Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 31 martie 2009

Să trăim că-i trebuim

Conferinţă extraordinară Publisind

Pe scurt: intenţii bune, politicieni români, presă din Balcani, mesaj clar. Îngheaţă salariile. Cum? Cu tupeu.

Un comentariu care merită atenţie

1. Da in principiu salariul de merit este pierdut. Studiati cu atentie bugetul MJ, mai exact cel alocat ANP. Articolul bugetar salarii de merit pe anul 2009 este finantat cit sa acopere primele doua luni ale acestui an, aceasta intrucit in 2008 salariul de merit s-a dat incepind cu februarie (februarie 2008-februarie 2009). De ce nu este finantat acest articol pe anul 2009 integral?

Pentru ca a sunat un telefon iar "vocea suava" de la celalat capat al firului a trasat ca sarcina sefimii noastre nefinantarea acestui articol intrucit, gind la gind cu bucurie, domnul Boc dorea sa promoveze o ordonanta care sa elimine salariile de merit in 2009 la bugetari. Ordonanta va aparea dar articolul care prevedea taierea salariului de merit a disparut datorita insistentei sindicatelor. "Vocea suava" care i-a prostit pe mai marii nostri acum ride de noi, oficial negind ca ar fi existat vreodata o asemenea convorbire telefonica.

Este vorba de un inevitabil revers al medaliei in sensul ca convorbirile telefonice de acest fel sunt atit de folosite de sefii nostrii cind ne prostesc pe noi incit si lor li s-a parut normal sa execute indicatiile primite in acest fel fara sa intrebe nimic. Noi toti platim acum... Rectificari bugetare se pot obtine iar MJ-ul a cam reusit sa obtina ce vroia. De data aceasta lucrurile insa sunt complicate de cuantumul alocat ministerului pentru sporul de incordare neuro-psihica dat magistratilor.... Sansele noastre sunt aproape nule. Daca vom obtine ceva vor fi doar firimituri.

2. Surprizele "placute" incep cind asezi alaturi bugetele ANP pe 2008 si 2009 pentru o comparatie.

3. Regionalizarea si restructurarea vor fi pumnul in gura bagat unitatilor si celor nemultumiti de Bala et Comp. Scuza oficiala si stupida va fi cea a incadrarii in cheltuielile bugetare alocate pe cheltuieli de personal. E simplu, nu? De ce sa te lupti sa obtii ceva cind poti doar sa executi. Si cei de sus incep sa se complace in lucrurile simple care nu genereaza batai de cap. Multi vor plinge, o parte din oameni vor fi mutati, o parte din functii vor fi transformate.

De ce? Asa stiu unii sefi (din proprie experienta) sa inchida gura celor care vad lucrurile altfel. Intr-un fel problemele conducerii cu nemultumitii se rezolva cind reduc totul la un numitor comun (frica si grija pentru salariu) si il fac pe agent/ofiter sa se declare multumit doar pentru ca are un loc de munca. In acel moment de spaima nu se va mai auzi nici o voce care sa conteste autoritatea, comentariile sau actele stupide facute de sefi (cazul salariului de merit, al programului turelor, reprofilarea).

PS. Personal cred ca aceasta batalie cu actualii sefi va fi ultima din istoria ANP-ului. Ei sunt ultima generatie de directori care considera ca a ordona inseamna management, care cred ca subordonatii nu trebuie sa fie decit simpli executanti. Sunt ultimii care se considera stapinii adevarului absolut ca urmare a propriei experiente in munca de penitenciare. Si sunt ultimii in sistem care au prins gustul lui "Sa traiti!".

Daca noi - astia multi - vom cistiga batalia cu ei (si aici va incepe cu adevarat sa-si spuna cuvintul taria de caracter a lui Teoroc si a lui Dumitrascu) de abia atunci cred ca va incepe cu adevarat o perioada buna pentru aceasta administratie orientata si pe angajat nu numai pe detinut. Sunt semne bune dar si multe semne rele (cred ca modul ascuns in care isi promoveaza agenda actuala conducere este cel mai rau semn).

PPS. Eu unul nici acum, dupa atitea luni de la numirea lui, nu pot intelege de ce Bala da in noi in halul in care da. Ar fi trebuit sa ne apere, sa ne sustina pentru ca si el a pornit tot de jos .... Daca crede ca si face aceste lucruri, cu regret il informez ca pina acum nu a reusit decit contrariul. (sursa: link, 30.03.2009)

31 comentarii:

Anonim spunea...

Va inselati ca aceasta este ultima generatie de directori ANP care confunda managementul cu ordinul.
Sint atitia prozeliti in sistem care asteapta sa stapineasca "dulcea putere a ordinului". Ce sentiment suprem ii cuprinde cind vad cum "amaritul" se tiraste ca un vierme la picioarele lor?!Cum comisiile de control ii macelaresc pe "nesupusi"!?

