Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 27 noiembrie 2008

Percheziţie generală în 5 penitenciare

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus efectuarea unor percheziţii de amploare la Penitenciarul Jilava, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Rahova, Penitenciarul Poarta Albă şi Penitenciarul Brăila. După percheziţie, în jurul orei 12.00, se va organiza o conferinţă de presă. Sunt implicaţi mai bine de 1500 de agenţi şi ofiţeri de penitenciare.

Acţiunea este fără îndoială o demonstraţie de forţă şi are legătură cu intrarea în vigoare a Ordinul ministrului justiţiei nr. 2714/C/2008 privind durata şi periodicitatea vizitelor, greutatea şi numărul pachetelor, precum şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, păstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate.
.
Se vede că incidentele zgomotoase cauzate de aplicarea acestui ordin, care urmăreşte reducerea traficului de droguri şi de bunuri interzise, a determinat ANP să reacţioneze. Sigur, ar fi bine dacă aceste acţiuni ar continua, iar faptul că ultima nu a rămas singulară e un motiv să cred că aşa va fi, având în vedere impactul instituţional şi, de ce nu, mediatic.
.
Există desigur şi riscuri, situaţia putând să devină conflictuală foarte uşor, ca de fiecare dată când anumite libertăţi abuzate sunt repuse în limitele normale. Deja ordinul nu este atât de restrictiv pe cât s-ar fi dorit, fiind totuşi permis un număr de pachete, pentru că aici se pare că e motivul de ceartă. Restul bunurilor pot fi cumpărate de la magazinele din penitenciare, care sunt destul de bine aprovizionate şi se adaptează rapid cerinţelor 'clienţilor'.
.
Am în continuare câteva semne de întrebare referitor la eficienţa unor astfel de percheziţii, dar cred că efectul descurajant, mai ales dacă sunt prinşi şi cei implicaţi în acest trafic, este destul de bun. Uite, deci, că mai sunt şi motive de laudă. Restul istoriei, cu tot cu comentarii, după anunţarea rezultatelor oficiale.
.
Link-uri utile:

Reacţii mass-media:

12 comentarii:

Anonim spunea...

Si la Vaslui e furtuna in desert.

Anonim spunea...

Unul din efectele acestor perchezitii este si faptul ca detinutii nu au mai iesit la munca, suparati fiind, iar fabrica de la Caragiale mai pierde pe încă o parte, caci nu s-a lucrat pana la ora 13.00! Sufera din nou oamenii de la fabrica! Dar e ceva nou?

Anonim spunea...

NewsIn? MEDIAFAX?

Anonim spunea...

Pai la cum ne-au dat astia prima de 1 decembrie din banii adunati cu aceasta destinatie nu ar trebui sa ne intereseze revoltele detinutilor. Ei cu treaba lor, noi cu ale noastre. Ne va cere cumva ANP-ul implicare in actele scandaloase? Treaba ANP-ului. Sa-si rezolve singura disfunctionalitatile. Sa dea D-zeu cat mai multe acte de revolta si in ziua alegerilor. Poate asa ne va auzi si pe noi cineva.

Anonim spunea...

Catre anonimul de la 17 si 58 un mesaj: nu stii ce inseamna revolta frate. Sau poate esti vreun psiholog umanist. Am prins cateva revolte in sistem si nu e chiar asa simplu. Ai dreptate cu prima de 1 Decembrie. Numai exista niciun stimul pentru psihicul lucratorului de penitenciare numai este nici farmecul de altadata, desi munca si riscurile au crescut enorm.

Anonim spunea...

Trei din cei zece revolutionari din penitenciarul Vaslui sunt membri ai formatiei de muzica populara de la penitenciarul Vaslui. Asa de periculosi sunt acesti greieri populari incat cei doi guru ai managementului penitenciar vasluian, RECTe Cotoc si Poinescu, i-au trimis pe cei trei revolutionari in transfer la alt penitenciar. Acuma gata, penitenciarul Vaslui s-a curatat, cei de la paza pot dormi linistiti. Poate gasiti niste gaz sarin sa ii adormiti de tot pe detinutii vasluieni, sa nu mai aiba nici o grija nici dom Cotoc nici dom Poinescu. Si dom Poinescu sa isi poata face in pace zilele de concediu medical, saracul.

Anonim spunea...

Catre anonimul de la 19.23

Frate, te-ai inselat rau. Inchipuie-ti ca stiu ce e aia revolta, ca am dat si eu bine la hoti in '97, dar vorba ta: de unde stimul, de unde farmecul timpurilor de altadata,...amintiri.
Si acum mai e ceva: te trezesti cu o paruiala filmata cu telefonul mobil intr-o camera de hoti de nu stii unde e usa parchetului.
Psiholog nu sunt, iar umanist am fost dupa 29 iunie si dupa ce am primit banii pe haine. Luna asta nu mai sunt.

Doamne iarta-i, ca nu stiu ce (le) fac.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Daca la Vaslui e furtuna aveti grija ca o sa se ude peretii din chirpici si o sa cada peste voi si o sa muriti ca prostii (avind in vedere ca voi aveti lautari si tot felul de maimutoi pe acolo )ar fi de rasul curcilor sa aveti probleme voi acolo sa nu exagerati va rog.

Anonim spunea...

Nu vreau sa comentez perchezitia din Penitenciare, am altceva de spus.Ai dreptate anonim din 27.11.2008 19:23,munca si riscurile au crescut enorm. Referitor la prima de 1 Decembrie, nimeni nu stie sau nu vrea sa informeze personalul de ce nu se da acesti bani; mare secret. Oare cind vom scapa de acest secret si vom fi informati. Am fost obligati sa luam tinuta si ne-au fraierit cum au vrut ei, ba ca este pe 2006 ba ca este pe 2007, iar cind s-a calculat banii pe tinuta care nu a fost distribuita ne-am trezit ca mai avem de luat 300-400 RON.

Anonim spunea...

baa.....
saracii de la vaslui. habar nu aveti cine va conduce din umbra!!!!daca poinescu a fost un baiat bun la-ti dat jos.baaa caca....pardon ba fratilor daca am ajuns sa facem demersuri la bucuresti pt.niste hoti care ne canta in strune ....e de jale. domnule x-ulescu cum poti sa faci asa tampenie?esti mai marele ofiter cu pretentii cum poti spune hotului k tu castigi bani pe cat de bine si de mult iti canta el?asta ati invatat la scolile inalte?frumos,halal.mai bine luativa scripcarii cu voi in barurile in care stati. ce dracu ma , ati ajuns sa va conduca detinutii..ba pardon va manevreaza.ei au mai multa facultate decat voi. mare grija si cu psihologia asta!!!!!!cine o invata si cine o practica.

Anonim spunea...

Baaa....la vaslui e mare tambalau. aveti grija cine va conduce din umbra!!!!!? e un om cu mare caracter. dar are draci pe el. a facut scris in directie sa-si aduca lautarii de la iasi la vaslui.