Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 20 aprilie 2009

Noi credem în oameni

Da! Credem în oameni. Din acest motiv şefii noştri sunt suspicioşi şi cunosc – la nivel de meniu, uneori – unde am cinat ieri şi cu cine. Da! Credem în oameni! Din acest motiv contează toate sugestiile şi propunerile care vin de la ei. Da! Credem în oameni! De aceea îi jignim ori de câte ori au altă opinie decât a noastră! Da! Credem în oameni! Atunci când ideile lor arată bine sub semnătura noastră! Da! Credem în oameni! Atunci când repară ce am stricat noi! Da! Credem în oameni! Atunci când contribuie la imaginea noastră, în detrimentul lor.

Cu toţii am făcut în viaţă lucruri de care ne-ar fi ruşine dacă s-ar afla. Nu neapărat “fapte” imorale sau penale. Cei care sunt gata să dea cu piatra au, cu siguranţă, la rândul lor, lucruri pe care şi-ar dori să le ascundă. Cu toate acestea, oamenii dau cu piatra tocmai pentru că se simt vinovaţi şi pentru că speră că lor nu le va veni randul (am citat din Admin). Cu cât eliminăm mai mulţi “vinovaţi”, cu atât credem şi sperăm că vinovăţia noastră va fi amânată, uitată, iertată.

În această „bulibăşeală” generală, un „Big Brother” care să monitorizeze orice mişcare nu poate juca decât un singur rol – de a sluji celui care are puterea de a judeca, de a lipi etichete, de a decide. Am mai spus-o: cel care defineşte e câştigător, cel definit – e învinsul. Sub acest asediu al definiţiilor, ne vom mişca din ce în ce mai stângaci, vom fi din ce în ce mai puţin naturali. Glumele noastre vor purta din ce în ce mai mult pecetea celui care ne urmăreşte. Ne vom mulţumi cu ironizarea sau divinizarea ochiului atotvăzător, cu compătimirea, condamnarea sau trădarea „victimelor” şi... cam atât. Vom învăţa să fim retraşi, prudenţi, reci. Exact ca în Oceania lui Orwell.

Nu ştiu dacă în acest context actele de corupţie vor fi mai puţine (ceea ce ar fi minunat, să dea Dumnezeu să fie aşa), dar cu siguranţă greşelile noastre înduioşătoare de ieri vor dispărea mâine. Vom iubi mai puţin, vom ajuta mai puţin, vom râde mai puţin, vom ierta mai puţin, vom uita să fim clovni pentru copiii noştri, pentru iubitele noastre, pentru prietenii noştri. Vom sta la coadă să ne lipim eticheta de „paranoic” unul altuia. Iar câţiva spectatori aroganţi şi imperturbabili vor afişa un zâmbet discret, de pe margine. Doar atât.

În faţa acestui scenariu sumbru nu avem decât o singură şansă: dacă ştim că nu am făcut nimic rău, să ignorăm orice „interceptare” sau „ameninţare” şi să fim noi înşine.

În fond, credinţa noastră ar trebui să ne atenţioneze că tot ceea ce facem e monitorizat de o entitate superioară, iar frica de aceasta ar trebui să ne împiedice să facem lucruri rele sau măcar să ne străduim să reparăm ceea ce am stricat.

În Cine credem, de fapt? De Cine ne e frică? Oare cât de credincioşi suntem dacă am ajuns să tremurăm în faţa unor „big brotheri” de ocazie şi să ignorăm esenţa sistemului nostru de norme şi valori? Credinţa noastră strămoşească unde e? Cei care se simt mici dumnezei au frică de Ceva? De Cineva?
***
Hristos a Înviat! Cu adevărat! Că doar nu erau nebuni apostolii să rişte să fie hăituiţi, răstigniţi, sau să devină hrană pentru lei doar aşa, pentru o himeră. Şi nici romanii să oficializeze religia străină a unor sărăntoci fără lobby, la doar 300 de ani „după” (ceea ce la scară istorică e nimic).

20 comentarii:

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Da,suntem supravegheati,inregistrati si stocati!
Dar,daca timpul nostru este eternitatea si traim amintidu-ne ca suntem datori cu o moarte,ca nu dorim sa deschidem rani, fiindca cu greu se vindeca,de ce sa ne temem de "Fratele cel Mare, care sta cu ochii pe noi"?

Anonim spunea...

Link: Dilema veche - Pe câţi GB încape viaţa unui om? - accesat la data de ___.04.2009.

