Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 28 ianuarie 2009

Acadel la bilant

Declaratie Firinel Conform cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei dl. Tiberiu Firinel Ungureanu, director general adjunct al ANP, a declarat, cu ocazia participării la bilanțul Penitenciarului de Minori și Tineri Tichilești, că: "in penitenciare sunt falsi profesionisti si intelectuali, care vor sa fie promovati".

Așa o fi. Dânsul știe mai bine, acum ca a fost deja promovat. Autorul parabolei cu acadelele recidiveaza de cate ori deschide gura. Nici macar fabulosul Spaiuc nu-l mai intrece.

O intrebare: Daca ati avea un angajat de culoare albastra si unul de culoare rosie de unde ati sti care e profesionist, avand in vedere ca dumneavoastra nu stiti cu ce se mananca meseria asta care se practica in penitenciare?

A propos, inca n-am vazut CV-ul ala nea Firinele. Ne miscam si noi mai cu talent!

19 comentarii:

Anonim spunea...

E clar. Ar cam trebui sa ne facem bagajele si sa incepem, pe rand, sa stingem lumina. Ultimul e musai sa ramana, fara doar si poate, eventual cu CV-ul aproape, dl."Dulce ca acadeaua". Daca tocmai la Penitenciarul pentru Minori si Tineri din Tichilesti si-a gasit dl.Firy sa faca asemenea aprecieri despre profesionisti este clar ca lumina zilei. Este clar, fara sa incercam, ca acadeaua cea rosie este cea mai dulce si, in acelasi timp, ca la Tichilesti, singurul care ar trebui. probabil, sa dea socoteala despre imprejurarile in care s-a furisat in sistem este tocmai prietenul d-lui Fyry, respectiv directorul penitenciarului, dl.magistrat Sarau, unul dintre cei 5+Fyry=6 magnifici ai sistemului. Acum ati priceput sau trebuie sa mai ingitim o data, d-le Bombo ?

Anonim spunea...

Ce intelege domnul Ungureanu prin profesionisti ?
Dar ce intelege prin "intelectuali ", ma indoiesc ca stie!

Anonim spunea...

Ce atitudine colegiala! Ce galant acest coleg al nostru! Totul pe masura functiei de director general adjunct.

Anonim spunea...

Domnul Fyri,chiar asa,suntem foarte curiosi ,ce contine domle cv-ul dumneavoastra?,sunteti intelectual,profesionist,sau un neica nimeni,care "suge"!!!...sangele militienilor?!?!?!

Anonim spunea...

cum adica sa promoveze "oamenii pe care ii cunosti, ai incredere in ei"? eu credeam ca acele concursuri false se tin macar de ochii lumii. ma intreb cine ne conduce si dupa care principii, mai exista vreo regula a bunului simt?

cum deosebesti un intelectual de un profesionist? oare de care dintre ei avem nevoie? daca e fals profesionist sau intelectual ar trebui sa raspunda penal?

Anonim spunea...

Ar fi bine ca acest Firinel sa-si afiseze si el C.V.
L-am vazut la bilant este sub orice critica ,este inutil din punct de vedere estetic, este un costum mergator.Rusine cu el.

Anonim spunea...

economie peste tot. bun. s-a gandit cineva sa faca economie si la cheltuielile hotilor si criminalilor pe care ii slugarim? se mai gandeste cineva ca sunt camine de copii orfani si azile de batrani care nu asigura nici jumatate din conditiile pe care le asiguram noi hotilor?

deci aceasta categorie nu trebuie sa suporte criza? baaaaa!!! mi se pare jenant de nedrept.

Anonim spunea...

Toata lumea vrea sa fie promovata.Mai ales tinerii.La ANP, la siguranta detinerii,Movila e imputernicit pe viata.Nu a dat niciodata niciun concurs,dar terorizeaza directori adjuncti, majoritatea imputerniciti ca ii da jos din functie.Si da dispozitii peste Stancovici.Neam saturat de el.sa dea concurs sau sa lase pe altul.Pestele de la cap se impute.La paza la ANP vezi numai oameni tineri,dar ne conduce tot asta.Rog colegii din tara sa ma corecteze

Anonim spunea...

Colegi de la auto,ciind sinteti plecati in misiune cu auto avind ordin de serviciu si nu depasiti 24 de ore ,primiti ore suplimentare ???
Daca da in baza carui ordin?

Anonim spunea...

Ha!Ha!Ha!Uite cine vorbea la bilantul regional despre promovarea unei imagini pozitive a sistemului penitenciar.Se pare ca omul e multumit doar cand se uita in oglinda.Poate vrea sa-i promoveze pe cei din consiliul consultativ.In felul acesta ne vom putea lauda cu o mare realizare:intoarcerea in timp.

Anonim spunea...

Domnule Virinel - Floricel sau cum va mai numiti dumneavoastra, ati uitat sa mentionezi o categorie: acei oameni din sistem cu grave probleme psihice, pusi in functii de conducere. Da, da. Pe astia (astea, mai bine spus) cum le numim? "Intelectuali" nu-s, desi se cred peste masura cu al lor neuron omniprezent;
"Profesionisti"? poate, dar in cele trupesti ca si servicii;

Pana una alta raman aceeasi incompetenti neevaluati, sustinuti si credibili, daunatori si bolnavi pe care nu vrea sa ii vada nimeni...

Anonim spunea...

