Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 25 decembrie 2008

Scrisoare deschisa pentru Mos Craciun

thomas-nast-santa-claus Nu sunt un credincios in sensul obisnuit al cuvantului. Nu tin niciodata post, nu m-am spovedit niciodata si nu ma inchin cand trec prin preajma unei biserici. Sunt, cu alte cuvinte, o oaie ratacita de turma.

Uneori insa, cand nu-mi intra in ochi sirul lung de credinciosi care se roaga contracost pentru bunastare, cand tinichelele lucitoare cu care se decoreaza mai nou lacasul, nu astupa de tot fata innegrita de vreme a sfintelor picturi, intru in biserica si raman. Dupa o vreme, in mintea mea se asaza linistea ca si cum Altcineva ar elimina, dupa criterii numai de El stiute, cele mai multe dintre lucrurile care-mi guverneaza existenta. Ramane putin, ramane esentialul.

Citeam comentariile dumneavoastra, pe marginea extraordinarei vesti ca s-au gasit bani de prime. Sa ne rugam pentru cine? Pentru agenti, care au salarii mai mici si sefi mai multi? Sa ne rugam pentru ofiteri, care au mai multa carte si mai multe responsabilitati? Sa ne rugam pentru toata lumea, de vreme ce suntem cu totii oameni cu nevoi suplimentare de sarbatori? Sa refuzam banii pe principiul toti pentru unul, unul pentru toti?!

In realitate nimic nu ne multumeste si singura varianta corecta, aceea de a distribui aceasta recompensa materiala suplimentara numai celor cu adevarat merituosi, fie ei agenti sau ofiteri, fie ei subalterni sau sefi, nici nu poate fi luata in calcul. Pentru ca de-a lungul anilor, felul in care au fost atribuite recompensele materiale s-a bazat de cele mai multe ori pe criterii subiective, pentru ca in fond, nu are nicio importanta pentru cei mai multi dintre noi, daca altcineva este mai vrednic, mai talentat sau mai preocupat de calitatea muncii lui!

Ca urmare, iata-ne in ajunul Craciunului descumpaniti ca de obicei, invidiosi ca de obicei, carcotasi ca de obicei, egoisti ca de obicei, neancrezatori ca de obicei, insensibili la problemele altor romani care se trezesc in pragul sarbatorilor fara un loc de munca, fara un acoperis deasupra capului. Ca de obicei...

Cum spuneam, nu sunt un bun credincios, nu stiu sa ma rog. In plus, plec de la premiza ca Dumnezeu are lucruri mai importante de facut, decat sa fie preocupat de prima lucratorilor de penitenciare. Ca urmare, imi este mai la indemana sa ma adresez lui Mos Craciun caruia ii cer pe aceasta cale, sa ne aduca sanatate, sa ne aduca intelepciune si daca nu este prea mult sa ne aduca si o portie zdravana de maturitate, impartita nu dupa varsta, sex sau grad ci dupa deficitul de maturitate al fiecaruia dintre noi.

La multi ani!

23 comentarii:

Anonim spunea...

generalizarile absolute din articol descriu o stare de plafonare si inertie generala.
eu cred ca mai sunt colegi(putini, intradevar) in acest sistem care privesc sarbatorile din acest an cu inima calda.

Anonim spunea...

Craciun fericit!

Anonim spunea...

Credinta ii uneste pe oameni, religia ii dezbina. Institutiile biserciesti pierd sensul propriilor credinte.

Craciun Fericit!

Anonim spunea...

CRACIUN FERICIT ! ! !
Si sa auzim numai de bine !

Dumnezeu sa aiba grija de noi toti !

Anonim spunea...

N-am mai postat de foarte multa vreme,descurajat, recunosc, de majoritatea coplesitoare care este preocupata mai mult de bani decat de climatul de lucru, mai mult de aparente decat de profunzime, mai mult de raul altora decat de binele lor etc. Articolul de astazi a devoalat, intr-un mod brutal, ceea ce suntem si ceea ce facem noi cu adevarat, zi de zi. Felicitari lui admin. Cat priveste religia, nu cred ca ea este de vina. Raspunzatori pentru ce ni se intampla nu este nici mediul inconjurator si nici cei ce ne inconjoara ci noi insine. Asadar, cand mai dorim sa gasim vinovatii pentru toate relele de care ne plangem , ar fi bine sa privim putin si inlauntrul nostru.
Dar pentru ca este o zi speciala, inchei aici, dorindu-va tuturor un Craciun fericit si niste Sarbatori minunate. Sa aveti grija de voi si de cei din jurul vostru.

Anonim spunea...