Anonim spunea...

http://cecilia-popa.blogspot.com/2009/03/schimbare.html

Cred ca poate sa fie postat ca articol principal... poate era indicat sa fi fost publicat odata cu articolul de ieri...

Anonim spunea...

Am citit comentariile de la ultimile aricole si sunt dezamagit, nimeni nu vrea sa vada ca nu exista o diferenta intre cei care muncesc si cei care nu muncesc in defavoarea celor care lucreaza in paza,care nu au simbete si duminici libere ,nu au revelion ,nu au craciun ,nu au paste si iau acelasi salarii ca cei de la financiar care impart cascavalul.Sindicatele sunt pe nicaieri si fac afaceri cu banii de la sindicate si cu ocuparea unor functii.Cei de la ANP cheltuie bani pe o asazisa reforma care nu are nici-o eficienta . Posturile in unitati se ocupa tot pe criterii de relatii .Traim in Romania tara tutror posibilitatilor si asta ne ocupa tot timpul.Traiasca tupeul si nesimtirea si diplomele obtinute pe bani .... ne meritam soarta!!!!!!!??????

Anonim spunea...

Pe domnul Bala, voi cei care ati facut comentarii pe acest blog, l-ati comparat cu un mesia al sistemului, care o sa rezolve toate problemele, ca o sa curga numai lapte si miere sub a lui carmuire. Uitati un lucru este un militar de cariera, si in consecinta un bun executant. Pe timpul lui Stanisor Timisoara era etalonul folosirii la munca a detinutilor, ceea ce nu era greu de realizat, in conditiile in care personalul lucra in program prelungit si ture libere petrecute la munca.Aceste realizarii trebuiau atinse si de ceilati directori carora le erau dat ca exemplul eroul Bala, si drept urmare munceam toti cei din sistem in tura libera si peste programul de munca pentru realizarea planului impus de Stanisor si ceilalti. Sub imparatia domnului Bala ne intoarcem de unde am porinit, in urma cu 5 ani,dar nu vad nici o replica dura la adresa lui, sau a murit entuziasmul acelor oameni din sistem care au avut curajul prin infiintarea unor sindicate independente sa se opuna prostiei si fardelegiuirile domnului Stanisor si celorlalti activisti,uni care fac parte din actualul consiliu al batranilor profesionesti, care il consiliaza, in prezent pe domnul Bala.

Anonim spunea...

http://www.anp-just.ro/
Anunţ privind scoaterea la concurs a 15 posturi vacante de director de penitenciar (functionar public cu statut special de conducere) - 31.03.2009

Anonim spunea...

Sa inceapa macelu...

Anonim spunea...

Nu am inteles, ce drepturi am pierdut,salariul de merit, nu stiu despre ce este vorba,acst drept nu îmi apartinea, nici mie si nici multor colegi de breasla, decat unor privilegiati care se plang acuma ca le este diminuat salariul . Stati linistiti nu este nici o pierderea atata vreme cat acesta nu era distribuit corect, prin neacordare se face dreptate, nu vor mai fi 30 %multumiti si 70 % nemultumiti, ci invers , momentan,30 % nemultumit si 70% multumuti, iar daca nu se mai acorda niciodata, ceea ce doresc sa se intample, toata lumea va fi multumita, si se va munci asa cum se cuvine pentru salariul pe care fiecare cu adevarat îl merită.

Anonim spunea...

credeati cumva ca mai marii Senatului au uitat de penitenciare?mai ales de munca noastra?cititi ce a aparut intr-o publicatie"CONDAMNATII,PAZITI SI IN SPITALE-condamnatii care sufera de anumite afectiuni,pe care si le pot trata in alte unitati spitalicesti,decat cele din penitenciar,vor avea paza permanenta.Masura a fost adoptata,ieri ,in plenul Senatului.In expunerea de motive se arata ca acest proiect este necesar pentru ca in ultima vreme au existat fapte grave savarsite persoane care ar fi trebuit sa-si execute pedepsele in inchisoare".deci dupa cum vedeti mai marii nostri din ANP-MJLC le-au adus la cunostiinta cu mult timp in urma celor mai mari ca ei ca noi nu am fi facut acest lucru de zeci de ani.dar poate dl PREDOIU si dl BALA LE-A PUS LA DIPOZITIE SI SCHEMA DE SUPRAVEGHERE FARA PERSONAL!!!deci toti se gandesc la noi!ati auzit la TV marele semn de intrbare al FMI-BM?CE ESTE CU SUMA DE 2.000 LEI ALOCATA PE CAP DE PPL PE O LUNA?(NU MAI RETIN EXACT DACA ASTA ERA SUMA,DAR PARCA ASA CEVA)deci uitati dragi colegi ca ANP s-a gandit cum bietul ppl sa nu simta criza si gurita lui,de aceea primele de vacanta poate nu vor fi luate 100% cand le vom cere,sau nu vor fi bani sa le luam!!!BRAVOS NATIUNE!

