Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 18 ianuarie 2009

Lupta de hartie

Din ianuarie 2009, lucratorii de penitenciare din unitati, au primit oridinul de a se prezenta la lucru in uniforma. Uniforma care uniformizeaza, vorba lui Vanghelie, are noima ei daca discutam despre un supraveghetor sau despre ofiterul care lucreaza pe sectie. Dar sa obligi medicul sa-si indese pe sub halat vestonul, sa obligi psihologul sa imbrace uniforma, sa-i bagi, cu alte cuvinte detinutului, drept in ochi, arma penitenciara si sa ai pretentia sa te creada pe cavant ca nu-i vrei raul, mi se pare prea mult.

(Uni)Forma asta fara fond, obiceiul asta de-a ne pacali unul pe celalalt, ca ordinea si disciplina ambaleaza intotdeauna bunele intentii sau priceperea executantului, mi se pare mai degraba o dovada de superficialitate. Ca si hartiile de altfel, pe care le caram cu roaba, de la o luna la alta, sub care ne ascundem de fapt mediocritatea.

Sistemul penitenciar nu mai este un sistem militar, este o institutie publica cu un rol social bine determinat si in pofida parerii unora, rezultatele se masoara in realitate in calitatea programelor desfasurate in unitati si nu in greutatea dosarelor sau in dunga de la pantaloni.

Discutam asadar despre un fel de inflatie de vorbe si decizii fara acoperire, discutam despre un sistem cu picioare grase si moi.

46 comentarii:

Anonim spunea...

Admin, propui sa venim toti la serviciu in alta tinuta decat cea specifica? Sunt de acord cu tine, numai ca eu lucrez la operativ. Despre mine ce spui?

Anonim spunea...

Uniforma fara forma!

Probabil ca cineva dintre cei cu o rezerva mare de creier mic, aflat de ceva timp prin birourile intens luminate ale ANP neavand ce mai face,terminand revistele cu rebusuri,barfele,jocurile de pe calculator precum si strategiile de dezvoltare aplicabile sistemului penitenciar s-a gandit si la bietii subordonati si tot gandindu-se asa ia iesit un fas pe nas care a fost captat rapid de oamenii aflati permanent la posturile numai de ei stiute si de nimeni altcineva ,,urechile agere ale lui Tibi,, care l-au varsat in teritoriu si asa a iesit povestea cu uniforma fara forma. Bine ar fi sa o poarte cine a comandat-o pentru ca este sub orice critica.
- calitatea materialului foarte proasta
- marimile lasa de dorit
- croiala vai mama ei
- rezistenta la uzura, la vant,temperaturi scazute etc foarte scazuta este o rusine pentru angajatii sistemului penitenciar aceasta uniforma fara forma. Chiar nu se poate comanda o uniforma care sa ne reprezinte ca oameni, ca functionari ai unui sistem,sa reprezinte IN SOCIETATE o entitate a statului in executarea misiunii pentru care a fost creata, asa cum este uniforma pentru:Armata,MIRA,SRI etc.Sau preferat tot felul de solutii de avarie, ultima fabricarea unor elemente ale acestei uniforme in cadrul sistemului penitenciar -- o greseala enorma -- rezultatul vai de ei pantofi ,vai de ele camasi, vai de ele izmene vai de noi de prin sistem. Acum se pare ca avem de toate cele ce nu si-au dorit altii si gata la drum sistemul merge perfect protejat din plin de banala uniforma, de la un punct obligatorie totusi.

Anonim spunea...

Bine,bine,dar de ce vrei sa faci parte din sistemul de aparare? De ce vrei sa primesti bani de haine (uniforma)? De ce vrei sa fi salarizat si pensionat pe o lege speciala ? Dar de ce nu vrei sa fi un gardian de parc ? Cred ca ne meritam soarta , nu stim ce vrem sau s-au adunat prea mult ,asa zisi , specialisti din afara sistemului , care probabil cu timpul il va dinamita .
Haideti fratilor sa vedem ce vrem cu noi.

Anonim spunea...

