Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Loteria salariilor din justitie

Ministerul Justiţiei pregătește un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică patru acte normative referitoare la statutul şi salarizarea magistraţilor şi a personalului auxiliar din justiţie.
.
Proiectul de act normativ îl găsiţi aici. De această dată, Ministerul Justiţiei a încercat preț de circa 40 de minute să supună proiectul dezbaterii publice. Lucru pe care 'a uitat' să-l facă acum câteva luni cu proiectul de act normativ care a devenit OUG 75/2008 şi care a ajutat Ministerul Justiţiei să evite un blocaj financiar de proporţii.
.
În timp, însă, ce scriam articolul, proiectul împreună cu invitaţia de consultare publică au dispărut de pe prima pagină a site-ului Ministerului Justiţiei. :-) Nici n-am apucat să mă mir bine de transparenţă. Momentan link-ul a rămas activ.
.
În preambulul proiectului iniţiatorul indică drept motive pentru adoptarea acestor modificări legislative:
  • litigiile privind acordarea de drepturi salariale solicitate de personalul din sistemul justiţiei şi executarea hotărârilor judecătoreşti pronunţate în aceste cauze;
  • decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie potrivit căreia judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi precum şi personalul auxiliar de specialitate au dreptul la un spor de 50% pentru risc şi solicitare neuropsihică;
  • diferenţele salariale existente între judecătorii şi procurorii în activitate, aflaţi în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului;
  • practicile neunitare la nivelul instanţelor judecătoreşti şi parchetelor;
  • Hotărârea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării prin care sunt declarate discriminatorii dispoziţiile privind instituirea unei indemnizaţii pentru creşterea copilului proporţional cu veniturile obţinute de magistraţi.
Ministerul Justiţiei promovează din nou un act normativ ale cărui efecte financiare nu va fi nevoit să le gestioneze, având în vedere că acesta va intra în vigoare după alegeri. Pentru acelaşi motiv a şi eşalonat achitarea drepturilor băneşti rezulate din punerea în executare a sentinţelor executorii susamintite.

Link-uri utile:

***

Tot pe site-ul Ministerului Justiţiei se află şi propunerea de modificare a Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Aici găsiţi textul propunerii de modificare.

19 comentarii:

Anonim spunea...

oricum noi am ramas deja in urma cu salariile fata de grefieri. Daca se aproba ordonanta asta vom diferenta va fi si mai mare. Ma intreb ce e in mintea lu nea predoiu???

Anonim spunea...

Noi cei din penitenciare nu facem parte din personalul auxiliar al MJ? nu santem angajatii MJ? atunci cand intocmimun referat chiar si de CO de ce scriem antetul MINISTERUL JUSTITIEI ANP PENIT ..........? Atunci sa ne treaca la M I daca nu santem pers auxiliar.Va salut.

Anonim spunea...

De ce nu esti multumit? Avem salarii excelente la puscarii, conditii aceeptabile de munca, normalitate. Cui nu-i convine sa plece. Cine nu se descurca cu 2.000 de lei..... Eu sunt fericit.
_ GiGel_

Anonim spunea...

Anonimule de la 16;12 am inpresia ca esti un pic idiot dar atat te duce capul; ori esti anonim ori te numesti GiGel si cred ca lucrezi program de 8 ore si de aceea iti convine dar ia dute tu pe canp cu 20 de hoti si ponteaza 10 ore sa vad iti mai convine si sa bei apa calda sau dute si lucreaza in oras la pus borduri unde nu poti sa faci dispozitiv sa-ti tataie gaoaza ca oricand se poate urca hotu intro masina si se duce dracu si tu cu el dar cred ca la tine nici nu sa uscat cerneala pe fisa de angajaresi oi mai fi si burlac si de aea iti convine.

Anonim spunea...

Daca tu, anonimule de la ora 14,29, ai fi grefier, te-ar da astia afara in trei secunde. Esti agramat inrait. Bucura-te ca te tine sistemul asa cum esti. Niciunde nu ai castiga atat cat castigi aici cu mintea ta creata.

Anonim spunea...

Se scrie "suntem", nu "santem", "du-te", nu "dute", "impresia", nu "inpresia", "camp", nu "canp".

Anonim spunea...