Anonim spunea...

Cat se poate de realist articolul. Adevarat graiesti marite Huginn si recunosc ca de mult nu am mai vazut un articol atat de simplu, clar concis si la obiect.
Ai cea mai mare dreptate dar nu stiu cati isi vor da interesul sa inteleaga, asta daca vor si daca pot.

Bubu spunea...

Poate salveaza cineva Targsorul... Am auzit ca au o directoare, paerdon, un manager care se crede Freud, gaseste conotatii sexuale la toate temele de discutii pe care le are cu cadrele sau detinutele. Poate asa se reformeza sistemul(?!!!).

Anonim spunea...

Poate ar mai fi trebuit adaugat inca un post sriptum...

Cu cit urci mai sus in inaltime cu atit imaginea de ansamblu se modifica, devine mai larga, mult mai cuprinzatoare. Privelistea imbata ochiul pentru cel care admira lucruri atit de rar privite. Reversul (si din nefericire exista un revers) il reprezinta insa pierderea din vedere a amanuntelor fata de care te departezi si care fac, de prea multe ori, diferenta dintre o imagine frumoasa si alta hidoasa. Translatind constatarea la realitatea din ANP pot sa fiu sigur de citeva asemenea amanunte care in mod cert scapa privirii celui "inaltat":
1.Acum unitatile din teritoriu si angajatii lor sunt doar piese pe o tabla de sah care pentru Bala doar s-a marit de la dimensiunile Timisoarei la dimensiunile unei tari. Dar nu e chiar asa. Sunt oameni la mijloc care au invatat sa munceasca impreuna, sa se sprijine, sa se gireze la banci unii pe altii, care au descoperit ce inseamna sa fie colegi. Sunt, cu sau fara uscaturi, cu sau fara regulamente, in ploaie, in frig la puncte de lucru, cu finantare de la buget sau fara finantare de la buget un colectiv care zilnic prin ceea ce munceste face ca numarul evenimentelor negative petrecute in asezamintele penitenciare din Romania sa fie situat printre cele mai mici din Europa. Iar actualii lideri ii vor divizati, preocupati de munca, de grija zilei de miine, de salariu, de rate in asa fel incit sa nu constituie un pericol gindind, analizind, criticind. Totusi mai sunt unii care se incapatineaza sa sustina ca nu suntem masa de manevra si experimente - 2004 un experiment-demilitarizarea, 2008 incepe alt experiment - reprofilarea si restructurarea! Si nu mai vrem sa va spunem "sa traiti" ca sa ne-o trageti in speranta ca dati bine in fata ministrului, visind gradul de general!
2.Rolul conducerii este de a gindi iar a subordonatilor de a executa. Ardelenii stau si cugeta, nu? Privite astfel lucrurile initiativele, dar in mod special atitudinile contrarii, venite din teritoriu din partea subordonatilor vor fi privite de actuala conducere ca o lovitura la inteligenta lor "nativa". Reactia lor va fi brusca, dura si fara menajamente. Deja au inceput si in curind cred ca acest lucru va deveni vizibil in masura in care citeva din sarcinile deja inscrise in "agenda" conducerii vor deveni publice (si nu ma refer la restructurarea unitatilor, programul turelor sau reprofilare). Dar lucrurile nu stau chiar asa. Nu sunt atit de inteligenti pe cit se cred. Pentru ca stim cu totii ca razbunarea este intotdeauna arma ....
3.Transarea situatiei de la Tg. Ocna este simpla privita de sus: "Luam de la stinga si dam la dreapta". Dar nu e chiar asa. Pentru o parte a angajatilor de la Tg. Ocna lucrurile tind sa ia o turnura foarte proasta. Frica le inchide gura, si naruieste sperantele de mai bine. Acum tin cu dintii de salariu si locul de munca. Sper ca vor reusi sa fie uniti dar nu ma refer la conducerea unitatilor ci la angajati. Ei sunt singurii care mai pot schimba ceva. Conducerile lor sunt divizate, din pacate, prin promisiuni aruncate la deruta si tacerea "strategica" a ANP-ului la anumite intrebari. Situatia nu va ramine singulara la nivelul acelei unitati.
4.Angajatii si problemele lor actualmente sunt rubrici in raportari si masa de manevra pentru defularea sefilor. Dar nu e chiar asa. Asemenea oameni, asteptarile lor, sperantele lor, dezamagirile lor au contribuit direct sau indirect la "inaltarea" sau "pogorirea" unor directori generali chiar si adjuncti. Cred ca ar fi bine sa nu se uite asemenea lucruri pentru ca de obicei "pilele" unuia sunt intodeauna si "pilele" altuia.