Nici nu va dati seama ce spagi s-au dat ca firma care livreaza pinza si materialele pentru uniforme ,sa cistige licitatia, la fel si cu masinile ,spagi grase la cei care le-au receptionat ca sa nu le dea retur

admin spunea...

pentru anonimul de la 00.39

Eu n-am spus ca uniforma nu este necesara in sistemul penitenciar. Am spus doar ca ea nu trebuie impusa tuturor categoriilor de lucratori!

Anonim spunea...

avem o uniforma si asa cum e ea trebuie sa o purtam,suntem platiti pentru ceea ce facem,si ar insemna o mare adunatura sa vina fiecare imbracat altfel.Nu ai nici o autoritate si nu te-ai deosebi de ppl.Dar sa lasam asta,aveti idee cind se da al 13-lea salariu ?

Anonim spunea...

ANUNT IMPORTANT
Penitenciarul Dr.Tr.Severin anunta organizarea Seminarului “TEHNICI MODERNE DE ELIMINARE A STRESULUI LA SERVICIU”

Seminarul se va organiza pe trei module pentru incepatori, nivel mediu si avansati.
Modulul I : “Cum sa arunci piticii in tomberon” sustinut de Tolea Ciumac va fi urmat si de o demonstratie practica, avand ca material didactic pe dl. Enasescu.
Modulul II : “Tactici si tehnici de negociere cu sefii” sustinut de Catalin Morosanu (supranumit "Moartea din Carpati") va avea si o aplicatie practica cu domnii Barbulescu si Badai.
Modulul III : “Eliminarea definitiva a stresului” sustinut de comisar Cristian Cioca se va bucura si de participarea extraordinara, in calitate de lector, a lui Cosmin Lazaroiu fost agent la un penitenciar din Craiova. La acest modul a fost invitat sa participe pentru demonstratia practica domnul comandant Nazare. Speram sa-l gasim dupa.

Anonim spunea...

IDIOTUL

Fişă, de lectură obligatorie. Dacă nu o citiţi, faceţi raport si va bagă şi in Comisia de Disciplina !

Idiotul este un roman al lui Ioan Bălăstoievski, scris în 2008.
Înainte de a se decide pentru acest nume, Bălăstoievski se gândea să-şi numească romanul Comandantul Nâzareşkin.

Romanul este dovada pură a talentului lui Bălăstoievski, urmărind evoluţia în diferite puşcării a unui personaj mai puţin obişnuit, comandantul Nâzareşkin, considerat de celelalte personaje un idiot din cauza aroganţei si submediocrităţii lui. Autorul a creat un personaj extrem de complex, caracterizat prin relaţiile sale cu penitenciarul si cu celelalte personaje, dar şi prin faptele sale, deseori de neînţeles. Câteodată, este calificat drept un comandant EXCEPTIONAL, de către însuşi autorul (in aprecierea anuală), in timp ce ceilalţi ia in derâdere personajul, transformându-l într-un paria al puşcăriei, păstrând insă o atitudine ironică. Astfel, se poate observa profunzimea analizei psihologice a personajului, romanul fiind la fel de IDIOT ca şi protagonistul.

O dramatizare a unui capitol din roman- BILANŢUL, va fi prezentată in premieră pe ţară, pe scena Teatrului din Drobeta Turnu Severin, luni 19 ianuarie la ora 10:00. Intrarea libera, ţinuta obligatorie.
In rolurile principale: chiar personajele romanului.
Adaptarea si punerea in scena aparţin unei alte persoane, pentru ca protagonistul n-a ştiut sa-şi scrie singur materialul de bilanţ.
Felicitările, masa şi dansul intr-un cadru restrans, fără participarea palmaşilor, mujicii de agenţi, care n-ar putea respira aceleaşi aere ca comandantul Nâzareşkin .


Erată: pe ultimul rand in loc de- “CA COmandantul”, se va citi- “ale comandantului “

Pentru colegii din ţară:
In aceste vremuri de criză, cu buget de austeritate, Severinul işi organizează bilanţul in sala Teatrului, probabil inchiriată contra cost, cu invitaţi din toate instituţiile judeţului, care să afle de măreţele realizări ale puscăriei sub conducerea luminoasă a mult iubitului şi stimatului Nazare.
La masa, de după, vor participa numai ofiţerii si invitaţii, pentru a se evita posibile conflicte.

Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Anonim spunea...

ce facem cu salariatii care nu primesc uniforma din simplul motiv ca nu sunt masuri pentru ei? de exemplu, masuri mai mici pentru femei. inainte de a impune o regula ar trebuie sa ne asiguram ca ea poate fi aplicata.

Anonim spunea...

Pentru 18.01.2009 13:15:00
Si la voi sunt angajati pitici de gradina?
Parca erau niste conditii de inaltime si greutate, nu numai de rudenie.
As intelege sa va plangeti ca sunt uniformele prea mici pentru Schwarzeneggerii din sistem.

Anonim spunea...

DRAGI COLEGI : SA DAT SALARIILE PE LUNA DECEMBRIE, LA FABRICA DE MOBILA CARAGIALE : PALMASII [ MUNCITORII ] INTRE 130 LEI- 400 LEI , DA CRED CA ATI INTELES BINE . SI ACUM BOMBA : CONTABILUL SEF , DIRECTORUL ROSU , CIOCII SI-AU LUAT SALARIILE INTREGI , PLUS O MARIRE DE SALARIU DATA DE FILIPEASCA DIN LUNA SEPTEMBRIE CAND LUCRATORII NU -SI PRIMISERA SALARIILE . DECI UNDE ESTE DREPTATEA ? IN TARA ASTA CHIAR NU VEDE NIMENI ? VA ROG FACETI DEMERSURI SA SE VERIFICE CUM POT LUA ACESTI OAMENI [5 LA NUMAR ] SALARII COLOSALE SI CEILALTI MURITORI DE FOAME , AVEM DATORII , BANCI , NICI BANII PE NAVETA NU-I SCOATEM . AM AJUNS IN PRAGUL DISPERARII , NIMENI NU NE BAGA IN SEAMA . SA VINA CINEVA SA CONTROLEZE CUM POT PRIMI ACESTE PERSOANE SALARIILE DE MII DE LEI SI NOI CEL MULT 400 LEI . VENITI FRATILOR SI CERETI STATELE DE PLATA SA VA CONVINGETI .PE NIMENI NU INTERESEAZA , NICI PE CEI CARE AU SALARIILE EXAGERAT DE MARI , CUM II POT PRIVI IN OCHII PE COLEGII LOR CARE NU STIU CE SA MAI FACA , NICI BANI DE NAVETA NU MAI AU . VA ROG AJUTATINE . CERETI STATELE DE PLATA SA VEDETI DIFERENTA . A J U T O R ...

Anonim spunea...

"Felicitările, masa şi dansul intr-un cadru restrans, fără participarea palmaşilor, mujicii de agenţi, care n-ar putea respira aceleaşi aere ca comandantul Nâzareşkin."

Probabil se face aşa pentru că la ultimele reuniuni de acest gen s-a lăsat cu meciuri de box... Agenţii vs ofiţerii. Ofiţerii au sfârşit care pe jos, (Voinea sprijinit drăgăstos de d-şoara doctor...)care pe jos şi cu nasul spart (Stoianovici, nesprijinit de nimeni) Învingători prin K.O. agenţii, însă datorită faptului că n-au fost fair play şi nu s-au lăsat bătuţi de ofiţeri au fost suspendaţi o etapă de chef... Nu de alta dar se prea poate ca la următoarele chefuri să fie mai mulţi ofiţeri cu nasurile sparte.

Anonim spunea...

Stimati colegi se aude ca LOGISTICA va functiona ca : FUNCTIONAR , doar atat ? functionar simplu ? si eu sunt la logistica , dar cei care au tangenta cu ppl-eii vor , raman functionari cu statut special ? daca stie cineva poate spune .

Anonim spunea...

