49:00. Atata timp cat a devenit oficial ca se taie TOATE sporurile pe perioada nedeterminata incepind cu luna viitoare, nu cred ca se va mai pune problema de a se da al 13-lea salariu (sau orice alta prima) anul asta. Sper ca sindicatele ca de altfel toti care intelegeti situatia la care s-a ajuns in tara asta, in general, si ANP-ul , in special, sa reactionati. Cel mai probabil luni va afla absolut toata lumea despre decizia "binevoitorului" nostru ministru. Poate se va intampla un miracol si se va revoca decizia, desi nu cred. Daca nu fara actiuni de strada NU NE VA BAGA NIMENI IN SEAMA.

gherla spunea...

S-a ajuns acolo unde trebuie,toti cersetorii care vreau doar sporuri, lefuri cat mai mari, avansari peste noapte, dar de munca nimic le vine randul. Singura mea dorinta este reducerea cu 20% a efectivelor si la penitenciare, sa va vad atunci adunatura de anonimi si profitori.

Anonim spunea...

Pe mine m-a speriat Boc. Inteleg ca este criza, nu creste frate salariile, dar lasa-ma cu ceea ce am acum... Marele sef de Trib de la sindicate ce face. Doarme? Tot ceea ce s-a facut pana acum a fost o pseudolupta sindicala. Acum mai mult ca niciodata trebuie sa ne unim si sa ne ridicam la lupta...Hai la greva cea mare. Am un mesaj pentru pupincuristi: nu cred ca se mai dau salarii de merit asa ca puteti si strigati si voi impreuna cu noi. Sa vedem pozitia oficiala a SNLP.

Anonim spunea...

nu doarme, e la Iasi si ieri a fost la galati

Anonim spunea...

Isi dau foc la valiza daca ne umbla la sporuri!!!

Anonim spunea...

Se stie ca la noi sindicatele sunt zero. Macar la MAI, Sed Lex a miscat putin in ultimii ani. Sindicatele noastre sunt nule!
Si inca ceva, gherla, sunt curios sa vad cat de viril mai esti tu luna viitoare fara sporurile pe care te-ai obisnuit sa le iei pina acum .....ANONIMULE

Anonim spunea...

Lasa gherla ca o sa ajungi sa lucrezi tu singur

Anonim spunea...

Florian nu a fost cooptat in Consiliul Consultativ pentru că nu mai este Puscas sa-i scrie articole, iar Puscas nu mai are de unde sa plagieze. Aţi văzut cum a luat examenul!

Anonim spunea...

pt. gherla (15.29),

era un punct de vedere personal vizavi de cele doua ministere MApN si MIRA, care dincolo de necazurile pricinuite de recentele intamplari pot da o pate din vina si pe lipsa de personal si dotari.
Nu ma intereseaza sa invat cum isi impart ei paza anumitor obiective, dar constat ca esti un MApN-ist pur sange.

In ceea ce priveste atitudinea ta scortoasa (parca ai fi oricare din sefii mei), cam incalci regulile de postare scrise sus in dreapta.

sa-ti raspund in termenii tai: invata si tu ceva din diplomatia si subtilitatea lui Huginn, inainte de a da cu bata in scriitori...

Anonim spunea...

pt. gherla (15.29),

era un punct de vedere personal vizavi de cele doua ministere MApN si MIRA, care dincolo de necazurile pricinuite de recentele intamplari pot da o pate din vina si pe lipsa de personal si dotari.
Nu ma intereseaza sa invat cum isi impart ei paza anumitor obiective, dar constat ca esti un MApN-ist pur sange.

In ceea ce priveste atitudinea ta scortoasa (parca ai fi oricare din sefii mei), cam incalci regulile de postare scrise sus in dreapta.

sa-ti raspund in termenii tai: invata si tu ceva din diplomatia si subtilitatea lui Huginn, inainte de a da cu bata in scriitori...

TEPES spunea...