Pentru cei care se grabesc sa-l apere pe Bala, pe Ungureanu, pe Cel Mare eu nu le pot spune decit un lucru: nimeni nu este sfint, absolut nimeni, nici macar autorul acestor rinduri (dar el macar nu schimba soarta unor unitati sau a unui sistem visind puscarii construite peste noapte, cai verzi pe pereti, spioni, corupti sau acadele). Iar cei care pozeaza in virtuosi si blameaza lipsa de atitudine a angajatilor sistemului penitenciar trebuie sa isi asume riscul ca propria lor mizerie, trecuta cu timpul sub tacere, la un moment dat sa iasa la lumina in intreaga "splendoare". Cind? Atunci cind dezamagesc sau lovesc, chiar si indirect, in oamenii care i-au creditat cu incredere si care au tacut cu speranta in suflet. Nu cu interes in suflet ci cu speranta de mai bine ... Cei care au avut interesul in gind au stiut sa exploateze rahatul cind inca era fierbinte iar binele si tacerea lor acum este o prada si nu un merit.

Concluzia ar trebui sa fie fireasca - ANP-ul ar trebui sa dezamageasca mai putin sau deloc iar "inaltatii" ar trebui sa fie atenti la amanuntele imaginii ...... din care si ei fac parte. Chiar daca au uitat, regatul lor incepe si se termina la poarta institutiei. Serban a aflat asta pe propria lui piele. Si nu e singurul.

Nu va ascund ca imi pun mari sperante in alegerea lui Dumitrascu. Cred ca Teoroc nu va mai fi singurul care incearca sa miste .... Lucrurile s-au complicat, ceva se schimba, s-a simtit asta in brusca incordare a citorva din sefii ANP-ului la aflarea vestii. Apare pe tabla de sah ceva ce se misca impredictibil. Si e doar inceputul. Si Dumitrascu a inceput prost, crezind ca trebuie totul ras din temelii in sistemul asta. Cred (sper) insa ca si-a dat seama ca nu asta era solutia. Sper ca nu va fi cumparat si el si sper ca nu va uita de oameni - si ofiteri si agenti. Ar fi pacat pentru ca deja atit de multi sunt atit de dezamagiti. Si dezamagirea este periculoasa pentru ca inseamna resemnare la romani. Si prin resemnare triumfa prostia....

Anonim spunea...

“Nemultumitul de meserie” este un subiect bun . Depinde ce vrea fiecare sa inteleaga . Haideti sa abordam şi subiectul “mulţumit de meserie , devotat sistemului , nemulţumit de atitudinea şi tratamentul etic si moral aplicat de cei –Mari (anp-iştii)” . Vi se pare corect ca un om ,( cu bune şi rele ca oricare dintre noi ) care şi-a dedicat sistemului peste 15 ani din viaţă şi care ar fi dispus să mai lucreze cît mai are sănătate chiar şi in condiţiile în care ar pierde salarial vorbind , să nu fie încurajat şi in cele din urmă să plece dezgustat?
Vi se pare corect să fie trimise controale in unitate care deşi sunt intitulate “tematice” se dovedesc a fi adevarate anchete care vizează un anume angajat astfel încât o mare parte a personalului să fie intervievat de persoane “neatutorizate” care sunt plătite de sistem pentru a verifica activitatea si bunul mers al unităţii şi nu pentru a apăra interesele unor hiene pe care un OM al sistemului le-a îndrumat , le-a oferit încredere dar nu le-a lasat să-şi pună interesele personale înaintea intereselor unităţii . Şi cum acest lucru a fost deranjant pentru cei care aşteaptă doar fluturaşul de salariul fără să ştie prea multe despre “reţeta” activităţii de luna de luna dar care în schimb au susţinere la cei – Mari şi ştiu să îmbrobodească anp-iştii iată că se pierd valori umane ale sistemului , pleacă oameni care erau consideraţi capacităţi în meseria pe care o desfăşurau .
Este tristul sfîrşit al unui director economic al uneia din cele mai mari unitatăţi de penitenciar din ţară iar cei care am aşternut aceste rînduri suntem un grup de colegi care am avut curaj să–l susţinem , să-l apreciem , să ne adresăm lui atunci cînd am avut probleme personale sau de serviciu .
Păcat domnilor anepişti că după ce ajungeţi “sus“ uitaţi de unde aţi plecat iar pe unii din cei de “jos” îi desconsideraţi , le ignoraţi capacităţile şi realizările profesionale în schimbul interelor personale ale unora şi al unor concluzii relatate de persoane .... plecate de “jos” şi care au ajuns “sus” … fără a avea calităţi umane şi profesionale .
Dar avem o idée ? Si o surpriză . Înfiinţaţi la Aiud un Serviciu de Instruire a personalului din sectorul economico adminstrativ iar pe directorul nostru economic numiţi-l îndrumător . Aşa o să formaţi in sistem oameni competenţi care să vă aducă lauri .
Noi suntem 22 nemultumiti : De unele situatii de la locul de munca , de neplata unor drepturi salariale . Si cand ne mai loviti si cu durerea linistii de la locul de munca e cel mai grav .