Oameni buni, uniforma unei instituţii trebuie să inspire mândrie şi autoritate. Uniforma noastră aduce cu a portarilor de scară de bloc. Pe lângă asta, ce autoritate să inspir eu în faţa hoţului când pantalonii sunt scurţi şi nu mă încap? "Jaca" îmi crapă în spate şi mânecile ei se opresc pe undeva la jumătatea antebraţului. Scurta pe care pompos scrie (micuţ să nu se observe) "Pro patria et ordine juris" (HA HA HA...) are fermoarul stricat din fabrică şi nu mă încape deşi pe ea scrie 60 cu 2. M-oi mai fi îngrăşat şi eu de traiul bun pe care l-am dus până acum la puşcărie dar măsurile ştiu că le-am dat scrise pe hârtie măsurate cu centimetrul. Acoperăminte pentru capetele noastre (goale de agenţi după părerea unor ofiţeri proveniţi din rândul nostru)sunt aceleaşi şepci de miliţian pe care ţi le ia cea mai mică adiere de vânt şi în care te coci vara fără să te apere de soare. Cel care le-a aprobat nu a stat defel în soare după hoţ, să vadă cum e.
Nu mai zicem aici de calitatea sublimă dar care lipseşte cu desăvârşire a materialului din această măreaţă ţinută, care mai costă şi o grămadă de bani.
Pantofii, ghetele, bocancii, greoi,inflexibili,urâţi, prea puţin rezistenţi faţă de greutatea lor. Ştiu că sunt pantofi de uniformă nu Armani, dar totuşi... Mai schimbaţi-le fraţilor design-ul că nu mai suntem miliţieni.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 18.01.2009 14:59:00
La cheful sindicatului s-au autosuspendat ofiterii, cu mici exceptii. Acestor mici exceptii, care de altfel sunt si ofiteri/oameni de treaba, nu le-a zis, din cate stiu eu, nimeni sa se dea mai incolo. Fiecare doarme cum isi asterne.

Anonim spunea...

Operativul se va desparti definitiv de logistica ,in tot sistemul de aparare , aici intra diferentele de salarizare , iesitul la pensie,nr de zile de concediu de odihna,sporuri , toate acestea intr-o viitoare ordonanta de guvern

Anonim spunea...

NU MAI SUNTEM MILITIENI DAR CE MATERIAL ERA LA ACEA UNIFORMA ? CA TE CULCAI CU EA SI TOT NU SE SIFONA , INCALTAMINTEA TINEA ANI DE ZILE . NU SUFAR DUPA ACELE VREMURI DAR NU SE COMPARA CU TINUTA ACTUALA [ E DE RAS ].

Anonim spunea...

sa vezi exod dupa ordonanta de care vorbiti.

spuneam mai sus de lipsa de personal si ei se pregatesc de inca o epurare. deja in ardeal bate vantul prin puscarii, lipsa mare de personal, toti merg sa "lucre" pe afara. conditiile la angajare vor fi atat de "minime" incat vor fi nevoiti sa angajeze rudele ppl-ilor ca alde noi vom lucra pe la nemti, latini sau greci.

mare bocaneala ne promite Poc asta. mi se face o sila de batranii astia de la capitala ... eah!

Anonim spunea...

INTERESANT "AVERTISMENTUL" CU EXODUL CATRE ALTE ORIZONTURI....MAI PROMITATOARE!OMUL ESTE LIBER SA MIGREZE....DACA ESTE CAPABIL ..BINE-NTELES!

Anonim spunea...

bun raspuns mi-ai dat. cum deja concursurile sunt pe cale de a fi anulate/amanate sa vedem cum facem treba pe la 3 sectoare odata. ne pricem sau nu, lucram, dar cat rezistam?

Anonim spunea...

Absolut de acord cu 18.01.2009 15:11:00. Nu cu uniformele astea penibile, prea mici sau prea mari pe noi, ne recastigam autoritatea institutionala. INDIFERENT DE SECTORUL UNDE NE DESFASURAM ACTIVITATEA! Nu facem decat sa le mai dam un motiv hotilor sa rada de noi! Legea vorbeste de DREPTUL nostru la un echipament decent, nu de OBLIGATIA institutiei de a ne transforma in niste caraghiosi. Alo, SINDICATELE...Asteptam un punct de vedere...

Anonim spunea...

Dacă nu mai suntem militari nu trebuie să mai daţi uniforme.Faceţi şi economie că dacă nu trebuie să purtăm uzniforme, nu trebuie să daţi nici bani

Anonim spunea...

ptr 18.01 10.23: imagineaza-ti ca realizez ce spagi se dau ca sa prinzi contracte cu statul. de spagile care au fost date si primite cind au fost cumparate primele autobuze ptr transferuri si cind a fost cumparat daf-ul de la ucl- bagr mai stiti. de alea nu a spus nimeni nimic.