Craciun Fericit la toata lumea cu implinirea tuturor dorintelor si haideti sa uitam un pic de rele ca doar este Craciunul!!!!!!!1

Anonim spunea...

Sunt de acord cu S. Alistar şi, recunosc, mă bucur că am ocazia să revin... Felicitări admin pentru articol!
Eu i-am cerut lui Moş Crăciun să îmi arate că mai există oameni, iar azi, am citit articolul şi m-am liniştit...
S.O.A.D.

Anonim spunea...

La multi ani, oameni buni!!!

Desi "lucratori de penitenciare" (cu statut special, adevarat)...avem suflete...avem familii...avem de ce ne bucura.. in concluzie, cu sau fara "prime de uniformizare" ...este Craciunul, sunt Sarbatori Sfinte pe care fiecare le percepe si respecta in felul sau. Sa ne bucuram, sa ne incarcam bateriile pt. inca un an de munca, sa ne pregatim sufleteste de eternele nedreptati ale "sistemului".

Anonim spunea...

Strict in atentia agentilor care nu mai incap de ofiterii din sistem si carora nu le mai ajung primele din cauza nenorocitilor cu stele pe umar:
Propun sa fie dati afara toti ofiterii,mai putin cei proveniti din agenti. Dupa asta, sindicatul- care se pare ca este doar mama agentilor, chit ca sunt destui ofiteri care fac parte din el(la sindicat ma refer)- sa se ocupe ca , prin rotatie, toti agentii ramasi sa fie numiti in functii de conducere. Apoi sa scapati cumva de toti detinutii din unitati, sa va dati prime, sporuri si salarii egale, fara nici o diferentiere, sa purtati toti aceleasi haine, sa vorbiti toti la fel, sa va inruditi numai voi intre voi, sa nu cumva sa va stricati "pedigriul" cu vreun amarat de profesor, inginer, ofiter, medic sau mai stiu ce naiba om cu facultate la care faceti voi alergie. Ei, si dupa ce veti face toate astea, sa va uitati bine la filmul "Planeta maimutelor", ca sa intelegeti, sper, unde am vrut sa ajung de fapt. Prietenii stiu ce vreau sa spun.
Craciun fericit tuturor oamenilor rationali, simpli si cu bun simt!

Anonim spunea...

01:13:00 ...ti-ai dat arama pe fata...
Craciun fericit!

Anonim spunea...

Pentru Veninul si Cinepa,ti-ai ales perfect pseudonimul,veninul ineaca tot mesajul tau,nu noi agentii am cerut prime doar pentru noi,decizia nu a fost a noastra si daca citesti atent comentariile aparute cele mai multe dintre ele nu reflecta bucurie pentru ca primim doar agentii asa cum comentariul tau de veninul pe din afara.Sincer nu stiu nici macar daca la luarea acestei decizii sindicatele au avut un cuvint de zis sau au fost pusi in fata faptului implinit,propun totusi tuturor ofiterilor sa va amintiti de vremea cind 1 ofiter lua prima cam cit 4 sau 5 agenti!

Anonim spunea...

Pentru VENINUL SI CANEPA:lasati-l in pacea Domnului pentru ca numai din cuvintele lui rautacioase la adresa agentilor ne dam seama de felul lui de comportare.Nu isi mai aduce aminte ca prima lui se ridica la 4--5 prime de agenti .Totusi sa-l iertam asa este crestineste.CRACIUN FERICIT.

Anonim spunea...

PT VENIN

CRACIUN FERICIT


CU DRAG UN AGENT
care te iubeste .

Anonim spunea...

pentru veninul&co.-- din pacate exista prea multi ofiteri asa ca tine in sistem si datorita acestui fapt sint comentariile noastre asa acide la adresa ofiterilor.cind ve-ti ajunge la concluzia ca agentii sint colegii vostri si ii ve-ti privii ca atare ,atunci putem spune ca s-au mai indreptat lucrurile.desi ma indoiesc ca o sa schimbati optica prea curind.

Anonim spunea...

eu unul nu vreau sa-l iert sa-l manane buba neagra.chestiile cu are domnu grija ma fac sa o iau razna. eu nu traiesc peste 20 de ani eu traiesc acum .daca cineva imi face rau tre sa plateasca acum. el sau cineve apropiat. sa simta si persoana respectiva gust de singe in gura. de preferat propriu sau apropiat.astea cu sa aibe cutare grija de noi e ezoterisme. sariti si ma atacati ca scriu gresit. poate o fac intentionat corectori ai academiei romane.

Anonim spunea...

bai loome cind ai luat anu trecut 30 mil prema si agentu 16 nu te mai ofuscai? unde erai anu trecut? cheltuiai prema? panaramo. corecteazama.