Anonim spunea...

Nu va convine comentariu cu salariul de merit de nu l-ati publicat

Anonim spunea...

Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte,
In care te-adancira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta,
La care sa se-nchine si cruzii tai dusmani!

Acum ori niciodata sa dam dovezi la lume
Ca-n aste maini mai curge un sange de roman
Si ca-n a noaastre piepturi pastram cu fala-un nume,
Triumfator in lupte, un nume de Traian!

Inalta-ti a ta frunte si cata-n giur de tine
Cum stau ca brazi in munte voinici sute de mii;
Un glas ei mai asteapta si sar ca lupii-n stane
Batrani, barbati, juni, tineri dun munti si din campii!

Priviti, marete umbre, Mihai, Stefan, Corvine,
Romana natiune, ai vostri stranepoti,
Cu bratele armate, cu focul vostru-n vine,
"Viata-n libertate ori moarte!" striga toti.

Pre voi va nimicira a pizmei rautate
Si oarba neunire la Milcov si Carpati!
Dar noi patrunsi la suflet de santa libertate,
Juram ca vom da mana, sa fim pururea frati!

O mama vaduvita, de la Mihai cel Mare,
Pretinde de la fiii-si azi mana de-ajutor,
Si blastama cu lacrimi in ochi pe orisicare
In astfel de pericul s-ar face vanzatori!

De fulgere sa piara, de trasnet si pucioasa,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Cand Patria sau mama, cu inima duioasa,
Va cere ca sa trecem prin sabie si foc!

N-ajunse iataganul barbarei Semilune,
A carei plagi fatale si azi le mai simtim;
Acum se vara cnuta in vetrele strabune,
Dar martor ne e Domnul ca vii nu o primim!

N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbire,
Al carui jug din seculi ca vitele-l purtam;
Acum se-ncearca cruzii, in oarba lor trufie,
Sa ne rapeasca limba, dar morti numai o dam!

Romani din patru unghiuri, acum ori niciodata
Unitiva in cuget, unitiva-n simtiri!
Strigati in lumea larga ca Dunarea-i furata
Prin intriga si sila, viclene uneltiri!

Preoti cu crucea-n frunte! caci oastea e crestina,
Deviza-i libertate si scopul ei preasant.
Murim mai bine-n lupta, in glorie deplina,
Decat sa fim sclavi iarasi in vechiul nost' pamant!

Anonim spunea...

CITAT DIN ARTICOL
„Personal cred ca aceasta batalie cu actualii sefi va fi ultima din istoria ANP-ului. Ei sunt ultima generatie de directori care considera ca a ordona inseamna management, care cred ca subordonatii nu trebuie sa fie decit simpli executanti. Sunt ultimii care se considera stapinii adevarului absolut ca urmare a propriei experiente in munca de penitenciare. Si sunt ultimii in sistem care au prins gustul lui "Sa traiti!".

Bravo bun articol .Dar va atrag atentia ca nu este ultima generatie de directori din A.N.P. sau unitatile subordonate care considera „a ordona” inseamna „management” si am sa va dau exemplu o parte din fosta si actuala conducere a penitenciarului Craiova si modul in care au avansat in functii.

Bala Constantin in jur de 40 ani –Numit prin anul 2004-2005 fara concurs director PMT Craiova dupa care pe rand Director al .P.Targu Jiu,P.Severin ,P.Craiova cu precizarea ca dupa 5 ani de numiri fara concurs a sustinut un examen .A fost destituit sau ma rog si-a data demisia in luna februarie 2009 ( in cazul Gorbunov) ,in luna martie este numit de actualul Director Becheanu Adrian in functia de Sef serviciu productie,functie care prevede studii economice ,Bala Constantin este absolvent de studii juridice .
In urma cu ceva ani Bala Constantin directorul penitenciarului Severin , a propus la ANP numirea lui Becheanu Adrian in functia de Director adjunct la penitenciarul Severin.
Sa fie cumva o compensatie ???

Becheanu Adrian in jur de 40 ani –imputernicit director al penitenciarului Craiova ,inginer de meserie absolvent al facultatii de mecanica ,pe ce criterii a fost numit d-zeu stie.

Craioveanu Ion in jur de 50 ani –In anul 1999-2000 in urma unui control a fost destituit din functia de Loctiitor pentru Logistica de la PMT Craiova si mutat la PMS Craiova .
In anul 2004-2005 este avansat fara concurs in functia de sef serviciu productie .
Din luna februarie 2009 este numit Director economico-administrativ.