CE FAC SINDICATELE? STAU LA SOARE?
MINISTERUL JUSTITIEI E DOUA??
UNU JUSTITIE SI ALTU PENITENCIARE?

PS fara corectari, INVATACEL sau cum te numesti ca asa vreau eu sa scriu si CARAGIALE stie!

Anonim spunea...

P.S.-ul este tot in spiritul lui Caragiale? Glumeam.

Anonim spunea...

Dle GiGel ai citit articolul de azi 07 09 ?in legatura cu ANP in ziua de salariu ce parere ai ? Avem de trimis copii la scoala, avem de achitat rate la banci .tu esti fericit?Stii cam cat costa sa trimiti un copil la scoala? stii cat costa itretinerea la bloc ,sau cat costa o butelie?Sa-ti fie rusine jigodie ce esti.

Anonim spunea...

Stimati colegi, intentionat am scris asa. Cine credeti ca este multumit de felul cum traim? EU IN NICI UN CAZ. Scriu pe blog de ceva timp dar starnesc numai reactii adverse.Tot mistouri, observatii despre gramatica unora.Dar am vrut sa vad reactiile voastre. Salariile noastre sunt varza. Si viata e tot mai grea.Cine se ajunge cu salariul? Poate vreun director..... Eu am 2.000 si platesc doua rate.Se duc dracu` banii pana la al doilea salariu. Nu stiu ce se poate face dar sa incercam sa realizam ca suntem o forta.PUTEM SA SCHIMBAM CEVA DOAR IMPREUNA. Lasati rautatile. Gramatica, felul cum se exprima unii. Scriu intentionat asa baietii. Intelegeti odata! TOTI AVEM PROBLEME.Poate reusim sa facem ceva. Veniti cu solutii._GiGel_

Anonim spunea...

PS TRAG CONCLUZIA CA SCHIMBAM DESTINATIA
NU POST SCRIPTUM , PROST SISTEM
MULTUMIT INVATACEL?
CORECTEAZA I PE MINISTERIALII DIN JUSTITIE , SA DEA SALARIILE, CA PARASIM LIMBA ROMANA SI O LUAM PE ROMANA!
SA TRAIM ZIUA CIND PRIMESC SALARIILE, PENITENCIARISTII SI ASTEAPTA MINISTERIALII JUSTITIEI!
ASTA VREM DE LA SINDICATE!

Anonim spunea...

Teai sucit GIGELE?

Anonim spunea...

NU SUNT MICI SALARIILE NOASTRE, de ce nu va comparati cu altii care nu au cat aveti voi ? Alti functionari de la politie, jandarmi, primarii...multumiti-va fratilor, mai mici sa nu fie si sa ii luam si pe astia ! Comparati-va si cu altii si spuneti. DOAMNE ITI MULTUMESC ! Sa nu va comparati cu magistratii din sistemul nostru....care poate ne papa fondurile...cu ei nu aveti nene ce va compara ca ei castiga cat 5 ofiteri la noi in sistem !

Anonim spunea...

Ce zici, Gigele, "teai" sucit? N-ar fi mai bine sa-l corectez pe colegul nostru,ca sa nu se faca de minune in alte situatii? Rautate ar fi sa-l las asa. Poate ca se preface, dar sunt altii care chiar scriu asa. Daca tot suntem pe blog, macar sa invatam cate ceva.

Anonim spunea...

daca lui gigel ii ajung 20 mil pe luna inseamna ca nu are rate la nici o banca si e singur- necasatorit.

Anonim spunea...

ca o completare salariul e mic dar ne mai scoatem cu un spor si cu norma de hrana. sper sa luam salariul intreg . poate ne mai da ceva la rectificare sa nu fie dracu ' chiar asa de negru.

Anonim spunea...

lasati ca vine gaura neagra si se termina toate certurile.

Anonim spunea...

pentru GiGel

Nu esti cumva din conducerea centrala?Daca ti-ai planificat bugetul in asa hal incat toti banii sa se duca pe rate, esti leit cei care ne conduc destinele.Pricepi?Nici ei nu stiu sa gestioneze banii.S-au ii cheltuiesc aiurea (in cazul tau pe bautura si femei. iar acasa duci fluturas masluit).Ce zici?

Anonim spunea...

Dati examen pentru a deveni magistrati...