Sper sa fie o interpretare gresita a presei aceasta afirmatie si nu un citat. Culmea este ca observ ca nu criteriul profesionalismului a stat pana acum la baza avansarii, poate mai degraba ne ghidam dupa zicala romaneasca "cine nu munceste - nu greseste, va fi avansat". Exista suficienti profesionisti in sistemul penitenciar, majoritatea executantilor fac tot posibilul sa-si indeplineasca sarcinile constiincios; nu ne vin insa in ajutor permanentele schimbari din sistem si reglementarile legislative cu multe scapari. Iar problema intelectualilor ar fi o falsa problema a sistemului penitenciar, nu suntem institut cultural ca sa ni se ceara calitati spirituale de elita. Avem nevoie de oameni pragmatici, de reglementari clare, de sefi obiectivi, de implicare; in nici un caz de umilinte si jigniri (in ultima perioada, se pare ca asta e cea mai buna tactica de a ne anihila vocile atunci cand solicitam rezolvarea unor probleme reale).

Anonim spunea...

de prea profesionist ce era l-au dat jos la craiova. Si tot de profesionist ce era i-a servit dobocan o acadea "de nu ma uita" la interviul pentru selectarea celor citiva alesi de la sipa la marea desfintare. firinele daca iti ataci colegii in presa s-ar putea sa citesti ceva si despre tine. sti ca ulciorul nu merge de multe ori la apa iar cind pici pici si prietenii te uita. nici un telefon nu te mai salveaza asa cum te- a mai salvat pina acum. Ti-e dor sa pleci cu lacrimi in ochi din anp? nu-ti mai place la noi? Ori te simti prea profesionist pt mediul asta? noi te dam oricind de bun si sigur te vor lua serviciile (.... de patrat ce esti)

Anonim spunea...

Firibel nu uita melodia aia "La Sovata" , unde face Nicu armata si SIPA e desfintata, LA SOVATA.
Mama si ce zapada era si ce strategii gandeati, crezi ca a fost un moment irepetabil?
Baga CV-ul varianta ta si mai vedem.

Anonim spunea...

alaturarea pretentioasa a acestor doua concepte (profesionalism si intelectual, care la limita sunt contradictorii) arata framantarile lui de absolvent nedumerit a unei scoli de mana a doua.

intrebarea mea: cine ar trebui sa candideze?

Anonim spunea...

Mai are o nemultumire intelectualu` si profesionistu`:lipsa relatiilor de colaborare dintre unitatile penitenciare si celelalte institutii ale statului.Avem si noi o intrebare:Cum a colaborat ANP cu celelalte institutii, la elaborarea si promovarea OUG 198/04.12.2008?Noi nu avem atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice?Barna din ochii sai l-a impiedicat sa observe sau preocuparea pentru aschiile din ochii celorlalti?

Anonim spunea...

PROFESIONIST=1s.m.sif.(persoana)care lucreaza intr-un ANUMIT DOMENIU de activitate pe BAZA UNEI pregatiri corespunzatoare
2 substantival (despre persoane)care exercita o anumita PROFESIE
conform DEX online
PROFESIONIST opus DILETANT
Recunostinta domnului Acadel daca ne explica ce inseamna "fals profesionist"?!

Anonim spunea...

Domnule Ungureanu, ma uit, citesc si ma minunez de calitatea dumneavostra de mare intelectual al sistemului. V-ati strecurat in aceasta functie prin ,, concursul de imprejurari'', sunteti incompatibil cu aceasta functie si va aratati arama acum cand credeti ca aveti acoperire......... ! Nu cunoasteti nici din birou sistemul , ati tremuarat pe vremea Monicai si acum ati prins un prost curaj! Va arogati pozitia de atoatestiutor , mai ales in managementul resurselor umane! Dar, habar nu aveti ce e in ograda ANP! Vreti sa discreditati munca de la Scoala Targu Ocna , unde am fost in ultimii 10 ani de cateva ori , precum si din unele penitenciare . Am vazut aici lucruri bune, oameni, daca nu intelectuali, cel putin buni profesionisti . Si va informez ca exista aceasta scoala. Cei fara competente sunt cei angajati direct de la ,, sapa'' sau ,, mapa''. De ce e necesara aceasta manipulare?? Pentru ca exista un interes meschin al celor din ,, Consiliul Consultativ'', pentru unii frustrati din vremea jalei de la Jilava . Nostalgicii vor ,, Academie'', profesori universitari , adica ei , locatie in Bucuresti , bani din buget directionati subtil samd....O polita pentru provincie ! De unde nenicule visurile astea in vremuri de criza! Dintr-un cap ce nu cred sa fi facut un curs de perfectionare real in ultima vreme , un om ce nu cred sa fi auzit macar de conceptul de team - building si de trainig , daramite de formare profesionala interdisciplinara! Lansati zvonuri, diversiuni , etichetati oamenii si ii calificati in afara calificativelor! Cred ca trebuie sa va vedeti de dosarul personal ! Spalati ce se mai poate ca vin vremuri grele! Cand mai comunicati cu presa si subalternii sa va luati purtator de cuvant! Un lucrator de si cu cuvant din sistem!
Aveti grija sa nu o puneti de mamaliga!

Anonim spunea...

Acadel, cand e bilantul ANP sa stim sa trimitem niste ziaristi incisivi!
Sau o sa lipsesti motivat? Te asteptam ! Ocnasul din presa!