Manageri autoritari dominanti.

Caracterizare - comportament orientat spre dobândirea posturilor aflate în eşalonul superior al sistemului de management. Persoanele cu acest stil de management generează un climat caracterizat prin tensiuni şi conflicte între subordonaţi. Aceştia au un grad ridicat de încredere în sine şi convingerea fermă că posturile respective le "revin de drept", numai ei sunt apţi şi datori să ducă la îndeplinire atribuţiile circumscrise postului. Tendinţa dominantă a acestora este de a impune propria opinie în procesul de adoptare a deciziilor. În cazul unor eşecuri, plaseaza întreaga răspundere in sarcina subordonatilor. Refuza orice sugestie din partea subordonatilor,comportamentul acestor manageri este caracterizat prin criticii la adresa subordonatilor fara motive intemeiate si fara o analiza a problematicii.Nu accepta idea ca pot gresi ,nu sunt preocupati de identificarea efectelor negative a propriului stil de management ,uita recunoasterea responsabilitatii in situatii de esec.
Intr-un cuvant cei trei considera a ordona inseamna management ,se considera stapanii adevarului .
Consecintele acestui stil de management sunt foarte grave tensiuni ,conflicte ,limiteaza aproape la maxim interesul profesional,determina aparitia apatiei ,aparitia starilor de lehamite in randul subordonatilor si a unui climat de tensiune .

Un sfat pentru „MANAGERII” de mai sus .

MANAGER ADEVARAT

1.Persoană care are cunoştinţele şi talentul necesar pentru a valorifica profitabil resursele umane, financiare şi materiale ale unei institutii,organizatii etc.
Prin definitie, un manager bun trebuie sa stie sa isi coordoneze oamenii, sa stie sa "scoata" ce este mai bun din ei. Pentru a obtine efectul scontat, apeleaza si la o manipulare constienta a echipei lor. Ei folosesc mici tactici de comunicare pentru a nu leza orgoliul personal sau profesional al unui subaltern, conducandu-l, pe ocolite, la punctul vizat de el.
Comunicarea este cea mai importanta .Un bun manager este un indrumator ,un ascultator ,o persoana comunicativa , nu un calau .
2. Nu va mai ganditi la angajati ca la niste oameni care trebuie controlati sau condusi si oferiti-le oportunitatea de a lua singuri decizii.
3. Ca manager nu luati deciziile singur.
4. Tratati-i subordonati asa cum ati dori sa fiti tratat.
5.Asigurati participarea subordonatilor la luarea deciziilor .
6.Motivati personalul .
7.Ganditiva ca sunteti educatori la gradinita cum determinati copii sa coloreze ,sa decupeze etc ???

Sa speram ca vom scapa de astfel de numiri si astfel de manageri .

Anonim spunea...

"Eu unul nici acum, dupa atitea luni de la numirea lui, nu pot intelege de ce Bala da in noi in halul in care da. Ar fi trebuit sa ne apere, sa ne sustina pentru ca si el a pornit tot de jos .... Daca crede ca si face aceste lucruri, cu regret il informez ca pina acum nu a reusit decit contrariul". URA! VIVAT! TRAIASCA! Va amintiti? Cele mai mari sperante aduc cele mai mari dezamagiri. Bleah

Anonim spunea...

Sindicaliştii au mai cerut ca în această lege să se regăsească şi parlamentarii şi primarii. Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, la finalul întâlnirii de luni, că termenul de punere în practică a legii este 1 ianuarie 2010. Preşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică „Publisind“, Emilian Marian, a precizat că cere guvernanţilor ca, în paralel cu discuţiile privind legea unică de salarizare, să înceapă şi negocierile pentru legea unică a sistemului de pensii. „În prezent există mai multe sisteme de pensii. De exemplu, cei din Ministerul Apărării au o pensie mult mai mare decât militarii din ţările care se află în război“, a subliniat reprezentantul Federaţiei „Publisind“. Emilian Marian a mai spus că solicită ca sporurile să reprezinte maximum 20 la sută, fără a se referi la sporul de vechime.Frumos, nu???Asta, Emilian Marian, nu face echipa cu S.N.L.P???

Anonim spunea...