Anonim spunea...

cum domnilor colegi nu va convin materialele? pai ce nomexul pompierilor se compara cu camgarmul nostru? sau goretexul se compara cu materialele de la tinuta de escorta ?glumeam. avem otinuta de nasoala mai ales materialele.bine spunea cineva - din proprie experienta cred- ca in tinuta veche dormeai si tot nu se botea. doar fata. nu de perna.

Anonim spunea...

Pentru cei care postează împotriva lui Nazare...
Cred că nu vă convine de el că v-a spart găştile. Că v-a pus cu botul pe labe şi n-aveţi ce-i face că are spate tare de la Bucureşti. Până a nu veni ăsta, nu vedeai feţe de vază prin schimburi, acum unii lucrează pe secţie, alţii prin foişoare. Cred că şi în ofiţeri a intrat tare de tot de nu-l înghit şi ăştia mai şmecheri îi împing pe pălmaşi la înaintare. Nu cred că există cineva să-i spună în faţă că nu-i convine de el, că-i prea mare jigodeala acolo în curtea aia de la Severin.
Salut apariţia lui pentru că odată cu venirea lui a dispărut şi ultimul dinozaur beţivan din curtea puşcăriei... Severică şi prietenii lui ştiu de ce, poate chiar Severică o face de-ale nefăcute să vină înapoi. Eu auzisem că ieşise la pensie...

Anonim spunea...

ce va mai radea fata cand ati luat cate 20 mil bani pe tinuta inainte de sarbatori si cei din operativ cateva sute de mii, acum va simtiti ofensati ca vi se cere sa veniti in tinuta . la voi (administrativ)statutul special este optional

Anonim spunea...

18.01.2009 20:39:00 trebuia sa scrii si cum te cheama, ca poate iti da 50%.

Anonim spunea...

18.01.'09-15:34-nu le mai da foc celor din logistic ca oricum nu vor pricepe(nu vor)si,vor spune ca ai ceva personal cu ei."...fara logistica,operativul nu ar exista!..."si ca sa va convingeti ca nu este asa dragii mei,ordonanta va aparea cat de curand.asta nu ca am cerut noi din operativ,dar cineva si-a dat seama intr-un tarziu.agentilor din ANP care stati si frecati menta plimband hartii de colo -colo(sau pe post de room-service,pentru sefii care cer situatii de tot rahatul si trimit dispozitii in teritoriu de tot rahatul)a sosit timpul sa iesiti la sapa,e greu dar trebuie sa stiti si voi de ce luati salariul!MULTA BAFTA!!!

Anonim spunea...

referitor la uniforme,la materialul din care au fost confectionate,asa am fost caracterizati ca fiinte umane de catre mai marii nostri,asa si este pretul pus pe noi,dar in contrapartida cu caracterul lor(NU GENERALIZEZ).credeti ca daca am primi o tinuta din material bun cu un croi elegant colegii care se ocupa de magarii cu ppl-ei si familile acestora ar inceta?sau la asa costum nu poti cobori in fata penitenciarului,domiciliului din orice tip de masina?

Anonim spunea...

Uniforma trebuie impusa atata timp cat cat ti se da uniforma sau bani de haine!
Daca uniforma nu consideri ca trebuie impusa ,atunci sa nu se mai dea , sa nu se mai cheltuie aiurea bani pe hainele pe care marea majoritate nu le poarta!
Sa le poarte si cei din A.N.P, , si secretarele si contabilii si toti ,altfel de unde le vine statutul special?

Anonim spunea...

Despre tinuta?Daca te uiti mai bine si mai atent la ea .cu acel verde prazuliu parca suntem de la REBU.Pana si cei de la politia comunitara au o uniforma mai frumoasa si mai buna calitativ.Spuneti voi care o purtati zi de zi la serviciu adica noi cei din operativ.

