Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 22 martie 2009

Ordonanţa privind eliminarea sporurilor nu trece de negocieri

Negocieri taiere sporuri Atasat aveti disponibila pentru download ultima varianta (scanata) a proiectului ordonantei privind masurile de reducere a unor cheltuieli financiare rezultat in urma sedintei de dialog social din data de 16.03.2009 orele 15-22. Asa cum veti observa in text, anumite articole au fost reformulate la propunerea sindicatelor.

Deasupra textelor ingrosate care precizeaza ca un articol a fost reformulat puteti vizualiza reformularea. Exista divergente, mentionate in text, cu privire la art. 6 (salariul de merit), 7 (fondul de premiere), 11 (indemnizatia de conducere) si 20 (posibilitatea de a se lua orice masuri pentru incadrarea ordonatorilor in bugetul aprobat).

Partea sindicala a cerut eliminarea acestor articolelor aspect care a generat un blocaj de aproximativ doua ore in negocieri, pana la venirea Ministrului Muncii. O parte dintre sindicalisti au parasit sala dar majoritatea au ramas pana la semnarea documentului final. S-a decis elaborarea unei minute a sedintei cu mentionarea textelor convenite unanim si evidentierea divergentelor, urmand ca ulterior sa se discute cele 4 articole cu probleme.

Initial se intentiona discutarea proiectului in sedinta de Guvern de miercuri 18 martie dar Ministrul Muncii s-a angajat in numele Guvernului sa mai acorde un ragaz de o saptamana pana la clarificarea divergentelor stabilind o noua sedinta luni 23 martie. Intelegand interpretarea data de sindicate articolului 20 care naste un spor de autoritate lasand mana libera ordonatorilor sa disponibilizeze salariati sau sa ignore total inclusiv drepturile care vor fi modificate prin aceasta ordonanta.

Deblocarea sedintei a fost realizata de Ministrul Muncii atunci cand a aratat disponibilitate sa renunte la art 20, insa dl. Sarbu a intrebat sindicatele daca si ele vor renunta la art. 6, 7 si 11. Cred ca anticipati raspunsul. Pana in final s-a convenit ca in sedinta programata luni 23 martie la ora 14 sa se porneasca discutia de la principiul ca initiatorii proiectului sunt dispusi sa renunte la art. 20 iar sindicatele ar putea accepta o negociere a art. 6, 7 si 11 luand in calcul o eventuala modificare a criteriilor de acordare, o limitare a numarului de salariati care beneficiaza, reducerea procentului din salariul de baza, in general o gradualitate/conditionare splimentara. In niciun caz sindicatele nu au acceptat varianta mentinerii articolelor in varianta actuala si au amenintat cu actiuni specifice in cazul in care se insista pe suprimarea drepturilor respective.

O alta propunere a partii sindicale a fost preluarea acestor puncte in divergenta, in dialogul social pe marginea Proiectului Legii sistemului unitar de salarizare. Continuarea pe www.snlp.ro