Am citit comentarii multe despre opinia unora in legatura cu salariile de merit si vreau sa-mi spun si eu parerea.Domnilor daca 30% din personal primesc anul acesta la anul primesc dintre cei ce ar lua anul acesta doar 10% max 12% deci ar mai lua 20% din personal anul viitor,in concluzie in 4 ani ar beneficia 80-90% din personal deci in concluzie pe langa faptul ca sunt un mar al discordiei pt. ca asa e firea romanului sa moara si capra vecinului,iar unii considera ca ei merita supra evaluandu-se,DAR totusi acest sal de merit anul acesta va fi incasat de majoritatea categoriilor de personal bugetar,iar la prostii de la puscari NU,nu e normal sa fim discriminati,iar pt. prostia conducerii ANP acestia sa-si dea demisia iar SINDICATELE din sistem in special SNLP unde eu cotizez si se lauda ca e cel mai mare sa ne SCOATA IN STRADA pt. ca noi sa nu ne simtim ultimii oameni din sistemul bugetar,D-LE TEOROC LUATI ATITUDINE,TREBUIE SA LE ARATAM CA NU PUTEM FI CONSIDERATI PROSTII SISTEMULUI./ASTEPT SA VAD CE ACTIUNI VETI FACE IN URMATOARELE ZILE.Iar d-l Dumitrascu daca tot e presedinte de sindicat sa demonstreze ca si-a schimbat naravul de director.

Anonim spunea...

Eu am scris despre d-l Bala ca la Timisoara nu respecta cel mai elementar drept al agentilor,era un zbir.

Anonim spunea...

Va inselati amarnic ca aceasta este ultima generatie de directori ANP care confunda managementul cu ordinul.Vedeti cazul directorului adjunct de la Margineni care de cele mai multe ori face abuz de putere si numeste in functii pe cine vrea el si cand vrea el..e educat de astia despre care ziceti voi ca e ultima generatie..cam asa o sa fie mereu..o sa lucram numai cu pumnul in gura..

Anonim spunea...

Mai muli angajati ai sistemului ANP SOLICITAM DEMISIA ACTUALEI ECHIPE DE CONDUCERE A ADMINISTRATIEI NATIONALE A PENITENCIARELOR,care din pacate vin din sistem dar pe langa procurorii care s-au plimbat pe la conducerea ANP nu au avut in vedere absolut deloc angajatii sistemului,cei care il tin in spate,DAR II ANUNTAM UN LUCRU CA APA TRECE PIETRELE RAMAN si apa va trece foarte curand.LA REVEDERE DOMNULE COLONEL BALA,LASA-NE.Sigur in dorinta dvs. de a fi un bun executant ati uitat ca reprezentati oameni,cum e posibil sa nu luam sal de merit in conditiile in care cei de la BNS au negociat si au obtinut acest drept,celelale categorii ia iar noi in urma greselii dvs nu luam,asumati-va greselile si demisionati.SA VEDEM.

Anonim spunea...

pt. anonimul 31.03.2009 21:12:00

Aceia sunt minciuni sa-l vezi pe NAZARE frate ...

Unknown spunea...

Printre altele, anonim 20.42 spunea ca:

....
3.Transarea situatiei de la Tg. Ocna este simpla privita de sus: "Luam de la stinga si dam la dreapta". Dar nu e chiar asa. Pentru o parte a angajatilor de la Tg. Ocna lucrurile tind sa ia o turnura foarte proasta. Frica le inchide gura, si naruieste sperantele de mai bine. Acum tin cu dintii de salariu si locul de munca. Sper ca vor reusi sa fie uniti dar nu ma refer la conducerea unitatilor ci la angajati. Ei sunt singurii care mai pot schimba ceva. Conducerile lor sunt divizate, din pacate, prin promisiuni aruncate la deruta si tacerea "strategica" a ANP-ului la anumite intrebari. Situatia nu va ramine singulara la nivelul acelei unitati.

Adevarat sau fals ???? Cine poate spune, poate dl Scutaru care nu are inca experienta necesara ... fiind din lotul noiembrie 2008 ca director al Scolii? Poate dl. Sarafolean- detasatul sau delegatul de serviciu la CR???

Ma indoiesc sincer ca, atata timp cat cei care ar trebui sa decida ce se face la Targu Ocna nu fac nimic, se va ajunge la ceva intr-adevar util atat sistemului penitenciar, cat si fiecareia dintre cele doua unitati.

Este pacat ca asa zisa sedinta comuna a celor doua consilii de conducere nu a realizat absolut nimic: fiecare a plecat cu propria parere, ba mai mult parca mai indarjiti unul impotriva celuilalt. Cel putin asa rezulta si din comentariile de pe blog, dar si din mesajele primite personal de la angajatii celor doua unitati.

Revin si arat ca este cel putin hilar ce se intampla acolo, ca proiectul Targu Ocna nu a fost bine pus "in pagina" , evitandu-se , cred eu, voit parcurgerea unor etape firesti intr-un proiect de anvergura, ceea ce denota ori lipsa de inspiratie, ori lipsa de profesionalism, ca sa nu spunem direct AMATORISM!

