Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 1 decembrie 2008

Intre noi, alegatorii...

Tocmai s-au sfarsit alegerile pentru parlamentare, anul de gratie 2008. La ora la care scriu, analistii si oamenii politici, comenteaza, pluseaza, manevreaza. Inca cu patos. Pe zi, am primit chiar si SMS-uri alarmante, eram indemnat sa merg la vot, altfel urma sa se pogoare asupra Romaniei, uraganul PSD-ist. Mie mi-e greu sa (mai) inteleg patima asta, dupa ce TOATE partidele politice romanesti, s-au sacrificat cu varf si indesat, vreme de 18 ani, pentru interesul bietei noastre tarisoare .

Prin '92, daca imi aduc bine aminte, implicarea mea era enorma. Tineam cu liberalii, Radu Campeanu, cu sacoul lui si alura occidentala, parea atat de convingator. Tin minte cearta zilnica pe candidati, tin minte cand tata, sufocat de vehementa cu care aparam liberalii, mi-a trantit usa, drept in nas. Tin minte mai ales, replica unei colege, care nemaigasind nici-un argument in favoarea lui Iliescu mi-a trantit si ea drept in nas, nu usa, ci convingerea ca Radu Campeanu nu este un om serios, de vreme ce isi caneste (numai) sprancenele!

N-am niciun interes sa reiau epopeea politica romaneasca, n-am niciun chef sa-mi reamintesc uluiala de a fi constatat ca Radu Campeanu n-avea nimic pe sub aerul lui occidental, sa-mi reamintesc cum aproape ca mi-au dat lacrimile de bucurie in '96, cand Emil Constantinescu falfaia la Universitate, lista cu suta lui de mii de specialisti. N-am nicio placere sa mi-l aduc aminte pe Ciorbea, pe Radu Vasile sau pe Nastase. Ca sa nu mai vorbesc despre Tariceanu, a carei simpla prezenta imi intoarce inca stomacul pe dos, pentru ca imi este imposibil sa nu-l asociez cu Chiuariu, cu Iosif et comp.

Chestia asta politica romaneasca, este pana la urma o relatie practica. Ma insel odata, ma insel de doua ori, ma insel de trei ori, pana la urma, oricat de prost sau de naiv (ceea ce uneori este cam acelasi lucru!) as fi, tot inteleg ca intre omul politic autohton si mine, a fost parafata de-a lungul vremurilor, o intelegere pe care eu, alegatorul, n-am castigat-o niciodata.

Cum sunt pe deplin lamurit, asist in sfarsit, pentru prima data in 18 ani, cat se poate de linistit la agitatia provocata de alegeri. Singurul meu interes, relativ scazut si asta, e legat de viitorul ministru al justitiei. Care este de presupus ca nu se va apleca prea tare inspre penitenciare, dar care va avea totusi un cuvant de spus in privinta actualei echipe. Cum nu intru in fibrilatie pentru scaun, cum intre timp am invatat sa ma apar, astept calm viitoarele decizii ministeriale.

A nu se intelege ca mi-am pierdut interesul pentru ceea ce fac, ca mi-am pierdut speranta pentru vremuri mai bune. De altfel, am parafat cu ocazia alegerilor, o intelegere cu mine insami, prin care am hotarat sa ma raportez de acum inainte numai la puterile mele. Care nu sunt impresionante, dar care sunt sigure si oneste. Am cativa coechipieri si daca se mai arata si altii interesati, usa este in continuare deschisa!

16 comentarii:

Anonim spunea...

Gura pacatosului adevar graieste!Frumos articol!De fapt imi propun sa te citesc constant!Ai stofa!Ai talent!Ai o presiune interioara care te indeamna la a spune lucrurilor pe nume!Bravo!!!!

Anonim spunea...

Dumnezeu a anuntat ca in timpul crizei financiare se suspenda pe timp nelimitat luminita de la capatul tunelului!

Anonim spunea...

Haideti sa vedem si partea buna a acestor alegeri> pentru prima data au ratat intrarea in parlament partidele extremiste.

Anonim spunea...

Si haideti sa inghitim in sec,sau sa inghitim deja primul nod,caci PSD-ul s-a intors!
Vai de zilisoarele noastre.....ma gandesc numai la perioada "Rodica Stanoiu" si ma apuca plansul.......

Anonim spunea...

Din cate anunta astia in media tot Baselu le-a facut mucii cravata. Si chiar ma bucur pentru asta, s-a gasit cineva sa-l puna cu botul pe labe pe "bunicuta" comunista si parsiva care ne-a tras in urma... De nu era Iliescu eram departe

Anonim spunea...

Iupyyyyy......se pare ca exista o rasturnare de scor! Inca mai asteptam!

Prisonworker spunea...