Anonim spunea...

vere vere,
regret ca trebuie sa ma dezic de ceea ce indeamna comentariile unor colegi ce pesemne au mii de ani vechime in penitenciare si sute de mii de ani in psihologie comportamentala!
rusul Nazireskin, pomenit aici de cateva persoane, e rus doar pentru faptul ca unii au invatat, nu din literatura rusa foarte apreciata, ci din efectul sutului cu varf de cizma ruseasca ce l-au luat in dos, pentru ca nu se trezesc din starea de abureala pamfletara si nu construiesc ceva mai important decat o barfa.
daca virusul numit "a pune botu'" salasuieste in prea multi, va furnizez un antid(b)ot:
- bilantul penitenciarului Tr Severin fost un eveniment de bun simt, cu o evocare ponderata a evenimentelor si cu mentionarea conducerii anterioare ce a pus umarul la realizarile, multe-putine de pana acum.
-participarea la masa festiva a fost doar cu ofiterii pentru ca numai lor li s-a cerut sustinerea financiara a evenimentului, lucru agreat fara rezerve si nici nu s-a auzit ca un agent sa-si manifeste dorinta de a cheltui ceva in acest sens.
si ma rog voua carcotasilor, ce nu v-a convenit? ca pe vremea trecuta va aduna tata Burcu in clubul unitatii la bilant si suflati acolo unul peste altul ca oile in saivan pana se abureau geamurile. acum ca ati fost invitati cu mic cu mare in sala teatrului, pe fotolii confortabile si ati dat mana cu autoritatile orasului, iar nu-i bine. halal sa va fie, si sa tineti bine de nojitele de la opinci, ca vederea clara vad ca va ocoleste!

Anonim spunea...

CRED CA ACEST ORDIN CARE DEFAPT NU E ODRIN,a ramas la latitudinea oricarui director fiindca nu in toate unitatile se poarta uniforma, asa ca...unele rude de ale directorilor iau milioane grele, bani de haine, in timp ce agentul saracul ia cateva sute, directorii cu toata familia lui catel si purcel, multi la numar, sotie, fiica, fiul, ginere, fini, etc...iau sutele d emilioane pe car enu le ia nici magistratul modern al sistemului penitenciar ! spuneti unde scire ca vine toata lumea in uniforma ? nr.ordine, adresa ? Baietii destepti s-au orientat fiecare in unitatile pe care le conduc, stati linistiti nu se va aplica peste tot, ca doar trebuie sa i-a cineva si banii de haine. DE CE NU SE FACE UN CONTROL IN UNITATI SA SE VADA CATI BANI grei -s-au luat acum pe tinuta ? SEFII AU LUAT CEL MAI MULT.

Anonim spunea...

Sacul pe gard arata bine in comparatie ku uniformele aste facute in MARE bateie de joc.stim toti ca e vorba de licitatii,de spagi la nivel mare de toate kestiile aste anu ne mai prosteste nimeni,unde-i ordin cu placere .dar tremuri ca un rahat iarna ,vara transpiri cda...ni nu pot face macar o comparatie .nu se spala ca lumea ,aduna toate scamele posibile si imposibile,nu se calca,e kiar bataie de joc sa te imbraci cu as "uniforme"femeile arata ca niste saci de porumb,barbatii si ei pe acolo,e jale.ne imbracam in sila ,in scirba si ne facem institutua asta minunata in care ne desfasuram activitatea de tot rahatul.Asta este,trist dar real,adevarat.de ce nu faceti un sondaj de opinie in unitati?veti fi surprinsi de ceea ce veti afla!sau doar vreti sa nu mai dati banii pe haine?oricum va bateti joc de noi cum vrea sufletul vostru,in fiecare zi cite ceva.roate se invirte,dragilor,nu uitati asta!!!!!!

Anonim spunea...

Nu stiti cat m-am rugat la Marele Dumnezeu sa vina si ordinul asta. Nu sunt un impatimit al uniformei militare dar, nu mi se pare corect ca fraierii din operativ sa poarte uniforma si colegii cei mai buni din administrativ sa poarte blugi, bluze, decolteuri si alte asemenea. Iei spor de pericol, atunci macar poarta si tu uniforma asta asa cum este ea...Si pentru Mihai Vargolici am un mesaj: Daca tot iei unifoema si cascheta aia de ofiter da jos puloverul ala maro ca nu se asorteaza cu nimic...