Consider ca ori ideea separarii integrale a celor doua unitati pornita in 2006 si finalizata in 2007 a fost un esec total( desi atunci au fost urmate etape bine definite, avand la baza strategia pe justitie si strategia sistemului penitenciar), ori "mutarea" de acum este o eroare care va avea un impact deosebit de frustrant aspura personalului celor doua unitati- a se observa starea de disconfort a celor din sectorul operativ de la Scoala( din cauza desfiintarii sectiei de detinere) si evidenta suparare a celor de la CR, in special partea de educatie si mai mult ca sigur partea de economico-administrativ, invocand situatia mutarii in niste spatii insalubre, fara dotarile cotrespunzatoare derularii activitatilor educative, de terapie ocupationala , a asistentei psihosociale,a procesului de invatamant, a disconfortului creat aparatului administrativ care pare a se muta in spatii ce nu sunt dimensionate si gandite( din proiectare si executare) ca pentru desfasurarea de activitati economico-administrative.

In concluzie, prezenta comisiei ANP la Targu Ocna va trebui sa aiba un moment de consultare cu cele doua consilii de conducere spre a putea demara scolarizarea celor 200 de cursanti corelativ cu asigurarea tuturor conditiilor actuale in noua locatie pentru minorii internati si deopotriva personalui sa i se aduca la cunostinta intentiile ANP in privinta acestor actiuni.

Si cum noaptea este un bun sfetnic, indemn pe cei care au ceva de spus, in sensul cinstructiv, bineinteles, pentru armonizarea intereselor unitatilor implicate, sa faca tot ce cred de cuviinta, inclusiv sa se exprime in mod direct cat si pe blog, chiar sub protectia anonimatului, pentru ca orice idee poate avea o strafulgerare geniala care va putea detensiona situatia!

O seara minunata tututor!

Anonim spunea...

SNLP,Publisind ar trebui sa aiba in vedere mai mult penitenciaristii deoarece noi ii tinem in spate,8000 membri SNLP din 17000 publisindul iar daca nu ne inteleg d-le Teoroc iesim de acolo.

Anonim spunea...

DEMISIA CONDUCERII ANP

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 06:38
Tu crezi ca cei afiliati la Publisind, aici ma refer la functionarii publici,ii doare undeva ca personalul din penitenciare nu primesc salarii de merit???Lor sa le fie bine ca nu ii intereseaza ca gardienii( cum ne alinta ei) nu au drepturi.
Am vazut ca liderii vostri din Publisind, Teoroc si...gasca lui au iesit bine in poza facuta cu Basescu, la Congres. In rest...nimic.Pe cand o poza in grup si cu actuala conducere a A.N.P-ului???Acum ati mai trimis-o si pe vicepresedinta S.N.L.P.la negocierile privind legea unica de salarizare, parca nu era satula lumea de criza de isterie de care a dat dovada la modificarile la O.M.J399.Stefane da dovada de intelepciune ca ai sa cazi in ridicol. P.s. am sa va hartuiesc pana o sa mearga treburile bine.Daca intr-o intreprindere te punea la munca maistrul sau inginerul, aici cotizantii sindicali trebuie sa va inpulsioneze.Cu bine.

Anonim spunea...

Măi tată, de unde credeaţi voi că obţinea bălă pe la Timişoara rezultate măreţe? Din munca hoţului? Nu, tată... Din parul pus pe spinarea hoţului şi din orele suplimentare făcute de agent. Care sunt tot un fel de par şi mai grav sunt hoţie, pentru că sunt convins că nu s-au plătit niciun minut din aceste ore suplimentare. Aşa că voi ce credeaţi că o să-şi schimbe părul... Sunteţi naivi...

Anonim spunea...

bubu
mai bine iti rezolvi problemele cu directoarea de acasa, ca de-asta ai probleme cu glumele... oricum esti viteaz si lupti barbateste, ca si cu cealalta directoare pe care ai tot sapat-o....prietenii stiu de ce

Anonim spunea...

Dl.Mogâldea, aşteptăm un proiect de modificare a OMJ399 propus de FSANP. Acum aţi putea produce, pt că cel care l-a iniţiat în 2007 este preşedintele federaţiei şi are ocazia să îndrepte obuzurile pe care le-a generat acest aberant ordin. Dl.Dumitraşcu chiar poate, tu mai ai de învăţat, să înțelegi ce citeşti, să comunici,să aduci argumente pt. aţi susţine o părere şi mai ales să să fi în stare să înţelegi că întro comisie de dialog social reprezinți interesele tuturor angajaților şi nu pe ale tale personal.

Anonim spunea...

Pentru anonima de la 16:58
Ai gresit, cel de la ora 13:33 nu este Ionut Mogaldea. Cei 6000-7000-8000(???)membri de sindicat,impreuna, nu fac cat el.Mai cauta.Dar eu tot am sa va hartuiesc. Nu imi plac minciunile cu care improscati membri de sindicat.

Anonim spunea...

Da SNLP sunteti cei mai mari,destepti dar rezolvati urgent problema sal. de merit,FSANP-haideti si voi aratati ce puteti.Uniti-va si faceti treaba.