28 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara , cine poate da detalii despre SOARTA FABRICII DE MOBILA DIN PENITENCIARUL MARGINENI ? A FOST O ELITA INTRE FABRICILE DE MOBILA DIN ROMANIA , DE AICI MULTE PERSONALITATI AU CATE UN " SUVENIR " [ un sah , o mobila etc. ] IN CASA ,MAI ALES FOSTI SI ACTUALI CONDUCATORI DIN ANP .MAI NOU STANCIU COMANDANTUL A LUAT UN BIROU DE LA FABRICA [BINENTELES CA FARA SA PLATEASCA ] SI CE CREDETI CA A MAI LUAT ? SCAUNUL DIRECTORULUI . DE CE OARE ? SA NU PUNA OCHII VREUN MAHAR DE LA BUCURESTI . BUNA SEARA . Am copiat acest comentariu mai vechi si chiar este adevarat .Mai nou HER STANCIU A PUS DE LA SINE PUTERE , SECHESTRU PE TOATE BUNURILE FABRICII INCLUSIV PE BANII PRIMITI DE LA BENEFICIARII DE MOBILA , ACESTA A DAT ORDIN SA NU IASA NICI MACAR O SIPCA DIN FABRICA FARA ACORDUL, LUI DECI ? EL ESTE BASTANUL FABRICII , MUNCITORII NU SI/AU PRIMIT SALARIILE DIN DECEMBRIE ,CE REALIZEAZA II IA STANCIU , STITI CA MUNCITORII SE "ROAGA DE SANATATEA LUI " , A DAT ORDIN DE LE-A OPRIT SI LEGITIMATIILE IN POARTA , NU STIU CE ARE DE GAND ACEST OM [ DACA SE POATE NUMI ASA ] DAR SA DECIDA NAIBII ODATA CE VREA SI SA SE DUCA CU FABRICA CU TOT STITI VOI UNDE .VOM VEDEA CE SE VA MAI INTAMPLA DE SAPTAMANA VIITOARE , APROPO A OPRIT UN TIR CARE MAI AVEA DE DAT O SUMA DE BANI FABRICII SI NU LA LASAT SA IASA PANA NU A ACHITAT PE PROCES VERBAL SUMA LA AGENTII CARE EXECUTAU SERVICIUL IN POARTA. Dl. BALA STIE CA AGENTII DIN POARTA AU SI ALTE ATRIBUTII DECAT CELA IN CONSEMN ? ASTEPT UN RASPUNS . DAR SE PARE CA NU SE VREA. TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.

Anonim spunea...

Dragi colegi ce stiti de pensionare ? ceva nou ? mai este valabil cu peste 20 ani vechime si cel putin 15 militar ? dar de limita de varsta ? astept un raspuns serios nu baliverne . o seara buna.

Anonim spunea...

panarama a ajuns blogu asta...ce a fost si ce a ajuns...nu se mai vb nimk de programu minune...

Anonim spunea...

D-lor da unde este FSANP?...;ei nu au faţă de negocieri,...ori cam atât poate vechiul şi actualul BEX FSANP. Aud acuze tot timpul, la adresa SNLP, din partea celor care fac gălagie fără rost(FSANP) , dar ce face FSANP, concret, pentru sistemul ANP??!!...,nimic, doar figuraţie şi "rezolvarea intereselor unor aşazişi lideri". Nu acuz membrii FSANP, ci doar unii lideri de sindicate din structura FSANP (care fac jocul celor din BEX FSANP), care în loc să promoveze valori reuşesc doar contrariul....,promovarea de nonvalori în conducerea FSANP...,posturi călduţe pentru rechini şi cheltuirea unor bani din fondul sindicatului ...FĂRĂ JUSTIFICARE...., o mică verificare şi apar surprizele.

Anonim spunea...

Pt. anonim 21:40, de ce te interesează, nu mai poţi face pe badigardul sau pe taximetristrul ca să faci tramvaie ppleilor, sau nu te mai primeşte ......acasă.
Fraţilor, programul este ff bun, pt. noi cei care nun eram combinaţi.
Eu îl doresc în continuare, pot să mă plimb cu copii şi am timp de toate.
Îi invit pe toţi colegii să-şi spună părerea.

Patrick spunea...

Cate ceva despre pensionari, plati compensatorii si altele puteti vedea aici

Despre programul pilot inca nimic dar va invia ca pasarea Phoenix in scurt timp.

Se aduna argumente pentru a fi combatut punctul de vedere al sindicatelor care s-au opus implementarii.

Divergenta se va reactiva in scurt timp probabil.

Este pe cale sa se finalizeze perioada stabilita pentru experimentul de la Margineni si Ploiesti. Concluziile ANP in mod evident nu vor fi „e o porcarie”.

Este apreciat ca u model de program european foarte fiabil !!!

Nu conteaza ca nu mai sti cand vi la serviciu si cand trebuie sa pleci.

Vladimir spunea...

pentru 21.40
daca va deranjeaza nivelul la care a ajuns blogu asta va invit sa puneti osul la treaba sau sa cautati altele.

Anonim spunea...