Anonim spunea...

cunosc agenti care s-au "straduit" mult sa ajunga din paza in administrativ. acum vor plange oare? au dat mese grase si au umplut pahare cu sampanie sa devina "functionari publici cu statut special de administrativ". si ei au purtat zi de zi uniforma la operativ, apoi au inceput sa vina in civil la serviciu.

concluzia: oricine din paza ar fi disponibil pentru acele situatii absurde cerute de ANP, cum zicea unul mai sus, doar sa te tina creierul. ca acum regreta, e problema lor.

recunosc, cumva trebuie creata o diferenta intre operativ si administrativ, poate salarii mai mari pentru operativ. cred ca asta v-ar avantaja mai mult decat sa ne faca pe noi functionari simpli. bine, mai ramane problema caprei pentru unii.

Anonim spunea...

UNIFORMA - prilej de furie pentru majoritatea, de amuzament pt ppl-ii care ne vad, ineficienta pt psihologii, asistentii sociali sau medicii care lucreaza in sistem, motiv de disputa financiara ...
IN ACELASI timp este rost de aplica dispozitiile mai clar, de a face apel la autoritate (e mai simplu si firesc sa urlii daca porti uniforma !), de a plafona categoriile profesionale ce presupun creativitate sau originalitate, de a conduce prin forta si autoritate.

Suna cunoscut ?

NU ? ... Stati sa vedeti ce urmeaza ...

Anonim spunea...

Asa e,19.01.2009 20:41:00. De cand ma imbrac in uniforma, muncesc...UNIFORM. Adica nici mai mult, nici mai putin. Nu mai am chef sa vin la munca si abia astept sa plec acasa. Cu camasa aia teapana si cravata sugrumandu-mi gatul, STAU TEAPAN pana la sfarsitul programului. Dupa care, fug acasa sa ma schimb. E o mare greseala acest ordin si efectele se vor vedea, sunt convins! Nu in obligarea oamenilor la ridicol sta disciplina, demnitatea si autoritatea institutiei. Si nici cu grija fata de personal si motivarea lui nu seamana! Inteleg ca prime nu a avut tata sa ne dea! Ca n-a avut de unde! Dar de ordinul asta cu tinuta obligatorie tot guvernul e responsabil??

Anonim spunea...

Daca tot a venit rindul discutiilor despre tinuta subscriu la tot ceea ce au scris colegii despre calitatea execrabila a materialelor,marimilor si croiurilor,in plus acum dupa ce s-a terminat prima echipare a tuturor unitatilor cred ca se impune modificarea metodologiei de acordare a tinutei.De ce?Pentru ca agentul A care este economist si lucreaza in biroul x nu va veni imbracat la serviciu cu aceleasi articole de tinuta ca si agentul B care este sofer sau agentul C care este escorta la punct de lucru [si aici este o diferenta intre punctele de lucru din agricultura si constructii fata de cele din interior];asemenea la ofiteri A care este sef birou nu va veni cu acelesi articole ca si B care este sef de tura sau C care este medic veterinar,in consecinta nu vor uza aceleasi articole din cele primite.Propun deci sa se defalce preturile in piesele compmnente :un costum de 260 RON este constituit din sacou de 180 RON si pantalon de 80 RON;completul modular care este alcatuit dintr-o singura pereche de pantaloni si TREI geci [bluzon,geaca de iarna si pufaica]la fel fiecare componenta scris pretul si daca eu vreau de 1400 de RON sa comand doar pantaloni,incaltaminte si camasi sa pot comanda doar ceea ce port si implicit uzez.Propun sa se dea si femeilor la costume pantaloni colegele din P.C.prefera sa alerga intre cele doua porti in pantaloni,cele de pe sectiile de detinere prefera sa faca genoflectiuni [la perchezitia sumara efectuata la fiecare iesire si intrare pe camera] in pantaloni etc.

Anonim spunea...

iaca uitei peai nostri. aku nu le mai place nici ideea de uniforma, dar la servici poetilor s-o purtati... lumea striga dupa voi ca asta reprezentati..plecati odata si lasatii pe cei din esalonul care inca nu a vorbit...dar vine vremea. rabdarea este o virtute. vedeti ca se fac angajari la linia fierbinte

Anonim spunea...

