Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 25 ianuarie 2009

IQ-ul comunitar la justiţie

Nou la Ministerul Justitiei: Un secretar de stat scrie in CV ca implementeaza IQ comunitar iar altul se mandreste ca vine din magic circle

de D.T. HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Ian 2009 Actualitate | Esenţial

Alina Bica, unul din noii secretari de stat de la Ministerul Justitiei, scrie in CV-ul ei ca din anul 2006 reprezinta ministerul Public la Plenara MONEYVAL, comitet al Consiliului Europei unde se discuta problemele de implementare a IQ-ului comunitar pe probleme de spalare a banilor si crima organizata.

Alt secretar de stat, Rodica Constantinovici, scrie tot in CV, ca si-a imbogatit experienta profesionala in ultimii ani lucrand si ca Managing Associate la biroul Linklaters in Bucuresti, una dintre firmele de avocatura straine care fac parte din asa numitul “magic circle”.

***

Predoiu: `Ordon neexecutarea!`

Jude in Românica, 24.01.2009

Toti de prin sistemul judiciar am fost nevoiti sa ne cautam dreptatea in justitie in problema salariala. Printre reclamanti, si ANP-istii. Numai ca, cand sa isi execute hotararile irevocabile, ca de obicei ordonatorul de credite (MJ) se opune. Asa ca oamenii, cu hotararea in mana, se duc la executorii judecatoresti. Care incep procedura de poprire a conturilor MJ. Logic, dar nu normal, MJ incearca sa blocheze executarea, facnd contestatie la executare. O pierd si pe aia, tot irevocabil. Dupa care incepe show-ul juridic:

Seful Camerei Executorilor ii cheama pe executori si le spune ca are ordin verbal de la ministrul Predoiu sa fie oprita orice executare contra ministerului. Executorii au inceput sa ii cheme pe ANP-isti sa isi retraga dosarele, ca altfel risca sa fie sanctionati. Sunt unii care nu s-au supus inca, asa ca pe 9 febr sunt chemati la Consiliul de disciplina.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Dragii mosului,

cu IQ, aveti dreptate, este o mare prostie, dar ce sa-i faci...
atita pot magistratii de la Romanika. In fond, acum patru ani, Kibedi proaspat numit SS la MJ, posta in CV-ul ei tot ceva legat de IQ-ul: nota de la examunul de diploma din 81 ca si mare realizare pt 2004... a sfirsit si kibedi cum merita, pe un post obscur in MJ , prin ceva directie si refugiata in apart amantului din Sect Agricol Ilfov, unde isi traieste hormonii menopauzei.

Cit despre celalat concept, folosit de SS provenit din avocatura, este corect si va dovediti voi ignoranta, postind fara comentarii articolul scris de un ignorant (in domeniu) de asemenea.

ce sa-i faci, va pricepeti poate la ANP, dar avocatura are si ea specificul ei... fata chiar are un degree vening din magic circle...

Pentru cine e interesat, Wikipedia ofera raspunsul.
http://en.wikipedia.org/wiki/Magic_Circle_(law)

Anonim spunea...

Parca ai mai postat si pe hotnews la comentarii. Te pomenesti ca esti vreo preoateasa a cercului magic. wiki, wiki...

Anonim spunea...

Te inseli, anomimule imediat !

dar care este de fapt adevarata problema:
- ca linkul la definitia termenul magic circle este dat si acolo- sau IGNORANTA unor oameni?

ca sa nu vb despre PROSTIA, MIRLANIA si COTZOPENIA multor MAGISTRATI...
( turcu, pivniceru, kibedi, costiniu, barbulescu, lupascu, andries - mai odreti, stimabil anonim? te pomenesti ca esti taman in categoria ... distinsilor )

Anonim spunea...

Nu sunt din categoria aia. Faceam doar o observatie, nu e nevoie sa te isterizezi. wiki, wiki...

Anonim spunea...

cind vine vorba de drepturile magistratilor- care si restante ajung de ordinul multor milioane- nu e nici o problema dar cind e vorba de acordarea unor drepturi pentru alte categorii de personal din mj sint probleme. inca sintem tratati ca niste negri pe plantatie.si ce e mai prost ca sefii nostri fac la fel nu numai cei din mj.

Anonim spunea...

trebuie ajuns la CEDO cu aceste abuzuri,sa iesim in strada sa ne solidarizam cu cei in cauza pana cand pot acesti neaveniti sa-si bata joc de noi,cand e vb de drepturile deputatilor si judecatorilor nu se pune problema.RUSINE