Mai bine cumparam cativa batrani, sa il revitalizeze, Vladimir!

Anonim spunea...

Don Patrick, de ce nu ştii când vii la serviciu? Spune să ştim şi noi, să nu murim proşti.
Eşti prea obosit?

Anonim spunea...

Luni 23 martie intre 12.00-14.00 se picheteaza Ministerul Muncii...Vom vedea cati functionari publici cu statut special vor venii...

Anonim spunea...

Organizare actiuni de protest

Vă facem cunoscut că, marţi, 17.03.2009, federaţiile bugetare, membre ale C.N.S. "Cartel Alfa", în cadrul unei întâlniri comune, organizată pentru a stabili programul acţiunilor de protest îndreptate împotriva intenţiei Guvernului României de a adopta Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, au hotărât declanşarea acţiunilor de protest, după cum urmează:

-la nivel naţional-pichetarea prefecturilor, luni 23.03.2009, între orele 1100-1300;

-la nivelul municipiului Bucureşti-pichetarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale precum şi sediul Partidului Social Democrat şi al Partidului Democrat Liberal, între orele 1200-1400.

Participanţii la aceste acţiuni de protest vor susţine respingerea în totalitate a ordonanţei amintite, pe motiv că prin acesta se urmăreşte diminuarea veniturilor salariale faţă de anul 2008 şi reducerea numărului de salariaţi.

În situaţia în care Guvernul României îşi va menţine poziţia privind promovarea acestei ordonanţe, federaţiile bugetare, membre ale C.N.S. Cartel Alfa, vor hotărâ continuarea acţiunilor de protest şi calendarul de desfăşurare a acestora, în cadrul unei şedinţe, în data de 24.03.2009.

Patrick spunea...

Pt 22,11: Da

Anonim spunea...

Mai 21.22.00.Esti culmea frate cu Fabrica de mobila de la Margineni...mai lasa.ne frate cu porcaria asta ca nu intelegem nik din ceea ce vrei sa transmiti...fa o reclamatie la ANP,mergi personal, iesi la raport la Directorul general, la ministru ...Nu prea mai sunt la curent cu ce e pe acolo dar am impresia ca esti civil...au inceput aia sa te caute prea bine in bulendre si nu mai puteti face magarii in nenorocita aia de fabrica cu ppl.eii?...Si ptr dumnezeu lasa naiba caps.ul ca ne obosesti...Daca mai era saracul Cirnaru cu Lita si Rizea nu mai scoteati voi nasul din pamint!

Anonim spunea...

Tinere ai perfecta dreptate ca daca mai era Rizea nu se ajungea aici.Fabrica avea profit foarte mare dar REGIA a PAPAT toti banutii .CU DIRECTORI INCOMPETENTI SA AJUNS IN STAREA CARE ESTE AZI.DAR DE CE NU ZICETI NIMIC DE HER STANCIU ? SAU VA FACETI CA NU STITI ? NU CUMVA ESTE CEL CU NOTA MICA? DAR SE PARE CA VA PUS CALUS LA GURA. O ZI BUNA.ACUM O DISTRUGE SI EL [ STANCIU ] CUM SE PRICEPE EL MAI BINE.

Anonim spunea...

,,Tinere"?...:)

murgila spunea...

Porcarie ordinara . De fapt ca si reorganizarea sistemului penitenciar. Cheltuieli suplimentare , efective dislocate , eficacitate zero , etc,etc.Din rau in mai rau.

Anonim spunea...

Fantastic cata inconstienta. Nu pot sa cred ca oameni ai aceluiasi sistem pun umarul la distrugerea lui.