Probabil ca in toate penitenciarele ordinul se aplica sau nu. Si probabil ca, la fel ca in toate penitenciarele, au fost si cadre care au beneficiat de clementa directorilor. de ce sa vina d-a secretara imbracata in militar??? II deranja ochiul d-lui sef. Sau cine stie de doamna de la vreun birou. O listuta cu doamne care nu trebuie sa se imbrace si o listuta cu fraiere care si-au luat uniforma.
E adevarat ca lucrez in administrativ, e adevarat ca fac parte din categoria ,,fraierelor" care si-au luat uniforma de la magazie. Tot asa de adevarat este ca in decembrie in loc sa-mi cumpar haina de blana pe banii de haine da la puscarie, am luat mai putin bani decat unii din operativ.
De ce?
Pt ca asa e la puscarie, unii care respecte dispozitiile poate din bun simt, poate de teama, altii smecheri, iar din categoria asta stiti toti prea bine cine fac parte.
In concluzie, da, sa se dea oridinul sa venim toti imbracati militar, cu uniforme proaste calitativ, dar mcar asa d-na secretara nu ne va mai rade un nas de sub haina ei de blana. :)

Anonim spunea...

stai linistit colegule, ne dorim si noi secretarele sa se dea ordinul asta cu tinuta, am economisi la cheltuielile cu hainele civile si crede-ma noi toate hainele le-am luat de la magazie ne-a obliga, chiar dac nu ne erau bune, avem ghete, avem de toate insa le tinem in dulap, chiar daca nu le purtam deloc.Asa ca, am luat cei mai putini bani ! Insa nu pot spune acelasi lucru despre alte colege mai destepte, care si-au permis (avand sotii sefi) sa nu-si ridice deloc echipamentul iar impreuna cu familia au luat ceva bani, asa ca, DOAR FRAIERII din administratriv SI-AU LUAT tinuta. Chiar nu trebuie s ane fie rusine sa umblam in tinuta, asta ne-am dorit daca am venit in sistem, NU ?

Anonim spunea...

cam e de porc sa cobori din a4 sau E Klasse in costum de parnaie.ptr 19.01-20.08: nu e plover eu un polar din material sintetic.inca ceva: nimeni nu obliga pe nimeni sa vina civil la munca . daca vrei sa economisesti bani de toale vino in tinuta la munca fara a conta unde lucrezi, dar daca vrei sa epatezi cu tinute noi in fiecare zi- sa etalezi picioare si putin fund prin fusta scurta si mulata - si mai ales diferite de la o zi la alta vino civil. sariti voi corectori si criticatima ca am scris legat si agramat.

Anonim spunea...

pina acum nu am auzit de vreo secretera sa fie obligata sa vina imbracata civil la munca.cind lucrezi pe sectie , cu dosare la evidenta sau oriunde se recomanda sa vii in tinuta pentru a nu murdari hainele personale. si chestia aia cu uniforma care reprima personalitatea este - parerea mea- o vrajeala pentru ca nu am vazut pana acum pe cineva sa vina sa demonstreze ca lumina se propaga curb, teoria relativitatii e vrajeala sau sa rescrie cu argumente legi ale fizicii. aste e valabil si pentru alte domenii in care se poarta uniforma. uniforma uniformizeaza doar pe cei care vor sa se dea mari si sa pozeze cu haine noi si scumpe.pitipoance si cocalari sint peste tot.

Anonim spunea...

Uniforma trebuie purtata asa cum este ea,si de altfel trebuie impusa tuturor.Cind ne-am angajat am fi fost in stare sa venim si in folie pentru salariul pe care il luam si acum toata lumea face nazuri.Nu va convine,cautati-va alte locuri de munca.Suntem functionari publici cu statut special,luam sporuri speciale,avem uniforma,trebuie sa o purtam,nu sa facem nazuri.Desigur in uniforma nu ne putem etala tualetele,dar asta e.

Anonim spunea...

Ca sa nu mai vorbim ca pentru cei care au o problema cu "tualetele", uniforma chiar e o solutie. sau faci parte din categoria lor sau esti unul din aia privilegiati care (inca) nu poarta uniforma.