Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 20 ianuarie 2009

Cu si despre Ministerul Justitiei

Angajari "speciale" se fac de cativa ani pe organigramele penitenciarelor din capitala. Persoane care in final nici nu stiu unde au fost angajate, își desfășoară activitatea pe la Ministerul Justitiei si in alte posturi caldute, benefiicind de toate drepturile legale. Am incercat sa aflam cat de necesare sunt aceste subterfugii pentru ministerul in cauza.

Concluzia rezultata a fost una singura: se profita de institutiile in care se pot face angajari la momentul respectiv, "nepotu`" ocupa un post, oarecare, asta nu mai conteaza, apoi ajunge de fapt la institutia unde probabil il asteapta "unchiu`" care a recomandat traseul profesional. Locul tuturor acestora, este, de regula, ocupat de functionari publici cu statut special din Penitenciarul Jilava, Penitenciarul Rahova... buni la toate, dar care creeaza o lipsa acuta de personal in unitatile mentionate, ce depaseste si regula nescrisa privind "suplimentarea neoficiala a posturilor acestor unitati tocmai in virtutea acestor detasari.

1. Andrea Iurea angajata la Ministerul Justitiei de Tudor Chiuariu, nu a lucrat nici o secunda la minister fiind detasata imediat, pentru 3 ani la Prefectura Iasi. Probabil zona de provenienta a acesteia, liberal, i-a caracterizat primii pasi ca slujbas al statului intr-o adevarata trambulina, angajarea rezolvata, acum langa casa, ca nu e legal, conteaza mai putin.

2. Andrei Bogdan Furdui - personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, detasat la Serviciul de Informatii Externe, interzis de statutul cu care e asimilat.

Art. 7 - (1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(2) Persoanele prevazute la alin. (1) completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(3)Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justitiei, realitatea declaratiilor prevazute la alin. (2).(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror. - Legea 303/2004.

3. Bogdan Gaurean detine cumulat functia de consilier al ministrului justitiei si pe cea de director adjunct la Registrul Comertului. Ambele sunt functii contractuale, primind doua salarii destul de grasute pentru ambele calitati. Probabil dorinta noului Guvern privind cumulul de functii nu se aplica retroactiv, vechii liberali ramanand bine mersi in functiile cu care au fost recompensati.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Aseara la B1 la emisiunea NASUL trebuia sa vina si dl BALA stie cineva daca a mai venit ?pentru ca am adormit si nu stiu daca a venit si ce sa discutat(subiectul fiind salariile magistratilor "directori de penitenciare")

Anonim spunea...

A venit si a vorbit de la 23.30 pana la 00.15. Asa adormi si in post, de asta cred ca a schimbat Bala programul la Margineni si la Ploiesti.

agust spunea...

Am inteles si eu ca mai este nevoie de personal in sistem, dar de ce nu se fac angajari in acest sistem din sursa externa, dau astia o lege si gata frige o tara intreaga!

Anonim spunea...

anonim de la 10.49 bv esti tare:))

Anonim spunea...

Da am adormit dupa 10 ore de stat in frig la pl exterior era si cazul, dar tu anonimule de la 10;49 cred ca lucrezi pe la birouri si plimbi 2 hartii de colo colo si noaptea rezisti sa stai la tv nu stiu de ce santeti agenti si nu civili ca luati banii degeaba era suficient un salariu de functionar public (atat).

Anonim spunea...

ce aveti fratilor , nu va mai suparati nu vedeti ca BALA VINE SI FACE BILANTUL , LA MARGINENI DOAR CU OFITERII ? SAU DOAR EI O FI MUNCIND IN PARNAE . HALAL OAMENI DAR ASTA E TARA IN CARE TRAIM .