Anonim spunea...

cica e criza financiara,guvernu nu stie cum sa ne mai ia din sporuri iar ANP implementeaza noul program care necesita niste costuri inimaginabil mai mari decat vechiul.si ma raportez doar la cheltuielile de transport,dar nu e nici o problema, le mai ia la fraieri din salariu si se acopera cheltuieli de transport al magnificului nou program...cica nu se mai fac ore suplimentare,in fiecare luna am facut peste 10 ore,dar ce mai e de zis...e un program european intr-un sistem care incearca sa fie european dar care duce lipsa acuta de personal...la margineni au fost cateva ture in care s-a intarziat schimbarea pe perimetru cu jumatate de ora pt ca nu erau oameni care sa acopere posturile..asa ceva e fantastic..acelasi numar de cadre,pe programul vechi acopereau toate act din penitenciar fara probleme,acum nu ne ajung, dar e "foarte eficient" programu...o sa vedeti si voi ce debandata o sa fie si in celelalte penitenciare..

Anonim spunea...

pt anonimu de la 21:53...nici sa scrii nu stii, folosesti niste cuvinte pe care nu le intelegi dar te dai rotund si faci niste afirmatii care nu demontreaza altceva decat IQ-ul tau foarte scazut...apropo, se scrie bodyguard..invata sa scrii si sa citesti si pe urma asterne-ti pe blog gandurile si frustrarile

Vladimir spunea...

Astazi am respins doua comentarii foarte violente. Nu e locul lor aici.

Anonim spunea...

Cine nu vrea vinul doamnei Dobrescu şi mai ales de ce?
Poate pentru că doamna în cauză îşi rezolvă problemele în structura ANP prin domnul procuror Stan Gheorghe, inspector la corpul de control, uitat pentru scurt timp de liberali la MJ, capacitat modern de anumite persoane în folosul cărora incearcă să intimideze.
Deţinuţii s-au chinuit să-i aranjeze bidoanele doamnei Dobrescu Dana, pe sortimente şi şefi, iar dumneaei a adus vinul borşit înapoi.
Semn bun, sau şefii s-au lăsat toţi de băut sau doamna nu prezintă încredere, în ciuda risipei de corectitudine afişată pe la toate etajele ANP. Felicitări domnilor directori, să fie într-un ceas bun!

Anonim spunea...

Noi, fraierii din penitenciare, pentru a ne pastra unele sporuri/ drepturi, pe care dupa parerea unora nu le meritam, spunand ca ni le-au dat cei din opozitie, inainte de alegeri, trebuie sa iesim in strada ca sa le pastram... iar "colegii" nostri "superiori", magistratii, au primit, PE MUTESTE, sporul acela de stress!!!. Problema noastra stiti care este?(Parerea mea!)
Suntem manipulati si pacaliti precum copii cu acadeaua..., ca sa ne fie distrasa atentia de la smecheriile de culise ale unora dintre sefi nostri de la MJ si ANP si anume:acordarea sporurilor de suprasolicitare nervoasa a colegilor nostrii/ magistratii, neplata orelor suplimentare, programul pilot, armonizarea salarizarii tuturor bugetarilor, etc, prin intermediul carcotasilor si codosilor de prin unitati, umilii lor servitori, sub forma unor "ZVONURI-NEOFICIALE..." ne mai arunca cate o momeala :
" Bai, exista riscul sa pierdem sporurile pe care le avem, grabiti-va sa iesiti la pensie pentru a nu pierde salariile compensatorii si pensiile militare, vai, vin vremuri grele, sa ne multumim ca avem un serviciu de pe urma caruia luam o caciula cu bani, asteapta 100 la poarta sa lucreze la puscarie!".De "N-ori" am auzit frazele astea?
Stiti de ce fac asta, pentru ca punem mereu "botul"(scuze de expresie)la tot ce se vorbeste pe la colturi si nu avem curajul niciodata sa luam taurul de coarne! Am incercat vreodata sa aratam ca suntem si noi CINEVA? Ca putem sa fim si noi uniti?
Cei de sus de tot(guvern) stiu si de existenta noastra?, stiu in ce conditii lucram? stiu ei ca si noi ne sacrificam suficient, acum in plina criza economica, la locurile noastre de munca, muncind unul pentru alti 2,3 pentru ca nu sunt bani sa se ocupe, in totalitate, locurile din statele de organizare ale fiecarei unitati? si ca nu e cazul sa ne faca viata si mai grea decat o avem!
Oricum e momentul sa lasam rautatile deoparte si sa ne canalizam fortele si inteligenta in scopuri favorabile noua. Daca noi nu tinem la noi cine credeti ca o s-o faca?