Asa se trece ca bibliografie link-ul.

Anonim spunea...

"Orice cal ajunge gloaba".....poate se vor termina intr-o zi si magariile de la Bacau.....cat mai ai de construit la casa Margasoiule?.........cate " manevre " o sa mai faci cu p.p.l.?.......bacaul este pe un butoi de pulbere......si preconizez ca in viitorul apropiat ori o mare revolta ori luare de ostateci sau doamne fereste mai rau..........ai scpat situatia de sub control.

Anonim spunea...

Ptr. anonim de laora 08.40.00
"...dar nu orice gloaba a fost cal de curse"......nici in ziua de paste nu te lasa veninul din tine sa nu scuipi mizerii....RUSINE

Anonim spunea...

ptr 08.40-nu ma intereseaza politele tale, dar de aici si pina la a -preconiza o revolta- e cale lunga! Cred ca tu vrei sa pui la cale asa ceva, sa stirnesti ppl ii ca sa ne ia noua capul pe sectie! Nu e de ajuns cit suportam din cauza lor, vrei sa venim de acasa acuma in zilele libere ca -preconizezi- tu revolte! E, poate din cauza ta ne da aia alarme acuma de o sa garaim! Bravo mai colegule, ce minte ai!Nu aveai ce sa scrii altceva? Stie toata puscaria ca -vila- aluia e pe pamintul lui socrasu in satul ala uitat de lume, si apartine de fapt la trei familii!

Anonim spunea...

Capitolul 4
Este dificil de analizat impactul tehnologiei asupra unei forme de viata care nu poate procesa decit ce are in stomac. Exemplul cel mai elocvent il constituie trilobitul mezozoic DINU. Am studiat cu atentie expansiunea acestei forme de viata parazitara, care a condus la emergenta liderului de sindicat SNLP. Este adevarat ca rolul tehnologiilor actuale este de a simplifica procesele de munca, comunicarea etc. Si iata ca guru femeilor insarcinate a dat eficienta maxima activitatilor de la serviciu, echipindu-se atit pe el cit si pe mimoza sectiei a III-a, cu doua walkie-talkie performante. Se pare ca este o cutuma a agentilor din post control 2, trilobitul cu dintisori nu este supus controlului anti-tero. In fine, ceea ce ma intriga este ambitia primitiva a liderului de sindicat, para dios, de a descoperii functionalitatea butoanelor de pe aparat! Se pare ca atunci cind a conectat onn, primele vorbe ale lui au fost: …”am si eu o preferataaa, cea mai dulce ciocolataaa”… (p.s. Copilul de aur – “Ciocolata si sampanie”) :)

Anonim spunea...

Pentru 08.40

Tembelule........, nici in sfinta zi de Pasti nu te-ai putut abtine.
Iti surprind desuetitudinea si inclinatia ta naturala spre nemernicie. Esti ravasit de ura izvorita, dintr-o pornire irepresibila de a distruge.
Ai ajuns un mort în viaţă,
bufon al puscariilor....
Simulezi viaţa, sau trăiesti un simulacru de viaţă.Comentariile tale au o nuanta negativa si destructiva.
Te stapineste un complex creat de prăpastia între ce ai fost si ce ti-ai dori să fii.
Margasoiu are o atitudine de spadasin calm, cu miscari elegante. De aceea, este o placere sa-l urmaresti polemizand, chiar si atunci cand nu are dreptate.

Dumnezeu sa te ierte, fiindca eu nu pot.

Anonim spunea...

ptr anonimul de la 08.4: lui Margasoiu nu-i ajungi nici pina la glezna cmplexatule ordinar ce esti! Sa-ti fie rusine ma, "manevre" poate faci tu mai om de nimic ce esti! Sa dea Domnul sa-ti dea dupa suflet ordinarule ca am sa-ti aprind luminari la biserica!Pai daca stii ca face "manevre" da-ti numele ma si scrie la ANP daca te tine!

Anonim spunea...

in care oameni credeti ? STANCIU de la margineni ? care nu iarta nimic de la FABRICA DE MOBILA [MASINI :AUDI,TOUAREG , MOBILA , BIROUL SI SCAUNUL, LUI ROSU .]dar se gandeste ca lucratorii de la fabrica la "pomenit" in ziua de PASTE ca nu au avut ce pune pe masa ? dar Dumnezeu nu doarme . Azi ce tantos mergea cu directorul Rosu ,il apara de furia oamenilor care nu si-au mai primit salariul din decembrie. mergea agale ca STAN SI BRAN .

