Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 13 ianuarie 2009

ANP dispune verificarea reclamaţiilor referitoare la directorul Penitenciarului Giurgiu

Comunicat ANP - Giurgiu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) reacţionează, în sfârşit, la repetatele reclamaţii în legătură cu directorul Penitenciarului Giurgiu. Comunicatul nu dă însă prea mari speranţe. Domnul Dicu poate fi doar plătit de ANP nu poate fi însă sancţionat, fiind magistrat.

În legătură cu sesizările adresate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor de către unii angajaţi din sistem, atât membri de sindicat cât şi persoane neafiliate unei grupări sindicale, cu privire la activitatea desfăşurată de directorul şi unul dintre directorii adjuncţi din Penitenciarul Giurgiu, Compartimentul de presă este împuternicit să facă următoarele precizări:

Directorul Penitenciarului Giurgiu este magistrat şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu este abilitată să dispună măsuri disciplinare în cazul judecătorilor şi procurorilor care au atribuţii de conducere în sistem. În data de 12.01.2009 conducerea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a trimis, de asemenea, o sesizare care vizează aceleaşi persoane din conducerea Penitenciarului Giurgiu.

În scopul verificării acestor sesizări, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus Direcţiei Inspecţie Penitenciară ca, începând cu data de astăzi, 13.01.2009, să efectueze în Penitenciarul Giurgiu, un control tematic, în toate sectoarele de activitate, urmând a fi informate Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti şi Consiliul Superior al Magistraturii.

După finalizarea controlului, rezultatele acestuia, precum şi măsurile dispuse vor fi făcute publice pe site-ul ANP. (sursa: link)

Aşteptăm rezultatele controlului. Poate că, de data asta, vor fi făcute publice şi, poate că, raportul nu va fi ţinut într-o mapă. Cu ultimul, nu mai vechi de două luni, aşa s-a întâmplat.

Reacții în mass-media:

11 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari ANP. Ma mir ca in ultimul ceas a hotarat sa dispuna o ancheta interna. Nu este un caz singular. Au mai fost situatii cand ANP -ul a luat o hotarare in ultimul ceas. Suntem un sistem care nu are taria sa actioneze la nivel de conducere iar cand se trezeste sanctioneaza pe cei mici. Acest lucru a dat nastere la oameni de nimic, mediocrii care zilnic ii vedem prin curtea unitatii uneori cu un caietel sub brat pentru a mai nota cate un coleg. Sunt colegii nostrii care se duc sa se planga la stapanire iar preaiubitii nostrii stapani le dau crezare. Acesti colegii se plang zilnic ca nu sunt ascultati, ca are cineva ceva cu ei, ca magistratii, directorii sunt mediocrii si partinitori. Acesti oameni sunt parvenitii, proveniti din oameni de nimic care se zbat sa ajunga cineva. Nu cred ca A.N.P.-ul nu ar putea sa se deparaseze de magistrati. Exista CSM-ul care prin regulamentul intern ar putea sa dispuna incetarea detasarii magistratului. Totusi, ar trebui sa acordam respectul cuvenit unui magistrat. Toti angajatii sistemului se cred ca sunt mai presus de un magistrat. Locul nostru este in sistemul penitenciar, a magistratului este la conducerea sedintei de judecata. Nu ar trebui sa ne consideram mai presus de calitatea unui magistrat. Sistrenul accepta oamenii care tipa prin unitate, oamenii care se lingusesc, care din dorinta de a ocupa o functie ( fie ea cat de mica) sunt gata sa faca orice sacrificiu. Cred ca numai in unitatea mea se afla acesti colegi pregatiti sa te impinga in groapa. As dori sa le transmit un secret " vremea voastra a trecut, e timpul sa plecati".

Anonim spunea...