Anonim spunea...

Sînt funcţionari care nu fac 15 ani de condiţii speciale pînă la vîrsta de 55 de ani şi deci, nu primesc pensie militară. Mai nou, se in terzice ieşirea acestora pe caz de boală, cu pensie militară, în ultimii doi ani. Au mai închis o portiţă, iar cei care vin de acum încolo în sistem şi au mai puţin de 15 ani pînă la pensionare dau chiar o declaraţie.La MI ies pe capete pentru că pensiile se vor diminua drastic în noile condiţii şi nu se vor lua nici salarii compensatorii. E de jale

Anonim spunea...

fabricile vor veni in Bucuresti cu 180 oameni si nu vor mai pleca, decat cu ministrul predoiu si cu sefii de la AVAS in dinti! VA IESI SCANDAL MAAAARE ! AM AVUT PREA MULTA RABDARE CU INCONSTIENTII SI IRESPONSABILII ASTIA! AM FOST RABDATORI, I-AM LASAT SA VADA PROBLEMELE, DAR I-AU DURUT EXACT IN CUR!OAMENII NU POT SA IA MACAR SOMAJ, AU FOST DATI IN CONCEDIU FARA PLATA! RUSINEEEEEEE! ATI FACUT VARZA FABRICILE DOMNILOR MINISTRII AI JUSTITIEI, CU GIRUL VOSTRU S-A FACUT DEZASTRUL ASTA! VOM VENI TOTI SA LE CEREM SOCOTEALA PENTRU SALARIILE NEPLATITE, PENTRU CONTRIBUTIILE NEPLATITE DE 2 ANI, PENTRU SUFERINTELE PROVOCATE!

Anonim spunea...

SI TU, ALA CARE TE VAITI CA NU MAI AI LOC DE ASTIA DE LA FABRICI, TINE-TI GURA, CA NU STI CE E ACEEA SUFERINTA SI BATAIE DE JOC! FABRICILE FAC PARTE DIN PENITENCIARE, ASTA E BAFTA VOASTRA! STANCIU SI-A BATUT JOC DE OAMENI SI DIN CAUZA CA A GASIT BALEGA MOALE... ROSU DIRECTORASUL NOSTRU SI JECMANITA NECONTABILA, DAR SI CA NU ARE CARACTER...

Anonim spunea...

Unde ati citit despre modificarile legii pensionarii? Sint deja in vigoare?

Anonim spunea...

Ptr.23.03.2009 15:17:00
Cand se fura, de catre cei de la R.A. MULTIPRODUCT si de catre conducerea voastra, tu unde erai? De ce nu ai fost asa vehement de atunci? Nu stiai ca asta este finalitatea?...falimentul! Voi, cei din fabrica, nu ati vazut ce se intampla?... De ce nu ai reclamat la minister? Stanciu, Stanciu...nu el a facut situatia asa, daca voi nu platiti datoriile, el cu ce sa plateasca p.p.l-ul care munceste in ograda voastra?...nu aveti cunostinta, ca de mai bine de 2 ani, nu mai merge treaba? Daca contributiile nu au mai fost achitate la bugetul statului, de ce nu sesizati organele?...ca e caz penal! Nu te mai vaita pe blog, ia atitudine, treci la fapte!

Anonim spunea...

Trebuie sustinuti colegii din fabrici SNLP-ul daca sunt la voi luati atitudine va recomanda un membru fidel,cat despre iesirea in strada cred ca nu mai are rost articolele care ne priveau din ordonanta au fost respinse,adica luam meritoase,premii plus anual,spor cond. vat.,ore suplimentare ..etc,BRAVO SNLP,nu degeaba ati fost la negocieri la guvern felicitari.Pt. televiziuni putem iesi in strada dar ce sa cerem?da, mariri de salarii cu toate ca o sa ne bata jandarmii cred ca ar trebui sa incercati.