Daca rasturnarea de scor e reala, dincolo de faptul ca asta pe unii ne bucura, pe altii ne intristeaza, e o palma data exit-poll-urilor si institutelor de sondare a opiniei publice. Nu stiu cat au contat in rasturnarea de scor, "rezultatele partiale" date publicitatii in timpul jocului electoral.
Marja de eroare e, de obicei, e proportionala in raport cu toate optiunile de vot. E atipic ce se intampla, oricum.

Anonim spunea...

Hai PD-L!!!Daca vin PSD-istii la putere va fii JALE!!!!
Apropo....sondajele erau dirijate si realizate de Antena 3 - Dan Voiculescu si Realitatea Tv- Sorin Ovidiu Vantu....deci pe ultima suta de m inca mai incercau o manipulare a meselor ca doar de asta sunt buni....Sa speram ca nu castiga alianta comnunistilor ca putem sa ne facem bagajelul si sa ne orientam catre alta tara....ca astia vor vinde tot din putinul care ne-a mai ramas....Hai PD-L, hai PNL, hai UDMR, hai PNG....orice numai PSD NU!!!

Anonim spunea...

Mi-e teama ca vom trai acelasi sentiment din vremea CDR. Vin unii, pleaca altii dar uitam un lucru esential:toti sunt romani. Adica gata sa dea cu mucii in fasole dupa o luna de guvernare. Cate sperante nu si-au pus unii cand s-a schimbat conducerea ANP. Si? Aceleasi framantari, aceleasi griji, aceeasi "nemiscare" a sefilor. De ce credeti ca va fi altfel? Nu sunt pesimist. Sunt realist. Vor da vina pe criza(cuvant pe care il vom auzi de 100 de X pe zi). In criza suntem de 19 ani. Si va mai dura. Nu are cum sa ne afecteze pe noi, romanii. Se plang de criza bogatii Europei care isi apropie nivelul de trai de al nostru. Si tot suntem in urma cu 100 de ani. Sper sa nu haleasca cineva vrajeala cu criza. Ca si prime nu s-au dat tot "din cauza crizei"!:)))))))))))))

Anonim spunea...

Fratilor, de-o fi una, de-o fi alta, se pare ca nu scapam de PNL. Iar cand spun PNL spun automat Chiuariu, Spaiuc, Iosif si altii. Sa mor io daca nu ma gandesc ca mai bine sa vin la putere PSD, Doamne iarta-ma. Deci, ce facem???

Anonim spunea...

Cineva asocia PSD-ul cu Rodica Stănoiu. Eu asociez PD-L-ul cu Monica Macovei. Pe vremea lui Stănoiu a apărut L 293, o lege care ne-a demilitarizat, şi ne-a lăsat suspendaţi între armată, poliţie şi agenţia funcţionarilor publici. O lege care este des modificată după interesele unora sau altora. Macovei a scos L 275 la fel de proastă, care ne crează mari probleme în relaţia cu deţinuţii. O lege modernă, eurpoeană care se poate aplica oricărui om normal. Dar noi nu lucrăm cu oameni normali. Şi atunci ce să mai cred despre unii sau alţii. O apă şi-un pământ.

Anonim spunea...

Am trimis un mesaj referitor la faptul ca oricum am da-o, pnl va fi aproape sigur la putere. Si cand zic pnl zic aproape invariabil Chiuariu, Spaiuc,Iosif. Decat asa, mai bine ma rog sa iasa psd. Nu mi l-ati publicat. Spuneti-mi cum sa scriu ca sa mi se posteze comentariul, domnilor.

Anonim spunea...

Din pacate "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"si ca sa mai citez o vorba de duh:pleaca ai nostri vin ai nostri.Politica de Dimbovita este parsiva,mincinoasa,spagara si cu influente turco-medievale,in prea multe privinte avem un mod de a ne comporta arhaico-pueril,am fost la vot pentru ca undeva in strafundurile constientei mele nu vreau sa las decizia in mina pensionarilor semisenili si a altor categorii usor manipulabile,din pacate faptul ca am fost la vot nu a reusit sa-mi ridice moralul!

Anonim spunea...

intre noi alegatorii....
a luat cineva banii pe echipamentul din 2006-2007?
la galati nu s-au dat.

Anonim spunea...

da de prema stie cineva ceva?

Anonim spunea...

Ma regaseam si eu in acele entuziaste sustineri, fie Campeanu, fie Constantinescu...Ciudat, si eu tot cu aia eram sa zic asa.Citindu-va mai oamnei buni ma bucur ca-mi dau seama ca nu-s un om nebun fiindca incepeam sa cred ca poate am eu o problema.Si ca sa inchei:ma rog domnului s ane fereasca de un alt iosif.Si-mi place teribil ideea de a nu ne lasa.