Imaginile, in care "primadona" este procurorul Dicu, vorbesc de la sine, alte comentarii devenind inutile in acest caz - cei cu putere de decizie(CSM sau/si ANP) neavand altceva de facut decat sa constate si sa-l revoce, cel putin, din functia de director.
Toate astea in conditii normale, intr-o democratie reala, intr-o societate care-si respecta cetatenii si nu permite abateri de la norme si valori.
De ce am sentimentul ca nu se va intampla mare deranj? Pentru ca-mi vine in minte cazul judecatoarei filmata in stare "euforica" si care, in ciuda evidentelor, a ajuns sa-i acuze, EA, pe cei care au aplicat legea. Dealtfel si procurorul Dicu parca afirma ceva de genul "imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care bla..bla..bla. Se preconizeaza o asemanare, nu? Emblematic pentru Romania!

Anonim spunea...

DACA ASA S-AU PETRECUT EVENIMENTELE LA PNT. GIURGIU ESTE JALE, VAI SI AMAR DE SIATEMUL PENITENCIAR.
DACA "OMU"(DICU) ARE "OUA"SE SCOATE DIN ACEST RAHAT

Anonim spunea...

Huginn, spune te rog daca stii amanunte despre serviciul de 8 ore pe ture, care se practica la Penitenciarul Ploiesti.

Huginn spunea...

Știu că nu toți oamenii sunt mulțumiți. La Ploiești înțeleg că sunt probleme. Detalii privind organizarea găsiți la link-ul: http://pvaslui.blogspot.com/2009/01/proiect-pilot-ploiesti-si-margineni.html

Anonim spunea...

cred ca o parte de vina o au si angajati de la PNT Giurgiu, care au participat la mascarada initiata de directorul penitenciarului. (includ agentii, spc1, spc2, sefii de tura, etc).
in lege se stipuleaza in mod clar ca : subordonatul are dreptul sa nu execute un ordin care incalca legea.

de ce au acceptat acei angajati, aceste mizerabile roluri?
posibile raspunsuri:
ca sa fie bine vazuti?
sa primeasca sigur o prima?
salar de merit?

acesta este finalul unui compromis tolerat in sistemul nostru.... oamenii isi pierd coloana vertebrala.

Anonim spunea...

Pentru d-l Mihai Virgolici
Scuze, o intrebare. Cum mai merge activitatea sindicala la Galati?
Prin vara, activitatea sindicala era varza. Acum?
Multumesc.

Anonim spunea...

eu nu inteleg de ce se face atata zarva in legatura cu subiectul " dicu si petrecerea"....e ceva normal ca omul sa se imbrace si sa se distreze cum vrea...cu toate ca detine funcnctia pe care o detine e si el om ca si noi si cred ca are dreptul la distractie si la un moment de relaxare...in leg cu chemarea grupei sau celelalte nerelguli cred ca sunt nimicuri in legatura cu cate se intampla in tara noastra sau chiar cu cate sau intamplat in unitatea de la giurgiu in decursul timpului ...se face prea mare tevatura pt nimic , normal scopul acestei propagande il stim cu toti si anume demiterea acestui om ...dar va intreb eu pe voi si chiar as dori sa mi se raspunda daca acest domn dicu pleaca si vine altul credeti ca noua ne va fi mai bine ...amintiva de vremea pavel si nedelciu cand tremurai numai cand auzea de acele nume numai zic sa mai si te intrebe ceva ...ce miar place sa vine la conducere unul de acest tip sa ne distruga pe toti si la propriu si la figurat pt ca atunci cand nea fost bine nam vrut noi sa fim bine ....oricum acum e prea tarziu ...menztionez ca sunt un simplu subofiter care nu are nici o obligatie la nimeni si asta e chiar parerea mea proprie si personal ...ganditi-va putin la ce am zis

Anonim spunea...

nu stiu situatia reala a activitatii sindicatului de la galati.
dupa o discutie personala cu Tabacaru am inteles ca se vor organiza niste alegeri luna asta.
eu nu sunt membru in sindicat.

Anonim spunea...

pentru anonimul din 14.01 ora 14:21 consideri ca este corect sa fie lasat in pace domnul Dicu pentru ca altii fac abuzuri mai mari decit el?!Atunci nu se va face niciodata nimic in tara asta pentru ca intotdeauna exista ceva care din punctul de vedere al unei persoane sa fie mai grav!!

Anonim spunea...

CE E VAL....CA VALUL TRECE...!!!