Nu mai carcotiti ce nu stiti,al 13-lea se va lua ,din sporuri deocamdata nu ne-a luat si din proiect reiese ca nici nu ne ia iar daca voi credeti ca sunteti mai buni decat cei care sunt la sindicate acum va inselati amarnic,dovada ca dezinformati si destabilizati in loc sa fiti solidari si din pacate faceti acest lucru ori din nestiinta ori din prostie,daca nu era SNLP-ul eram mancati de mult,intrebati jandarmii ce salarii au si cate ore lucreaza,intrebati politia ce coeficienti au avut pana acum o luna,stimabililor daca nu va convin liderii din unitati schimbatii,candidati si vedeti ce puteti.

Anonim spunea...

agentul de la politie cand ma opreste si imi suspenda permisul daca am comis vre-o contraventie eu nu il injur de morti si nu ii amenint familia

Anonim spunea...

ptr. TEPES...tu pe ce lume traiesti?...ne taie la toti din sporuri, ca doar nu au sa faca reduceri la magistrati si pe total minister trebuie sa se faca reducere de 20%. Au sa taie de la penitenciare ca tot "au mult" si nu au nici-o sustinere! Felicitari celor de la politie, chiar daca nu au nici un merit, au un ministru care se "bate" ptr. ei. Prost sa fi...Daca sindicatele vor sa faca ceva, acum este momentul...ca la ce ministru avem...si cu apetitul dl.Bala de a face economie, vom fi singuri sacrificati din minister!

Anonim spunea...

Interesant cum evolueaza lucrurile ptr. cei din M.A.I.,cand se discuta de restructurare, de taiere de sporuri, se fura arme, se captureaza o cantitate record de droguri, iar suspectul de jaf armat de la Brasov, este eliberat prea usor din puscarie!...E cazul sa faca ppl-ul o revolta, sa se vada ca este nevoie si de noi???

Anonim spunea...

Nu domnule, revolta va fi a cadrelor , e greu sa traiesti in stresul indus de o conducere instalata suspect, aparent prin examen, la final de mandat PNL -ist ,care vrea sa reformeze exact ceea ce nu se cadea in situatia de criza de acum! Navetismul penitenciar al cadrelor si detinutilor ce ar trebui sa urmeze , asa zisele ,, reorganizari''facute cu tinta, discriminare , uneori ura si interes '' vor fi pietre de moara pentru unii ce se lanseaza la apa ! Spor la lansare! Vom fi la marginea apei! Va asigur ca din punct de vedere managerial existasa raspundere! deja pe TV incepe sa se vorbeasca subtil de prostul management din Penitenciare . Fiti atenti la intinderea corzii , ca mai e nevoie de un singur caz pe TV si vine schimbarea! Spor la dezorganizari! Mai consultati-va autenticcu cei ce muncesc prin Penitenciare! Ocnasul din transee!

Anonim spunea...

News de azi de pe Tv, la care raspunde Marele Cazanciuc: ,, condamnati in excursii pe caz de boala ''. Numai justitia e de vina ? Nu avem comisii de liberare, judecator delegat, directori ..... samd..... Va asigur ca in curand vor urma alte cateva stiri de acest fel! Sa vedem cum va raspunde atunci ,, Consiliul Inteleptilor '' . Cred ca aici ar trebui sa se sesizeze cineva sa vedem cum, acum cand pensionarii merg la pensie vrei , nu vrei, uniii au ,, putere si viziune strategica '' . Cred ca trebuie sa ne vedem de problemele reale ale sistemului penitenciar pana nu se va sparge ,,buboiul''. Ocnasul din transee .

Anonim spunea...

Domnule sef Bala , la Tv Realitatea va tremura pixul , tremura mana , avem si bal...be.... tremura Sistemul vine cutremurul!!!!!!!!!!!!!!!!...........
Regrete , dar asta se intampla cand consilieri de imagine si directori sunt oameni de calibrul lui Acadel academicianul....Maine se anunta faliii , eruptii si alte bombe! Auzi declaratie:,, Nu are nici o atributiune judecatorul delegat''! Suntem buni de legat! Ocnasul iesit pe front!