Anonim spunea...

Bieti natangi !!!

Anonim spunea...

niste eczeme reactioneaza in modul lor caracteristic,nu vreau sa le enumer.da ce aveti dragelor de va aprindeti asa tandru?tu ai dat exemplu glezna ca acolo ti-au ramas buzele?poate are si omul ala dreptate,dar voi perverse mici va doriti sa bazaie musca deasupra voastra?

Prisonworker spunea...

Cu atat mai mult, tocmai despre asta am incercat sa vorbesc si in ultimele postari. Am spus la un moment dat ca "ne pervertim propria natura", ca facem rau pentru a-l domina pe celalalt, pentru a arata ca suntem puternici fara scop si rebeli fara cauza(?) pervertindu-ne inclusiv ratiunea pentru asta, ceea ce e grav.

Ne eliminam adversarii, reali sau inchipuiti, si ne place sa facem asta, chiar daca nu ne ajuta sa supravietuim sau sa ne obtinem hrana.

vlad tepes spunea...

Hristos a inviat!!! Pastele a trecut, deci putem sa ne intoarcem la oile noastre... In acest episod vom vorbi de cei doi mari directori adjuncti de la Pnt Ploiesti... recent autopropusi la 50% care au avut de trimis la ANP un mare proiect de securitate, adica Popescu si Catea... Din cauza procesului intens de gandire si a numeroaselor activitati de taiat frunze la caini in plina primavara au cerut ajutor subordonatilor... sa ii ajute pe cei doi neputinciosi sa le faca Planul...dar stupoare...niciun fraier de subordonat nu a vrut sa le dea ajutorul...caci doar cei doi fac cati 10... Iata, cum stateau ei ca doi indragostiti intr-un birou si se gandeau cum o s-o scoata la capat...ideile le veneau prea navalnic si nu aveau timp sa le scrie... si asa au recurs la binecunoscuta modalitate "suna un prieten", aka cerseste la altul daca esti prea
atrofiat sa il faci singur... Prin urmare propun Anp..care supravegheaza Blogul ca pe fluturasul de salariu sa compare planurile intre ele...:D Sa vada si ei ce specimene au in teritoriu si sa scoata la pensie muraturile sistemului...caci multe mai sunt.. si se mai mira unii de ce suntem asa acrii!!! Cya soon! Ps. spuneti-i si lui Popescu ca pt recunoasterea unui punct de lucru se duce O COMISIE... si nu seful de tura...:))

Anonim spunea...

iar paza si supravegherea este facuta dupa legi din 1900.comisia care trebuie dusa dragule la pct de lucru,este urmatoarea:directorii,responsabil de escorte si beneficiarul,la o masa la restaurant unde se va discuta si asupra dicountului primit de fiecare in parte.cat despre agenti,dai dracu sa le fuga ppl si asa nu exista baza legala,scoatem UG,TRECEM DINTR-UN SISTEM IN ALTUL IN 24 DE MIN CE CONTEAZA NOI SUNTEM PATRONII PUSCARIILOR!!

Anonim spunea...

fratilor omul este la capatul lantului trofic iar violenta face parte din natura umana. la ce va mai asteptati? la bine?

Anonim spunea...

Daca te referi la Popescu de Ploiesti, sa stii ca nu este agresiv, restul pare valabil insa...

Anonim spunea...

Daca stii ceva de mese la restaurant de ce nu dai mai multe indicii, pina una alta acum citiva ani un domn agent din escorte era cercetat la parchet pentru "ciorbe" de la beneficiar. De faptul ca detinutii de la P. Ploiesti mergeau in diverse locuri la munca fara respectarea formelor legale stiu tot domnii Popescu si Stanciu care , dupa ce s-au facut niste verificari, au falsificat rapoartele de recunoatsre si instalare a punctelor de lucru. probabil dl. Popescu are mai multe date , dar spre binele domniei sale le pastreaza in memoria personala.

MARIUS spunea...

IOFCILESCULE,,AL MEU ESTI HA HA HA ,TE-AI DEMASCAT HA HA SIFONULE,

Anonim spunea...

O chestie ciudata in "sistem" , nu sint blamati cei care incalca regulamentele ci cei care au tupeul sa arate incalcarea lor.

Anonim spunea...

Mariusica, adica VALI stai linistit ca-ti creste tensiunea!