Anonim spunea...

ce sa faca si el "saracutul " ? nu trebuie sa tina de scaun ? ca astfel i se clatina . asa se tin bilanturile acum , PRIN BIROURI DOAR CU CEI A G R E A T I ... NU VA-TI OBISNUIT ?CREDEA CINEVA CA SE VA SCHIMBA CEVA IN SISTEM ? DOAR CEI CARE SUNT DE CATIVA ANI AICI , CEI VECHI CUNOSC TREBURILE EI VIN , NOI RAMANEM . APROPO : ATI CITIT CE SPUNEA UN COLEG IERI DE FABRICA DE LA CARAGIALE SI DE NEREGULILE DE ACOLO , DUMNEZEU NU DOARME , STITI DE CE ? AM AUZIT CA ACEA CONTABILA SEFA [ DUBLA CONTABILA ] IMPREUNA CU SOTUL SI FIICA SUNT IN SPITAL , LA BUCURESTI DE AZI DE DIMINEATA CA AU FOST GASITI LESINATI IN CASA - NU SE STIE EXACT DE LA CE : INTOXICATIE DE LA CENTRALA TERMICA SAU SE ZVONESTE CA AR FI MANCAT CEVA PESTE . DAR O SA VA TIN LA CURENT CAND AFLU CEVA CONCRET SI SIGUR . ASA CA AVETI GRIJA DE VOI . DUMNEZEU VEGHEAZA . PAZA VOUA TUTUROR .

Anonim spunea...

buna seara . stimati colegi dumneavoastra ce stiti : lucratorii din aparatul central [ANP ] vor fi toti functionari ? doar atat ? s-ar face o dreptate . si stiti de ce . LOGISTICA VA FI LA FEL ? DE CAND ? O ALTA DREPTATE . ASTEPT CEVA DISCUTII PE ACEASTA TEMA , DAR CEVA CONCRET DACA SE CUNOASTE .

Anonim spunea...

concret este faptul ca vor devenii functionari simpli cei de la logistica,resurse umane si surpriza cei din foisoare , adica toti care nu au contact cu ppl.

Anonim spunea...

Asa e, bilantul se tine acum pe la colturi .......ca daca aduni toti ofiterii din unitate, indiferent de functie si sector se cheama ca ii convoci doar pe cei apropiati tie .....
Era probabil, in acceptiunea dumneavoastra, mult mai bine, daca oamenii, si asa destul de tracasati de programul pilot care se deruleaza.......erau chemati din liber, iar ceilalti erau chemati si intrerupti din activitatea curenta pentru efectuarea unui bilant centralizat, care s-a tinut si in particular cu fiecare sector sau compartiment de catre seful ierarhic superior......
dar asa cum doar la noi poate exista si se poate gandii, daca ne cheama ne-a deranjat, iar daca nu ne-a chemat, ne ignora.....
TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL!

Anonim spunea...

Anonim de la 19:55 si 20:06 atentie la scris ca pasati pe Caps Lock din mers. Mai exersati.
Stimate " EU" de la 23:18 "se poate gandii" are cam multi de "i".Ai dreptate cu finalul.

Anonim spunea...

Pentru anonim 20.01.2009 21:13:00 care spunea "concret este faptul ca vor devenii functionari simpli cei de la logistica,resurse umane si surpriza cei din foisoare , adica toti care nu au contact cu ppl."

Mai in concret se poate? Este o treaba generalizata si pentru MIRA?
Cind se doreste aplcarea ei? Si unde pot gasii o umbra de proiect macar? Sau poti tu publica pe penifest proiectul?

Anonim spunea...

pentru anonim din 21.01.2009 ORA 08.30 . TE DERANJEAJA CEVA ? SPUNE FRATE AICI SA AUDA TOATA TARA .

Anonim spunea...

sau esti un soarece de BIROU ?

Anonim spunea...

CONTABILA SEFA [ de la fabrica de la Caragiale ] IMPREUNA CU SOTUL SI FIICA SUNT IN SPITAL , LA BUCURESTI . intoxicatie cu monoxid de carbon [ de la centrala termica ]