Anonim spunea...

mihai imi dai prema ta? lucram la galati amandoi.

gherla spunea...

pt veninu si canepa
Oricum abia astept examenele, sa vedem acesti zmei ce stiu cu adevarat,este cel mai bun lucru pt.a
putea vedea cu adevarat cine sunt. Vorba lui Motoc "p....., p....ti, maria ta da multi"

Anonim spunea...

Dupa ce va racoriti creierii,voi, agentii obsedati de rahaturile alea de prime, puneti, ba , mana pe o carte, lasati telecomanda din mana, semintele si rebusurile, ca dupa aia aveti pretentii sa primiti functii , sa conduceti oameni. Ca de cand cu sindicatele astea vi s-a cam urcat la cap. Eu zic sa puneti mana pe furci, pe topoare si pe bastoane si sa treceti la lupta de clasa, sa ocupati birourile sefilor , sa le ardeti cartile si stilourile si sa strigati VICTORIE! Si dupa ce fug toti sefii din calea voastra, sa va asezati in scarba pe fotoliile lor , sa va aprindeti un PLUGARUL, sa-l stingeti pe pielea ecologica, asa, in draci, dupa care sa scuipati pe mocheta, fir-ar ei ai dracului de burgheji.
Ei, cum va suna asta???
Desigur, v-ati dat seama ca am glumit. In ce loc din lumea asta ati vazut voi, ma, sa conduca poporul? Nici in China comunista nu se intampla asa, deci puneti-va pofta -n cui. Orice institutie are nevoie de sefi. Dupa mintea unora dintre colegii nostri, in afara de ei, restul toti sunt prosti, niciunul nu e bun. Dar daca ii pui sa faca ceva, o rasolesc precum ultimii oameni . Stimabililor, cine are de demonstrat ceva o face conform regulilor jocului, nu cu parul(a se citi sindicat). Si sa va intre bine in cap, ba, la aia de-aveti nevoie sa „beti sangele dusmanilor”: daca astazi esti agent si faci paza in foisor, inseamna ca de atata esti bun. Daca astazi esti ofiter cu functie de executie, inseamna ca atata meriti. Daca ai fost tractorist si astazi esti deja agent sau ofiter cu grade pe umar, opreste-te, deja ti-ai depasit conditia. Voi, astia ambitiosii peste masura, trebuie sa intelegeti ca toate au o limita. Daca o fortati, ata se va rupe intr-un punct si s-ar putea sa sufere altii din cauza voastra. Intelegem ca sistemul are scaparile lui si se mai strecoara printre noi si impostori, dar daca aceste lichele ar avea un dram de bun simt, s-ar opri din ambitiile lor nemasurate. Hai, ca m-am enervat….
Sa revenim.Spuneam, deci, ca dupa mesajul asta n-ar trebui sa se supere decat aia care se simt cu musca pe caciula, adica nevolnicii. Altfel , Slava Domnului, sunt si printre ofiteri si printre agenti destui oameni de toata isprava , dar eu nu ma adresez lor, ca au puterea sa priceapa si singuri.. Astept reactii viscerale din partea nevolnicilor. Sanatate celorlalti.

Anonim spunea...

Pentru ,,veninul si canepa"...mai ,,animal politic" ce esti...m-am uitat atent la filmul ,,planeta maimutelor", si am inteles de ce ai insistat sa vizionam pelicula...semeni izbitor la mentalitate cu bietul dobitoc care pus la comanda, apasa mecanic pe butoane...asta era limita lui...si a ta...degeaba esti ofiter!

Anonim spunea...

Pentru nevolnicul de la 10.22: nu sunt ofiter, daca asta te mai calmeaza cumva. In plus, nivelul tau de intelegere este exprimat de imaginile din filmul "PM" care ti-au ramas intiparite in memorie(scuze) si pe care le evoci in mod superior: o maimuta apasand pe niste butoane.
No comment.

Anonim spunea...

cind ofiterii mai ales comandantii de sectie nu ii intereseaza sectia si pun agentii sa le faca treaba in timp ce ei se ocupa cu vanzarea de masini cum e?prosti da multi nu?neamuri proaste care nu stiti sa apreciati munca unui agent. chiar sint si oameni muncitori in sistem si subofiteri si ofiteri.da uscaturile care se dau mari specialisti astia ne strica.

Anonim spunea...

am vazut ofiter din dragul nostru sistem(din "draga" noastra puscarie) care in timpul orelor de servici s-a dus la un service sa isi schimbe gumele la masina....il citez"si asa nu aveam ce face....." bine ca are indice mare la salarizare .Mai sint si agenti..stiti voi de care..care se duc sa plateasca facturile iubitilor nostrii cirmuitori si asta tot in timpul serviciului